Jdi na obsah Jdi na menu
 


2-3.10.2010 Amatérský turnaj Osík

25. 9. 2011

 

Dvouhra amatéři :
  • 1. Vomáčka Petr
  • 2. Zerzán Josef
  • 3. Šimek Petr
  • 4. Krupica Luboš
  • 5. Stráník Pavel
  • 6. Kašper Michal
Dvouhra veteráni :
  • 1. Homolka Pavel
  • 2. Kundera Karel
  • 3. Pospíšil Michal
  • 4. Prokop Petr
  • 5. Kykal Květoslav
  • 6. Kudlík Dušan
Dvouhra ženy :
 
  • 1. Rokůsková Monika
  • 2. Vomáčková Katka
  • 3. Holková Radka
Čtyřhra muži :
 
  • 1. Homolka, Kundera
  • 2. Tlustý, Zerzán
  • 3. Šlechta, Jakubčin
  • 4. Vomáčka, Stráník
Mix :
 
  • 1. Rokůsková, Homolka
  • 2. Kociánová, Tlustý
  • 3. Vomáčková, Vomáčka
  • 4. Holková, Zerzán
 

Na závěr střípky z netradičního testu z pravidel.
 

 

1) Pouze Radka Holková a Pavel Stráník správně určili, že úhlopříčný úder z rohu do rohu musí mít přesně délku 48,30 stopy = 24,82 pražského lokte = 579,65 palce = 16,10 yardu = 74,47 pídě = 2980 zrn.
 

 

2) Znalost, jak maximálně před zadní čarou může dopadnout míček při testování rychlosti kupodivu správně (990 mm) zodpověděl pouze jediný anonym, a to nepodepsaný Petr Vomáčka. Další dva si to zaokrouhlili na rovný metr, což by ještě šlo, ale co ti ostatní !!! Všichni navzájem opsali max.!!! vzdálenost 530-900 mm, což není max. vzdálenost, ale od-do a ještě špatně. Vy netestujete míčky ??
 

 

3) Úkol zněl : Přiřadte lidskou vlastnost jednotlivým částem rakety. A tady jsou lahůdky :
 

 

Rukojeť - paže, ruka, něžnost, přesnost, lepkavá, ohmataná, štíhlá, dobrosrdečná, bez zdrženlivosti, pevnost, nějaká úchylka
 

 

Hřídelka - lopatka, pánev, pevnost, bezstarostnost, pružná, pružná, závistivá, vykrucování, délka, "fakt nevím, chci body"
 

 

Krček - krk, kloub, vytrvalost, soudržnost, pevný, úzký, vynalézavý, hamižný, ohebnost, ohebnost, uhybnost
 

 

Hlava - hlava, mozek, tvrdohlavost, chytrost, lehká, těžká, rozumná, závistivá, chytrost, ovál, inteligence
 

 

Výplet - dlaň, nervový systém, pružnost, tvrdost, napjatý, vytahaný, pružný, roztomilý, zamotanost, pružnost, houževnatost
 

 

Nad některými vlastnostmi přestává i hřídelka stát, že ?
 

 

4) Tak po losování si Míša vybírá určitě stranu a příjem tekutin, což je ještě ochotný zaměnit za podání a příjem nebo spoluhráčku soupeře. Jen jestli ti ji půjčí ? Jinak celkově správnou odpověď narušil jen Pavel, který si vybral podání nebo průjem nebo stranu. Nevím, jestli měl nějakou indispozici, ale on běhá rychle pořád.
 

 

5) Mezi údery vleže na zemi patří tyto lahůdky :
 

 

sekaný kros, !, "všechny, které umím", úder do holeně soupeře, direkt, hák, zvedák, hod pálkou, lekací úder, záda na zem a plác, šipka a jdeme do toho, podpásový úder, kulečníkový šťouch, mezi kužele ( to nám Pavle, vysvětlíš ), pod sakem, nahrávka na smeč, trefení díry v naší síti. 
 

 

6) Jen několik jedinců se nechalo nachytat na podmínky postavení při podání. Anonymní Luba Krupica odpověděl, že podávající i přijímající stojí uvnitř protilehlých částí obilních polí. To mají ale sakra daleko na podání na hektarovém poli, že Lubo. ( promiň ). Míša a Lukáš zase požadují podávání podávajících i projímajících prostředků do zahájení podání, další zase pokračují s pohybem rakety kupředu, levá.
 

