Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

ZAHRADNÍ SLAVNOST

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Znáte?

(gabi, 12. 4. 2013 11:28)

Ahoj, máte se? Mám pro Vás tip, je to nová možnost, jak vydělávat z domova, vhodná pro lidi, co jsou doma :-) Sama si takto vydělávám už od ledna a fakt mě to nadchlo. Nad poměry si díky tomu sice nežiju, ale dokud můžu, tak jsem vděčná za každé přilepšení :) Více info na Nadhled.Web2001.cz

Peníze

(Ředitelka MŠ, 26. 6. 2012 19:04)

Dobrý den,maminko Andreo,
Škoda, že neznám Vaše příjmení.Děkuji Vám za připomínku.
Máte pravdu, některé akce mateřské školy jsou opravdu určeny jen pro předškoláky.
Pro mladší děti by například návštěva hvězdárny nebyla vhodná jednoduše proto, že by je přednáška nebavila a nevydržely by ji poslouchat, podobné je to u jiných akcí pro tuto mladší věkovou skupinu.
Informace a finanční zhodnocení letošní zahradní slavnosti je pro všechny k dispozici v ředitelně mateřské školy.
Velmi se těším, že nám maminko Andreo v příštím školním roce pomůžete založit Klub aktivních rodičů, kteří se budou podílet na přípravě akcí pro děti , zapojíte se chystání židliček, stolů a jejich následného úklidu, do prodeje koláčů, párků nebo budete u soutěží pro děti,obohatíte akce jinými svými podnětnými nápady a zároveň tak budete mít přehled
o tom, na co a jakým způsobem jsou finance rodičů použity pro předškoláky i děti mladší .
Maminko Andreo, očekávám Vaši brzkou návštěvu v mateřské škole, kde domluvíme podrobnosti naší další budoucí spolupráce,zároveň Vás velmi ráda seznámím s vyúčtováním letošní zahradní slavnosti.
Znovu tedy opakuji pro další zájemce o informace o výsledku zahradní slavnosti. Jsou k dispozici pro všechny rodiče v ředitelně mateřské školy.

Telefonní číslo 7377771742 pro domluvu případné osobní návštěvy .

Taky Vám děkuji za celoroční aktivní spolupráci a těším se na její pokračování ve školním roce příštím.
Hezké prázdniny Vám přeje Šárka Hofrichtrová, ředitelka MŠ

Re: Peníze - Pocitový chodníček

(Pavel Tichý, 27. 6. 2012 13:43)

Dobrý den,
reaguji na otázku peněz vybíraných na pocitový chodníček. Jak všichni jistě víte je krize, proto i město nedává tolik peněz, které by byli na zušlechťování zahrady. Paní ředitelka má jistou představu jak by měla naše zahrádka vypadat. V rámci této dlouholeté akce bylo potřeba zlikvidovat starou skluzavku, přemístit venkovní tabuli čímž vzikl prostor pro nové týpí a bude třeba nějakým způsobem vyřešit likvidaci starého nefunkčího bazénu (to že při slavnosti se tam pouštěla voda bylo super, ale jak si jistě někteří všimli voda stála uvnitř a neodtékala). Paní ředitelka přišla s myšlenkou pocitového chodníčku a společně s ní jsme doslpěli k názoru, že než finančně náročně likvidovat starý bazén, bude lepší využít jeho konstrukci a uvnitř zhotovit pocitový chodníček.
Náhled toho jak by to mohlo vypadat má paní ředitelka v kanceláři. Součásti je i rozpočet kolik to bude stát v případě, že si to provedeme sami. Sami znamená my rodiče! Jsem první kdo se hlásí, doufám že maminka Andrea bude druhou. Všechny vybrané peníze budou použity na nákup materiátu nezbytného pro realizaci tohoto úkolu. Já poskytnu zdarma auto,nářadí a nástroje. Tatínkové i maminky kteří budou chtít pomoci při realizaci se můžou hlásit u paní ředitelky.
Těším se na spolupráci a doufám že společně se nám podaří vybudovat další kousek zahrady, který bude sloužit našim dětem.

