Jdi na obsah Jdi na menu
 


12.10.2013 HC SKULLS HLINSKO x HC DYNAMO ROSICE 8:6

12. 10. 2013

Druhé kolo, druhý nováček a druhá neznámá. Po celkem snadném vítězství nad Patapufem jsme nevěděli co nás bude čekat. Pouze v devíti jsme nastoupili proti soupeři ve stejném počtu. Utkání odstartoval Zdráža a zdálo se, že budeme opratě držet pevně, avšak Dynamo ukázalo svoji sílu. Během 10 minut byl zápas otočen ve prospěch Rosic. Jenže my zbraně neskládáme, jen se pomaleji se rozehříváme a tak jsme začali pořádně hrát až ke konci třetiny. Postupně jsme otočili stav zpět na naši stranu a to i přes to, že v závěru třetiny jsme dvakráte seděli na trestné. Jenže oslabení bude letos naše silná stránka, puk jsme soupeři prakticky nepůjčili.

Příjemně naladěni zahajujeme druhou třetinu kvalitním náporem, nejprve se Fífa pokouší hodně netradičně zasunout kotouč, marně. To asi nakoplo Zdrážu, který rozjíždí svoje galapředstavení, čert ví, kde se v něm po těch letech vzala rychlost, soupeř mu jasně nestačí a Zdráža lehce dvakráte za sebou skóruje. Když se přidá zápas od zápasu se lepšící Filda Zeman, naše nová akvizice, je téměř jasno. Krásnou tečku za povedenou třetinou udělá Kuba Málků, jenž po nacvičeném signálu z obraného pásma ujíždí, blafuje a skóruje. Vedeme 7:2 a Dynamo se zdá být na ručník.

Laxně ale odehráváme třetinu poslední. Dynamo dvakrát za sebou skóruje a začíná drama. S narůstajícím skóre roste i agresivita soupeře. Klid nám dává nezadržitelný Zdráža, 4. fíkem zvyšuje na 8:4 a do poslední desetiminutovky nám dává více klidu. Jenže Rosice nejsou žádná béčka, hrají až do konce, tak jak se má. Když v 20. minutě snižují na rozdíl dvou branek, začíná nám tuhnout krev. Naštěstí konec zápasu zvládáme držením touše na našich holích a slavíme druhé vítězství v řadě.