Jdi na obsah Jdi na menu
 


VRH B - 2009

30. 10. 2009

 

 

 

 

 

 

 26.11.2009

Tak nás opustilo poslední štěně. I Bastien odešel do nového domova.Bibina ho odpoledne hledala.  Chybí jí parťák na hry.Holky se tedy snaží a dovádí, ale Bastík je Bastík.Venku spolu lítali jak utržení od řetězu. Holky nemají tu výdrž.

Bylo to pro mně těžké. Je rozdíl, když se se štěnětem rozloučíte ve 2 měsících, nebo ve 3.

 BIBIANA  zůstává doma.

 BIXBY je již v nové domově

BOWIE je již v novém domově

 BASTIEN je již v novém domově

7.11.2009

Dnes jsme se byly s Bibinou podívat na mezinárodní výstavu do Letňan.

Vystavovala se tam fenka z minulého vrhu Anastazie.Dostala Cajce.Bibina jela poprvé autobusem a metrem.V autobuse se klepala, v metru spala.Na výstavišti byla zpočátku krapítko roztřesená, ale potom byla naprosto úžasná.Když se uvolnil kruh, zkusila jem  ho několikrát projít s Bibi.Capala za mnou beze strachu. Výstavní vodítko tedy ještě nechtěla, ale jinak byla v pohodě.

Doma jsme nechali Bastíka, který nás obě po návratu nadšeně vítal. Tedy hlavně Bibi. Olízal jí celou kušničku.Přivezla jsem mu pamlsky a tak určitě brzy zapomněl, že jsme ho nechaly samotného.

Také nám psala nová panička Bowieho.Zabydlel se u nich hned první večer.Prďolka jim bude určitě dělat radost.

4.11.2009

Dnes odešel se svými novými páníčky Bowie.Byl celý roztřesený, když si ho odnášeli, ale jsem si jistá, že už zítra se ukáže ve všech barvách.

Jen co se oklepe.Je velmi čiperný a šikovný a určitě se brzy zabydlí jako Bixík.

21.10.2009

Tak jsem je podcenila.Nejen manželovy boty, ale také moje, ožrané tapety od Fandy z doby její pubety podlehly jejich zoubkům.Vypouštím je jen pod dozorem. Kde jsou časy když byli jen ležáci. Nastříkala jsem vytipovaná místa sprejem proti ožrání, má být snad hořký. Tak těm místům se věnovali zvlášť pečlivě a moc jim postřik chutnal. Ve rvačkách vyhrává Bibi na celé čáře. Né, že by se ostatní vyhýbali soubojům, ale Bibi skončí po každé boj a pod sebou má jednoho prcka na zádech. Snad jí to nezůstane.Bastien vyzývá k boji už od druhého konce pokoje, nežli je jeho potencionální soupeř.Vrčí a bokem poskakuje směrem k němu. Oba vypadají jako kohouti. Už jsem viděla i Fandu  je napohlavkovat, když některý pištěl na celé kolo. Uštědřila viníkovi záhlavec.

 16.10.2009

Dnes jsou prckům 2 měsíce. Bixí už má nový domov. Jsem moc ráda, že ho budu mít blízko a že se určitě často uvidíme. . Zrovna včera přišla s ním jeho panička na návštěvu. Dala jsem ho k ostatním štěňatům a ti se na něho vrhli s takovou vervou, že jsme ho radši zase oddělily.Ťunťa se ani nebránil. Byl rád, že se ostatních zbavil.Ouška, která všem už stála, po tetování zase spadla.Tak je mejí opět zalepená.Jejich váha je ve dvou měsících moc hezká.Vede Bibiana, , hned za ní Bowie, vypadá to, že budou pěkní střeďáci a Bastien pokulháván za nima, ten bude menší. Ale divoši to jsou tedy pořádní.

Pepče už sebrali všechny hračky. Zabydleli se ve skříni a snaží se všechny poklady nacpat do tašky, která tam odolává jejich zoubkům.

Také se jim dost líbí manželovy  boty, ale naštěstí ještě neumí pořádně žvýkat.

11.10.2009

64. den.Dnes je prckům 8 týdnů.Jsou velcí jedlíci a divoši. Jen Bixby je mírnější a klidnější nežli ostatní.A oni to vědí a tak občas na něm všichni visí.Dnes jsem ho musela oddělit od ostatních, kteří hrozně řádili.Spokojeně se rozvalil v pelíšku a spal, zatímco z pokoje štěňat se ozývalo vrčení, štěkání a výskání.Řádili skoro celé dopoledne.Odpoledne jsem Bixyho vrátila zpět. Zřejmě si ostatní během dopoledne ujasnili hyearchii ve smečce a byl klid.Zítra jdou prckové na očkování a v úterý na tetování.

