Jdi na obsah Jdi na menu
 


I. Rallye České středohoří - 3. podnik Rallye Cupu 2010

7. 9. 2010

ObrazekVe dnech 10. a 11. září  2010 se jela další soutěž šampionátu Rallye Cup. Trať byla cca 200 km dlouhá a na 9 rychlostních testech účastníci najeli skoro 80 kilometrů. Asfaltové speciální testy byly zpestřeny diváckou erzetou v litoměřických kasárnách na smíšeném povrchu. Tento test si pochvalovaly jak posádky, tak i diváci.

Předpoklad, že ve třídě H3 během soutěže odstoupí tři auta a rozhodovat se bude mezi čtyřmi zbývajícími se naplnila. Pro naše barvy však celá taktika a strategie vzala za své již ve druhé RZ, kde se odlepil protektor známého výrobce závodních protektorů a ztrátu z tohoto testu se nepodařilo již žádným způsobem dohnat.

Obrazek

Naší posádce Balů - Dandy na Škodě 1000 MB RCC sedla především první a třetí erzeta. S hendikepem, že jeli letos poprvé, však udržovali na prvním testu v každém kole velice podobné časy s ostatními ve třídě a na třetím testu - velice technickém - v kasárnách - byli naprosto srovnatelní.

 Druhý test - jak jsem již napsal výše - se nepovedl. Své zapříčinila především délka ( přes 17 kilometrů ), která zřejmě způsobila přehřátí pneumatiky ( ve třetím kole nastal i drobný problém z chlazením motoru ), ale především "letecký" profil nevyhovoval možnostem motoru a krátkému převodu skříně. Pokud by se mělo rozhodovat na technických pasážích, tak by škodovka zcela jistě dojela lépe. Nutno posádku pochválit za profesionální přístup ( nelítaly klíče a přilby v servisu ) a vyzdvihnout zisk devíti bodů jak ve klasifikaci třídy H3, tak i v absolutním pořadí skupiny H. 

Pro příští závod musíme vyřešit především obutí na zadní nápravu, kde bychom měli přestat experimentovat se závodními protektory, ale investovat do plnohodnotných závodních gum. Pro příští sezónu se pracuje na kontaktech pro přestavbu motoru s lepším plněním.

Obrazek

Příštím podnikem započítávaným do letošního RC bude koncem září Malé Monte v okolí Zvíkovce, kde bychom se opět měli setkat s posádkou Balů - Dandy, tentokrát na podstatně techničtějších tratích v okolí Berounky.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

Stránky pořadatele I. Rallye České Středohoří:

http://www.rallyceskestredohori.cz/index.php/pages/read/1/Rally_v_Litomericich

Hnáta v.r.

 

Náhledy fotografií ze složky I. Rallye České Středohoří

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re defekt

(Hnáta, 29. 9. 2010 15:10)

Původně jsem nechtěl zveřejňovat jméno toho protektoru, protože se asi nejspíš jednalo o skrytou vnitřní vadu, za kterou nemůže prodejce, ale možná spíš výrobce. Spíše nás tak nějak už ty protektory přestaly bavit, už bylo dost defektů, takže nám už docela došla trpělivost. Vzhledem k tomu, že nás na RC znají snad všichni a takřka všichni vědí na čem jezdíme se škodovkou, tak když napíšu Maxsport, tak k žádnému překvapivému odtajnění nedojde.

defekt

(džin, 28. 9. 2010 18:02)

A jaký protektor se na RCC odlepil? to byl Markgum nebo Maxsport? nebo Colway? a co to bylo za směs? jestli se na to taky mám připravit? :-(

Re Omluva

(Balů, 15. 9. 2010 7:29)

Ahoj draku, jednak nevím nic o nějakém komentáři, tudíž nemám ani důvod se něco domnívat. To že Vám to lítá jak z praku, o tom není pochyb. No a jak jsme se honili na té rovince, tak to určitě nebylo v malé rychlosti :-), v tu chvíli jsem prostě víc nemohl,Olej 125°C, voda 99.9999°C, očima jsem tam tu ručičku držel, motor byl pro mne přednější, navíc s tou 4 minutovou sekerou ze druhé RZ jsme neměli šanci cokoliv dohnat a tak nebyl důvod na chvíli neubrat a nepustit Vás dopředu.V klidu, nic si nemyslíme, nad ničím našpekulujeme a hlavně, jezdíme to pro zábavu, to jen tak na okraj, vzpoměň si na to za týden ráno před startem :-))Petr

Omluva

(Michal R. RKL, 14. 9. 2010 20:41)

Ahoj závodníci.
Chtěl bych uvést na pravou míru můj nevhodný komentář na RZ 8.Komentář byl směřován posadce bílého porsche a ne klukům před námi.V danou chvíli kdy byl Balů na startu náhle zastaven jsem dosti peprně okomentoval pomalou jízdu bílého porsche,za což jsem se už pod onboardem omluvil.Doufám,že vás ani ve snu nenapadlo že by komentář měl patřit vám.Zas takový ho... nejedete.Nebýt přehřívajícího motoru u škůdky tak vás v životě nedojedeme.Doufám že jsem to vše uvedl na správnou míru.Tak se mějte Michal R.