Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. KOLO A TÝM: Sokol Hroznová Lhota - Družstevník Starý Poddvorov 2-0

1. 11. 2009

Sokol Hroznová Lhota - Družstevník Starý Poddvorov 2-0 (0-0)
Branky: 73. Lipčík P., 83. Bíla
ČK: 86. Lipčík M. - 62. Novák, 90+2. Zálešák

Úvod zápasu patřil nováčkovi z Poddvorova, jehož hráči se bez bázně a hany pouštěli do útočných manévrů, s jejichž zastavováním měli obránci Hroznové Lhoty v čele s gólmanem Stanislavem plné ruce i nohy práce. Ve 2. minutě se opřel nártem do odraženého míče hostující Cupal a jeho tvrdá rána šla jen těsně nad. Kapitán hostí to zkoušel rovněž v 6. minutě, kdy z přímého kopu vyslal na bránu ostrou střelu po zemi, kterou Stanislav likvidoval nadvakrát. Domácí hráči měli zpočátku problémy s míčem na kluzkém terénu a nedokázali se soupeři herně vyrovnat. Ten měl další šanci v minutě 17., kdy Stanislav zasáhnul proti střele na brankové čáře. Hned z protiútoku pak hrozili poprvé v zápase také domácí hráči. Ondřej Bíla vyslal kolmici na útočníky, kteří však byli oba v ofsajdu, a tak nehráli. Nicméně Bíla svoji přihrávku sám doběhl, Flíček zazmatkoval, zacouval zpátky do brány, a tak Bíla na něho postupoval zcela sám. Gólman hostí však své zaváhání napravil skvělým zákrokem, Bílovu střelu vyrazil k Michalu Lipčíkovi a lapil do náruče také jeho dorážku. Tato šance konečně nastartovala motor domácí fotbalové mašiny. Za dvě minuty se háčkoval obranou Petr Lipčík, míč převzal Strachota, ale jeho nepovedenou střelou se Flíček zaskočit nenechal. Fotbal nahoru – dolů pokračoval i nadále. Ve 28. pálil hostující Mayer po zemi těsně vedle. Za dvě minuty hrozilo na druhé straně, po kombinaci Smištíka s Petrem Lipčíkem pálil z dobré pozice Bíla, ale trefil pouze jednoho z obránců Poddvorova. Hosté převzali míč a nastartovali rychlou kontru, po levé straně unikal stínován Schwarzbierem Homola, ale svoji akci zakončil pouze střelou do boční sítě. Nejlepší střelec hostí Homola hrozil také ve 33. minutě, kdy prošel do vápna od postranní čáry, našel přihrávkou Cupala, ale ten mířil levou nohou po zemi těsně vedle. Za minutu zastavil postup Pravdy na Flíčka chybně zdvižený praporek pomezního sudího doktora Řičicy. Největší šance první půle pak přišla ve 37. minutě. K přímému kopu z 16 metrů se postavil domácí kapitán Bíla a jeho krásně zakroucená rána se zastavila o pravou tyč, Flíček na ni nereagoval. Za pět minut uháněl na brankáře hostí rychlý Pravda, ale svůj postup ze strany zakončil pouze střelou do strážce Poddvorovské svatyně. Škoda, že se mu nepodařilo míč zvednout. V poslední minutě první půle trnuli domácí fanoušci při hlavičce Bohúna, ten však mířil z pěti metrů těsně vedle.

Druhý poločas přinesl zpočátku velmi nezáživnou podívanou, a tak se o vzruch starali především hostující hráči, kteří sbírali žluté karty za ostré zákroky. Na to doplatil v 62. minutě hostující Novák, který po druhé žluté kartě musel opustit hřiště. Fotbalová nuda plná nepřesností z obou stran pokračovala až do 73. minuty, kdy zvedla diváky ze studených sedadel první gólová akce. Míč prošel totiž nečekaně podél brankové čáry až k Bílovi, který jej servíroval okamžitě před bránu, odkud jej Petr Lipčík propasíroval do sítě, 1-0.

Branka vlila domácím hráčům do žil plno entusiasmu a ti začali hrát konečně svoji hru. V 76. poslal Bíla do vápna centr, který Petr Lipčík tečoval vnějším nártem těsně mimo tři tyče. Hosté začali otevírat obranu, čehož domácí tým využil k smrtícímu brejku v 83. minutě. Míč putoval po ose Pravda – Petr Lipčík až k Bílovi, ten se ve vápně zasekávačkou zbavil obránce a oku lahodící technickou ranou k zadní tyči obstřelil Flíčka, 2-0!

Tři minuty po druhé brance uháněl na bránu hostí Michal Lipčík, po hrubém faulu neudržel nervy na uzdě a po slovní výtce vůči protihráči viděl z rukou sudího Strmisky okamžitě červenou kartu. Toto zbytečné vyloučení mu díky podmínce vystavilo stopku na mnoho jarních utkání.

Konec zápasu byl již zcela v režii domácího týmu. V 87. předvedli signál z přímého kopu Bíla se Šrahůlkem, který si naběhl na lob za obranu, ale ani nadvakrát Flíčka neprostřelil. V 90. uháněl Petr Lipčík od půlky hřiště zcela sám na hostujícího gólmana, ten však znovu ukázal, že je při samostatných nájezdech skvělý a jeho střelu opět vyrazil. Hned za minutu měl třetí gól opět na kopačce Petr Lipčík, ten převzal přihrávku od Bíly, ale mířil ze 12 metrů po zemi těsně vedle. V poslední minutě ještě stihl dostat druhou žlutou kartu hostující Zálešák. Víc se již v rušném zápase neudálo.

 

Sokol Hroznová Lhota:

Stanislav – Smištík J., Schwarzbier, Šrahůlek, Mikeska – Lipčík L., Bíla (c), Strachota (71. Podolan), Lipčím M. – Pravda (90+1. Lipčík J.), Lipčík P.

 

Družstevník Starý Poddvorov:

Flíček – Zálešák, Bohún, Tichánek (46. Uřičář), Mayer – Cupal (c), Bařina, Vránek, Novák – Homohla, Veselský