Váhy štěňat jsou dobré. Tak akorát.Vrh je moc hezký.Žádná viditelná vada. Rovná záda, všechny řezáky, nůžkový skus, kluci mají sestouplá varlátka.Zítra udělá veterinář kontrolu vrhu a myslím, že bude spokojený

3.10.2009

48.den. Štěňata jsou velmi čilá. Opravdu připomínají likvidační četu.

Když vejdu k nim do pokoje, okamžitě na mě visí. Musím k nim chodit naboso. Jak se snaží vydrápat po mojich  nohách, drápkama se zachytávají .Už se dostali přez překážku mezi dveřma a tak občas šmejdí po celém bytě.Dnes jsem je po obědě vypustila z pokoje a zamezila jim přístup jen do obýváku.Dva visí na botách a dva se perou o svazek klíčů, který drží za přívěsek v tlamičkách. Fanynka běhá mezi nima a láká je ke hře.Ovšem zrovna je moc nezajímá.

Pepča jen z povzdálí pozoruje, jak se jí hrabou v její krabici s hračkama.Včera dostali dva malé míčky a ona jim jeden sebrala a schovala si ho v pelíšku.Teď na něm sedí.

Zatím stále vařím. Granule nechtějí.Všichni jsou asi o 1/3 menší, nežli štěňátka z minulého vrhu.,  ačkoliv  porodní váhy měli v porovnání s vrhem A větší.

 

28.9.2009

43. den. Poprvé jsem vzala prcky na chalupu. Poprvé jeli autem.Cestu tam se krčili všichni v zadní části přepravky. Cesta zpět je již tak neděsila. Zvědavě vykukovali okénky z přepravky.Majitelé štěňátek z minulého vrhu byli moc rádi, že jejich mazlíci rádi jezdí autem. Chce to jen tréning už od mala.I když byl prodloužený víkend moc hezký, netroufla jsem si je pustit ven. Dům máme na venkově, kde nám běhají po zahradě kočky a bůh ví co ještě. Tento týden půjdou na očkování  a další víkend je už nechám proběhnout. Čistotu už máme skoro zmáknutou, jen nechtějí papat granulky.Sice se snažím je přesvědčit, ale když se nemají k jídlu, hned nabídnu masíčko.

Ohrádku jsem již zbalila a nechám je volně pobíhat po pokoji.Potřebují více prostoru k zápasům, kterými se teď neustále baví. Z pokoje je pokud  zrovna nespí slyšet pištění, vrčení  a ňafání, které doprovází jejich hry.

Vyholila jsem jim ouška a poprvé podlepila. Dnes jsem náplast sundala a zatím drží. No uvidíme zítra.

 

23.9.2009

38.den.Dnes jsem je už musela nechat volně pobíhat v pokoji. Ohrádka je jim malá. No malá úplně né, ale jsou hodně čilí a tak zvětšení výběhu uvítali. Fanynka si chodí s nima hrát. Jsem zvědavá, kolik bude loužiček mimo plenku. Myslím, že to už opravdu nic hrozného nebude. Papají už moc hezky z mističek.....jen ten nepořádek, když od nich odejdou je neuvěřitelný. Pokud je jídlo řidší, jsou jím obalení a navzájem se obírají.Bixík, který je klidnější nežli jeho sourozenci celkem pravidelně skončí na zádech v misce.Bastien a Bowie jsou jako likvidační četa. Neustále se spolu perou, vrčí na sebe a jak objeví něco zajímavého, okamžitě se na to vrhnou.No Bibi také není pozadu.

Včera dostali motýla, s rolničkou v těle a se šustivýma křídlama. Jak se Bastien  zakousl do křídla a to zašustilo, druhý už byl u něj a začali se o ní přetahovat. Nakonec jí oba dovlekli do porodní bedničky, kam ještě chodí spát a oba tam usli.Jsou hodně spolu.

Bibianka v zápase není pozadu, ale je taková zvědavější  a často se baví sama.Snaží se rozcupovat plenu, tahá deku z pelechu, snaží se prolézt tam, kde to má zahrazené.

Bixby je hrozný mazel, klidnější nežli sourozenci. Dáte si ho na klín a on usne.