Velice děkuji za vydařenou slavnost, děti byli nadšené.

Přeji pěkné prázdniny Pavel Tichý

Re: Peníze

(Andrea, 27. 6. 2012 23:22)

Dobrý den. Paní ředitelko,děkuji Vám za odpověď a rodičům za projevené názory. Uvádíte,že některé akce mateřské školy jsou opravdu určeny jen pro předškoláky,protože pro mladší děti by například návštěva hvězdárny nebyla vhodná jednoduše proto, že by je přednáška nebavila a nevydržely by ji poslouchat a podobné je to i u jiných akcí pro tuto mladší věkovou skupinu. Ptám se teda,proč to mladším dětem nevynahradíte jinou formou. Podívejte se na stránky konkurenčních mateřských školek,jak to řeší tam.Např. předškoláci mají hvězdárnu a zbytek dětí jde do divadla.Jedná se mi o to,aby peníze,které jak píše maminka Kodysová investujeme do dětí ,byly skutečně investovány do všech dětí a ne jenom do dětí předškolních.Zřejmě rodiče,kteří tady na moji námitku reagovali,patří mezi rodiče,kteří mají 2 příjmy a mají pouze jedno dítě,do kterého mohou investovat neomezeně.Někteří rodiče však nemají to štěstí,že by měli jedno dítě a 2 příjmy,takže se zajímají o to,kam se jejich peníze investují.Samozřejmě,že rodiče předškoláku jsou spokojeni.Jsou osvobozeni od placení školného a ještě jim spoustu věcí zaplatí rodiče menších dětí.Byla bych ráda,kdyby do budoucna tomu takhle nebylo, a aby rodiče platily pouze za akce,kterých se jejich dítě zúčastní.Až bude mé dítě předškolák,ráda si za dárečky nebo akce určené pro předškoláky připlatím. A panu Tichému děkuji za objasnění,co se týče pocitového chodníčku.Paní ředitelka to asi projednala pouze s Vámi,jaký má záměr s bazénem.Já co by rodič,jsem informována nebyla.Máme krásné školkové stránky,ale tato informace tam chybí.A co se týče stránek,bych chtěla poprosit,aby se komentáře rodičů řešily jinak,než tak, že když rodič napíše kladný komentář,tak dítě dostane odměnu.Já nepatřím mezi pracující,kteří mají v práci k dispozici počítač a mohou neustále na něm něco sledovat a je docela nepříjemné,když dítě doma pláče,že nedostalo odměnu,protože maminka nestihne napsat na stránky.
Věřím,že mé připomínky budou kladně řešeny a rodiče předškoláku mě pochopí.
Hezké prázdniny.Andrea

Re: Re: Peníze

(Pavel Tichý, 28. 6. 2012 22:24)

Nevím kde začít?

Třeba tím že máme dvě děti, dva příjmy, jedno znich je předškolák a bohužel nemůžu ani já do nich investovat neomezeně.
Nikdy mě ale nenapadlo řešit jesti jedno jelo do planetária a druhé zůstalo ve školce. Nemyslím si, že paní ředitelka upřednostňuje předškoláky, ale zorganizovat takový výlet pro celou školku najednou je celkem složité, kolik učitelek pojede do planetária, kolik do divadla a kolik jich zůstane ve školce. Především všek dle mého názoru potřeby těchto dětí jsou úplně jiné.

Jistě jste při výběru mateřské školky prohlížela webové stránky té naší i těch konkurenčních a dle nějakých kritérií jste si vybírala. Výběr padl na tu naší školku. Nic Vám však nebrání školku změnit.

Co se týče pocitového chodníčku vše začelo úplně jednoduše. Zajímal jsem se o budoucnost školky a nabídl svojí pomoc. Od té doby vím zhruba představy naší paní ředitelky a snažim se v rámci svých možností pomoct. Jak svými názory tak prací.

