Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv 2011

 

Krásné Vánoce a šťastný a úspěšný rok 2013!

Merry Christmas and Happy New Year 2013!

 pf-2013.jpg

*******

 21.12.2012

Podařilo se nám sehnat kalendář na příští rok od firmy Krmiva Salač, ve kterém je i fotečka naší nové ušaté fenečky Aishy.

Our new cardi girl Aisha is a little star. You can find a photo of her in a calendar for next year made by company Krmiva Salač.

kalendar2.jpg

 *******

9.12.2012

Oblastní výstava NO / Regional german shepherd show Albertovec, CZ

(rozhodčí / judge Mr. Albín Majsniar, SK)

Na letošní poslední speciální výstavě německých ovčáků v Albertovci si Merry Mirtan Bohemia ve třídě pracovní v konkurenci dalších 18 fen vyběhala známku Výborná.

Our german shepherd female Merry Mirtan Bohemia - excellent in working class at today´s german shepherd special show under judge Albín Majsniar from Slovakia.

*******

7.12.2012

Na nových stránkách welsh corgi klubu si můžete přečíst velmi zajímavý článek o rehabilitačních cvičeních pro psy. Autorkou článku je majitelka Ayga Katka Lerlová. Odkaz zde

Tady je potom názorné video k výše uvedenému článku, hlavním aktérem je právě náš odchovanec Aygo.

Very nice video of Aygo Kasmir Moravia and his owner Katka Lerlova and their training on a ball you can see here

*******

1.-2.12.2012

DUO CACIB Nitra, SK

Na dvoudenní výstavu do Nitry jsem měla přihlášenou pouze Aimy, a to do mezitřídy, kde měla oba dny silnou konkurenci, pěknou fenečku z Polska jménem Grappa (RE-KONTRA DELLBENQ Gaucho). V sobotu posuzovala velmi přísná paní rozhodčí Elina Haapaniemi z Finska, která známkou výborná opravdu šetřila. Proto, když Aimy získala ocenění Výborná 2, byla jsem s tímto výsledkem spokojená.

 nitra-stul2.jpg

Foto / Photo by Karolina Vybíralová

 

V neděli potom posuzovala paní rozhodčí Judit Korózs Papp z Maďarska a tentokrát se nám dařilo ještě lépe. Aimy získala ocenění Výborná 1, CAC a Res. CACIB a splnila tak podmínky pro udělení titulu Slovenský šampion krásy mladých.

 nitra2.jpg

 

On Saturday - Aimy Kasmir Moravia - Excellent 2 in intermediate class under judge Mrs. Elina Haapaniemi from Finland.

On Sunday - Aimy Kasmir Moravia - Excellent 1, CAC and Res. CACIB in intermediate class under judge Mrs. Edit Korózs Papp from Hungary. Aimy also finished her Slovakian junior champion title. So proud of our little girl!

 sk-jun-ch.jpg

 ***

V Norsku se ten samý víkend malý Alwin (Black Knight Kasmir Moravia) s kamarádem Elmerem a jeho paničkou Hanne zúčastnili každoročního pochodu pořádaného leonberger klubem v hlavním městě Oslo.

 598486_446310248762322_181768008_n.jpg

 Foto / Photo by Christina Johnsen

Little Alwin (Black Knight Kasmir Moravia) with his friend Elmer and his owner Hanne participated at annual trip to Oslo with the Leonberger club.

 480805_446310522095628_2109063734_n.jpg

 Foto / Photo by Christina Johnsen

*******

25.11.2012

Naše ovčanda Merry Mirtan Bohemia dnes v Bystrovanech u paní rozhodčí Moniky Prokopové  úspěšně složila zkoušku ZVV1.

Our german shepherd female Merry Mirtan Bohemia passed ZVV1 exam today. We are so proud.

*******

24.11.2012

Malý Jazz odjel do nového domova. Bude bydlet v Jizerských horách a společnost mu budou dělat border kolie, bernský salašnický pes a také stádo oveček. 

Little Jazz moved to his new home today. We wish him and his new owners many happy years together. 

302718_377877495631165_1418524544_n.jpg

 *******

18.11.2012

Máme nového člena smečky / We have a new family member

Dnes se naše ušatá smečka rozrostla o nového člena - blue merle fenečku Aishu, celým jménem Diuna Aisha Be Mine. Aisha je velmi milá cardiganí slečna, která se v novém prostředí rychle zabydlela. Více informací již brzy

 1100_375742999177948_1456084301_n.jpg

 Let us introduce our newest family member blue merle cardigan girl Aisha (Diuna Aisha Be Mine). She is really lovely girl and fits to our gang very well. More info soon

 aisha.jpg

 *******

17.11.2012

Trénink pasení / Herding training

Jela jsem s Auri a Aimy do Dolních Kounic na trénink pasení. Vzala jsem s sebou i malého Jazze, aby se také podíval na ovečky. Auri i Aimy si trénink skvěle užily, pro obě holky snad kromě jídla neexistuje lepší zábava. Velký dík za pomoc patří naší kamarádce Zuzce Černé.

Na několik fotek se můžete podívat na rajčeti rodiny Mládkových zde

 jazz-paseni.jpg

Auri and Aimy enjoyed the herding training a lot. Our big thanks to our friend Zuzana Černá for her help. Some photos you can see here

 paseni.jpg

 *******

11.11.2012

Ve věku 20 měsíců jsme Aimy opět vyfotili na stole

Aimy Kasmir Moravia - 20 months old

aimy-20-mesicu.jpg

*******

 4.11.2012

Mezinárodní výstava psů / International dog show Prague, CZ

(rozhodčí / judge Mr. Milan Krinke, CZ)

V neděli reprezentoval naši stanici Aygo (Aygo Kasmir Moravia), který se tentokrát pěkně předvedl, je vidět, že s paničkou Katkou na předevední hodně zapracovali. V mezitřídě získal Aygo pěkný posudek a ocenění Výborný 2. Gratulace jeho majitelce a handlerce Katce.

Aygo Kasmir Moravia - intermediate class - Excellent 2

 aygo.jpg

 Aygo Kasmir Moravia - 20 měsíců / 20 months

*******

3.11.2012

Mezinárodní výstava psů / International dog show Prague, CZ

(rozhodčí / judge Mr. Leif-Herman Wilberg, Norway)

Letos poprvé byla pražská podzimní výstava pořádaná jako dvoudenní. V sobotu corgi posuzoval velmi přísný pan rozhodčí Leif-Herman Wilberg z Norska. Výstavní premiéru zde měla naše malá Beauty (Beautiful Dream Kasmir Moravia), která se panu rozhodčímu velmi líbila a ve třídě štěňat získala velmi pěkný posudek a ocenění Velmi nadějná 1. Naopak její starší polosestřička Abbey (Abbey Kasmir Moravia) se panu rozhodčímu příliš nelíbila a hlavně kvůli její ne zcela ideální srsti získala v mezitřídě ocenění pouze Dobrá. I tak jsme si ale výlet do Prahy opravdu užili, a to včetně malého Jazze, kterého jsme vzali s sebou.

Beautiful Dream Kasmir Moravia - baby class - Very promising 1 with very nice critque

Abbey Kasmir Moravia - intermediate class - good

 beauty.jpg

 Beautiful Dream Kasmir Moravia - photo by Mirek Slabý

***

V ten samý den Aygo (Aygo Kasmir Moravia) složil na výborně svoji první dog dancingovou zkoušku. Velká gratulace jeho majitelce a trenérce Katce Lerlové.

Aygo Kasmir Moravia passed Dances With Dogs Level 1 Test with excellent mark today. Huge congratulations to his owner Katka Lerlova!

