Jdi na obsah Jdi na menu

Fotbalové utkání s Belgičany - Louny

fotbal.jpgMezistátní fotbalové utkání mezi Vazouny a týmem Belgie. Utkání se odehrálo za deštivého počasí na lounském stadionu .....

fotbal.jpgTolik očekávané utkání dopadlo tak, jak jsme si všichni přáli. Přestože nám počasí úplně nepřálo, postavili jsme se k zápasu zodpovědně a ty klucííí vopálený jsme sfoukli jako svíčku.

 

Sestava Vazounů: Vinca – Číča, Čulda, Jarouš musga, Luďa, Milan hasič, Milan Knobloch, Mimčo, Pája, Pavel Dvořák,, Radek dentista, Roman Štěrba, Šemba, Zdeněk a Zenge (pro spravedlivost abecedně vyjma brankáře).

Celý mančaft podal heroický výkon podpořený davem oddaných fanynek, které i přes velmi chladné počasí bouřlivě hnaly své miláčky vpřed za vítězstvím. Děkujeme!!! Současně jim děkujeme za fotografie pořízené z průběhu utkání, díky kterým jsou naše webové stránky pestřejší .

Na začátku utkání se parta Vazounů na hřišti trochu hledala, čehož soupeř využil a nechytatelnou střelou z bezprostřední blízkosti překonal jinak bezchybně chytajícího brankáře Vincu. Po několika minutách, kdy Vazouni zjistili, že nejsou v hale ale na opravdovém fotbalovém hřišti, byl naštěstí stav utkání stále jen 0:1. V tu chvíli jak kdyby je kdosi polil živou vodou a Vazouni se probudili a pomalu dostávali soupeře pod tlak, který gradoval obrovskou šancí. Škoda jen, že z příčiny špatného terénu nebyla využita, viz foto vpravo. Bylo jen otázkou času, kdy některá další šance bude proměněna. I přes stále stupňující tlak se však odcházelo do šaten za nepříznivého stavu pro Vazouny. V průběhu přestávky jsme probrali veškeré nedostatky naší dosavadní hry a prioritou stanovili zabezpečenou obranu s rychlým přechodem do protiútoku.

Druhý poločas začal naším výkopem a ihned muselo být všem jasné, kdo bude v druhém dějství diktovat hru. Po několika málo minutách se dostal do vyložené šance jeden z hrotových hráčů Vazounů Luďa a byl již po několikáté v pokutovém území nekompromisně zfaulován. Tentokrát se rozhodčí nezalekl belgických fanoušků a odpískal pokutový kop. Nepsané pravidlo, že faulovaný hráč by neměl kopat penaltu se Vazounů netýká. Luďa si přichystal míč na značku pokutového kopu a k levé tyči belgické branky poslal nechytatelnou střelu. Stav 1:1 byl již veselejší, ale pro Vazouny stále neuspokojivý, vítězství za každou cenu! Průběžně se střídající Vazouni měli znatelně více sil nežli soupeř a stále více kontrolovali hru. Tento fakt byl maximálně využit přibližně v polovině druhého poločasu, kdy jsme přehráli nejen obranu, ale i brankáře Belgie, kterého Radek dentista překonal z hranice malého vápna. Průběžný výsledek 2:1 pro Vazouny!!!, zajisté nahrával české kolonii, což prokázali sázkou na obranou řadu. V krajním případě se spoléhali na nějaký rychlý protiútok, který by již utkání 100% rozhodl. Ovšem opak byl pravdou. V nastaveném čase rozhodčí odpískal faul na belgického útočníka, který se při vší smůle pro Vazouny odehrál v pokutovém území. Všem hráčům i divákům bylo jasné, že si rozhodčí vsadil na remízu a pro „svoji“ výhru udělal maximum. Ale to by nesměl stát v brance Vazounů Vinca. Hráč Belgie, který byl celý zápas jeden z nejnebezpečnějších si postavil míč na značku pokutového kopu. Už když se rozbíhal bylo zřejmé, že není stoprocentně v pohodě. Následně jeho střelu vytlačil Vinca očima, možná i konečky prstů nad naši bránu. Jednoznačně řečeno, pokutový kop ustál. Po té již rozhodčí věděl, že jeho sázka je ztracená a odpískal konec tohoto dramatického utkání. Ihned po zápase spěchala parta Vazounů poděkovat svým fanynkám za skvělé povzbuzování.

Za tento zápas je nutno pochválit celé družstvo Vazounů, jmenovitě však nelze opomenout výkon stopera Čuldy, i když jeho pokyny avizované hráčům se často rozcházely s pokyny dalšího hrdiny Vinci. Ještě že si sami umíme vybrat to nejlepší řešení.

Pak již následovala oslava vítězství s našimi drahými polovičkami, nejdříve v restauraci „MINIGOLF“, kde čepují vynikající žatecké kvasnicové pivo.

  Po skvělém osvěžení jsme se hromadně  přesunuli do HOTELU UNION, který byl i patronem fotbalového utkání. Zde byla všem podána výtečná večeře, po níž následovala taneční zábava v doprovodu živé hudby. Na této akci nelze opomenout znamenitý výkon  manželky Milana Knoblocha, Jitky, která svými tanečními kracemi vyrážela dech všem přítomným.

         Tato akce nelze hodnotit jinak než všechny předcházející. Jedním slovem SUPER. V nejbližší době nás čekají slibovaná červnová kola. Hlavně ať vyjde počasí!!!

 

Náhledy fotografií ze složky LOUNY - VAZOUNI vs. BELGIČANI 2006

Portrét

Statistiky

Online: 8
Celkem: 917411
Měsíc: 9349
Den: 307