S hvězdou v kuchyni
Snaží se stravovat zdravě, protože má sportovní životní styl vryt pod kůží. V jeho jídelníčku je přednostně zelenina, dostatek bílkovin, což znamená, že jí hodně libového masa a komplexní uhlohydráty, které jsou třeba v rýži.
Co se týká chuťové stránky, má rád v podstatě úplně všechno."Moje maminka mi hrozně ráda vařila, protože jsem vždycky všechno snědl s velkou chutí. Ale teď, když mi je už 45 let, samozřejmě nechci nějak výrazně přibírat naváze, takže se musím hlídat, protože se mi zpomalil metabolismus. Nepřejídám se a jím vyváženou stravu.
"Vařit příliš neumí, protože k tomu nikdy neměl důvod. Celý život cestoval a stravoval se, jak se dalo."Co aleumím, jsou moje pseudothajské speciality. Je to děsně jednoduché. Uvaříte rýži, osmahnete kuřecí maso, naflákáte tam co nejvíce zeleniny a použijete tradiční thajské koření. Vzniklá směs je vyvážená, dietní a vyhovuje mým požadavkům. Myslím si, že to není až tak velké umění, že by to zvládl téměř každý."Protože má rád odlehčené sladkosti, např. dorty na jogurtovém základu, jeden takový nám doporučil. Jahodová šarlota vám na váze zase tolik nepřidá.
JAHODOVÁ ŠARLOTA
Potřebujete: * 400 g jahodového jogurtu, * 200 g smetany ke šlehání * 10 g želatiny * 1 sáček piškotů * 6 čerstvých jahod * piškoty * jahodovou marmeládu
Postup
* Ve formě upečeme nízký piškot, po vychladnutí ho prokrojíme a namažeme jahodovou marmeládou. Formu po stranách vyložíme cukrářskými piškoty. Vyšleháme si smetanu, připravíme si želatinu dle návodu na sáčku, do mísy dámejogurt, přidáme vlažnou želatinu a rozmícháme. Lehce vmícháme i smetanu a směs nalijeme do formy, případně pokryjeme ještě vrstvou želatiny a ozdobíme čerstvými nakrájenými jahodami. Dáme vychladit do lednice.
Cena surovin: 81 Kč
Zdroj: http://www.televize.cz/scripts/detail.php?id=21198