Jdi na obsah Jdi na menu
 


Extreme Boy - hřebec A1/1 (prodaný)

PRODÁN 22.11.2009

EXTREME BOY ("Mašín")

Plemeno: Anglický plnokrevník po JAZZ DANCER z EMANCIPACE, hřebec, hnědák

Datum narození: 23.4.2008 v Ostrolovském Újezdě

Mašín se narodil ve středu 23.4.2008 cca ve 23:00 hodin. Mamina Mášena se po zkušenostech z let minulých, kdy rodila vždy po půlnoci, rozhodla, že na nás vyzraje jinou taktikou... Zjistila, že letos před půlnocí nikdo extra nehlídá a tak po večerním krmení a odchodu hlídací služby na kafe nelenila a šla na věc...Hříbě bylo nalezené ve 23:05 čerstvě "vyloupnuté" a v porovnání s předešlými sourozenci zaujalo nejen odlišnou barvou, bílými znaky, ale i dlouhými fousy na bradě.

S chlapama bývá problém už od narození a Mašín byl toho důkazem... Dlouho nevěděl, k čemu slouží nohy - asi proto, že je měl proklatě nekonečné... Dlouhé hodiny  nám přidělával vrásky svojí neschopností pochopit, že mlíčko teče z toho čudlíku dole a ne z máminých třísel. Příroda je však mocná a tak si Mašín po 10 hodinách našel metodu, jak své vysoké tělo pokroutit a dostat se ke zdroji obživy...

První půlrok to s ním nebylo jednoduché - s lidmi nechtěl mít nic společného a byl závislý mamánek. Jako každé Mášeny dítko byl i Mašín velkou výzvou a cestou k lepšímu pochopení hříběcí koňské duše... Pak nastala rychlá změna a Mašín svojí snaživostí předčil všechny své dosavadní předchůdce (viz níže odkaz na výcvik)...

Vyroste z něho kůň jako stodola s líbivou a vyváženou figurou a lze předpokládat, že z matčiny strany podědí (stejně jako její obě předchozí dítka) skokanské nadání s výbornou mechanikou pohybu. Povahově je spíše flegmatik a pohodář. Nezvykle rychle se učí, má výborného pamatováka a bez problémů se podřizuje lidské autoritě založené na bázi přirozené komunikace.

Červen 2009: KHV 152 cm (stáří 14 měsíců), předpokládaná výška v dospělosti cca 170 cm

Mašín prošel hříběcí abecedou a nadstandardním výcvikem. V říjnu 2009 se zapsal na listinu hobby-závodů 1. a 2.místem. Na vodítku absolvoval soutěž zručnosti, prokázal svojí ochotu spolupracovat i s lidmi, kteří ho neznají a mají rozdílný přístup ke koním.

Jeho budoucnost bych samozřejmě ráda viděla v dostihovém provozu (mohl by být velmi užitečným koněm pro překážkové dostihy), ale uznávám, že jeho využití v "klasickém" sportu se jeví jako velmi perspektivní (parkury, military, distance).

22.11.2009 - Mašín má nového majitele a jsem přesvědčená, že se ti dva prostě měli potkat a že si jeden druhého zaslouží... Dostihová budoucnost mu zřejmě nehrozí a tak nezbývá než oběma popřát hodně radosti ze vzájemného spolužití :-)

Mašínovo nový domov ZDE

Informace z výcviku ZDE

Další koně na prodej ZDE