 

19.9.2009

34.den.Štěňata pouštím ven z ohrádky. Jsou zvědavá, pomalu prozkoumali celý pokoj.Dala jsem jim jejich plenku na čůrání a na dece, kde si hráli byla jen jedna loužička. Všechno odnesli na plenku. Hrají si s hračkami, škádlí se. Zatím se nejklidněji projevuje Bixby. Je to takový medvídek.Nejdéle spí, nehádá se. Za to Bibiana, jak se jí něco nelíbí, tak piští. Snaží se  z ohrádky dostat. Pouštím jí z ohrádky častěji.No a Bastien a Bowie si stále spolu hrají, štěkají, válejí se po sobě, ožižlávají  si uši , nebo se vrhnou společně na Bixíka a zvalchují ho. Chvílema je vidět jen koule ze psích tělíček. Fanynka ještě občas nakojí. Myslím, že jí to už není příjemné a také jim to dává řádně na jevo. Dnes jsem jí viděla 2x, jak si u prcků lehla a nakojila.Jinak, když jde třeba uklízet a mýt prdelky a  některý z nich  se snaží přicucnout, je seřván. Mlíčko je jen  taková chuťovka. Pijí čaj a papají z misek.Už i občas zobnou malé granulky. Rozmočené je nechtějí.Také proč. Maso je lepší.

13.9.2009

Dnes jsou prckům 4 týdny.Mají se k světu. Dostali už hračky do ohrádky.A tak vrčí a bojují s plyšovým pejskem. Také se už učí chodit na plenku.Viděla jsem , jak vyběhnou z porodní bedničky, kam chodí spát a běží se vyčůrat na plenku, která je na druhé straně ohrádky . Určitě si cvrnknou i jinde, ale plenku pro tento účel už používají. U mističek s jídlem je ještě nemohu nechat samotné.Mají toho více na sobě, nežli v sobě.I když už umí zbaštit pribiňáčka s nadrobno pokrájeným vařeným masíčkem , mlaskají a žvýkají malinké kousky masa, jak je nechám jíst samotmé, začnou prolézat plné misky, špinavýma packama a tlamičkou dorážet na sourozence.Okusovat ho, procházet se mu po zádech. Po jídle jsou upatlaní naprosto všude.

 

 10.9.2009

Dnes je prckům 25 dní. Poprvé zbaštili večeři sami, bez krmení.Vařené kuře s pribiňákem. Trvalo jim tedy dost dlouho, nežli večeři ukončili, ale udělali mě velikou radost. Papání jsem jim ještě do mističky nedala, protože by se v ní určitě vykoupali.Lízali  ze lžíce. Pěkně přibírají na váze, začínají si už spolu hrát.Zvědavě prozkoumávají okolí ohrádky, když je vypustím ven.Chodí tedy ještě vratce, občas se zamotají, ale snaží se.

4.9.2009

Prcky přikrmuji 3x denně. Kluci jsou celkem spokojení, jen Bibi se to nelíbí. Zvlášť šikovný je Bixby.Líže sám ze lžičky. Vypadá jako medvídek. Má kraťoučký čumáček a je tlusťoučký. Nechá se nakrmit, žádné vztekání jako Bibi. Ta pištěla už krátce po narození když ztratila cecík. Jak se jí něco nezdá, už piští.Bastien je zatím nejmenší a musím mu trochu nadržovat.Přistrkuji ho k mlíčnějším cecíkům. Občas se ho tedy pokoušejí sourozenci vystrnadit, ale stačí je přistrčit o kus dál a je klid.V minulém vrhu byl pejsek - Alfonso a ten se tedy nenechal odbýt. Musela jsem držet ruku mezi ním a štěnětem, které jsem dávala na mlíčnější místa.Byl jak tank. Tedy v tomto vrhu takovýto zápasník není.

Bowie je podobný Bixbymu.Oba nemají bílé bradičky, jen bílou náprsenku. Bowie jí má o trošičku větší. Ale musím si je dát vedle sebe, abych je rozeznala.

 

2.9.2009

Včera jsem začala přikrmovat.Když jsem viděla, s jakou vervou se snaží prckové vyždímat více mlíčka, tak jsem jim připravila první vzorek.Pribiňáka se škrábaným kvalitním hovězím. To byl tedy mazec Bez pobízení všichni začali lízat obsah lžíce.Krmím každého zvlášť. Zabere to tedy více času, ale zase je nemusím moc mýt.Večeře byla strávená vpohodě a tak dnes už byla snídaně i oběd.Ráno maso s pribiňákem, k obědu kaše vařená z Tatry a krupičky. Moc jim chutnalo. Chodí se ještě dorazit k mámě, ale tam už určitě toho nevypijí jako před přikrmováním.Jsou pěkně tlusťoučký, jako miminka mají být.

