Jdi na obsah Jdi na menu
 


27-28.10.2012 - GPA U13 Benátky nad Jizerou

 NEUVĚŘITELNÉ - SOKOL Osík poprvé na stupních vítězů na GPA

 
27-28.10.2012 GPA U13 Benátky nad Jizerou
 
            Martin Siegl se 22.9. na GPC U13 v Rychnově nad Kněžnou vítězstvím ve dvouhře a čtyřhře poprvé kvalifikoval na republikový turnaj GPA, který se konal 27-28.10.2012 v Benátkách nad Jizerou.
            Za účasti těch nejlepších v republice ve své věkové kategorii do 13 let Martin uhrál skvělý výsledek, a jeho cestu turnajem vždy ukončili až ti úplně nejlepší.
            Ve smíšené čtyřhře společně s Káťou Stehlíkovou z Lanškrouna ( 32 párů ) vyhráli hladce 1. kolo, aby už ve 2. kole prohráli s pozdějšími vítězi Cristianem Savinem a Kateřinou Zuzákovou. Smůla na los, mohli určitě postoupit dál.
            Ve čtyřhře společně s Markem Vykydalem z Pardubic ( 16 dvojic ) taky hladce postoupili z 1. kola, aby v dalším kole prohráli s finalisty Jirkou Králem a Jirkou Vajsetlem.
            Ale to nejlepší zůstalo nakonec. Ve dvouhře ( 32 hráčů ) Martin vyhrál ve 2 setech v 1. kole nad Tomášem Kůrem z Českého Těšína, ve 2. kole ve 2. setech porazil 3. nasazeného Adama Kostrhuna ze Slavoje Podivín, ve 3. kole porazil ve 2. setech nejlepšího hráče naší oblasti Adama Chrobáka z Lanškrouna, který byl 5-8. nasazeným (7. na žebříčku). Jeho cestu pavoukem ukončil až v semifinále ve 2. setech vítěz turnaje domácí Cristian Savin.
            Přesto je umístění Martina při první účasti na republikovém turnaji oslňující.
            Dvouhra        3-4. místo
            Čtyřhra          5-8. místo
            Mix                 9-16. místo
            Před turnajem byl Martin na 23. místě na republikovém žebříčku. Vítězstvím nad dvěmi hráči z TOP 10 znamená pro Martina obrovský bodový příděl a jistý postup do TOP 10. To také znamená přímý postup na další republikový turnaj a další možnost utkat se s těmi nejlepšími.
            Všichni Martinovi blahopřejeme, držíme mu palce a doufáme, že se pilným tréninkem ještě zlepší natolik, aby porazil i ty nejlepší. A taky doufáme, že nezpychne s ještě si s námi na domácích kurtech taky zahraje.
 
Badminton Osík, Karel Kundera

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář