Jdi na obsah Jdi na menu
 

PÁLENÍ KLESTÍ A VĚTŠÍCH OHŇŮ

ZDE SE DOZVÍTE INFORMACE K NAHLÁŠENÍ PÁLENÍ KLESTÍ A VĚTŠÍCH OHŇŮ

article preview

 Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje má na svých internetových stránkách spuštěnou aplikaci, která mimo telefonického oznámení umožňuje nahlásit občanům i firmám pálení klestí a odpadu prostřednictvím internetu.

V poslední době se navyšuje počet telefonátů o kontrolovaném pálení, k tomu paralelně slouží i  internetová aplikace: OHLÁŠENÍ PÁLENÍ . Aplikace usnadňuje a zdokonaluje evidenci pálení klestí a snižuje tak počet zbytečných výjezdů hasičů.

Uživatel vyplní do formuláře příslušnou obec, datum a čas pálení, jméno zodpovědné osoby, název zodpovědné organizace, telefon, dále přesné místo a způsob zajištění. V další části upřesní místo podle mapy.

Odesláním vyplněného formuláře je pálení zaevidováno na Krajském operačním a informačním středisku HZS Ústeckého kraje. Evidence slouží pro ověření místa pálení pro případ, že ve stejném prostoru bude ohlášen požár.

Je však nutné upozornit, že hasiči pálení nepovolují pouze tímto způsobem evidují!

Tento způsob hlášení šetří čas i obsluze operačního a informačního střediska, zejména v sezoně, kdy hasiči řeší větší počet mimořádných událostí 

Pro občany platí, že jim hasiči hlášení důrazně doporučují, pro firmy je to povinnost.