 

31.8.209

Dnes je štěňatům 15.dní. Včera se jim otevřela očička a řekla bych, že přidala na rychlosti v lezení. Na nožičky se zatím nepostaví, ale jak se máma přiblíží k bedničce, začnou rychle metelit k ní.Každý den se mazlíme. Jsou zvyklá, že je beru do ruky. stačí jen vzít kňourající štěně do ruky a hned se utiší.Již  nespí v hloučku jako dříve.Rozvalují  se jednotlivě  na zádech a odfukují.Mlíčka je zatím dost, ale už jsem se připravila na první přikrmování.Dala zamrazit kousek hovězí svíčkové, kterou jim budu škrábanou míchat s pribiňákem.

Uvidíme, jak se bude Fanda držet. Měla velikou chuť k jídlu, ale tu začíná ztrácet. Snad je to jen přechodné.

 

 27.8.2009

Štěňata jsou zatím  slepá, ale během dneška, nebo zítřka by měla otevřít očička.Mají obrovskou chuť k jídlu a pěkně přibírají na váze. Váhově jsou zatím téměř stejná, jen Bastien je krapítko pozadu i když jeho denní přírůstky jsou korektní.

Jsou hodně čilá ,tichá, tzn spokojená. Fanda má zatím  dost mlíka. Snad kojení utáhne 3 týdny. Koncem 3. týdne bych začala přikrmovat.

 24.8.2009

Štěňátka pěkně přibírají na váze a mají se k světu.Termín jejich odběru bude nejdříve 16.10.2009.Máte-li zájem o štěně z naší CHS ráda zodpovím vaše dotazy, je možné si přijít štěně prohlédnout, popřípadě zadat..

Bibiana je již zadaná

Volný Bowie,Bastien a Bixby

 23.8.2009

Dnes je štěňátkům týden.Fanynka má dost mlíčka a tak jsou pěkně tlušťoučká. Občas se ozve z bedýnky zykviknutí, to když některý ze žroutů odpadne od cecíku, nebo když se drápou dva jedlíci k jednou místu na vemínku. Jinak jsou hodní a tišší.Nové fotečky jsou přidány do fotoalba.

20.8.2009

Štěňata jsou v pořádku.Máma se o ně velmi pečlivě stará. Štěňátka se narodila celkem rychle.O holčičku jsem musela krapítko bojovat, ale nakonec jsem vyhrála.První se narodil kluk, vážil 143 gr  a dostal jméno Bowie Nicolas, druhý přišel na svět zase kluk, vážil 138 gr a jmenuje se Bastien Floo.

Další byla holčička, 150 gr Bibiane Cherri a posledení byl další klučík, vážil 142 gr a ten dostal jméno Bixby Hurley.

16.8.2009

Dnes se Fanynce narodila 4 štěňátka. 3 kluci a jedna holčička.

Porod začal v 19 hodin a skončil ve 21.45 hod.Byl bez problémů.Štěňátka jsou čilá, pijí . Fanynka je opečovává.

 

 

16.8.2009

Včera Fandě klesla teplota, což znamená, že by měla dnes začít rodit. Zatím se nic neděje. Leží na zádech a odfukuje.

Včerejší noc jsem  si jí nastěhovala do ložnice. Na rozdíl od ní jsem téměř nespala.

13.8.2009

Využila jsem služby jiných webových stránek a do jejich prográmku jsem vložila datum krytí Fanynky.Po kliknutí na odkaz , se můžete podívat, jak jsou Fanynky štěňátka daleko s vývinem.

www.rr.sk/modules.php

 

 8.8.2009

Fanynka by měla za 11 dnů porodit. Asi se jí dost uleví.Bříško má veliké, nechce už chodit na procházky. Jen vyčůrat a hned domů chrupkat.Už jsem jí připravila porodní bedničku. Zatím dělá, že jí nevidí.Týden před porodem s ní půjdu k veterináři, aby jí prohlédl, jestli je v pořádku. a pak už jen budeme obě čekat, až příjde její hodinka.

29.7.2009

Fanda je ohromě spokojená. Neustále vrtí ocáskem. stačí se na ní jen podívat a už s ním metá.Ale to je všechno, co dělá. Hodně jí vyrostlo  bříško. Od výtahu ke vchodovým dveřím  jsou 2 schody, které nezdolá. Čeká, až jí vynesu. Je fakt, že by se mohla do bříška uhodit a tak její opatrnost mně přišla vhod.Jinak stále spí, blaženě se rozvaluje na zádech  a chce šimrat.Další její aktivita je jídlo. Zatím stále jen vařené, granulky pro březí feny velmi pečlivě odděluje od vařeného jídla.

