Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vozíme už i dány do Dánska !!!

26. 10. 2014

 

 

V první řadě velké díky p. Novákové z Plzně a České obci sokolské za organizaci a podporu české výpravy na tento turnaj, a zejména za tento neuvěřitelný zážitek ze země, která v Evropě v badmintonu vede. Nyní už chápu proč. Díky také Tomáši Seibertovi za fotodokumentaci a díky také všem zúčastněným za výbornou partu.

 

 

 

Nejednalo se jen o těžko uvěřitelný počet 13.000 hráčů v kategoriích U11, U13, U15, U17 a U19, kdy každý z nich odehrál okolo 12-ti zápasů ve dvouhrách a čtyřhrách, a to v neskutečných sportovních komplexech na 4 místech s celkem 14 halami cca po 6 badmintonových kurtech.

 

 

 

Organizaci přitom zvládalo minimum organizátorů v podstatě bez jakýchkoliv prostojů, včetně přesunů autobusy a nasycení všech účastníků včetně doprovodů, a to všechno v naprosté pohodě, klidu a s úsměvem. Neskutečný zážitek. Svůj podíl na tom měli i hráči, kteří si podle čísla svého zápasu na nástěnce hlídali, kdy začínají. Navíc si sami i rozhodovali o autech na své polovině, a i když jsme také viděli nefér chování, ke konfliktům došlo minimálně, vzhledem k počtu zápasů k mizivému %.

 

 

 

Velkým zážitkem pro mě bylo sledovat i nedělní zápasy kategorie U11, kdy malé děti podle odhadu z 1 a 2. třídy naprosto suverénně zvládaly turnaj a i když hrály jen 3-4 údery, hrály je skvěle a naprosto suverénně.

 

 

 

Za Sokol Osík se této akce zúčastnil Dan Driml, který se shodou okolností dostal do úrovně A, i když žebříčkové postavení odpovídalo spíše B. Mimo to byly ještě úrovně C a D. Navíc se ještě projevil tréninkový výpadek ze září, kdy se opravovala hala, a tak Dan vyráběl na kurtě skoro všechny chyby, které byly možné. Přesto z cca 40 hráčů skončil cca na 35. místě s 1 výhrou a čtyřmi prohrami. Ve čtyřhře s dánem Rasmussenem vyhráli 1x a 5x prohráli, z toho 2x ve 3 setech, takže umístění bylo cca stejné. Přesto ani jeden ze zápasů nebyl vyloženě prohraný a jen větší rozehranost a více tréninku chybělo k lepšímu umístění. Ve čtyřhře ke spokojenosti chybělo i trochu to, že si se spoluhráčem vyloženě nesedli.

 

Kdo chcete zažít opravdový turnaj v badmintonu, jeďte do Dánska. Přivezete si skvělé zážitky a zkušenosti z organizace turnaje, z úrovně jednotlivých skupin hráčů a jejicj dovednosti a zejména techniky, a také zážitky z koučování deblů v angličtině. Pro nás jazyková dřeva to byl opravdu zážitek. Ještě jednou díky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

.

(sd, 21. 8. 2015 12:56)

Tu nájdete zoznam najlepších stránok, na ktorých sa dá zarobiť, ich recenzie a aj zoznam stránok, čo sú nespoľahlivé, poprípade SCAM.
www.zarabanienanete6.webnode.sk