*******

28.10.2012

Malý Alwin (Black Knight Kasmir Moravia) se i dnes v norském Letohallen zúčastnil výstavy, kde získal titul BOS Puppy.  V boji o titul BOB Puppy jej porazila jeho norská polosestřička Analog CC Kind of Blue.

Today at Letohallen (Norway) Alwin aka Black Knight Kasmir Moravia went BOS Puppy with very nice critique under judge Jose Vidal Montero. Congratulations to his owner Hanne!

 letohallen.jpg

 *******

27.10.2012 

Alwin (Black Knight Kasmir Moravia) se v Norsku zúčastnil další výstavy. Na národní výstavě v Letohallen získal titul BOB Puppy

Black Knight Kasmir Moravia aka Alwin went BOB Puppy in Letohallen, Norway under judge Noreen Harris. Congratulations to his owner Hanne!

 alwin.jpg

 *******

20.10.2012

Pasení / Herding Hamiltony u Vyškova

(rozhodčí / judge Mr. Jiří Tancer, CZ)

Sestry Aimy i Abbey Kasmir Moravia úspěšně složily zkoušku vloh ovčáckého psa (ZVOP). Moc děkuji rodině Krejčích, že se rozhodli s Abbey pasení zkusit a gratuluji k úspěšně složené zkoušce, jen tak dál. Stejně tak děkuji pánečkům Ally, kteří se za námi také přijeli na pastvinu podívat. Odpoledne potom následovaly zkoušky práce - HWT TS čili herding working test. Na tuto zkoušku jsem přihlásila Auri (Auronelain), a to i přesto, že jsme u ovcí trénovaly naposledy loni na podzim. Naštěstí v pátek před zkouškou jsme měli možnost si krátce potrénovat, což nám velmi pomohlo. V sobotu mě potom Auri opravdu velmi mile překvapila, předvedla zatím nejlepší práci s ovcemi a zkoušku úspěšně složila. Od pana rozhodčího Jiřího Tancera získala za svůj výkon 72 bodů a známku Dobře. Auri práci s ovcemi miluje, chybí jí však pravidelný trénink, proto jsme se jako obvykle potýkaly s poslušností.  Doufejme, že budeme mít kde trénovat a příští rok snad zkusíme i zkoušku vyšší. Celý den s námi na pastvině strávil také malý Jazz (Blues´n Jazz Kasmir Moravia) i jeho sestřička Beauty (Beautiful Dream Kasmir Moravia). Byl to opravdu skvěle strávený den. Obrovský dík patří také naší kamarádce Zuzce Černé za pomoc i podporu. Zuzko, díky moc!

 paseni.jpg

Auri and me - HWT TS (72 %)

Fotogalerie na Facebooku zde

Sisters Abbey and Aimy Kasmir Moravia passed herding instinct test. Their mother Auri passed HWT exam (herding working test). We are so happy with these results! Way to go girls!

Photogalery on Facebook here

 hamiltony.jpg

 Abbey Kasmir Moraiva - herding instinct test

***

Večer po návratu z pasení nám z Norska přišla skvělá zpráva. Alwin alias Black Knight Kasmir Moravia se zúčastnil své první výstavy, získal moc pěkný posudek a ocenění Velmi nadějný 2.

Great news from Norway - Black Knight Kasmir Moravia aka Alwin participated at his very first show, he was second in puppy class with Very promising and a nice critique. Cogratulations to his owner Hanne.

*******

13.10.2012

Mezinárodní výstava psů / International dog show České Budějovice

(rozhodčí / judge Mrs. Edith Soltesz, A)

Přestože Aimy (Aimy Kasmir Moravia) už letos žádný CAC z ČR nepotřebuje, rozhodla jsem se ji přece jen do Budějovic přihlásit. V mezitřídě porazila svoji soupeřku a získala velmi pěkný posudek a ocenění Výborná 1, CAC. V porovnání s vítězkou ze třídy otevřené následně získala i titul CACIB a současně také již třetí CAC ČMKU. V mezitřídě se prezentoval také bratr Aimy Aygo, který dostal celkem pěkný posudek, nepředvedl se však nejlépe a dostal známku Velmi dobrý 2. Celou výstavu s námi absolvoval i malý Jazz (Blues´n Jazz Kasmir Moravia), který mě velmi mile překvapil. Poměrně dlouhou cestu zvládl bez sebemenších problémů, stejně tak se skvěle vyrovnal i s velkým množstvím lidí a psů, čímž mi udělal obrovskou radost.

 jazz-rijen-2.jpg

  Malý Jazz / Little Jazz -  foto / photo by Mirek Slabý

Aimy Kasmir Moravia - intermediate class - Excellent 1, CAC, CAC ČMKU, CACIB

Aygo Kasmir Moravia - intermediate class - Very good 2

Little Jazz (Blues´n Jazz Kasmir Moravia) also went with us to this show and he was wonderful. He was very friendly to the dogs and people he met and he also did not have any problem with such a long trip by car. I am so proud of him.

 jazz-rijen.jpg

  Malý Jazz / Little Jazz -  foto / photo by Mirek Slabý

*******

30.9.2012

Mezinárodní výstava psů / International dog show Tulln, A

(rozhodčí / judge Mrs. Erika Heintz, D)

Na nedělní mezinárodní výstavu psů bylo přihlášeno celkem 8 cardiganů. Aimy jsem přihlásila opět do mezitřídy. Paní rozhodčí se Aimy líbila natolik, že získala ocenění Výborná 1, CACA, CACIB, Bundessieger a BOB. Díky titulu CACIB získala také svoji již druhou kvalifikaci na anglickou prestižní výstavu Crufts 2013.

Aimy Kasmir Moravia - intermediate class - Exc. 1, CACA, CACIB, Bundessieger, BOB + Crufts qualification 2013 (8 cardigans entered). We are so proud of our little girl.

 aimy-tulln-2.jpg

 Foto / Photo by Mirek Slabý

*******

29.9.2012

Klubová výstava Rakouského klubu britských pasteveckých plemen Tulln

ÖCBH club show + Central Europa Cup Tulln Austria

(rozhodčí / judge Mrs. Brenda Banbury, GB)

Již tradičně se v rakouském Tullnu konala výstava Rakouského klubu britských pasteveckých plemen, která měla letos navíc označení Central Europa Cup 2012. Corgi posuzovala velmi milá paní rozhodčí ze země původu paní Brenda Banbury. Aimy byla přihlášená do mezitřídy a od paní rozhodčí dostala skvělý posudek a ocenění Výborná 1, CACA a Vítěz Tullnu.

Aimy Kasmir Moravia - intermediate class - Exc. 1, CACA, Sieger Tulln

 aimy-tulln.jpg

 Foto / Photo by Mirek Slabý

*******

24.9.2012

Z Norska nám přišla skvělá zpráva. Malý Black Knight v neděli v pořádku dorazil do Norska, kde se v nové rodině rychle zabydlel. Dostal jméno Alwin a s kamarádem Elmerem, taktéž cardiganím klukem vytvořil skvělou dvojici. Náš obrovský dík patří Cindy, Christine a Bjornovi, kteří pomohli transport z Belgie do Norska zrealizovat.

Great news! Black Knight Kasmir Moravia aka Alwin safely arrived to Norway. We wish him and his new owner Hanne good luck! Our huge thanks to Cindy, Christine and Bjorn for all their help.

s-elmerem.jpg

Alwin and his new friend Elmer - foto / photo by Christian Johnsen

*******

20.9.2012

Od rodiny Krejčích nám přišla nádherná fotka dvou polosestřiček Abbey a Beautiful Dream Kasmir Moravia, kterou pořídil pan fotograf Milan Krásný z Rakvic.

We received this very nice photo of two half-sisters Abbey and Beautiful Dream Kasmir Moravia taken by Mr. Milan Krásný.

 abbey-a-beauty.jpg

Na druhé straně republiky Aygova majitelka Katka Lerlová vytvořila krásné video z prvních 18 měsíců jeho života.