Často čůrá, což způsobuje tlak na moč. měchýř.Naštěstí jí nedělá problém jít na plenu.U Pepči by to byl problém, protože ta by si to nechala vyvalit bokem, nežli by šla na plenu.Jinak Pepča velice bedlivě sleduje dění kolem Fandy. Kdykoliv Fandu hladím, potají nabízím pamlsek a všelijak jí nadržuji, pokaždé přistihnu Pepču, jak nás po očku sleduje. Její pohled je vyčítavý. Vzhledem k její nadváze, kterou získala ujídáním dlabance štěňatům z minulého vrhu a které se zatím nezbavila, musí jíst pouze light granule.

Chce naprosto všechno, co má Fanda. Jak Fandu dočešu, už mám Pepču na jejím místě, Fandě umyji zadeček, Pepča už vartuje a čeká, až Fanda odejde a bude moci zabrat její flíček na ručníku.

20.7.2009

Vše probíhá zatím podle minulého scénáře. 30.  den se opět pustila do jídla. Dlabe jako nezavřená, neustále stojí u dveří špajzky a vyňafává. Podanou dávku jídla samozřejmě chce i několikrát zopakovat a hlavně je i mlsná. Byla jsem se podívat na Národní výstavě v Mladé Boleslavi, kde jsem holkám koupila pamlsky. Pepča , když otevřu dveře špajzky, tak je ve střehu, ale Fanda tam teď stále vartuje. Když nespí, tak mě ňafáním pobízí k vydání alespoň kousku sušeného masíčka.

Už jí také začíná růst bříško.Najednou den ze dne se jí zvětšilo.

 

 

10.7.2009

Zatím vše probíhá jako 1. březost Fandy. Nechce nic jíst. Jen spí a spí. Dokonce nechce ani vařené kuře, což považuje za pochoutku. Dnes jsem snědla vše, co jsem jí celkem zbytečně nakoupila. Pribiňáček, tvarohový sýr, smetanový sýr, bílý jogurt, hrudkový tvaroh a dětskou šunku. Uzeninami holky tedy zásadně nekrmím, ale v zoufalství, že mi Fanda zhubne jsem vyzkoušela vše, co by snad mohla sníst. Granule samozřejmě nabízím celkem zbytečně každý den. Jak se jí dotknu, okamžitě se převrátí na záda.Rozvalí se, přivře oči a čeká alespoň pošimrání na bříšku. Venčení je pro ní pouze nutnost. Maže domů pokračovat ve spaní, lenošení, mazlení. 

 

18.6.2009

Máme nakryto.   

RODOKMEN  Toma Pilibi de la Pommeraie              

 

Ramuntcho de la Pam´Pommeraie Mozart de la Pam´Pommeraie Jubilant du Domaine de Monderlay
Grace-Kelly de la Pam´Pommeraie
Malicia de la Pam´Pommeraie Durrer´s High Flyer
Larissa de la Pam´Pommeraie
Penelope de la Pam´Pommeraie Mowgli de la Pam´Pommeraie I´Love You de la Pam´Pommeraie
Emeraude de la Pam´Pommeraie
Happy Days de la Pam´Pommeraie French-Gigolo de la Pam´Pommeraie
Litchi of Millmoor

                                                                                                                                                             

 

8.6.2009 

Táááááák a je to tady. Fanynka hárá a už má domluvenou návštěvu u Toma na příští týden.Jestli vše vyjde, jak má , štěňátka by se mohla narodit okolo 20.8.2009.

11.5.2009

Vzhledem ke zpožděnému jarnímu  hárání, jsem Fanynce vybrala krycího pejska už teď. Takže štěňátka budou asi

v létě.

Jmenuje se Tom Pilibi de la Pam´Pommeraie. Je importovaný z Francie.

 

 

 

 

 

 

 

Tom Pilibi de la Pam Pomeraie

 
17. 7. 2002
Otec: Ramuntcho de la Pam' Pomeraie
Matka: Penelope de la Pam' Pomeraie
20cm, 2.10kg, typicky středně velký, skus nůžkový, úplný, srst hedvábná, sytě zlatožlutá, tmavě ocelově modrá
 

 

 

 

Obrazek

 

Obrazek