Jdi na obsah Jdi na menu
 


1977:narozen 1. června
1983:jako dárek dostává kopačky

1983-1991:veškerý volný čas tráví na fotbalovém hřišti, kam utíká před šikanou spolužáků. Diagnóza: příliš odlišný.
1991:setkání s kytarou způsobilo razantní odchod ze zeleného pažitu téhož roku dochází pod vlivem punkových kapel k úplné přeměně šatníku a ještě většímu vzdálení vrstevníkům

1993:založení punkfolkového tria THE Kryštof

1995:maturita za čtyři a úspěšné přijímací zkoušky na VŠ, fakultu informatiky

1996:dezerce z řad vysokoškoláků ke komediantům na Janáčkovu konzervatoř v Ostravě

1998:po zdařilém konkurzu začíná moderovat hitparádu české televize Medůza

1999:první angažmá v Divadle Petra Bezruče v Ostravě. Role na uvítanou - Hamlet (nejmladší Hamlet v dějinách českého divadla).

2000:Cena Alfréda Radoka v kategorii talent roku

2001:skupině Kryštof vychází debutová deska Magnetické pole.
Na předávání cen popularity český sla/b/vík bojkotuje s kapelou vystoupení na playback v TV Nova. Díky tomu je jeho skupina i osoba na několik měsíců na TV Nova nežádoucí. Natáčí první televizní inscenace.

2002:pět nominací na výroční ceny Akademie populární hudby. Skupina ceremoniál bojkotuje a v přímém přenosu prostřednictvím manažerky otevřeně a ostře napadá TV Nova, která přenos vysílá. Richard je díky svým názorům označen za "levičáka a rebelanta". Na podzim vychází druhé album a Kryštof si opět odnášejí čtyři nominace na české Grammy - Anděly. Na Silvestra natáčí s F. A. Brabcem čtyřiadvacetihodinový "výkřik" Krysař.

2003:Kryštof se opět neúčastní ceremoniálu Andělů. Richard však získává sošku za skladbu roku. Stává se členem činohry Národního divadlav Praze.

2004:Objevuje se ve filmech Post Coitum, Non plus ultras, Sametoví vrazi a roztáčí Hrubeše a Mareše, co jsou kamarádi do deště. Na podzim vychází třetí album Kryštof - Mikrokosmos. Richard je za roli Richieho ve hře Láska a porozumění divadla Ungelt nominovám na cenu Thálie za nejlepší mužský herecký výkon a v anktetě Alfréda Radoka obsazuje jak čtvrté, tak i páté místo. Rok zavrušují zásnuby s IF.

2005:      S kapelou Kryštof si odnáší sošku dalšího Anděla. Tentokrát za nejlepší popalbum. Na předání svým výrokem ohledně Superstar opět rozčiluje národ. Od února moderuje na síti rádií Kiss hitparádu Musicbox. Na podzim natáčí  film Comeback.

2006:S kolegou Petrem Meškánem moderuje na Českém rozhlase 4 - Wave hitparádu Wavechart a je obsazen do jedné z hlavních rolí seriálu České televize s názvem Hraběnky

Oblíbená hudba:Britská kytarová scéna a folkohrdinové

Oblíbený film:Cokoliv od Larse Von Triera, M. Night Shyamalana a společnosti Pixar a vlastně všech, kteří ho dokáží rozbrečet.

  Miluje:   Mámu, bráchu, chmýří, leontýnku a jessy, vanilku, kachnu s knedlíkem, Coldplay a partu "olako"

Motto: vše je tak, jak má být

Divadelní role:Divadlo Petra Bezruče:
W.Shakespeare - Hamlet, hl. role Hamlet
W.Saroyan - Tracyho tygr, hl.role Tracy
Na motivy - Orfeus a Eurydika, hl.role Orfeus
Ch.Durang - Nevyléčitelní, hl.role Bruce
T.Williams-Skleněný zvěřinec, hl.role Toma - stále se hraje
A. Fadějev- Mladá Garda

Národní divadlo Moravskoslezské:
W.Shakespeare - Romeo a Julie, role Benvolia Národní divadlo Praha:W.Shakespeare - Romeo a Julie, role Merkucia - stále se hraje Műller - Hamlet - machina, hlavní role Hamleta Moliere - Lakomec, role Kleanta - stále se hraje A.Basseti - Prodavač duší, hlavní role Mladík Sigarev - Černé mléko, hlavní role Levička - stále se hraje W.Shakespeare - Richard III., role Richarda III. - premiéra 2.3.2006 Divadlo Ungelt:
J.Penhall- Láska a porozumění, hlavní role Richi - stále se hraje

Televizní   role:Účinkoval v televizních filmech-Udělení milosti se zamítá a Z rodinného alba, povídkovém triptychu Trosečníci, seriálu O ztracené lásce.

Filmografie:Post Coitum
Sametoví vrazi
Krysař
Non plus ultra
Hrubeš a Mareš jsou kamaradi do deště
Nuda v Brně - hlas
 





 




 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Že by dmnce?

(Jithush, 28. 8. 2007 0:07)

Je až s podivem, jak někdo může napsat Richard s tvrdym y

bezte do háje

(já-alizabeth-lili, 13. 7. 2007 17:21)

víte co.....je mi upe jedno že tam mám chyby

rYchard

(Bettyz, 10. 7. 2007 22:52)

Myslim, ze nekde v tom textu mas velkou chybu bijici do oci..coz vzhledem k tomu, ze vsechny informace jsou stahnute je celkem s podivem.

hoooj

(Mona, 31. 5. 2007 19:36)

hej je to fpoho ale mohlo by toho být víc :) člověk se moc nedoví ale fpoho :) .. docela by mě zajmalo kde bere inspiraci :)