Our big thanks to Katka Lerlová who made this very nice video of Aygo´s first 18 months of his life.

 *******

19.9.2012

Vrátili jsme se s Aimy z Belgie, kde jsme s strávili velmi příjemný den s našimi přáteli. Jel s námi i malý Black Knight, který v Belgii zůstal a který koncem týdne odletí do Norska, kde na něj čeká nová rodina. Velký dík patří Cindy a Johanovi za milé přijetí i všechnu jejich pomoc.

 belgie.jpg

We are back from Belgium where we spent a very nice time with our friends. Our puppy boy Black Knight is staying in Belgium waiting for his flight to his new family in Norway. Our big thanks to Cindy and Johan for all their help.

 belgie2.jpg

 *******

8.9.2012

Na návštěvu k nám přijela naše kamarádka Lidka (CHS Royal Stuart) se svými dvěma dalmatinkami a jako obvykle vzala s sebou i foťák a nafotila obrovské množství fotek. Pro štěňata to navíc byla skvělá možnost socializace. Absolvovali jsme také menší dalmatino-cardiganí procházku. Bylo to opravdu skvěle strávené odpoledne.

Několik fotek z návštěvy si můžete prohlédnout na Facebooku tady

 jazz3.jpg

Our very good friend Lida Machačová (Royal Stuart kennel) and her two dalmatian girls visited us today. Our puppy boys had a lot of fun. We also went for a short walk. It was a really nice spent afternoon.

Some photos from Lida´s visit you can see on Facebook here

 denny2.jpg

 *******

6.9.2012

Od rodiny Krejčích nám přišly velmi milé fotky naší Beauty (Beautiful Dream Kasmir Moravia) a její starší polosestry Abbey. Je vidět, že se oběma daří skvěle a také že s ostatními domácím zvířaty vycházejí více než dobře.

 p1030903.jpg

Beauty (Beautiful Dream Kasmir Moravia) and her older half-sister Abbey (Abbey Kasmir Moravia) are doing very well. As you can see on these pictures, they also have no problem with other animals living in the garden.

 p1030908.jpg

 *******

1.9.2012

Klubová výstava Polského corgi klubu / Polish corgi club show Pruszkow

rozhodčí / judge Mrs. Carrie Russell-Smith, GB

Polská klubová výstava patří k mým oblíbeným, i proto jsem se jí letos zúčastnila již potřetí v řadě. Bylo přihlášeno celkem 68 cardiganů z 9 zemí, které posoudila dlouholetá chovatelka corgi paní Carrie Russell-Smith z Velké Británie. Aimy (Aimy Kasmir Moravia) byla přihlášená do mezitřídy společně s dalšími 6 fenami. Jedna fenka nepřijela, takže bylo nakonec v mezitřídě posouzeno 6 fen a Aimy skončila na velmi pěkném druhém místě s oceněním Výborná. Jsem moc ráda, že jsem i letos měla možnost do Pruszkowa jet a potkat se opět s mnoha přáteli hned z několika zemí.

 aimy-pruszkow.jpg

 Foto / Photo by Mirek Slabý

Aimy Kasmir Moravia was second in intermediate class with excellent (6 bitches participated). It was very nice spent day with a lot of friend from many countries.

 

Video z posuzování - autor Jaromír Fuglevič - 1. část - psi

Video - judging - first part - dogs - by Jaromír Fuglevič

 

Video z posuzování - autor Jaromír Fuglevič - 2. část - feny

Video - judging - second part - bitches - by Jaromír Fuglevič

*******

28.8.2012

Na nové pánečky ještě čekají oba pejsci. Přestože byla po narození ihned všechna štěňátka zadaná, pejsci se nakonec uvolnili a stále hledají ty správné pánečky, kterým by mohli dělat radost. Oba jsou velmi kontaktní a mají opravdu milou povahu, bez problémů cestují autem, pomalu se učí chodit na vodítku a i když jsou ještě malí, zvládají už základní hygienické návyky.

 blues--n-jazz.jpg

Blues´n Jazz Kasmir Moravia

Both boys are looking loving homes. They are very social and have wonderful personalities, they are also used to travel by car.

 black-knight.jpg

Black Knight Kasmir Moravia

 *******

26.8.2012

Klubová výstava Rakouského klubu britských pasteveckých plemen

ÖCBH club winner show Baumgarten Austria

rozhodčí / judge Mrs. Angela Kováčová, SK

Přestože se jednalo o letošní nejvýznamnější výstavu Rakouského klubu britských pasteveckých plemen se zadáním titulu "Klubový vítěz", byly na tuto výstavu přihlášeni jen 4 cardigani, předvedeni však nakonec byli jen 2. Aimy (Aimy Kasmir Moravia) byla přihlášená do mezitřídy a od paní rozhodčí dostala vynikající posudek a ocenění Výborná 1, CACA a Klubový vítěz. V boji o titul nejlepšího jedince v plemeni porazila fenku ze třídy mladých a získala i titul BOB.

Aimy Kasmir Moravia (intermediate class) - Excellent 1, CACA, Club winner and BOB.

*******

25.8.2012

Mezinárodní výstava psů / International dog show Mladá Boleslav, CZ

rozhodčí / judge Mr. Andráš Polgár, CZ

Na tuto výstavu byl přihlášen jak Aygo (Aygo Kasmir Moravia) naposledy do třídy mladých, tak Aimy (Aimy Kasmir Moravia), kterou jsem přihlásila do mezitřídy. Aygo se panu rozhodčímu opravdu velmi líbil, pěkně se předvedl a získal ocenění Výborný 1, CAJC, následně v porovnání s mladou fenou i titul BOJ (nejlepší mladý jedinec plemene). Aimy se panu rozhodčímu také líbila, dostala skvělý posudek, porazila svoji soupeřku a získala ocenění Výborná 1, CAC, CAC ČMKU a CACIB. V boji o titul nejlepšího jedince plemene potom Aygo porazil svoji sestru Aimy a získal svůj první titul BOB. Velká gratulace patří jeho handlerce a majitelce Katce Lerlové.

Aygo i Aimy se poté úspěšně zúčastnili bonitace, takže jsou z nich obou chovní jedinci.

 aygo-mlada-boleslav-pohyb.jpg

 Foto / Photo by Josef Škůrek


Aimy (Aimy Kasmir Moravia) won intermediate class with CAC ČR, CAC ČMKU and
CACIB

Her brother Aygo (Aygo Kasmir Moravia) won junior class with CAJC, went BOB Junior and BOB. Big congratulations to his handler and owner Katka Lerlová.

Aygo also became a stud dog and Aimy became a brood bitch!

We are so proud!

 bob-mlada-boleslav.jpg

 Boj o BOB / BOB competition - foto / photo by Josef Škůrek

*******

21.8.2012

Beauty (Beautiful Dream Kasmir Moravia) se v novém domově rychle zabydlela a se svojí starší setřičkou vytvořily skvělou dvojici.

 beauty-a-ebi.jpg

Beautiful Dream Kasmir Moravia aka Beauty is doing very well in a her new home. 

 2.jpg

 *******

19.8.2012

Do nového domova odjela také Beauty (Beautiful Dream Kasmir Moravia). Bude bydlet ve Zlíně se svojí starší polosestrou Abbey (Abbey Kasmir Moravia).

Beautiful Dream Kasmir Moravia aka Beauty went to a new home today. She stays in our kennel (in co-ownership) but will live in her own family with her older half-sister Abbey (Abbey Kasmir Moravia).

 krejci.jpg

 *******

18.8.2012

Jako první do nového domova odjela Saly (Black Queen Kasmir Moravia). Bude bydlet nedaleko Plzně a společnost jí bude dělat hned několik koček.

