Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

ŠKOLA V PŘÍRODĚ-DEN 4.

Ela puta!

To to letí a větší polovina už je za námi . Dnešní den, když jsme se ráno probudili, nezářil sluníčkem, ale obloha se na nás mračila. Avšak praženy našeho kmene ani chvilku nezahálely, hned začaly s pradávným zaháněním mračen a po ranním kostihamu se celá obloha hned zázračně zamodrala. Poté jsme se vydali za muflony, cesta byla dlouhá a namáhavá, ale my jsme to zvládli a dokonce jsme cestou potkali i několik psomutů.

Odpoledne jsme se i něco zajímavého a nového přiučili a už víme, jak jsme se zrodili. Jako pralidé, jsme se také museli postarat o svou obživu a objevit pramen pitné vody, který jsme přenášeli blíže k jeskyni a k večernímu kostihamu jsme opekli mamuta, jehož masíčko bylo velmi chutné a šťavnaté.

Závěr dne se nesl v duchu bujarých oslav šestých narozenin Freda a Bouchače. Jako první dostal „hoblá“ Fred, jelikož, jak sám tvrdil, je přesně o jeden mamutí chlup starší, než brácha Bouchač.

Odpověď na úkol č. 3: Ano, malých pračlovíčků je opravdu 18 .

Úkol č. 4: Víte, co znamená kostiham? Úkol č. 5: Potkali jste někdy psomuta a víte jak vypadá? Jakému zvířeti se nejvíce podobá?

A teď už …………………………. JABA DABA DŮŮŮ Vaši pračlovíčkové a praženy Iška, Vilma a Šiška

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kostiham

(Tonda, 24. 9. 2015 20:51)

Je praveky Casanova

Narozeniny

(babi a děda z Č.Těšína, 24. 9. 2015 18:32)

Denně prohlížíme obrázky.Jsou krásné a jistě i krásné zážitky.
Domince k zítřejším narozeninám přejeme všechno nejlepší.
Děda a babička.

Pozdrav pro lovce mamutů

(Igor Caysberger, 24. 9. 2015 16:52)

Zdravím všechny malé pračlovíčky a praženy.Vaše výprava za mamuty se už blíží ke konci.Těšíme se až nám v naší třídě sluníček budete vyprávět vaše skvělé zážitky.Fotky z doby kamenné jsou úžasné,akorát jsem na nich neviděl žádného pramuže,tak snad nám pravěk nevymře po meči.Poslední noc v pravěku vám všem přeji krásné sny a vašim praženám Išce,Vilmě a Šišce zasílám velký obdiv,protože já sám bych se v pravěku bál.
PS: Kostiham je podle mne rozcvička a psomut je podle mne prapes.
Zdarný lov Vám přeje Igisek.

:-)

(Fialovi, 24. 9. 2015 14:36)

Tak výprava už je téměř u konce. Zvládli jste vše, co jste si předsevzeli a po včerejší ,,opékačce,, jste získali i tu zázračnou a magickou sílu.
Už se moc těšíme na našeho pračlovíčka Adámka a přejeme všem poslední noc v pravěku krásné sny a Adíkovi posíláme velikánskou pusu za to jak je šikovný a statečný.
Maminka, tatínek a Kristýnka

Pozdrav pračlovíčkům:-)

(Motlochovi, 24. 9. 2015 14:04)

Jak jsme viděli ty opečené párečky tak jsme hned dostali chuť mňam,mňam.. :-)Všem pračlovíčkum a praženam velký pozdrav,už se moc těšíme,až Dominiček přijede domů.Mějte krásnou a sladkou poslední noc a čau zítra... :-) :-)

Pozdravy pro malé lovce mamutů :)

(Pieknici, 24. 9. 2015 9:41)

Jak vidíme tak jsou malí pračlovíčkové čím dál tím více odvážnější. To už z nich budou opravdoví "velkoši" :)
I my se přidáváme s obdivem nad nápaditostí úžasných pražen, protože děti si to opravdu užívají s obrovským nadšením.
Přejeme krásný den :)

kostiham = jídlo
psomut = prapes

Pozdrav do pravěku

(Babi a Děda z Fifejd, 24. 9. 2015 9:31)

Zdravíme všechny pračlovíčky do doby kamenné.Fotky jsou opět úžasné,je vidět,že si to báječně užívate.Hlavně ať Vám vydrží ještě pěkné počasí.Adámkovi posíláme pusinky a těšíme se,až nám bude vyprávět zážitky.

pozdrav do pravěku :)

(Vrobelovi, 24. 9. 2015 5:56)

Velký pozdrav do pravěku,opět fotky dokazují jak báječně se máte.Psomut bude zřejmě pejsek a kostiham určitě papaníčko :)Rišánkovi moc děkujeme za krásný obrázek :)Už se na něj moc moc těšíme.Posíláme pusu:)

Večerní pozdrav

(Ševčíkovi, 23. 9. 2015 22:09)

Zdravíme do malebného prostředí Morávky, dnešní fotky jsou opět nádherné a dokazují, že dnešní den jste měli opět nabitý program. Kostiham - to vypadá, že to bude jídlo, když ho zmiňujete jako ranní a večerní tedy. Psomut bude prapředek dnešního psa :-)

Všechny pračlovíčky i praženy zdravíme a čekáme na další povídání a fotky.

Posíláme pusu našemu Klifovi

:)

(Horná, 23. 9. 2015 21:55)

Připojujeme se k potlesku pro paní učitelky, pardon praženy, za to jak skvěle se starají o naše miláčky pračlovíčky :), těšíme se na vyprávění zážitků. Kostiham je určitě večeře, a že ty vaše stojí za to a pramut je pejsek. Zdravíme do pravěku a přejeme krásná zbývající dva dny. Domince posíláme pusinky a praženám poděkování za péči. Horní

ela puta všem pralidičkám !

(Škobíci :), 23. 9. 2015 21:33)

Myslím, že všechny tři praženy zasluhují veliký potlesk za další geniální, zážitky nabitý den v pravěku !!! Shlédnutí opékání mamuta zanechalo v naší Elišce tak hluboký dojem, že řve v postýlce ňami ňami a nemůže hlady usnout. Nám s tatínkem zas kručí v břiše při pohledu na talíře se svíčkovou a knedlíky. No a samozřejmě je opět vidět, že co se zábavy a péče týče, o naše malé pračlovíčky je postaráno na jedničku s hvězdičkou ! Další přepychový den, který nelze jinak než závidět !!
Anýsku, moc zdravíme a posíláme pusiny a našim milým pradvojčátkům přejem vše NEJ !!! Elíšek, mamka a taťka Škobíci :-)
Kostiham je jistojistě jídlo a psomut by mohl být praprapra....pes :)

Ahoj :-)

(Janíková, 23. 9. 2015 21:05)

Super fotky, se strejdou jsme se zasmáli :-) Kostiham je určitě žrádýlko-jídlo :-) Taky bych si dala mamuta,jen ho v obchodě nějak nemají....Už se na vás těšíme, pátek se konečně blíží. Oslavencům přejeme hodně zdravíčka. A psomuta tady taky nenajdete, tady jsou jen obyčejní psi :-)

Tak šou šou z nudné cicilizace

Milí pračlovíčci a praženy :-)

(Juřicovi, 23. 9. 2015 20:41)

Další úžasné fotky :-) Viky vám nejvíc závidí opékání mamuta :-) Po kmenové poradě jsme usoudili, že kostiham je rozcvička :-) a psomut bude asi předchůdce psa :-) Krásnou dobrou noc!