Coby rodič jste nebyla informována, jelikož toto je dlouhodobý plán, který se realizuje postupnými krůčky a ani moje druhé dítě se s největší pravděpodobnosti nedočká hotové celé zahrady. Zajisté si najdete čas a paní ředitelka Vám velmi ráda svou vizi upřesní.

Pavel Tichý

PS: i moje dítě bylo menší a dle vašeho názoru jsem tedy doplácel na předškoláky a nyní si to vybírám, takže v tom nevidím žádný problém.

Re: Re: Peníze

(Šárka Žluvová, motýlci, 29. 6. 2012 12:34)

Paní Andreo, prosím řešte své problémy osobně s paní ředitelkou přímo v mateřské škole.Byla bych ráda, aby jste se představila celým jménem . Každý z nás má přeci možnost jakýmkoliv způsobem přispět, pomoct zlepšit pobyt svých děti ve školce.

Mě vyhovuje, že nás učitelky zapojují do komunikace pomocí internetu, kdy si můžeme sdělovat své zážitky a to, že paní učitelka odmění prcka pamlskem neznamená to, že je někdo privilegován!! Vidím že přístup k internetu máte, tak nevidím problém se zapojit .

Mě vyhovuje ten systém, který je nastaven a byla bych ráda,aby to zůstalo, tak jak to je! Do této školky chodí děti od 3 let až do svých možných 7 a to rodiče přispívali a nyní se těší, že jako předškoláček dostane dáreček.

Při návštěvě této školičky nám s manželem ředitelka veškeré otázky zodpověděla a také nás informovala o tom, že se peníze vybrané do fondu nemusí plně využít pro naše dítě, ale jako předškolákovi se mu to vynahradí.

Proč by měla ředitelka kopírovat aktivity z jiné školky? Každá školka má své klady i zápory .Můžete přeci také přispět osoním nápadem a motivovat ostatní? Prosim Vás pokud máte ještě nějaké námitky k provozu školky, řešte je s ředitelkou osobně od toho ji tady máme .

Připojuji se k panu Tichému, a pomůžem s manželem s výstavbou chodníčku, nebo třeba k opravě piskoviště. Těším se na novou spolupráci s aktivními rodiči, kteří umí dát ruku k dílu!

Dále jsme jako rodinka velmi spokojeni, jak školka pracuje s naší dcerou. Má první rok za sebou a Lenička umí spoustu nových dovedností, do školky chodí ráda, těší se na své kamarády. Učitelky jsou výborné, trpělivé a s dětmi to velmi doře umí, moc chválím celý kolektiv vedení mateřské školky, za jich nápaditost a fůůru aktivit. Těšíme se moóóc na následující školkový rok.

Zdraví Žluvovi s Leničkou 3 ročky, motýlci

Peníze

(Andrea, 22. 6. 2012 19:49)

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat ,zda-li by mohla být zveřejněna částka dobrovolného vstupného ze zahradní slavnosti, a co se za tyto peníze pro děti nakoupilo. Na karnevale se také vybíralo dobrovolné vstupné, ale nikdo nám rodičům neřekl, co se za vybrané peníze všem dětem pořídilo. Ptám se záměrně, co se pořídilo všem dětem, protože mám pocit, že nejvíce peněz jde pro předškoláky. Např: výlet do planetária absolvovali pouze předškoláci, ale nadační fond platí přece všechny děti. Také na závěr roku dostávají předškoláci hodnotné dárečky. Platí se snad tyto dárečky z peněz dobrovolného vstupného z akcí? Nebo jdou tyto peníze opět z peněz , které jsou určeny pro všechny děti? Nezlobte se, že se ptám, ale na nadační fond se za jedno dítě vybírá 100 Kč měsíčně, tj.při 100 dětech za rok 100 000 . To jsou docela slušné peníze. Dárky na vánoční besídku jsme taky dětem kupovali my rodiče, tak kam se částka 100 000 za rok rozplyne? Vím, máme ve školce akce např: divadla, karneval, šmoulí den, den dětí atd. Ale to asi částku 100 000 za rok neudělá. Nechci urazit rodiče předškoláku, vím, že mé dítě taky bude předškolák, ale v dnešní době by si měli rodiče těchto dětí za dárečky určené pro předškoláky připlácet a neměly by být tyto dárečky ani akce pro předškoláky hrazeny ze společných peněz. Dejte prosím informace,co se za peníze určené pro všechny děti pořídilo.Pokud nelze dát informace na stránky,tak alespoň na nástěnku do tříd nebo paní učitelce. Děkuji za pochopení a za odpověď.

