Jdi na obsah Jdi na menu

Kdo jsme ?

Někde jsme se dočetli, že webové stránky bez fotografií těch, kdo za nimi stojí, je jako kdyby jste vešli do obchodu a personál se schovával pod pult. Tak nám dovolte, abychom se Vám trochu představili.

Sběr Hlívy ústřičné

Jiří Paseka - Narodil jsem 17.4.1968. Často se mne lidé ptají zda jsem do přízně s léčitelem panem Pasekou ze Svratouchu. S jistotou se to říci nedá, i když vzhledem k tomu, že můj starší bratr Karel se věnuje léčitelství, kartám a léčivé energii už řadu let a konec konců i náš syn za námi přišel s tím, co bychom řekli na to, když by si udělal nějaké léčitelské školení. A nakonec to dopadlo tak, že jsme se prostřednictvím naší Terezky a především našeho kolegy na trzích dostali k informacím o léčivé Rekonektivní energii, Terezka na tyto terapie skvěle reaguje, vyhledává je a dělají ji dobře a tak jsme se celá rodina začali učit jak s touto energií pracovat. Cvičíme vzájemně na sobě a skvěle řešíme drobné neduhy jako bolesti zad, kloubů a pod. Já se nyní intenzivně věnuji studiu Rekonektivní léčivé energie. Rád bych si při nejbližší možné příležitosti udělal kurz Rekonektivního léčení, abych mohl pracovat jako vyškolený a certifikovaný terapeut.
Tak si upřímně myslím, že to nemůže být pouhá náhoda a jen shoda příjmení a nějaká spojitost mezi námi být prostě musí. Navíc moje babička pocházela z nedaleké obce Jeníkov a dědeček pocházel z 12 dětí.

Sběr Hlívy ústřičnéMonika Paseková - Narodila jsem se 6.1. 1976. Původní profesí jsem chovatelka hospodářských zvířat, zvířata mám moc ráda a proto jsem v tomto oboru nikdy nepracovala, nelíbí se mi jak se ve velkovýrobě se zvířaty zachází.
Už od malinka mě houby fascinovaly a přitahoval mě jejich tajemný a magický svět. Jako malí jsme chodili s tátou často do lesa, a on mi vždycky říkal, že se mnou se chodí skvěle na houby, protože oni se mi ukazují a přímo na mě mávají. Zkrátka kdyby v celém lese byla jedna jediná houba tak si buďte jistí, že ji najdu!

Mám ráda fialovou barvu. Nejraději mlsám čokoládu. Moje nejoblíbenější květina je růže. Nejlépe si odpočinu v přírodě nebo při práci na zahrádce. Moc ráda čtu. Moc se mi líbí, když si večer celá rodina pustíme nějaký film.

 Můj oblíbený citát je:
Když Ti někdo říká, že něco nejde, tak mu ukaž jak se to dělá.
Pod něj se ráda podepíši...............................


Jak jsme začínali a co se nám zatím povedlo.