Black Queen Kasmir Moravia aka Saly went to a new home today. She will live not far from Pilsner.

 saly.jpg

 *******

12.8.2012

Opět nás navštívila naše kamarádka Lida Machačová a nafotila u nás opravdu velké množství fotek. Pro štěňátka to byla současně i návštěva socializační, protože Lidka s sebou vzala i své dvě dalmatinky. Po focení štěňátek jsme si udělali moc příjemnou procházku. Byl to opravdu skvěle strávený den.

 jazz-a-kyra.jpg

Our very good friend Lida Machačová (Royal Stuart kennel) visited us today. She took a lot of photos of puppies and our dogs here. After that we went for a walk. What a great spent day.

 na-slame.jpg

 *******

7.8.2012

Stejně jako loni i letos nám štěňátka přijela vyfotit paní fotografka Lenka Daňková. Fotečky, které u nás pořídila, si můžete prohlédnout na rajčeti tady.

 36.jpg

Some very nice photos of our puppies taken by Mrs. Lenka Daňková you can see here

 42.jpg

 *******

4.8.2012

Klubová výstava Welsh corgi a kelpie klubu CZ / Czech club show

Slavkov u Brna / Austerlitz

Samostatnou klubovou výstavu pořádá náš klub jednou za dva roky. Letos se tato výstava již potřetí konala v nádherném prostředí zahrady Slavkovského zámku. Cardigany měla posuzovat rozhodčí ze země původu paní Roslyn Ellwood, která však nemohla přijet z důvodu nemoci. Proto nakonec obě plemena welsh corgi posoudila dlouholetá chovatelka corgi a uznávaná rozhodčí paní Teresa Maddox, která také pochází z Velké Británie. Na výstavu bylo přihlášeno celkem 51 cardiganů, což je na české poměry opravdu úctyhodné číslo. Naši stanici reprezentovali 3 odchovanci vrhu A - Aygo a Andrew (Endy) ve třídě mladých a Aimy v mezitřídě. Podívat se za námi přijela i Abbey se svými pánečky.

Aygo vyhrál třídu mladých, získal velmi pěkný posudek a ocenění Výborný 1. Andrew (Endy) skončil na své první výstavě v životě na třetím místě s oceněním Velmi dobrý, vytknuta mu byla zejména jeho vyšší váha. Nejúspěšnější z našeho odchovu však byla Aimy, která vyhrála mezitřídu s vynikajícím posudkem a oceněním Výborná 1, CAC. Následně porazila i tři své soupeřky a získala tak titul Klubový vítěz. Uspěla i v boji o titul vítěze plemene a získala svůj již šestý titul BOB, čímž nám udělala obrovskou radost. Tím však její úspěch neskončil, zvítězila i v závěrečné soutěži o Nejlepšího cardigana českého chovuByl to pro nás opravdu nezapomenutelný den strávený s mnoha přáteli, kterým tímto velmi děkuji za jejich podporu a skvělou atmosféru.

 aimy-slavkov.jpg

 Foto / Photo by Mirek Slabý

 

What a wonderful day we had.

Judge - Mrs. Teresa Maddox, GB (Salvenik kennel)

51 entered cardigans

Aygo Kasmir Moravia won junior class with excellent

 aygo-slavkov.jpg

Foto / Photo by Mirek Slabý

 

 His brother Andrew was third in junior class with very good (because of his overweight)

andrew-slavkov.jpg

Foto / Photo by Mirek Slabý

  

And our lovely Aimy in intermediate class - Exc. 1, CAC, Club winner, BOB

and Best Cardigan From Czech Breeding

 aimy-slavkov-2.jpg

Foto / Photo by Mirek Slabý

 We are so proud of them all!

Aimy´s critique:

lovely head and expression, excellent type and shape, good front, excellent neck, topline and length of neck, well angulated hindquarters, excellent mover, like her very much

*******

31.7.2012

Dnes byla štěňátka očipována, poprvé naočkována a mají již také vystaven Petpassport. Všechny tyto procedury, včetně jízdy autem zvládli naprosto bez problémů.

Puppies were vaccinated and mikrochiped today. They also have their own Petpassports. The trip with puppies to the vet was without problem.

*******

28.7.2012

Konečně mi začala 14 denní dovolená a hned první den jsme využili k vyfocení štěňátek. Protože je štěňátkům již 6 týdnů, vyfotili jsme je poprvé na stole a v postojích. Na výsledek se můžete podívat v záložce Štěňata.

 p1660421.jpg

Puppies are 6 weeks old today and we decided to take some new photos of them - first time on the table. The photos you can see in Puppy page.

 p1660344.jpg

 *******

22.7.2012

Měli jsme tu další velmi milou návštěvu. Přijela se za námi a hlavně za štěňátky podívat Dita Neudeková s přítelem Liborem. Na fotky, které u nás nafotili, se můžete podívat zde

 beautiful-dream.jpg

Our friends Dita and Libor visited us today. Some photos from their visit you can see here

mike-a-libor.jpg

 *******

14.7.2012

Dnes nás navštívila naše kamarádka Lida Machačová (CHS Royal Stuart), která pro nás nafotila štěňátka ve věku 4 týdnů. Štěňátka již byla také pojmenována. Na několik prvních fotek i se jmény štěňátek se můžete podívat v záložce Štěňata.

Na fotky, které u nás Lidka nafotila, se můžete podívat na Rajčeti zde

 ziva.jpg

Our very good friend Lida Machačová (Royal Stuart kennel) took some photos of puppies today. Puppies also have their names already. Some photos you can see in Puppy page.

All photos of puppies taken by Lida you can see here

 dinner.jpg

 *******

 10.7.2012

Minulý týden se Aygo (Aygo Kasmir Moravia) se svojí paničkou Katkou zúčastnil prázdninového tábora agility. Jak se jim při tréninku dařilo se můžete podívat na následujícím videu:

Aygo Kasmir Moravia and his owner Katka went to an agility summer camp Radíkov, CZ last week. Here you can see some video from their training:

*******

1.7.2012

Národní výstava psů / National dog show Bielsko-Biala, PL

(rozhodčí / judge Mrs. Bozena Czempas - Chowaniec, PL)

Tuto výstavu pořádal kynologický spolek Bielsko-Biala na stadionu sportovního klubu v Ustroni. Aimy byla přihlášená jako jediný cardigan, a to do mezitřídy. Paní rozhodčí se velmi líbila, dostala skvělý posudek a ocenění Výborná 1, CWC, Zwyciezca (obdoba titulu Národní vítěz, který se zadává v ČR) a BOB

Aimy Kasmir Moravia won intermedite class, took CWC and became Best bitch and Best Of Breed.

