Jdi na obsah Jdi na menu
 

Cvičení na BOSU

Od 21. listopadu 2011 se na Vás bude každé pondělí od 20 h těšit Marťa :-)

Bosu BOSU je moderní a oblíbený systém cvičení určený pro komplexní zpevnění svalů celého těla, který má pozitivní vliv na zdravé držení těla, fyzickou kondici a redukci tuku. Základem cvičení BOSU je speciálně vyvinutá nafukovací kopule, kterou při cvičení používáme jak stranou rovnou, tak vypouklou.

Pro koho je BOSU cvičení

Bosu cvičení Cvičení na BOSU je vhodné pro ženy i muže všech věkových kategorií ať už se jedná o vrcholové sportovce, nebo ty, kteří cvičí pro zdraví. BOSU cvičení je vyjímečné v tom, že zapojuje nejen vědomě ovládané svaly, ale i hluboké kosterní a další důležité svaly, které na rozdíl od našich prapředků vinou moderního životního stylu nepoužíváme a které zajišťují správné držení těla. Ochablost těchto svalů pak zapříčiňuje velmi časté bolesti zad a kloubů. BOSU bylo původně vyvinutý pro rehabilitaci. Díky širokému rozsahu použití může BOSU cvičení používat osoba jakékoli věkové kategorie od amatérů až po vrcholové sportovce.

Výhody cvičení BOSU

Bosu cvičení Cvičení BOSU komplexně posiluje svaly celého těla, zpevňuje šlachy a vazy, zajistí lepší koordinaci pohybu, držení těla a jako každá fyzická aktivita má pozitivní vliv na kardiovaskulární systém a redukci tuku. Odměnou Vám tedy bude štíhlejší postava, pevnější tělo a pravidelné cvičení může pomoci i odstranit bolesti zad a šíjových svalů.

 

 

Při cvičebních hodinách s BOSU

  1. Zlepšujeme fyzickou kondici
  2. Procvičujeme současně celou řadu svalových skupin, zejména svaly podílející se na udržování vzpřímeného postavení trupu.
  3. Narozdíl od jiných druhů cvičebních lekcí je zapotřebí celou hodinu na BOSU udržovat rovnováhu a stabilitu pomocí břišních a zádových svalů.
  4. Pohybujeme se celou lekci v aerobním pásmu, ve kterém dochází ke spalování energie a vzhledem k balančním pozicím se svaly zpevňují a zeštíhlují.
  5. Cvičení s BOSU neprovádíme za účelem zvýšení svalové hmoty, ale jedná se o posilování za účelem formování celého těla.

LEKCE JE VHODNÁ I PRO ÚPLNÉ ZAČÁTEČNÍKY

REZERVUJTE SI SVÉ MÍSTO ZDE