Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sokol Hroznová Lhota v roce 2019

Sokol Hroznová Lhota v roce 2019

Rok 2019 se pomalu chýlí ke svému konci, a to je čas na bilancování. Pokud bych měl hodnotit tento rok z pohledu kopané v naší malebné obci, tak mě napadá přirovnání „jako noc a den“. Tedy alespoň co se A týmu týče.

Ten vstoupil do jarní části sezony ze skvělé první příčky tabulky 1.A třídy a také na jaře podával skvělé výkony. Stal se nejproduktivnějším týmem soutěže a nikomu vlastně ani nevadilo, že naši borci po 26. kole obsadili v tabulce až 3. příčku, čtyři body za postupujícími Ratíškovicemi. Převládá totiž všeobecný názor, že 1.A třída je pro náš tým ideální soutěží, vzhledem k dojezdovým vzdálenostem a síle soupeřů v Krajském přeboru. Našemu týmu byla dokonce nabídnuta možnost dodatečného postupu do této soutěže, ale vedení logicky této možnosti nevyužilo. Bezprostředně po skončení sezony totiž oznámili svůj konec v našem klubu naše dvě opory. Jak Radek Polách, tak Michal Janík se rozhodli, že na podzim naskočí znovu v rakouské soutěži. To byl pro náš tým velký zásah a oslabení! Kádr se nám totiž zúžil o dva skvělé hráče a bylo jasné, že v nadcházejícím ročníku 1.A třídy už nebudeme hrát takový prim a budeme si muset zvyknout na novou roli v soutěži. V letní přípravě náš celek neodehrál ani jedno utkání, a to z důvodu obav trenérského dua Bíla – Pavlica o případné zranění hráčů, také proto, že oslovení soupeři neprojevili velký zájem přípravné utkání sehrát. A tak bylo naší první přípravou až 1. kolo Krajského poháru, v rámci něhož jsme se představili v Javorníku proti našemu soupeři z 1.A třídy z Velké nad Veličkou. A už tento zápas jasně naznačil, že to letos bude boj o každý bod. První mistrovské utkání ještě dopadlo dobře, a to především díky hattricku našeho nejlepšího střelce minulé sezony – Petra Lipčíka, a po třech kolech jsme měli na kontě dvě výhry a jednu remízu. Ovšem následující zápasy odkryly naši závislost na tomto útočníkovi v celé své kráse. Lipec, jak ho spoluhráči přezdívají, absentoval několik zápasů kvůli zranění kotníku a náš tým začal prohrávat. Poslední podzimní výhrou bylo domácí utkání s Velkou, které naši kluci otočili z nepříznivého stavu 0:2 na konečných 5:2, o což se zasadil znovu hattrickem Petr Lipčík. Ani on však už nestačil v dalších kolech na zažehnání pohromy, kterou byl zisk jediného bodu z pěti zápasů. Na náš tým padla deka, přestalo se dařit střelecky a poprvé od postupu do 1.A třídy museli fanoušci spolknout několik hořkých pilulek za sebou. Po podzimní části je náš tým třetí od konce. To je ta špatná zpráva. Dobrá zpráva je, že ho od 5. příčky tabulky dělí pouhé čtyři body. Tabulka je totiž neuvěřitelně vyrovnaná a pořadí týmů se radikálně mění de facto po každém kole. Nicméně na jaře nás čeká ještě tuhý boj o setrvání v soutěži, tak snad ho naši kluci zvládnou!

Podobně je na tom i náš B-tým, tedy celek Tasova. Na jaře dokončil svoji spanilou jízdu 3.C třídou, kterou ovládl a postoupil do Okresního přeboru. Nicméně v ní už narazil na silnější soupeře a po podzimní části se usadil v klidném středu tabulky (tedy na 8. příčce) s vyrovnanou zápasovou bilancí pěti výher, tří remíz a pěti porážek. Mezi nimi je ovšem i několik debaklů, například porážka 1:7 v Dolních Bojanovicích, 1:6 v Petrově, anebo ostudná prohra 0:12 ve Vnorovech! Také u béčka platí, že většina výher byla těžce vybojovaná a i Tasov čeká těžká jarní část sezony, držíme pěsti!

Co se týče dorostu, tak ten v první polovině roku 2019 podnikl velmi složitou a těžkou cestu k záchraně 1.C třídy, tedy nejnižší krajské dorostenecké soutěže. Trenéru Zbyňku Smetkovi se to za asistence svého syna a dalších šikovných kluků nakonec podařilo a do podzimní části vstoupil náš dorostenecký tým s daleko širším kádrem a především s lepším herním i výsledkovým projevem! Díky němu náš dorost přezimuje na skvělé sedmé příčce soutěže s vyrovnanou bilancí 6-1-6. Snad budou naše mladé pušky pokračovat i na jaře v dobrých výkonech!

Když už je řeč o mladých talentech, tak je potřeba zmínit i naše žáky a hráče z přípravek. V těchto věkových kategoriích dlouhodobě dosahujeme dobrých výsledků a ne jinak tomu bylo i v tomto roce! Jedině trenéři starší přípravky se museli na podzim popasovat s generační obměnou a zúžením kádru, to se však na výsledcích nepodepsalo. A tak nám děti stále dělají svými výkony radost. Ale nejen výkony, ale především svojí chutí do fotbalu, protože na každém tréninku je plno a to je to hlavní, že to kluky (a nejen je!) baví a jsou do fotbalu zapálení. Doufejme, že jim ten zápal vydrží co nejdéle a nenechají se zlákat pozlátkem dnešní doby.

Závěrem bych rád za Sokol Hroznová Lhota poděkoval všem, kdo se jakkoliv zasadili o perfektní a bezproblémové fungování našeho malého a chce se mi dokonce říct rodinného klubu! Každý, kdo jakýmkoliv způsobem přiložil ruku k dílu, zaslouží obrovský dík a uznání a jménem Sokola Hroznová Lhota přeju všem do roku 2020 pevné zdraví, šťastný život a mnoho (nejen fotbalových) úspěchů!

Autor: Pavel Solařík