*******

29.6.2012

Štěňátka jsou na světě již 13. den a už všechna otevřela oči. Auri se o ně skvěle stará, takže velmi rychle rostou a přibývají na váze. Do záložky Štěňata jsme přidali několik nových fotek.

 p6280165mensi.jpg

Puppies are 13 days old and all of them have opened their eyes. Auri is a great mum and they are growing very fast. You can see some new photos of puppies in Puppy page.

 p6270138mensi.jpg

 *******

23.6.2012

Mezinárodní výstava psů / International dog show Intercanis Brno, CZ

(rozhodčí / judge Mr. Jaroslav Matyáš, SK)

Na letošní Intercanis bylo přihlášeno celkem 12 cardiganů. Protože už bylo Aimy 15 měsíců, přihlásila jsem ji poprvé do mezitřídy. V kruhu se předvedla pěkně, dostala skvělý posudek a získala ocenění Výborná 1, CAC. Poté porazila fenu ze třídy šampionů a získala svůj první CACIB a tím i titul CAC ČMKU. V boji o titul vítěze plemene byla také úspěšná a získala již čtvrtý titul BOB. Přijel se za námi také podívat Endy (Andrew Kasmir Moravia) se svými pánečky a kamarádem Alfem. Z Endyho vyrostl moc pěkný pejsek, který ve výrazu rozhodně nezapře svoji mámu Auri. Jsem moc ráda, že jsem ho zase měla možnost po delší době vidět osobně a moc děkuji jeho pánečkům, že se za námi přijeli podívat. Byl to pro nás opravdu velmi úspěšný a s přáteli skvěle strávený den.

 aimy-brno-23.6.2012.jpg

Foto / Photo by Jaromír Fuglevič

Aimy Kasmir Moravia went all the way to Best Of Breed! She also took her first CAC, CAC ČMKU and CACIB in the age of 15 months. We are so proud of her. We also met Aimy´s litter brother Andrew. You can see a lot of his mother Auri in his face.

 andrew.jpg

Andrew Kasmir Moravia

 *******

20.6.2012

Auri i štěňátkům se daří skvěle / Auri and puppies are doing very well

 p6200091mensi.jpg

*******

 19.6.2012

Do rubriky Štěňata byly přidány první fotky štěňátek

Some photos of our puppies you can see in Puppy page

*******

18.6.2012

Z Maďarska nám přišel dlouho očekávaný dopis obsahující potvzení, že Auri byl oficiálně přiznán titul Šampion Maďarska. Přestože Auri podmínky pro přiznání tohoto titulu splnila již více než před rokem a půl, diplom jsme obdrželi až teď, neboť jsme o něj zažádali se zpožděním.

It is official now - Auri is confirmed a Hungarian champion. She finished this title more than one year ago but we applied for a diploma with some delay.

 

hungarian-champion.jpg

 

*******

16.6.2012

Máme štěňátka! / We have puppies!

Auri dnes večer sama a bez komplikací porodila 4 štěňátka - 2 pejsky (1 trikolor a 1 žíhaný) a 2 fenečky (1 trikolorní a 1 pravděpodobně trikolorní nebo tmavá žíhaná). Auri i štěňátkům se daří dobře.

 auri-a-stenata-17.6..jpg

Auri free whelped 4 puppies this evening. We have 2 boys (1 tricolor and 1 brindle) and 2 girls (1 tricolor and 1 tricolor or very dark brindle). Auri and puppies are doing very well.

 *******

11.6.2012

Z Belgie k nám přišla skvělá zpráva. Jazz (Gowerston Jazz Singer for Pemcader) - otec našeho budoucího vrhu B - získal titul BIS na výstavě psů v belgickém Lommelu! Je prvním cardiganem, kterému se to podařilo. Je to fantastický úspěch. Obrovská gratulace jeho majitelce a zároveň i handlerce Christine Sonberg.

 jazz-big.jpg

Jazz winning BIG

Jazz (Gowerston Jazz Singer for Pemcader) - father of our future B-litter won Best In Show at the dog show in Lommel in Belgium. He is a very fist cardigan in the history who won this title. Huge congratulations to his proud owner and handler Christine Sonberg!

 jazz-bis.jpg

 Jazz winning BIS

*******

10.6.2012

Krajská výstava psů / Regional dog show Lanškroun, CZ

(rozhodčí / judge Petr Řehánek, CZ)

Na tuto výstavu se vždycky velmi těším. Přestože je to "jen obyčejná" krajská výstava, patří k mým nejoblíbenějším. Jako obvykle jsem jela s kamarádkou Lidkou a jejími dalmatinkami. Aimy byla přihlášená jako jediný cardigan a panu rozhodčímu se opravdu velmi líbila. Předvedla se skvěle, dostala vynikající posudek bez jediné výtky a získala ocenění Výborná 1, Vítěz třídy mladých. Lidce s dalmatiny se dařilo ještě lépe. Obě její fenky vyhrály své třídy, její vlastní odchov - fenečka jménem Maya porazila svoji matku a získala i titul Krajské vítězky. V závěrečné soutěži potom Maya skončila na skvělém 5. místě v soutěži o nejlepší fenu celé výstavy!

Aimy Kasmir Moravia won junior class with excellent and wonderful critique.

 aimy-lanskroun.jpg

 Foto / Photo by Royal Stuart kennel

*******

8.6.2012

Dnes je to 53 dní od prvního krytí a Auri se nám už docela zakulatila. Narození štěňátek očekáváme přibližně za týden. Nezbývá nic jiného než čekat a doufat, že porod proběhne bez komplikací.

It is 53 days after breeding and Auri´s belly is getting bigger and bigger. We cross our fingers for delivery without problem.

 auri.jpg

 *******

2.6.2012

Krajská výstava psů Zlín / Regional dog show Zlín, CZ

(rozhodčí / judge Miroslav Václavík, CZ)

Na tuto výstavu byli přihlášeni celkem 4 cardigani. Naši stanici reprezentovala Abbey (Abbey Kasmir Moravia) se svojí mladou handlerkou Katkou Krejčí. Abbey se předvedla moc pěkně, ve třídě mladých porazila svoji soupeřku a získala ocenění Výborná 1.

Abbey Kasmir Moravia won junior class with excellent. Big congratulations to her young handler Katka Krejčí.

 abbey-zlin-2.jpg

V závěrečné soutěži Dítě a pes si potom poprvé handling vyzkoušela i ani ne šestiletá Iva Krejčí. Na stupně vítězů se s Abbey sice v silné konkurenci neprobojovala, ale i tak jim to moc slušelo. Moc děkuji rodině Krejčích a dalším známým, které jsem tam potkala, za skvěle strávený den.

Abbey also participated in final competition called "The child and the dog" with her young almost 6 years old handler Iva Krejčí. It was really nice spent day with a few very good friends.

 iva-s-abbey-zlin.jpg

Foto / Photo by Vítězslav Lahodný

  

Krajská speciální výstava německých ovčáků Troubelice

Regional special german shepherd show Troubelice, CZ

(rozhodčí / judge Jiří Zavadilík)

Zatímco já jsem se jela podívat na výstavu do Zlína, naše ovčanda Merry (Merry Mirtan Bohemia) vyrazila se svojí chovatelkou Martinou na krajskou speciální výstavu do nedalekých Troubelic. Společně s dalšími 9 fenami byla přihlášená do třídy dospívajících. Předvedeno bylo nakonec 8 fen a Merry vyběhala se svojí handlerkou Janou skvělé čtvrté místo.

Merry (Merry Mirtan Bohemia) - 4th place in her class (8 entries)

 merry-troubelice.jpg

 *******

27.5.2012

Aygo Kasmir Moravia - videa z tréninku / some videos from his training

Balanční cvičení / Balance training

Skoková cvičení / One Jump Drills

*******

19.-20.5.2012

Světová výstava psů Salzburg a Světová klubová výstava ANIF, Rakousko

World dog show and World club show Salzburg, Austria

Na tuto výstavu jsem se těšila opravdu hodně dlouho. Světová výstava je vždy velká kynologická událost a také skvělá možnost potkat se s mnoha přáteli z různých zemí. Do poslední chvíle jsem však nevěděla, jak tam vlastně pojedu. Naštěstí byla v záloze varianta, že pojedu s mými rodiči, kteří si udělají výlet do Salzburgu, no a v rámci výletu navštívíme rodinu v jižních Čechách, kde bychom mohli i přespat. A tak to nakonec také dopadlo. Již v pátek jsme vyrazili směr Kaplice, kde jsme se na celý víkend ubytovali u strejdy. Odtud jsme potom v sobotu ráno pokračovali do Salzburgu, kde se konala světová výstava, na kterou bylo přihlášeno celkem 86 cardiganů a kterou posuzovala paní rozhodčí Glenda Cook z Austrálie. Aimy byla přihlášená do třídy mladých, což byla také nejpočetnější třída (bylo do ní přihlášeno 19 fen).  Aimy se předvedla hezky a od docela přísné paní rozhodčí dostala ocenění Výborná bez pořadí. Z tohoto výsledku jsem měla radost, neboť poměrně velké množství fen v této třídě získalo ocenění Velmi dobrá.

