Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. kolo (14/15): Sokol Hroznová Lhota - SK Žarošice 1:2 (0:1)

Sokol Hroznová Lhota – SK Žarošice 1:2 (0:1)

Branky: 47. Pravda – 45. + 3 Žaroský Zd., 80. Hořava

ŽK: Schwarzbier, Lipčík P., Jung – Ždánský, Žaroský St., Ždánský

ČK: Lipčík J. – Strmiska

V parném odpoledni se na rozpáleném trávníku na Zelničkách utkal domácí Trauben s tradičním soupeřem z opačného konce okresu – hosty ze Žarošic. Ti si na začátku června odvezli z Hroznové Lhoty třígólový nášup, ale v neděli od první minuty dávali jasně najevo, že tentokrát to s nimi domácí nebudou mít lehké. Hosté zaskočili domácí hráče sebevědomým výkonem, ze kterého šla cítit kvalita, vůle po vítězství a notná dávka tvrdosti. Navíc měli znatelnou výškovou i váhovou převahu. Zato domácí se ne a ne dostat do tempa a v nepříjemném vedru připomínali mátožné pouštní bojovníky. Na několika hráčích šla sice vidět neutuchající vůle (především na posile Červenkovi), ale selhaly tradiční tahouni a opory týmu. Hosté hrozili poprvé už ve 4. minutě, kdy Stanislav Žaroský nepříjemně tečoval před Juráskem míč vyslaný z rohového kopu, naštěstí však jen těsně nad. Domácí odpověděli megašancí Durny, kterému přistál na kopačce centr Lukáše Lipčíka za obranu, ale zhruba ze sedmi metrů poslal míč nad břevno. Domácí se snažili, uměli podržet míč, ale ve finální fázi chyběl nápad, či překvapivá myšlenka. Ve 27. to zkusil Pravda centrovaným míčem, který tečoval Falešník před gólmanem Chromým jen těsně vedle. Diváci sotva smutně vydechli a už bouřlivě tleskali další akci Jirky Pravdy, který utěšenou bombou ze dvaceti metrů div nepřerazil břevno. Škoda jen, že se mu nepodařilo víc sklopit nárt. Hosté odpověděli šancí Drmely, který dostal nízký centr zleva na hranici malého vápna, místo míče však nakopnul vyběhnuvšího Juráska. Konec poločasu patřil hostům Ve 44. se proháčkoval do vápna vlasatý rebel Přikryl a jeho nepříjemnou střelu na bližší tyč musel Jurásek vyrazit na rohový kop. Ten zahráli hosté rychle nakrátko a Jurásek musel znovu předvést své umění, když lapil centr směřující přímo do brány. Hned z protiútoku hrozili domácí, ale Pravda střelou po zemi minul zadní tyč. Otřepané nedáš – dostaneš se naplnilo záhy. Centr z rohového kopu přistál na hlavě vysokého Zdeňka Žaroského, jehož hlavičku už vykopávali domácí obránci zpoza brankové čáry, na což upozornil pomezní sudí úprkem ke středovému kruhu, 0-1.

Domácí však vyrovnali hned po návratu z kabin. Tahoun záložní řady - Lukáš Lipčík - našel na hranici šestnáctky Pravdu a ten svojí překvapivou, rychlou střelou zaskočil vyběhnutého Chromého, jehož krásně přehodil, 1-1.

Domácím však vyrovnání nevlilo do žil potřebnou krev. Naopak to byl znovu Přikryl, který z přímého kopu točil zase centr přímo do brány a Jurásek jej zkrotil až nadvakrát na brankové čáře. Z protiútoku vyrazila kupředu po levém křídle další domácí posila (a střídající hráč) – Patrik Matyáš – ale jeho centr napálil Falešník zblízka pouze do gólmana. To byla však na dlouho poslední šance domácích. V 68. se musel mít znovu na pozoru Jurásek, jehož pozornost zkoušel z nějakých šestnácti metrů Strmiska, technickou ranou však těsně přestřelil. Ten samý hráč byl v hlavní roli také v 73. minutě, kdy neunesl psychicky souboj s Josefem Lipčíkem a mimo hru jej nakopnul. Domácí rtuťovitý mladík však neudržel nervy na uzdě a zbytečně oplácel, takže se do kabin poroučeli po červené kartě oba borci. Deset minut před koncem se v rozmezí dvou minut ocitnul ve dvou slibných šancích agilní Červenka. Nejprve se dokázal prosadil v souboji jeden na jednoho a uvnitř vápna pálil tvrdě, ovšem jen do stojícího gólmana, za další dvě minuty si vedl naprosto stejně. Ovšem gólman Chromý tentokrát míč rychle rozehrál a než se domácí vzpamatovali, už uháněl od poloviny hřiště střídající Hořava sám na Juráska, kterého pokořil střelou, která se otřela o tyč do brány, 1-2.

Domácí tato branka po hrozné chybě obrany srazila a za další čtyři minuty mohli znovu inkasovat, když Sněhota našel ve vápně znovu Hořavu, ten odmítl obránce a z deseti metrů mířil po zemi na zadní tyč, kterou jeho střela minula jen o centimetry.

Domácí v posledních minutách vyslali dopředu vše, co měli. Ve 86. našel Jung přihrávkou ve vápně Petra Lipčíka, který pálil pohotově po zemi, ale jeho střelu mířící na dlouhou tyč Chromý pohotově polapil. V 92. pak domácí ještě hrozili dvěma střelami Schwarzbiera a Durny, obě však obětaví zadácí hostí zablokovali, a tak Chromý ani nemusel zasahovat. Sudí Stávek (který mimochodem předvedl velmi nepřesný a rozpačitý výkon) poté utkání ukončil.

Sokol Hroznová Lhota:

Jurásek - Schwarzbier (c), Jung, Lipčík P., Lipčík J. - Podrazil (46. Matyáš), Lipčík L., Durna, Falešník (75. Smetka) - Pravda, Červenka

SK Žarošice:

Chromý - Žaroský Zd. (64. Hořava), Poláček (c), Vrána, Žaroský St. - Ždánský, Strmiska, Konečný (79. Sněhota), Drmela (87. Chromý) - Maroši, Přikryl

Výsledky 1. kola:

Zápas Domácí Hosté Skóre Diváků Poznámka
 
 
A3C0101 Velká n. Vel. Milotice 1:0 (0:0)    
Branky: Horák Petr; ČK: 0 - Vybíral Petr
 
 
A3C0102 Hovorany Tvrdonice 1:1 (0:1)    
Branky: Zemánek Miroslav - Rebenda David
 
 
A3C0103 Otnice Vracov 2:1 (2:0)    
Branky: Kašpařík Michal, Kopeček - Veverka Adam
 
 
A3C0104 Podivín Veselí n. M. 2:3 (1:2)    
Branky: Kadrnka Jakub, Krajča Eduard - Pollák Adam 2, Komínek Miroslav
 
 
A3C0105 Hroznová Lhota Žarošice 1:2 (0:1)    
Branky: Pravda Jiří - Žaroský Zdeněk, Hořava Lukáš; ČK: Lipčík Josef - Strmiska Jan
 
 
A3C0106 Hlohovec Vacenovice 2:2 (2:0)    
Branky: Valachovič Ivan, Lakatos Pavel - Novotný Miroslav, Knotek Tomáš
 
 
A3C0107 Kněždub Krumvíř 1:1 (0:1)    
Branky: Nejedlík Jakub - Zvonič Petr; ČK: 0 - Heča Marek, Kocman David

Autor: PS