Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejen morčata obývají Hobití noru ...

Zde se Vám představují další tvorečkové, kteří žijí nebo donedávna žili s námi, bezobratlé v to nepočítaje ;-)
 



p9262898.jpg

 

Kocour Bohoušek - malé, černé, hubené a uslintané, ale přítulné a věrné koťátko si nás vybralo samo v létě 2010. I když měl jen víkendovou péči, držel se statečně a celoročně hlídal svojí chalupu, bohužel na konci třetí zimy v únoru 2013 zmizel neznámo kam, stále doufáme, že se jen zabydlel někde jinde. 

Obrazek

Králice Růženka - zakrslý beran durynský je od ledna 2010 další členkou našeho zvířecího společenství. A samozřejmě zcela nejroztomilejší. Už u nás přivedla na svět dva vrhy úplně stejných ušáků.

Obrazek

Želva zuboštítá - Zuzána, nar. 1990, žere žížaly a bydlí v teráriu. V létě běhá po zahradě v morčecím výběhu, protože jinak má útěkářské sklony. Znáte to: frnk...

Obrazek

 

Obrazek

 

Karasi zlatí a jeseni zlatí - karasi v hojném počtu, jeseni dva, se prohánějí od roku 2004 v zahradním jezírku. Karáskům se u nás daří - každoročně koncem léta Vám nějaké rádi přenecháme, ostatní musí do zimoviště - předsíň se nám mění v sádky. V zimě 2008-09 jsme zkusili karásky nechat v jezírku a pomocí různých rozmražovacích vychytávek jsme to zvládli až do jara. Jeseni bohužel přerostli rozměry našeho rybníčku - jeden zahynul nešťastnou náhodou na Silvestra výskokem z nádrže a druhý našel ubytování na podzim 2008 u známých s větším rybníkem. Daří se mu dobře.

 

Obrazek

 

Žáby - ropuchy a skokani se k nám nastěhovaly samy a biotop rybníčku jim zřejmě vyhovuje, na jaře se voda hemží spostou pulečků a na zimu se schovávají pod kameny na dně jezíra. Přes rok pak nachytají spoustu slimáků a dalších potvor, takže je  vždycky rádi vidíme.

 

Obrazek

Tropické rybičky - různé tetry, pancéřníčci, mečovky, paví očka, skaláry ... obývají vždy alespoň dvě akvária.

Obrazek

Králík zakrslý beran modrý - Eliška, od roku 2005, kdy jí příbuzní našli v Kolovratech, šéfuje naší králíkárně. Momentálně bydlí s morčákem Frodem. O mláďatech nechce ani slyšet, tři vrhy zprovodila nemilosrdně ze světa, zato ráda běhá po bytě, hrabě v trávníku nory, kamarádí se s kočkou, okusuje kabely a čůrá na křeslo. Prostě náš miláček :-) Eliška zemřela po krátké nemoci dne 17. 12. 2009. Odhopkala přes duhový most na šťavnaté pastviny...

Slepice - v proměnlivém počtu 4 až 6 kusů (podle lovecké sezóny místního tchoře) se promenují pod králíkárnou - žádný drobeček ani lísteček, který upadne morčatům, nenechají ležet a poctivě každý den snášejí vajíčka. Bohužel jsme v létě 2009 o slepičky přišli, nějaká šelmička je sprovodila ze světa. Nové jsme pořídili až na podzim 2012 a hned 10 a 1 kohouta, aby je hlídal k tomu.

Kočka zpola ruská zpola evropská, černá - Terezka, nar. 1999, nejhodnější zmlsaná micinka a zasloužilá myšilovka. Bydlí u babičky.

Obrazek

Německý ovčák - Bart, nar. 2000, hlídač toho všeho a nejlepší kamarád svého lidského brášky Roberta, nar. taktéž 2000. Bart zemřel 26. 12. 2009 zcela náhle.

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ušáci

(Robík a babi, 7. 6. 2011 21:21)

krasný uši jsou na strankach Hobitina