 aimy-wds.jpg

Foto / Photo by Tomáš Křížek

Po výstavě jsme se vrátili zpět ke strejdovi do České republiky, kde jsme přenocovali. Ráno jsme opět vyrazili směr Rakousko, tentokrát do Anifu, který se nachází nedaleko Salzburgu a kde se v zámeckém parku konala světová klubová výstava. Cardigany posuzovala paní rozhodčí Edith Soltesz z Rakouska. Na tuto výstavu bylo přihlášeno 48 cardiganů, z toho do třídy mladých 11 fen. Aimy bohužel evidentně neměla svůj den a rozhodně nemůžu říct, že bych s jejím předvedením byla spokojená. Přesto se paní rozhodčí velmi líbila, dostala skvělý posudek a k mému velkému překvapení skončila na fantastickém druhém místě s oceněním Výborná. Je to obrovský úspěch, ve který jsem v takové konkurenci vůbec nedoufala.

 salzburg.jpg

Aimy Kasmir Moravia

World dog show - Excellent (19 entries) - judge Mrs. Glenda Cook from Australia

World club show - Excellent 2 (11 entries) - judge Mrs. Edith Soltesz from Austria

Still can not believe it!

 *******

17.5.2012

Skvělá zpráva / Great news

Kontrolní sono dnes potvrdilo, že Auri je březí. Narození štěňátek očekáváme v polovině června.

Auri is confirmed pregnant! We expect puppies in the middle of June!

*******

12.5.2012

Mezinárodní výstava psů / International dog show Bratislava, SK

(rozhodčí / judge Mr. Rafael De Santiago, PT)

Na tuto výstavu jsem přihlásila Aimy (Aimy Kasmir Moravia) zejména proto, aby se pokusila získat kvalifikaci na prestižní anglickou výstavu Crufts, která se bude konat příští rok v Birminghamu.  A tento cíl se nám podařilo splnit. Aimy se panu rozhodčímu líbila, ve třídě mladých dostala ocenění Výborná 1, CAJC, čímž kvalifikaci na Crufts získala. V porovnání s ostatními předvedenými psy následně získala i titul BOB (nejlepší jedinec plemene).

 aimy-bratislava2.jpg

Aimy Kasmir Moravia won junior class with CAJC and after that she went BOB. She also got Qualification for Crufts 2013.

***

Krajská speciální výstava NO Praha / Regional german shepherd show Prague

V Praze se ve stejnou chvíli konala krajská speciální výstava německých ovčáků, kterou posuzoval SV rozhodčí pan Lutz Wischalla. Na tuto výstavu jela Merry (Merry Mirtan Bohemia) se svojí chovatelkou Martinou. Přestože jejich výlet nebyl zcela bez komplikací, Merry nakonec ve třídě mladých vyběhala krásné 3. místo a nejvyšší možné ocenění Velmi dobrá. Martině, Monice i Hance patří náš obrovský dík.

Our german shepherd female Merry (Merry Mirtan Bohemia) - 3rd place in junior class under SV judge Mr. Lutz Wischalla. Our big thanks to our friends Martina, Monika and Hanka for their help.

 merry.jpg

 *******

6.5.2012

Národní výstava psů / National dog show Banská Bystrica, SK

(rozhodčí / judge Vlastislav Vojtek, SK)

S kamarádkou Lídou a jejími dalmatinkami jsme se vypravili na Slovensko na národní výstavu psů, která se konala na koupališti v Banské Bystrici. Museli jsme vstávat už před třetí hodinou, abychom na výstavu dorazili včas, protože jsme šli na řadu výjimečně hned mezi prvními. Corgi ještě s dalšími několika plemeny posuzoval pan Vojtek ze Slovenska. Aimy se panu rozhodčímu velmi líbila, dostala vynikající posudek bez jediné výtky a ve třídě mladých získala ocenění Výborná 1, CAJC. Velmi milými překvapením bylo, že medaile, kterou Aimy za titul CAJC dostala, byla vyrobena mimo jiné i z bižuterie Swarovski. Cesta zpět se trošku zkomplikovala, protože nás ke konci cesty pozlobilo Lidčino auto. Nakonec ale všechno dobře dopadlo a my jsme bez větších problémů dorazili domů.

 aimy-banska.jpg

Foto / Photo by Royal Stuart kennel

Aimy Kasmir Moravia won junior class with excellent and CAJC. What a nice surprise that the CAJC medal was made with Swarovski elements.

 *******

5.5.2012

Mezinárodní výstava psů Praha / International dog show Prague, CZ

(rozhodčí / judge Mr. Chan Weng Woh, Malaysia)

Na tuto výstavu jsem neměla přihlášeného žádného z našich psů, ale jela jsem jen podpořit našeho odchovance Ayga (Aygo Kasmir Moravia) a jeho paničku Katku. Po poněkud strastiplné cestě, kdy jsme asi hodinu a půl hledali výstaviště (stále nevím, jak se nám mohlo podařit špatně odbočit, vždyť jsem byla na výstavě v Praze již několikrát) jsem konečně dorazila ke kruhu, kde už čekala Katka s Aygem. Bylo to velmi milé setkání po několika měsících. Aygo byl poprvé přihlášen do třídy mladých. Celkově to byla jeho druhá výstava, ta první byla na podzim také v Praze, kdy byl přihlášen ještě do dorostu. Bylo vidět, že se na předvedení v kruhu připravovali, mají sice stále co zlepšovat, ale bylo to výrazně lepší než minule. Aygo se panu rozhodčímu velmi líbil, dostal skvělý posudek a ocenění Výborný 1, CAJC, Juniorský vítěz střední a východní Evropy a BOJ (nejlepší mladý jedinec). Protože se jednalo o kvalifikační výstavu na prestižní anglickou výstavu Crufts, získal navíc i kvalifikaci na Crufts 2013. Měli jsme z toho obrovskou radost.

 vystava-006.jpg

Aygo Kasmir Moravia won junior class with CAJC, Central & Eastern European Junior Winner, BOB Junior and Crufts qualification 2013. Big congratulation to Aygo´s handler and owner Katka Lerlova! We are so proud of them both!

 vystava-012.jpg

 Aygo se mnou a s pohárem / on photo Aygo with me

*******

29.4.2012

Nové video Ayga při tréninku agility / Aygo Kasmir Moravia - agility training

*******

21.4.2012

Speciální výstava welsh corgi a kelpie klubu CZ, Křivonoska

V pátek v noci jsme se po dvou dnech velmi náročného cestování autem vrátili domů z Belgie, kam jsme jeli vyzvednout Auri. Tuto cestu s námi absolvovala i Aimy, která naštěstí s cestováním nemá vůbec žádný problém. Po jen asi 4 hodinách spánku jsme s Aimy vstávaly a vyrážely směr Hluboká nad Vltavou, kde se v kempu Křivonoska konala 8. hlubocká krajská výstava psů, v rámci které se uskutečnila také speciální výstava welsh corgi a kelpie klubu CZ. Velmi přísně posuzovala rakouská paní rozhodčí Phyllis Poduschka - Aigner, která známkami jako je "velmi dobrá" rozhodně nešetřila, právě naopak. Na výstavu bylo přihlášeno celkem 10 cardiganů, Aimy byla přihlášená do třídy mladých. I přestože za 3 dny nacestovala téměř 3 tisíce kilometrů, předvedla se skvěle a paní rozhodčí se moc líbila. Dostala vynikající posudek a získala ocenění Výborná 1, CAJC a BOB Junior. Ziskem již třetího titulu CAJC tak splnila podmínky pro udělení titulu Český junior šampion. Následně porazila i nejlepšího dospělého psa, vítěze třídy vítězů a ve svých 13 měsících získala již druhý titul BOB (Vítěz plemene). Po posouzení všech tří klubových plemen získala v závěrečné soutěži i titul BIS Junior, čili nejlepší junior speciální výstavy. Tím však její úspěch neskončil. Protože se speciální výstava konala při krajské výstavě psů všech plemen, zúčastnila se také jako nejlepší jedinec plemene závěrečné soutěže o nejlepšího psa I. FCI skupiny, kterou posuzovala paní rozhodčí Mgr. Božena Ovesná. Zde byla nejprve vybrána do užšího výběru a následně získala skvělé druhé místo. Měla jsem nepopsatelnou radost, takový úspěch jsem vůbec nečekala, i s ohledem na to, že nebyla zrovna v ideální srsti. Byl to pro nás opravdu skvěle strávený den nejen proto, že jsme si domů odvezli 5 pohárů, ale také proto, že jsme měli po delší době zase možnost potkat se s mnoha přáteli.