Re: Peníze

(Nikola Kodysová, 23. 6. 2012 8:59)

Dobrý den.
Chtěla bych reagovat na Váš dotaz. A abych rozptýlila veškeré pochybnosti, ano, jsem maminkou předškoláka.
Mylím, že cedulka, že vybíráme na stavbu pocitového chodníku, který chceme vybudovat na zahradě pro děti, stejně tak jako "dobrovolné" vstupné, je pro vysvětlení zahradní slavnosti dostačující. A jak paní ředitelka vždy zdůrazňuje, kdykoliv se můžete podívat do účetnictví školky.
Vím, že otázka peněz je v dnešní době dost důležitá a taky ošemetná, ale ne v souvislosti s investicí do dítěte. A dítě je stále jen dítě.
Jsem velice ráda, že mé dítě mohlo navštěvovat právě tuto školku, kde se všichni o všechny děti starají s maximální péčí a porozuměním. Připravují pro mě spoustu akcí a věřte, že mám srovnání i s jinými školkami, které navštěvují děti mých kamarádů.
Chci tím hlavně říct, že toto byla neocenitelná zkušenost pro mou dcerku, která tady zažila krásné tři roky svého života. A doufám, ne věřím, že stejný názor bude mít i vy, až Vašemu dítěti budou třeba předávat knížku až půjde do školy.

Re: Re: Peníze

(manželé Matyášovi, 25. 6. 2012 15:56)

Dobrý den,plně souhlasíme s Vaší reakcí na téma Peníze od paní Andrei (příjmení ???).

PODĚKOVÁNÍ !!!!!

(manželé Matyášovi, 25. 6. 2012 23:55)

Dobrý den.Vzhledem k blížícímu se konci školního roku by jsme s menším předstihem chtěli poděkovat zaměstnancům školky,kteří se v průběhu školního roku skvěle starali o našeho syna Lukáše Matyáše. Obdivujeme trpělivost,starostlivost a fantazii při vymýšlení různých akcí,besídek, slavností atd.,které vždy dopadli na výbornou (s hvězdičkou :-) ).
Přejeme školce,ať jim tohle tempo a starost o děti vydrží i nadále a s čistým svědomím můžeme říci,že toto zařízení budeme všem rádi doporučovat.
MĚJTE SE VŠICHNI KRÁSNĚ A PŘEJEME KRÁSNE PRÁZDNINY. S pozdravem a poděkováním Matyášovi

Zahradní slavnost

(maminka Lenka, 25. 6. 2012 22:31)

Chceme poděkovat paní ředitelce, p. učitelkám, za jejich úsilí a ostatnímu personálu za výpomoc s organizací. Děti si slavnost užily, a maminkám ukáply i slzičky. A dotaz mamky Andrei ? nechápu, a nesouhlasím ! Školka se snaží dávat, všem dětem stejně a že na konci roku je rozloučení s předškoláky( foto, kniha) , čeho jsme se teď dočkali, tak i Vy budete mít předškoláka, kterého to vše čeká...

Poděkování

(Anetka z Berušek, 23. 6. 2012 8:37)

Anetka: Moc se mi líbil můj taťka, taky se mi líbilo jak jsme tančili, jezdili na koni a na voze. Velká sranda bylo sprchování vodou a moc mi chutnaly koláče i párek.

