Jdi na obsah Jdi na menu
 


HC SOKOL JENIŠOVICE 6:0 (0:0, 3:0, 3:0)

7. 11. 2015
Branky a nahrávky: 0:1 Jakub Málek (Filip Morávek)
  0:2 Jakub Málek (Jakub Wasserbauer)  
  0:3 David Ročňák (Jakub Wasserbauer, Jakub Málek)
  0:4 Filip Chaloupka (Jakub Wasserbauer)
  0:5 Jakub Navrátil (Dan Zach, Ondřej Vamberský)
  0:6 Jakub Wasserbauer (Tomáš Macháček)
     
Vyloučení: celkem 7:7, využití 0:2, v oslabení 0:1
  Jakub Málek 2 minuty POD
  Filip Zeman 2 minuty VH
  David Ročňák 2 minuty POD
  Tomáš Macháček 2 minuty VH
  Jakub Wasserbauer 2 minuty HRU
  Filip Morávek 2 minuty NB
  Martin Kučera 2 minuty HRU
         
Sestava: 1. Ú Málek Chaloupka Macháček
  1. O Makovský   Wasserbauer J
         
  2. Ú Navrátil Zach Vamberský
  2. O Matějíček   Zavřel
         
  3. Ú Zeman Chlada J Ročňák
  3. O Morávek   Kučera
         
  B   Picek  

 

HC Sokol Jenišovice, soupeř se kterým si vždycky rádi zahrajeme. Málokdy si můžeme u konkrétního soupeře říci, že se bude hrát dobrý hokej. U Jenišovic to ale platí vždy. I tentokrát tomu tak byli. Ačkoli jsme byli před utkáním pasování soupeřem do role favorita, mě osobně ještě v kabině nic podobného nenapadlo. Jako jeden z mála pamětníků vzájemných duelů jsme měl v hlavě spíše zápasy, kdy jsme se zuby nehty bránili zuřivému náporu hráčů v červeno-zelených barvách.

Zápas jsem započali opatrně, vzájemné oťukávání končí zhruba v polovině třetiny, kdy se do sebe zakusujeme a začínáme si střídavě my, střídavě Jenišovice tvořit šance. Na obou stranách však stojí koncentrovaní brankáři. Před koncem první třetiny se soupeři zraní klíčový hráč což se chtě nechtě projeví na útočné síle Jenišovic. Do konce třetiny s tím však nedokážeme plnohodnotně pracovat a tak končí první sedmnáctiminutovka za stavu 0:0.

Do druhé třetiny vlétneme náporem, který prakticky potrvá do konce zápasu. Postupně se přibližujeme k Albimu na dostřel. Klid do naší hry vnese rána Kuby Málka, jenž za přispění Filouse Morávka  využívá chaosu při střídání a posílá kotouč prudce pod víko. Tato trefa je rovněž i milníkem pro autora branky, který se tak dotahuje na Christera Dahlberga, jenž až do dnešního večera okupoval druhou příčku v historických tabulkách HCS. Branka nás solidně nakopne a nastartuje i ke kvalitním přesilovkám, tu první využijeme záhy. Autorem je opět Kuba Málek, v roli nabíječe je tentokrát Kuba Waska, nepřehlédnutelný bek v našich řadách rozehraje přesilovku s elegancí jemu vlastní, Kuba pak už nemá těžkou práci pokořit Albiho podruhé. Třetí branku v jedné třetině přidáváme opět v přesilovce, puk jde ihned z buly na Kubu Málka, ten lehce posouvá na Wasku, jedna klička, druhá klička a prudký střílený pas na Dádu Ročňáka, který před brankou odvede práci, kterou má a posouvá kotouč do kasy. Za stavu 3:0 jsme už pány situaci a hru si začínáme užívat. 

Poslední část hry začínáme v oslabení, puk u prken vybojuje Waska a zakládá protiútok 3 na 1. Pas před brankou na Kubu Málka však neprojde, ale zastaví se u Albiho, který nemá kotouč plně pod kontrolou, no a od tadytěch věcí tu je šťoura Fífa, který dokončí práci. Až na opakovaně vysoký počet vyloučených máme hru pod kontrolou, Jenišovice tu a tam zazlobí jedovkou, hbitým protiútokem, ale Románek v brance je plně odhodlán uhájit svou první nulu stůj co stůj. Na svá nejlepší vystouepní dávají vzpomenout i jogurti. Parádně provedenou akci zahajují v obraném pásmu rozehrávkou Vambery na Dana Zacha, ten krásně projede hřiště a v úniku s Kubošem na jednoho obránce vyzrají přesným pasem na Kuboše před brankou a ten bezchybně trefuje horní růžek, boxer jeden. Hned v dalším střídání se ukáže opět Waska, dlouhodobý nápor zakončuje střelou z mezikruží nad rameno bezmocného nic nevidícího Albiho (inu dobrá práce nejmenovaného clonícího útočníka). Poslední minuty tak dohráváme s jasným cílem, neinkasovat, basa je basa :-)

Máme další důležité 3 body, Románek první nulu a hlavně stále vítězný, Kuba Málků s 302 body je na druhém místě historických tabulek HCS. A to nejdůležitější, v nově zavedené soutěži, interně pojmenované kapitánova výzva, se nezadařilo a tak se odměna přesouvá na jindy :-)