Jdi na obsah Jdi na menu
 


HC RADIOAKTIVITA HOSTOVICE 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

18. 10. 2015
Branky a nahrávky: 1:1 Jakub Málek (Daniel Makovský)
  2:1 Tomáš Macháček (Jakub Málek, Filip Chaloupka)
  3:2 Jakub Wasserbauer (Lukáš Wasserbauer, David Ročňák)
  4:2 Jakub Navrátil (Daniel Zach, Tomáš Kadlec)
     
Vyloučení: celkem 9:6, využití 1:1, v oslabení 0:0
  Ondřej Vamberský 2 minuty HUR
  Jakub Navrátil 2 minuty HRU
  Daniel Zach 2+2 minuty KOL
  Štěpán Zavřel 2 minuty POD
  Lukáš Wasserbauer 2 minuty HRU
  Tomáš Macháček 2 minuty PMHNL
  Jakub Málek 2+10 minut LOK
  Martin Špaček 2 minuty POD
  Daniel Zach 2 minuty HRU
         
Sestava: 1. Ú Málek Chaloupka Macháček
  1. O Makovský   Kadlec T
         
  2. Ú Špaček Wasserbauer L Ročňák
  2. O Wasserbauer J   Zavřel
         
  3. Ú Navrátil Zach Vamberský
         
  B   Picek  

 

Bitvu jako vystřiženou z play off bylo k vidění včera večer na zimáku ve Skutči. Soupeř, který nepoznal hořkost porážky v základní části od předloňského ročníku, vendeta za nepovedené finále. Utkání ke kterému bychom našli spoustu přívlastků.

Již příprava na zápas byla pro nás dosti komplikovaná, marodka, zranění a tak podobně, zkrátka mnoho faktorů, díky kterým je vítězství pro nás o to více sladší. Trousíme se na led a borci v černém už dávno řežou led a pálí o sto šest. Naše rozcvička je podstatně komornější, zřejmě podvědomě šetříme síly na utkání.

První minuty zápasu nenapovídají o utkání skoro nic, taková neslaná nemastná hra na obou stranách plná nepřesností, inu nervozita je cítit. Nikdo nechce udělat minule a dát soupeři šanci, oťukáváme se z dálky. V 5.minutě to přijde, neposedný kotouč sice Roman vyráží a přikrývá, ale nějakým záhadným způsobem se puk dostává mimo siluetu ležícího brankáře přímo na hůl soupeře, 0:1. No, někdo tu první branku dát musel, říkáme si a pouštíme se do ofenzívy. Hru si komplikujeme častými vyloučeními, ale naštěstí oslabení zvládáme bravurně. V polovině třetiny se Hostovičtí chystají k útočnému výpadu, jejich hru však dokonale čte Mak, vypíchne rozehrávku přímo na hůl Kuby Málka. Parádní kousek našeho snajpra, kdy si udělá v podstatě kuželky z celé hostovické pětice a jako bonus vykoupá gólmana, 1:1.

Do druhé části vlítneme nabuzení a povzbuzeni hrstkou fandů, kteří soudě dle ohlasů, povzbuzují naše barvy. Není jich tolik jako Hostovických, ale každé milé slovo potěší :-) Výsledkem toho je pohledná souhra prvního útoku. Zámek v obranné třetině Hostovic vyústil v nečekanou kombinaci po ose Fífa - Kuba a zakončujícím Machym, 2:1. Na ledě se přiostřuje, každý souboj se dohrává. Hokej nejsou šachy a tak hru přijímáme. K vidění je tedy hokejový souboj se vším všudy. 

Do poslední části vstupujeme za mírného optimismu. Zdá se, že největším soupeřem nám je naše disciplína, počet vyloučených raketově stoupá a hru v pěti si pomalu užíváme jak štědrovečerní večeři. Právě jedno takové oslabení, které hrajeme ve třech nezvládáme, zbytečně se stahujeme k brance, nabídnutou šanci soupeř využívá, je srovnáno, 2:2. Branka nás ale spíše nakopne a hostovickým zatápíme. Naši snahu korunuje bleskový protiútok, kdy nová sourezenecká dvojice předvádí útočný výpad snů, zkrátka je to takový já na bráchu, brácha na mě, lidi řvali, vedeme 3:2. První ligovou branku si připisuje letošní velká akvizice, Waska. Po vstřelené brance držíme opratě pevně v rukou, soupeř se navíc dopouští faulu a my nabídnutou přesilovku díky jogurtům využíváme, motanici před brankou ukončuje Kuboš, 4:2.

V posledních minutách se sice Radioaktivita nadechuje k náporu, navíc v přesilovce, ale Roman drží a vytahuje jedno eso z rukávu za druhým. Když pak zastavuje na brankové čáře puk tělem, tuhne nám krev v žilách. Je to čaroděj. Svůj výkon zakončuje efektní hlavičkou (druhý pokus, ten první skončil málem brankou :-)).

Předvedli jsme parádní výkon, za který bychom se ani v play off nemuseli stydět. Hostovicím jsme vrátili finálovou porážku a navíc se radujeme ze zisku dalších 3 bodů! Díky za hru a za dobrý hokej!