Rodiče: Moc děkujeme celému kolektivu školky za perfektně připravenou zahradní akci. Anetka byla nadšená - viz. výše. Rodiče (hlavně tatínek) si to taky užívali.
Kodysovi

Poděkování za zahradní slavnost

(Aja Martinek (Kytičky), 22. 6. 2012 14:12)

Rádi bychom touto cestou poděkovali všem paním učitelkám, hodné paní ředitelce a všem dalším pomocníkům, kteří pro nás tuto akci připravili. Nemohli jsme si ani lepší závěr roku a vlastně celé předškolní docházky přát. Celé ty 4 roky ve školce Radniční se nám moc líbily a opravdu jsme si to užili, jak Aja tak i celá rodina. Budeme mít na co vzpomínat ještě spoustu let a díky pěkným fotkám si krásné vzpomínky uchováme napořád. Ještě jednou moc děkujeme za všechno a přejeme všem krásné prázdniny.

Zahradní slavnost

(Verunka K.(kytičky), 21. 6. 2012 21:48)

Moc a moc děkujeme za perfektní akci, jste opravdu nejlepší školka a my jsme rádi, že k vám patříme! Přejeme všem krásné prázdniny a ještě jednou děkujeme, Kochovi.

Prima zábava

(Lucinka Židková, 21. 6. 2012 20:43)

Výborně zorganizovaná akce, překrásná a dobře secvičená vystoupení, usměvavé a milé paní učitelky. Naše školka je nejlepší!!! Koník jezdil s větrem o závod, párky voněly a koláčky byly moc dobré. I sluníčko jste objednali. Děkujeme. Židkovi

Zahradní slavnost

(Oliver T.(motýlci), 21. 6. 2012 18:15)

Akce se moc povedla díky perfektnímu vystoupení všech dětí, taky díky paním učitelkám a ostatnímu personálu školky a taky díky rodičům,kteří pomáhali.A taky díky sluníčku,které tak krááásně svítilo.Přejeme všem,aby to sluníčko takhle pěkně svítilo celé prázdniny,aby si všichni hezky odpočinuli a těšíme se na další školní rok plný nových nápadů,akcí a zábavy. Děkujeme!!!!

krásná akce

(patrik a adriana sluníčka, 21. 6. 2012 15:33)

děkujeme za krásnou slunečnou akcičku. Děti byly úžasné, zábava super, děti si to opravdu užívaly. Přejeme všem učitelkám a celému personálu školky krásné prázdniny, načerpejte novou energii pro další super nápady.... a samozřejmě krásné prázdniny i všem dětičkám a budoucím prvňáčkům šťastný start do školy......

Zahradni párty

((Mareček W.(motýlci), 21. 6. 2012 11:59)

Bylo to moc povedené děti byly skvělé,moc se nám to líbilo jenom chvála:-). Přejeme krásne prosluněné prazdniny všem!!

ZAHRADNÍ SLAVNOST

(Nicol Trojková (motýlci), 21. 6. 2012 10:08)

Děkujeme za velmi povedenou akci, Nikča nechtěla jít domů, byla celá promáčená, ale v tom hicu to vůbec nevadilo :-) Děti byly šikovné a nám se to moc líbilo. Těšíme se na další akce pro děti a přejeme krásné prázdniny všem .....

Zahradní slavnost

(Anička Č. kytičky, 21. 6. 2012 8:44)

Akce byla podařená. Vystoupení dětí bylo parádní, moc se mi líbilo. Anička byla nadšená, nechtělo se jí ani domů. Soutěže s nadšením oběhla všechny,na voze za koníkem se projela dvakrát a zakončila to vše sprchou v bazénku. Jen večer byla smutná, že po prázdninách jde do školy a další zahadní slavnosti už se nezúčastní. Děkujeme