 aimy-krivonoska-bis-junior.jpg

 BIS Junior - foto / photo by Mirek Slabý

We had a marvelous day! Our 13 months old Aimy Kasmir Moravia won junior class with CAJC and went BOB Junior and after that she won also BOB (10 dogs participated). In final competition she went BIS Junior as well under judge Phyllis Poduschka - Aigner from Austria. Because this special show was organized by regional all breed show and Aimy was awarded BOB at specialty, she participated also in final Best In Group competition at this regional dog show. Under judge Mgr. Božena Ovesná from the Czech republic she went 2. BIG. She also finished Czech junior champion title today! We are so proud of our little girl!

  aimy-krivonoska-big-2.jpg

 2. BIG - foto / photo by Mirek Slabý

 

21042012208.jpg

Doma se všemi poháry z této výstavy / At home with all cups she won today

  *******

16.4.2012

Krytí / Breeding

Auri byla v Belgii nakryta nádherným velmi úspěšným psem jménem Jazz (Gowerston Jazz Singer for Pemcader). Jazz je nejen pes s vynikajícím exteriérem, ale také se skvělou povahou. Pokud vše půjde dobře, štěňátka se narodí v půlce června. Náš obrovský dík patří majitelce Jazze Christine, která se o Auri v Belgii téměř tři týdny starala a ve všem nám jako vždy vyšla vstříc.

Více informací o plánovaném vrhu bude již brzy zveřejněno na stránce Štěňata.

Auri was mated to Jazz (CH. Gowerston Jazz Singer for Pemcader). Our big thanks to his owner Christine for letting us to use Jazz for Auri´s second litter and for all her help also.

If everything goes well, puppies will be born in the middle of June. More information about planned litter soon.

 jazz.jpg

 UK CH, DK CH, S CH, BISS Gowerston Jazz Singer for Pemcader

*******

15.4.2012

Národní výstava psů / National dog show Zabrze, PL

(rozhodčí Mariola Semik, PL)

Výstava se konala venku na stadioně, na kterém se tráva po vytrvalém nočním dešti proměnila v příšerné bahno. Naštěstí po našem příjezdu na výstavu déšť pomalu ustal a provázely nás už "jen" přeháňky. I tak byl terén, na kterém se výstava pořádala, velmi bahnitý a asi nejhorší ze všech výstav, které jsme absolvovali.

Na výstavu byla do třídy mladých přihlášená Aimy (Aimy Kasmir Moravia), která ve třídě mladých dostala ocenění Výborná 2.

Aimy Kasmir Moravia - second place in junior class with excellent

 aimy-zabrze.jpg

Foto / Photo by Ludmila Machačová (Royal Stuart kennel)

 *******

14.4.2012

Národní výstava psů / National dog show Ostrava, CZ

(rozhodčí / judge Mgr. Božena Ovesná, CZ)

Na letošní výstavu v Ostravě byla do třídy mladých přihlášená Abbey (Abbey Kasmir Moravia), kterou předváděla stejně jako na mezinárodní výstavě v Brně Katka Krejčí. Abbey se paní rozhodčí líbila, získala moc pěkný posudek a ocenění Výborná 1, CAJC a BOJ (nejlepší mladý jedinec plemene).

Abbey Kasmir Moravia won junior class with CAJC and went BOB Junior. Big congratulations to her young handler Katka Krejčí. 

ebi-ostrava.jpg

***

V tu samou dobu se Aygo (Aygo Kasmir Moravia) se svojí paničkou Katkou Lerlovou účasnil jako předváděcí pes výcvikového semináře na téma Přivolávačské hry. Na fotečky z této akce se můžete podívat tady.

 aygo-v-naruci.jpg

Foto / Photo by Veronika Holáňová

At the same time in another part of our country - Aygo Kasmir Moravia helped as a demo dog at Games seminar of his owner Katka Lerlová. More photos from this seminar here

 *******

30.3.201267.jpg

Skvělá zpráva / Great news

Dnes konečně dorazila dlouho očekávaná obálka s oficiálními výsledky rtg. vyšetření Merry (Merry Mirtan Bohemia). A výsledek nám udělal opravdu velkou radost:

rtg. DKK 0/0 (FCI A), rtg. DLK 0/0

It is official now - our german shepherd female Merry Mirtan Bohemia

HD FCI A, ED clear

*******

29.3.2012

Ze Zlína nám přišla velmi milá fotečka Abbey Kasmir Moravia. Ve výrazu je čím dál víc podobná svojí matce Auri.

We received a very nice photo of Abbey Kasmir Moravia. She looks very similar to her mother Auri.

abbey-hlava-nova.jpg

*******

 24.3.2012

Abbey Kasmir Moravia - vyrostla z ní opravdu moc pěkná psí slečna (vlevo)

Abbey Kasmir Moravia is such a lovely young female (on the left)

abbey-nova.jpg

aygo_nazidli.jpg

Aygo Kasmir Moravia - není divu, že mu jeho panička říká "Úžasňák" (vpravo)

 Aygo Kasmir Moravia - he is so sweet, isn´t he (on the right)

*******

23.3.2012

Členská chůze Welsh corgi a kelpie klubu CZ / Club meeting Jizbice pod Blaníkem

Tentokrát se jednalo o schůzi volební, na které bylo zvoleno nové vedení klubu. Na schůzi byla také vyhlášena vystavovatelská soutěž za rok 2011. Protože se minulý rok věnovala Auri hlavně štěňátkům, vystavovala se opravdu hodně omezeně. Zúčastnila se pouze 3 výstav, i přesto se v soutěži umítila na pěkném 5. místě mezi fenami.

Our lovely Auronelain - 5th best bitch in a club competition TOP SHOW CARDIGAN 2011. She was shown only 3 times because of her motherhood. 

*******

21.3.2012

Dnes vyšlo již druhé číslo nového kynologického časopisu Agility a opět v něm najdete fotky Ayga (Aygo Kasmir Moravia) v pokračování článku o výcviku malého agiliťáka, který napsala jeho panička Katka Lerlová.

In second issue of a new dogs magazine Agility you can find some very nice pictures of Aygo Kasmir Moravia in the article written by his owner and trainer Katka Lerlová.

 obalka-212x300.jpg

 *******

15.3.2012

Dnes slaví náš ušatý vrh A první narozeniny. Přejeme všem našim odchovancům všechno nej! Jsme moc rádi, že všichni malí ušáci našli skvělé pánečky, kteří se jim věnují. Doufáme, že spolu prožijí mnoho šťastných let.

Our cardi litter A celebrate first birthday today. We wish all of them happy birthday and all the best! We also hope that our "puppies" and their owners will have many happy days together.

abbey-dort.jpg

Abbey dostala svůj vlastní psí dort / Abbey has got a special cake!

