Kapr
Podělím se s Vámi s kulinářským nápadem z dnešní neděle. V sobotu nám přinesl náš soused - kamarád Dáda kapra. Takže bylo jasné, že jestli se tatínkovi vše zdaří :-), bude v neděli k obědu. Oběd se povedl, byl prostě vynikající. Pokud nejste konzervy (konzervativní), nebojte se a vyzkoušejte! Dobrou chuť. Zuzka)
Kapr s čerstvými bylinkami
Porce kapra jsem osušila, osolila, posypala trochu kmínem a přelila olivovým olejem. Nechala jsem je asi hodinu v ledničce odležet. Pak jsem je lehce obalila ve směsi čerstvé petrželky (na jemno nasekané) a tymiánu (ten je dost aromatický, tak opatrně). Zprudka opekla na pánvi a pak je dala to trouby, aby se udělali trochu křupaví (trochu másla).
Jako přílohu jsem uvařila brambory a rozdělala meruňkový kompot. Brambory zbyly všechny, meruňky neměly chybu, Matěj si přidal dvakrát!
Jo a nezapomeňte talíř ozdobit lístečkem čerstvé máty:-))).
Komentáře
Přehled komentářů
Ahoj, porce delam,jak se zadari vykuchat..tentokrat me to zb rozrizl, cast nechal ve Stracove, takze jsem ho jen nakrajela (podkovy to nebyly). Detem jsem dala pekny porce,ne ocas,kosti vybrala, Eli uz to zvlada v poho, Matýska jsme jistili:-) S tema merunkama je to fakt moc dobry, ikdyz to vypada kdo vi jak. Tak to vyzkoušejte. Dobrou chut
No teda..
(Eva, 4. 5. 2008 18:10)Vy si v těch Nechanicích pěkně žijete. Recept opisuju a schovávám. My totiž jíme kapra jen obaleného - klasika- jen o vánocích. Jen mi řekni, jaké děláš porce kapra- na podkovy(i s hřbetem) nebo podélně rozkrojíš a porcuješ na plátky? A co kosti a děti?
zuzka
(kapr, 4. 5. 2008 19:51)