Cesta do prace
Nazdar pratele, chtel bych napsat o me dosavadni praci. Jedna se o jednu luxusni restauraci ve ctvri ktera se nazyva King Cross, tato ctvrt je znama svymi cluby, bary a nocnimi podniky. Restaraci vlastni jeden australan, ktery rad cestuje po svete a rad poznava zvyklosti cizich kraju a to ne jenom kulinarske. Proto se restaurace jmenuje Voiaj. Ve vzduchu voni olej na stenach jsou artefakty z Blizkeho vychodu, jizni Afriky a japonska. Cisnik vas usadi nabidne vodu a chleb. Na stole je miska s olivovym olejem a miska se smesi bylin, koreni a orechu zvana DUKKA. Cisnik vam(to jsem vlastne ja:-) prinasi knihu tistenou kolem roku 1945, v ktere se nachazi jidelni a napojovy listek. Muzete si zde dat koktejly michane na kube, v mexiku, japonsku ci brazilii tak i vina z Australie, Jizni Afriky, Tazmanie, Francie, Argentini nebo Chile. Je zde take nepreberne mnozstvi piv. Snad jenom skoda, ze zde neni zadne ceske. Musim to asi majiteli doporucit. Jidelni listek je serazen tak, aby jidla presne ladila. Od nejlechcich predkrmu jako jsou grilovane tygri krevety polite jogurtovym dresingem, ukrajinsky borst (zdravim Zeniu)nebo chobotnice na bazalce nebo krupavy krokodyl obaleny sezamovym seminkem s pikantni thajskou omackou. Az po jidla hlavni, a ke kterym patri pikantni jehneci s lehkce pikantni smetanovou zalivkou s kuskusem, japonske tofu s wasabi, pikantni mexicke rizotos avokadovym kremem. Specialitou podniku jsou pecena kachni prsicka s nakladanymi hruskami a rukolovym salatem jako priloha. Az bude cas tak rad ty jidla nafotim vypadaji nadherne. http://galerie.albumfotek.cz/gastro/