Optimální trávení pro pohodu malého psa
Optimální trávení pro pohodu malého psa
Přidání správného množství a typu vlákniny do výživy jorkšíra vede k dobré kvalitě stolice a pomáhá pravidelnému vyprazdňování a zdravým střevům. Přirozeným zdrojem vlákniny z cukrové řepy je řepná dřeň, která je objemná a rozložitelná střevními bakteriemi. V důsledku toho jsou vytvářeny bohaté látky – mastné kyseliny s krátkým řetězcem, které zajišťují energii pro střevní buňky.
FOS (fruktooligosacharidy) jsou prebiotická vláknina, která podporuje množení zdravých střevních bakterií srovnatelných s těmi, které jsou v probiotických jogurtech určených pro lidi. Při přítomnosti vlákniny FOS mohou přínosné bakterie prosperovat a množit se a ničit tak potenciálně škodlivé bakterie, například salmonelu, která nepřeměňuje FOS na energii. To pomáhá stabilizovat přirozenou rovnováhu zdravých střev.