Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nutné a nevyhnutelné opravy

4. 12. 2018

Ne nadarmo vzniklo přísloví, že je někde "práce jako na kostele". Tak tomu je i v naší pravoslavné obci. Chrám a k němu náležící věci je třeba neustále udržovat a také opravovat. Opravy se neobejdou bez financí. Mezi akutní opravy se řadí oprava zdi před kostelem, která byla poškozená velkými povodněmi v roce 2000, kdy řeka Jizera protékající kolem našeho chrámu se změnila v ničivý živel a byla označena jako stoletá voda. Předpokládané náklady na zcela zanedbanou opravu zdi jsou vyčísleny na 1.457.000 korun. 

Neméně nutná je oprava zvonice náležící ke kostelu. Vyčíslení nákladů na nutné opravy je 2.057.000 korun.

Předpokládané náklady na opravu kostela (okna, střecha, opravy omítek atd.) jsou vypočteny na 5,5 milionu korun. Není to rozhodně málo. Veškeré výše zmíněné opravy a sanace musí být provedeny pod dozorem památkářů, což náklady samozřejmě zvyšuje. O peníze žádáme vedení Pravoslavné církve v českých zemích a na Slovensku. Nicméně je potřeba hledat sponzory a dárce. Proto se touto cestou obracíme i na Vás. Kdo může, nechť přispěje jakoukoliv částkou na konto naší pravoslavné obce, abychom mohli pokračovat v opravách a dalším velebením našeho kostela sv.Barbory.

Číslo účtu zde: 221071385/0300

Za každou, i sebemenší částku, děkujeme. 

Fotografie z probíhajících prací jsou zde: http://www.pravoslavnamladaboleslav.cz/fotoalbum/chram-sv.barbory-debr/opravy-a-udrzba-chramu/