Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. 8. 2008

Noční závody Dobromilice 9.8. 2008

V sobotu 9.8.2008 se hasičská družstva mužů i žen zúčastnila noční soutěže v požárním útoku na nástřikové terče v Dobromilicích. Byly to pro nás další závody po skoro měsíční přestávce a to se na výkonu některých členů projevilo....
Už odjezd na soutěž byl nevšední zážitek. Naše hasičská avie vytrvale odmítala veškeré pokusy o nastartování a tak nakonec Luboš zašel pro auto s vozíkem, kde jsme přeložili věci z avie a mohli vyrazit na soutěž. Pozdní příjezd znamenal až 14-té startovní místo mezi 17-ti účastníky mužské kategorie.
První na start šly družstva žen, kterých se sjelo na soutěž celkem pět. Soutěž vyhrály ženy Otaslavic časem 31,1s, druhé skončily Dobromilice a třetí Orlovice z okresu Vyškov. Naše ženské družstvo si časem 40,1s, vyrovnalo osobní rekord na nástřikové terče a skončilo čtvrté. Po technické přestávce kdy se posouvaly terče pro mužskou kategorii se na start postavilo místním družstvo z Dobromilic. Soutěž je pro ně snad začarovaná, předešlé dva ročníky nedokončili a tento rok si časem 61,5s reputaci nevylepšili. Dřevnovice ukázaly, že i se slabším strojem lze dosáhnout kvalitní čas a výsledek 35,8s nakonec znamenal pěkné 4. místo. Na soutěži bylo poznat, které družstva se účastní i soutěží na nastřikové terče, a která jezdí soutěže jen na sklopné terče. Většinou velmi špatný nástřik je odsunul do spodních pater výsledkové listiny. To byl případ Orlovic, Habrovan a Ostrova u Macochy. Jako sedmí se na startu připravovali muži z Vicova, kteří obhajovali loňské vítězství a časem 27,6s si odvezli i to letošní.
Na start jsme se chystali jako 14-tí s vidinou lepšího umístnění než bylo naše startovní číslo. Útok byl velmi dobře rozběhnout s poměrně rychlou vodou, která se levému, ale hlavně pravému proudu stala osudnou. Bohužel se nám ani jednomu nepodařilo doběhnout k nástřikové čáre, Jenda zapojil proudnici přes zub a já Petr Lecián ji nezapojil vůbec. Útok se nám i přes tyto problémy podařilo dokončit s časem 62.2s na 13-té pozici. Za svůj výkon se velmi stydím a všem se ještě jednou omlouvám...
Po organizační stránce byla soutěž zvládnuta poměrně dobře a na soutěžící čekalo kvalitní občerstvení. Přejeme místnímu sboru, aby se jim soutěž příští rok vydařila tak jako letos.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pochvala

Pišta, 18. 8. 2008 15:21

Moc se mi líbí vaše stránky,hlavně popis průběhu soutěží.Jenom ty videozáznamy vám nějak váznou.Těším se v sobotu do Hrušky,odpoledne do Kelčic.SDH Otaslavice ženy.

lico

Beda, 11. 8. 2008 20:46

Pivo bylo uchazejici,rozhodne lepsi nez u nas na Baru.Lico ta omluva je od tebe hezka ale neco se sebou udelej.tak shodit 10kg a trochu behat a nechlastat.vem si priklad ze me,podal sem opet perfektni vykon.:-)

Kvalitni občerstvení?

jirin, 10. 8. 2008 12:01

Takové humr pivo jsem pekne dlouho nepil, fuj, takej hnus netoci ani ve Vrcho na fotbale. Jake ne ze spatna Holba, ale tak debilne nastavene chladaky, pivo absolutne bez rizu. Ale v hospode na rohu tam to bylo vyborne, 11tka Bazant me smakovala.