Naše firma sídlí v Dolech u Luže. V oboru pěstovaných hub pracujeme už od roku 2000. Začínali jsme bez peněz, oba nezaměstnaní s 5letým synem a všichni kolem z nás měli legraci a smáli se nám. Začátkem roku jsem absolvovala rekvalifikační kurz Pěstitel jedlých hub. Mám certifikát a jsem pěstitelkou jedlých hub, těchto certifikátů je v republice asi 30, ale jen my jsme u našeho oboru zůstali, dál v něm pracujeme a rozvíjíme ho.
Předání certifikátu reg. potravinaZačínali jsme v pronajatých prostorách ZD Luže, po dvou letech jsme si budovu koupili a během dalších let jsme postupně koupili i pozemky pod a okolo. Momentálně jsme jediná celoročně fungující pěstírna hub v pardubickém kraji a protože jsme malá rodinná firma se zaměřením na jedinečnou kvalitu, získali jsme jako jediná pěstírna v ČR ocenění Regionální potravinav roce 2015 přibylo i ocenění Živnostník roku za Pardubický kraj. Což je zárukou kvality a původu našich výpěstků a jako protiklad dovozu z Polska. Tak jsme se stali uznávanými a vyhledávanými odborníky ve svém oboru.
Za dobu našeho působení na trhu se náš obor velmi změnil. Zpočátku byli žampiony nedostatkovým zbožím, na které se stáli fronty, Hlíva ta se v ČR vůbec nepěstovala a nikdo nevěděl jak ji zpracovávat. Na houby se pohlíželo pouze jako na surovinu do kuchyně bez nějakého velkého významu. Dnes vlivem otevření hranic a tím pádem nulové kontrole dovozu je u nás hub nadbytek a bez problémů je koupíte v každém obchodě. Bohužel z 90% se jedná o dovoz levných hub ze zahraničí a to především z Polska. O jejich kvalitě raději taktně pomlčíme. Stačí si jen představit jak dlouho to trvá než se posbírají, přetřídí, převezou, zabalí a doputují do obchodů.

Shiitake prášekHouby pěstujeme výhradně z těch nejkvalitnějších českých substrátů a za použití nejmodernější technologie. Jsme jediná pěstírna hub, kde se nepoužívají žádné agresivní chemické látky k ošetřování houbových kultur, takže naše houby jsou pěstované v té nejvyšší možné kvalitě vzhledem k lidskému zdraví a každý kdo je ochutnal, nám potvrdil, že jsou i chuťově výjimečné.

Na základě informací a zkušeností z alternativních oborů medicíny se v poslední době rozjelo množství vědeckých výzkumů o významu hub a jejich účinků na lidský organizmus. Tyto studie jednoznačně potvrzují příznivé účinky hub jak v prevenci tak i v boji se závažnými zdravotními problémy lidské populace. A tak se dokonce narodil nový vědní obor, který se jmenuje mykoterapie a zabývá se speciálně účinky jednotlivých druhů hub na různá onemocnění, řeší jejich dávkování a využití v praktickém životě.
Jako první jsme se začali aktivně Mykoterapií zabývat. Lidé jsou čím dál více nemocní a čím dál více chtějí houby už ne jen jako pouhé jídlo, ale jako prostředek k prevenci a podpoře zdraví nebo jako přírodní pomoc a podporu při léčbě různých zdravotních potíží. Několik let dáváme dohromady konkrétní zkušenosti lidí a předáváme je dál. Obrovskou výhodou mykoterapie je fakt, že využívá přírodních zdrojů bez jakýchkoliv nežádoucích, negativních vedlejších účinků a nulové možnosti předávkování jak je tomu u synteticky vyráběných léčiv.

V roce 2013 náš syn ukončil s vyznamenáním studium v oboru autoelektrikář, úspěšně rozjel živnost, má plně vybavenou autoelektrikářskou dílnu a rozrůstající se klientelu. Více informací ZDE.

Život s vůní podhoubí

Po dvou letech příprav jsme v roce 2016 vydali naši první knížku ŽIVOT S VŮNÍ PODHOUBÍ, která je plná našich nejoblíbenějších a originálních receptů.

Pěstírnu čeká postupná rekonstrukce, protože v budoucnu chceme rozšířit pěstování nejen žampionů, ale i dalších druhů hub a udělat celý pěstební proces pohodlnější pro houby i pro nás.

V roce 2019  jsme získali i certifikáty na Rekonektivní léčení a Reconnection (Znovunapojení) a poskytujeme tak bezkontaktní léčení pomocí energií a frekvencí, které má velice zajímavé účinky.

Mnohé z Vás jistě potěší i informace o tom, že jsme nikdy nepřijali a nepřijímáme žádné dotace, zkrátka si jedeme na svoje vlastní triko a máme jen to na co si vyděláme nebo našetříme.