 *******

18.2.2012

Dnes jsme si i se všemi třemi ušáky udělali výlet na Velký Kosíř. Počasí nám přálo, bylo teplo a slunečno. V lese bylo navíc ještě dost sněhu, takže psi ani nebyli špinaví. Všichni jsme si procházku skvěle užili.

Více fotek ve fotogalerii na Facebooku zde

 prochazka.jpg

We went for a very nice winter walk today! Our corgis had a lot of fun.

More photos on Facebook here

 prochazka-2.jpg

 *******

16.2.2012

Tento týden vyšlo první číslo nového kynologického časopisu Agility. V časopise si mimo jiné můžete přečíst velmi zajímavý článek Katky Lerlové o výcviku malého "agiliťáka", ve kterém najdete i několik fotek jejího "úžasňáka" Ayga, celým jménem Aygo Kasmir Moravia.

 aygo-chuze.jpg

 Foto / Photo by Lukáš Palm

In a new dogs magazine, which is publisched in the Czech republic, called Agility you can find an interesting article about puppy training written by our friend Katka Lerlová. You can also find  some very nice photos of Katka´s Aygo (Aygo Kasmir Moravia) there. 

 agility-obalka2-212x300.jpg

 *******

15.2.2012

Náš první ušatý vrh A má dnes už 11 měsíců. Ten čas opravdu hrozně letí. Je to jako včera, když se nám všechna štěňata batolila po domě. Všem našim odchovancům přejeme, ať svým pánečkům dělají stále stejnou radost jako doposud.

Puppies from our first cardigan litter are 11 months old today! We wish them all many happy days with their owners.

 stenata.jpg

Auri se štěňátky z vrhu A / Auri with her puppies from our A-litter

 

Hugo (Atrey Kasmir Moravia) dnes dostal od svých majitelů novou hračku jménem Jozefína.

Hugo (Atrey Kasmir Moravia) has a new big toy called Josefine.

hugo.jpg

******* 

4. - 5.2.2012

DUO CACIB Brno, CZ

Sobotní výstavy se zúčasnila Abbey Kasmir Moravia, která byla přihlášena do třídy mladých. Byla to její první výstava, stejně tak i pro její 12 letou handlerku Katku Krejčí. Obě svoji premiéru zvládly skvěle, Abbey dostala od slovenské paní rozhodčí MVDr. Ridarčíkové pěkný posudek a ocenění Výborná 1, CAJC a BOJ (nejlepší mladý jedinec plemene). V závěrečné soutěži o nejlepšího mladého psa I. skupiny FCI byla Abbey navíc vybrána panem rozhodčím Göranem Bodegardem ze Švédska do TOP 4 Junior BIG. Na Abbey se v závěrečné soutěži už docela projevila únava, takže se již dále neprobojovali. I tak je to ale úžasný úspěch, zejména s ohledem na to, že to byla pro obě první výstava v životě. Moc rodině Krejčích gratulujeme a děkujeme za skvělou péči, kterou Abbey věnují.

On Saturday - Abbey Kasmir Moravia won junior class with CAJC and went BOB Junior at her very first show. It was a very first show for her young handler Katka Krejčí too. In final competition was Abbey chosen to TOP 4 Junior BIG. What a debut! We are so proud of them both! Our big thanks to Krejčí family for such a good care of Abbey. It was really nice spent day!

 abbey-brno.jpg

Abbey - foto / photo by Mirek Slabý

V neděli se tom vyměnila Abbey za Aimy, která byla také přihlášená do třídy mladých. Naše plemeno tentokrát posuzoval pan rozhodčí Göran Bodegard ze Švédska, který známkami jako jsou "velmi dobrá" i "dobrá" rozhodně nešetřil. Shodou okolností to byl ten stejný rozhodčí, u kterého Abbey uspěla v závěrečné soutěži v sobotu. Velmi nás potěšilo, že se panu rozhodčímu líbila i naše Aimy, která získala vynikající posudek a ocenění Výborná 1, CAJC a BOJ (nejlepší mladý jedinec plemene). Bohužel jsme na závěrečné soutěže nemohli zůstat. Přesto jsme z Brna odjížděli spokojení, protože oba výstavní dny byly pro nás velmi úspěšné. 

On Sunday - Aimy Kasmir Moravia won junior class with CAJC and went BOB Junior with wonderful critique under judge Göran Bodegard from Sweden. It was a very successful weekend!

 aimy-brno-pohyb.jpg

 Aimy - foto / photo by Josef Škůrek

*******

22.1.2012

Národní výstava psů / National dog show Bedzin, PL

(rozhodčí / judge Andrzej Tyburczyk, PL)

Na tuto výstavu jsme výjimečně jeli s Mirkem oba, proto jsme přihlásili jak Aimy tak Mikeho. A aby nezůstala sama doma, jela s námi jako doprovod i Auri, která měla obrovskou radost, že mohla jen na výlet s námi. Na výstavu bylo přihlášeno celkem 8 cardiganů, posouzeno jich bylo 7. Mike (Cymraeg Ci Kryptonite) jel na svoji první výstavu a ve třídě dorostu doslal moc pěkný posudek s oceněním Velmi nadějný 1 a jako jediný dorost získal i titul BOB Puppy. Hvězdou dne se ale pro nás stala Aimy (Aimy Kasmir Moravia), která porazila svoji konkurentku a vyhrála třídu mladých s vynikajícím posudkem a oceněním Výborná 1, Vítěz mladých (CAJC). Protože byla jediným juniorem získala i titul BOB Junior. V boji o titul Vítěz plemene následně porazila nejlepšího dospělého psa i fenu, i nejlepší veteránku a ve svých 10 měsících získala svůj první titul BOB. Tím však její úspěch neskončil. V závěrečné soutěži o nejlepšího juniora výstavy ji pan rozhodčí Svante Frisk ze Švédska vybral společně s australským ovčákem a flanderským bouvierem do skupinky tří nejlepších mladých jedinců FCI skupiny I. Aimy tak postoupila do absolutního finále soutěže BIS Junior. Na stupně vítězů se však již nedostala. I tak nám udělala obrovskou radost.

 aimy-bedzin.jpg

Mike (Cymraeg Ci Kryptonite) won puppy class with very promising and went BOB Puppy at his very first show. What a debut!

 mike-bedzin.jpg

Our 10 months old Aimy (Aimy Kasmir Moravia) won junior class, went BOB Junior and after that she won Best Of Breed (7 dogs participated). In final competition she was shortlisted to a group of three best juniors from FCI group I under judge Svante Frisk from Sweden. 

We are so proud of them!

p1650742.jpg

 Photo from final competition

*******
7.1.2012

Národní výstava psů / National dog show Brno, CZ

(rozhodčí / judge Petr Řehánek, CZ)

Již tradiční lednová olomoucká výstava se tentokrát z důvodu rekonstrukce olomoucké Flory přesunula do Brna. Na výstavu jsem do třídy mladých přihlásila Aimy (Aimy Kasmir Moravia), která byla ve svých 9 měsících nejmladším přihlášeným cardiganem. Panu rozhodčímu se naše Aimy velmi líbila, dostala skvělý posudek bez jediné výtky, porazila svoji konkurentku a získala ocennění Výborná 1, CAJC. Následně porazila i nejlepšího mladého psa a získala i titul BOJ (Best Of Juniors čili nejlepší mladý jedinec plemene) a udělala nám tím obrovskou radost.

aimy-brno.jpg

  Foto / Photo by Mirek Slabý

Our little Aimy (Aimy Kasmir Moravia) won junior class with CAJC and after that she went BOB Junior at her first show in junior class. We are so proud of her. Way to go Aimy!

 aimy-brno4.jpg

 Foto / Photo by Ivan Krejčí