Jdi na obsah Jdi na menu

Vazounská 110

miniKolo.JPGPodzimní kola se konala v duchu oslav dvou Vazounů jubilantů, kteří v letošním roce pokoří (pokořili) v součtu 110. Účast byla jak se sluší a patří, chyběli v podstatě ...

miniKolo.JPGPodzimní kola se konala v duchu oslav dvou Vazounů jubilantů, kteří v letošním roce pokoří (pokořili) v součtu 110. Účast byla jak se sluší a patří, chyběli v podstatě jen 4 Vazouni, někteří přijeli pozdějš nebo se kyvadlově pohybovali mezi Ústeckým a Libereckým krajem, a nebo dřív odjeli, ale u hlavního dění nás bylo dost!!! Víkend od 18. 9. do 20. 9. 2020 strávili Vazouni ve Starých Splavech, nocovali v chatkách v kempu Borný a pobyt zpestřili koupáním v Mácháči.

V pátek většina vyrážela na kolech rovnou z domovů, cestou byla jedna zastávka v pivovaru Mlýn ve Střížovicích, jinak to bylo o sportu, jak to bývá u Vazounů zvykem. Večerní posezení bylo tradiční, v duchu blejkání na celou hospodu, takže jsme byli uvnitř během půl hodiny sami.

Sobotní ráno jsme hupli na bajky a Bobr s Peťanem nás provedli trasou, kterou si zodpovědně připravili. Pár záchytných bodů z trasy, průjezd Ralskem a oborou, ve které měli být zubři (bo co, ale nic jsme neviděli), zřícenina hradu Stohánek – krásný výhled na Ještěd, Pomník Antonína Sochora, oběd v Mimoni v Dřevěnce, bývalé vojenské letiště Hradčany, bylo toho víc, ale to bych u té zprávy seděl ještě na Vánoce. Každopádně švih byl zakončen koupelí v Mácháči na obvyklém místě pod Šroubeným.

Večer oslavenci zajistili bezvadné pohoštění, stoly se pod žrádlem prohýbaly, pívo teklo proudem, byly i rumíííšky, klukům se samozřejmě popřálo. Vše klaplo dokonale!!!

Neděle byla určená k přejezdu domů, většina opět na kole. Lovosická větev akci jako vždy ukončila na své základně v Rakvi.

Závěrem je nutné vyzdvihnout, že akce se povedla i v době určitých omezení z důvodu korony.

 

 

Náhledy fotografií ze složky MÁCHÁČ - STODESÍTKA