Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tento víkend - tedy 23.-25.1. jsme strávili s Romanem v Dešné u Slušovic (nedaleko Zlína). Jeli jsme zde pro pár rad, co se týče výcviku našich čtyřnohých spolubydlících. Už v pátek jsme si v práci vzali dovolenou a po obědě vyrazili na cestu. Ubytovali jsme se v kempu Dešná v chatce. Pokud máte rádi turistiku nebo cyklistiku je to báječné místo pro strávení dovolené. Slušný kemp za slušné penízky s hezkým okolím. V pátek večer už jsme se pouze seznámili s ostatními účastníky - tedy poklábosili u pivka a vínka a poslechli si různé hisorky našeho výcvikáře Iva Eichlera.

Obrazek

V sobotu v devět ráno jsme vyrazili auty do Ostraty na místní pilu, kde začal intenzivní trénink. Pejsky jsem učili odložení, chůzi u nohy a další různé cviky. Bylo to pro ně hodně náročné, obvzlášť, co se psychiky týče. Tolik psů na tak malém prostoru a ještě takové cviky...:-). Pak jsme psy pustili v areálu pily na volno (samozřejmě s košíky). Rony se chytl akorát s 30-ti kilovým pitbulem:-). Naštěstí se ani jednomu z nich nic nestalo (spíše Ronovi). Jinak nikam neutekl a docela se nás držel, což se divím, když byl bez stopovky. Po obědě v restauraci a krátkém odpočinku následoval výcvik v areálu kempu a pak obrany:-). Psíci se uvázali ke stromům do dvou řad proti sobě, z čehož vznikla ulička, kterou jsme probíhali a snažili se psy vybouřit. Rony se trochu bál a i Kira vypadala napoprvé zaskočeně. Na druhý den jsme cvičili to samé a jejich reakce už byla viditelně lepší. Rony i Kira začali na kolemběžícího štěkat. Jen ten jinak statečný krtek Roník se schoval za strom, když někdo běžel těsně vedle něj. V sobotu večer po setmění se konala stezka odvahy. Šli jsme lesem k cíli. Někde uprostřed byl schovaný Ivo a začal na nás mluvit. Účelem bylo zjistit, jestli pes půjde po stopě a jak zareaguje na Ivoše. Rony po stopě šel, ale reakce na Iva byla strašná. Zlekl se, vysmekl se z vodítka a pelášil pryč...To je ochránce, co? Kira na stopě moc nešla, na druhou stranu Iva se vůbec nelekla a pět metrů před ním si spokojeně začala hryzat klacek. Je vidět, že Ronča je trošičku psychicky nevyrovnaný. Jde to poznat jak z obran, tak ze stezky odvahy. Budeme muset ještě hooodně pracovat.

V neděli pak byla na programu znovu poslušnost se zaměřením na přivolání. Seznámili jsme se s další možností, jak jej psa naučit, takže teď budeme zkoušet. Kolem poledne byl odjezd domů.

Myslím, že celý víkend byl moc fajn. Hodně nám dal. Dostali jsme užitečné rady, jak v kterých situacích zareagovat a já věřím, že se nám jimi podaří některé zlozvyky odnaučit. Velké díky patří Ivovi. Určitě zase pojedu a možná již znovu v únoru:-). Takže pokud máte někdo problém se svým hafíkem nebo chcete strávit víkend v příjemném prostředí se sympatickými lidmi, neváhejte.

Pár foteček tady . Není jich však moc a nejsou pěkné:-(.