 

7) Míša a Lukáš při podání nesmí minout míček, kurt a soupeře, takže příště to budeme počítat jako body pro sebe. Už žádná esa, Lukáši. Zato Radka Holková podává tak, že míček musí být při podání pod úrovní srdce, ale platí to jen pro svobodné.
 

 

8) Nikdy jsem netušil, jak tělesně zdatné máme hráče a hráčky. 90% z nich nedokáže ovlivnit, když při hře přejdou tělem nad sítí na druhou stranu. U kluků bych to čekal, ale i ty, Katko. Dále budeme muset být toleranmtnější k Míšovi, který nedokáže ovlivnit, když při úderu soupeře zpomaluje míček vlastním řevem. A taky se tady projevila zákeřnost Lukáše, který nedokáže ovlivnit, když zakulacenou částí základny trefí soupeře do zakulacené hlavičky.
 

 

9) Pro upřesnění, přestávky jsou po dosažení 11 bodů 60 s, mezi sety 120 s. Pavel a Radka jsou nezdatnější z nás, požadují jen 60 s přestávky. Zato Míša, Pepa a dokonce i Lukáš požadují délku přestávky do doby doplnění tekutin. Pepa to stíhá, to všichni známe, ale co ti dva další ? Pouze jeden hráč ( ne z našeho oddílu ) končí přestávku po skončení potřeby kyslíkového přístroje.
 

 

10) Tato otázka nebyla otázka, ale pokyn, že nezáleží na tom, jak odpovídali, ale jen na tom, kdo to nejdřív odevzdá. Čekal jsem, kdo první poběží odevzdávat, ale přišel šok, tedy můj. Skoro nikdo !!! Jediný Luba Krupica mě zná a dále neodpovídal. Jinak všichni poctivě vyplnili odpověď i na tuto otázku, jak už byli zblblí z předchozích, a dokonce i na další dvě. Paradoxně na tom vydělal Pepa Zerzán, který nečetl otázky a proto odevzdal test nejdřív.
 

 

Nejčastější odpovědí bylo, že když je mínění hlavního rozhodčího nepochybné, tak je to nepochybné. Děkuji za důvěru Katce, Radce, Pepovi a všem ostatním, co mi takto důvěřují. Já bych to nedělal. Lukáš mě zná trochu lépe, protože ví, že hlavní rozhodčí je povinen rozhodnout, ale nemusí nikomu sdělit výsledek. Míšovi a Pavlovi můžete od příště hlásit chyby při konzumaci tekutin, ale pozor, u Pavla a Petra ještě navíc odpovídáte za své nejbližší okolí.
 

 

11) Podle Pavla, Lukáše a Katky, hráč nesmí během hry lámat rakety o soupeře, ale může si mezi sety odejít na pivko. Pepa to sice dělá, ale pravidla to nepovolují. Míša  toto sice ví, ale hlavně, když zdržuje hru, tak jenom s nahlášeným zpožděním. Péťa a Pepa nesmí během hry přijímat rady, ale můžou mezi sety odejít na pivko, způsobit zdržení bez nahlášení zpoždění, ale hlavně taky můžou lámat rakety o soupeře. Tak příště pozor na ně !!!!
 

 

12) Při běžné komunikaci rozhodčí použije tyto výrazy :
 

 

Jsi připraven ? Vzdáváš se ? Utři dvorec ! Byl jsi na soupeřově straně !
 

Pepa podle odpovědí není nikdy připraven a nechodí na soupeřovu stranu. Zato Radka a Lukáš se nikdy nevzdávají. Petr nikdy nepoužije "Ke mně!", ale použije vhodnější "Pojď sem.", asi ho už Katka vychovala, ale bez obav se zase dotkne soupeře nebo soupeřky ??!! Stejně je na tom Pavel, který navíc nikdy neutře dvorec. Asi se nepotí. Zato Katka Petrovi bez problémů nahlásí "Dotkl ses soupeře", tak teď pěkně "Utři dvorec". Jenom nevíme, jestli je myšlený badmintonový dvorec, nebo jestli je to dvůr domku včetně domku. Nejlepší rozhodčí ale bude Michal Kašper, alias Míša, který nikdy nepoužije žádné výrazy. Ale zase řevem brzdí košíky. Tak si vyberte.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář