Jdi na obsah Jdi na menu
 


8.kolo EML 2008- 09 : NHÚ : HORNÍ HEŘMANICE 1:5

Podrobnosti z našeho utkání EML 2008 - 09 s týmem Horní Heřmanice ze dne 2.11.2008 a pozvánka na sobotní trénink 8.11.2008 v 7:30 hodin.
V neděli 2.11.2008 v 20:00 hod jsme začali náš již osmý zápas 6.ročníku ML ledního hokeje ve Velkém Meziříčí.

V tomto 8.kole nás čekal zápas s nám velice známým soupeřem, týmem Horních Heřmanic. Tento tým se do Městské ligy přihlásil teprve před rokem, avšak hned v prvním ročníku ukázal, že patří do extraligy ML (celkově do horní poloviny tabulky).
V letošním ročníku EML patří týmu Heřmanic, snad i překvapivě, zatím jen jedenácté místo (tedy těsně za námi)  a to po sedmi odehraných kolech s negativní bilancí jen jedné výhry a remízy se skórem 32:44.
S tímto týmem hrajeme každoročně zápasy již od založení našeho klubu, většinou však prohráváme. Nutno podotknout, že oba týmy se znají tak dobře, že se herně již ničím nemohou téměř překvapit. A také proto jsme dnes doufali, že můžeme prolomit tradici a podaří se nám tým Heřmanic udolat, či alespoň bodovat.

Pro úplnost statistik, s týmem Horních Heřmanic máme z předchozích roků tuto bilanci přátelských zápasů (3:6, 7:1, 5:7, 5:5, 4:4, 7:4, 5:1, 2:8, 5:11, 3:16, 6:7, 2:5, 3:11, 4:7, 2:7, 0:8, 4:8, 2:8, 3:10, 4:11, 10:3, 7:9, 3:3, 11:7, 2:17) a ML (3:3, 2:7). Tedy statisticky 27 zápasů s poměrem 5 výher, 4 remízy a 18 proher.

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Mucha Miroslav (C)
Necid Josef
Navrátil Michal
Pokorný Pavel
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Požár Pavel
Strádal Radek
Strádal Milan
Novotný Radek
Jelínek Jiří

Náhradníci
Cink Lubomír (stopka)
Kubát Petr (omluven)
Burian Michal (omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)
Vacula Josef (omluven - zranění)
Krejska Bořivoj (omluven)


PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA : HORNÍ HEŘMANICE 1:5 (1:4) - STATISTIKY - více zde 

Do dalšího zápasu, který se dal také nazvat utkáním pravdy, jsme nastupovali stále nekompletní, avšak posilněni víkendovým hokejovým setkáním v altánu.
Teoreticky jsme na zápas byli připraveni velmi dobře, prakticky už to bylo dnes trochu horší. Před zápasem přišla ještě jedna omluvenka, takže naši trenéři stáhli hru jen na dvě formace a na střídačku se postavil jeden náhradník (dnes Lubin).

Úvod zápasu začal dle předpokladu mírným náporem týmu Heřmanic, což nás však nevyvedlo z konceptu a tak jsme se i my snažili co nejvíce ohrožovat bránu hostí. Před naší bránou se toho dělo přece jen více a tak se náš Karel Benáček v brankovišti musel hodně co činit. I když se postupem času hra vyrovnávala, hlavně naše útočná aktivita v první půli nebyla ideální, jakoby vázla souhra a lehkost bruslení. I obrana nefungovala stoprocentně, takže jsme také jako první inkasovali. Gól padl z rychlého protiútoku, tedy přesně tak, jak jsme nechtěli a na co jsme se nejvíce připravovali.
Naštěstí se nám velmi brzy podařilo vyrovnat, o gól se postarala první formace. Po přihrávce Jary Muchy spoza brány nestačil brankář hostí zareagovat na střelu Pavla Pokorného, pro něhož tato branka znamená stále vynikající průměr, co zápas, to gól (jen tak dále Pavle). I když jsme předpokládali, že tento moment nás "nakopne" a snad i vylepší do této doby naši nevýraznou hru, nestalo se tak. Od tohoto momentu už stříleli góly opět jen hosté. A jak jinak, většinou z rychlých protiútoků, což týmu Heřmanic evidentně sedělo. Sice jsme se snažili hodně tlačit do obranného pásma soupeře, avšak k výraznému ohrožení branky to moc v konečném účtování nevedlo. A tak  jsme postupně do konce první půle dostali další góly na konečné přestávkové skóre jedna ku čtyřem. Do kabin se nám tedy neodcházelo v moc dobrém rozpoložení.
  
O přestávce jsme se snažili vylepšit náladu, bylo však téměř jasné, že musíme něco udělat hlavně s herním rozestavením. Volba padla na útočnou sílu a tak se do prvního útoku z "dvojky" přesunul  na centra Milan S., Jara M. přešel  do dvojky a zbytek hráčů jsme uzpůsobili této změně. Ve většině předchozích zápasů přišlo po podobných změnách oživení a tak nebylo takticky ani co řešit. Herně jsme ve druhé půli diktovali tempo hry, soupeře jsme se snažili zavřít do jeho pásma, vyložené šance však stále nechtěly přicházet. A když se nám přece jen podařilo konečně přečíslit obranu hostí, se všemi našimi pokusy si poradil výtečně brankář hostí. Postupem času se na naše hokejky začala "vkrádat" také mírná nervozita, takže hosté byli na koni a svými kontry naši obranu stále drželi v permanenci. Opticky tedy na ledě byla sice zcela jiná Balinka (v herním srovnání s první půlí), bohužel celkový efekt v podobě zápisu v kolonce našich gólů se s blížícím se koncem utkání ne a ne dostavit. A tak jsme nakonec (přibližně dvacet minut před koncem) dokonce inkasovali popáté a jak jinak, než-li z rychlého protiútoku. Toto byla nakonec gólová tečka v zápase, který se nám dnes ani moc nevydařil. Konečné skóre nakonec odpovídalo i průběhu hry, bohužel s jedním vstřeleným gólem se v devadesáti procentech zápasy nevyhrávají. A to už byl konec, dneska se smutnější náladou na naší straně.  
 

Resumé utkání:
Prohra dle mého názoru odpovídala samotnému průběhu hry. Dnes nám chyběla lehkost, síla, rychlost, kombinace a snad i to štěstí. Bohužel každý den není posvícení, nutno říci, že v letošním ročníku to byl jeden z těch našich horších zápasů.
Tým Heřmanic bych chtěl pochválit, prezentoval se velmi dobrým výkonem a hlavně slušnou a korektní hrou, což se ne vždy vidí.

Hodnocení našich hráčů, bohužel bez pochvaly, dnes to prostě nešlo.

A příště zápas s SK Lavičky (ještě předtím sobotní trénink 8.11.08 v 7:30 hod!)

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 1
Celkem: 688724
Měsíc: 13124
Den: 313