Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. 12. 2009

 

veselý-pejsek.gif

 

21.12.2011

Předvánoční shon jde nějak mimo holky. Jsou líné, jen  Bubu občas donese pískálka a chce házet. Fanynka začala hárat a tentokrát je protivná jako činže. Pepču nepustí  do své blízkosti. Musí být v uctivé vzdálenosti od ní, Jak se na ní oboří, hned se přidá i  Bubu. Tak jsem jí nastěhovala k synovi , který je teď 3 týdny doma. Očekávala jsem její smutek, počítala jsem s tím, že se druhý den vrátí. Opak je pravdou. Vím, že ho má ráda, ale že se na nás hned vykašle, s tím jsem nepočítala. Odplula první den s pískálkem v tlamičce a vrtícím ocáskem. U syna se prý hned zabydlela, v noci jí má v posteli. Protože je ještě neopotřebovaný házeč balónků, tak Pepča prý lítá jako pominutá. Doufám, že se zase vrátí i když je tam týden a když syn na návštěvě u nás řekne jdeme domů, Pepča si vezme pískálka a maže s ním. Fanynka kromě toho, že hárá má bolavou nožičku. A tak dost polehává. Zajímavé je, že po odchodu Pepči, se Fanda vystěhovala ze skříně a sdílí pelech s Bubu.

 

20.11.2011

S blížící  zimou jsou holky nějak línější, výstavní mumraj polevil, nikdo nehárá a tak se ani nehádají. Já se vrhla na vyhledávání krycích pejsků.Příští rok budou mít štěňátka Fanynka s Bubu.Pro Fanynku hledám pejska který by nám pomohl zmenšit porodní váhy štěňat.Sice myslím, že porodní váhy dělá fenka, ale prý má na toto vliv i otec. Takže mám dva kandidáty, jen se rozhodnout. Porodní váhy posledních štěňat mně už vyděsily vzhledem k její drobné figurce Pro Bubu hledám ženicha který má pěknou bonitační kartu, ale hlavně byl trochu vystavován a to s úspěchem.Podle rozhodčích, kteří mu udělili výbornou s pořadím si udělám úsudek. Nehledám šampiona, chci si být jistá, že není nijak upraven.Budou to její první štěňátka a tak jsem na ní moc zvědavá.

25.10.11

Bubu jsem přihlásila na MVP do polské Poznaně na neděli 23.10.2011..Posuzoval irský rozhodčí  Sean Delmar. Z výstavy jsem měla nerva. Na netu jsem si na něj našla různá hodnocení. Všichni se shodli na tom, že to je světově uznávaný rozhodčí, velmi přísný a nekompromisní.VD je u něj běžná známka. Z domova jsem vyjížděla v sobotu 23.45 hod. Takže jsem v sobotu nespala  a co mě dělalo starosti, bála jsem se, že nebude spát ani Bubu. To by znamenalo, že se nebude chtít předvádět.Výstaviště v Poznani je ošklivé. Dýchlo na mně vzpomínku let minulých.Parkovné 50 zl. je také bomba.

Obsazení tříd nebylo nijak velké, zřejmě  rozhodčí nějaké vystavovatele odradil.Např. v mezitřídě psů byli přihlášeni 3 psi a dorazili 2, což je na polskou mezinárodku opravdu ,málo. Bubu měla ve třídě přihlášených 12 fen, ale myslím, že nás tam bylo jedenáct..Bubu se předvedla  moc hezky a vzhledem k tomu, že soupeřila s velmi pěknýma fenama, výborná 3 potěšila. Samozřejmě i pěkný posudek od tohoto rozhodčího.Ale bohužel musíme do Polska znova, protože nám chybí ještě jedno vítězství k získání šampiona Polska.

 

15.10.2011

Po odchodu všech štěňátek se chod naší domácnosti vrátil do normálu. Nějaký čas po příchodu z práce mně udivoval pořádek. Kája byl velmi činorodý a na bordýlek, který mě očekával každý den jsem si zvykla.Pepča konečně překonala svou dušnost, kterou měla na svědomí její alergie. Musela jsem s ní k doktorovi . Fanynka je definitivně přestěhovaná zpět ve skříni. Bubu Kája chybí. Venku se spolu honili. Kája byl stejně rychlý jako ona. Teď na procházkách láká k závodění Pepču s Fandou, ale zatím zbytečně.Občas užene nějakého malého pejska, ale většinou běhá sama. Stačí na ní zadupat a hned začne lítat dokola.Je to takový magůrek.

3.10.2011

Tento víkend jsem poslala Pepču a Fandu na chalupu.

Snažila jsem se manžela přemluvit, aby naložil i Káju. Sice se bránil, a už byl dost nalomený. vypadalo to, že ho opravdu naloží a Káju bude očekávat krásný víkend na zahradě.Kočičí hovínka. bahno v jezírku,a zdrhající kočky.Ozvali se však jeho noví majitelé, kteří si pro něj chtěli přijet. Takže si manžel oddychl, že nemusí Káju hlídat a já zůstala doma spolu s ním a Bubu. V sobotu jsem si s Bubu jela do Želivu pro pohár Šampiona ČMKCHYT a současně se podívat na klubovou výstavu. Pořadí většiny skupin jsem odhadla jako vždy už z katalogu. Ovšem třída fen otevřená  předčila veškeré mé očekávání. Rozhodčí udělil místo 4., 3., 2., a nechal poslední dvě feny chodit o cosi. Jasně  rozhodl o 1. místě, ale ta druhá zůstala stát a nevěděla co má dělat. Druhé místo o které soupeřila už rozhodčí obsadil  a tak odešla bez pořadí. Zřejmě se  pan rozhodčí nemohl rozhodnout mezi 1. a 5. fenou. Jsem ráda, že jsem Bubu nepřihlásila. No a pro Karlíka si v neděli přijeli jeho noví páníčci.Bylo vidět, že už jsou na něj natěšení. Dnes jsem  dostala zprávu, že si v noci nestýskal,, zbaštil všechno co mu bylo dáno a že běhá po zahradě.. .

I když jsem jeho odchod obrečela, jsem si jistá, že bude spokojený. a to je pro mně i pro něj to nedůležitější. Další vrh bude za rok. Budou tedy 2 vrhy. Už i Bubu se blíží její čas 

27.9.2011

O víkendu  byly v rakouském Tullnu dvě výstavy. Jedna mezinárodní a druhá klubová a tak jsme s Bubu vyrazily v sobotu do Rakouska. Bubu byla moc hezky vyspinkaná a tak jsem očekávala její pěkné předvedení.A musím jí tedy pochválit. Moc se snažila. Ale opět se nám nedařilo a získala oba dny další rezerváky, tedy V2, res CACA. Ostatní holky se spolu s Karlem osvalovaly na zahradě. Kája tedy opravdu zapadl do psího babince rychle. Každé ráno vychytrale nechá svou misku a pokouší se užrat z ostatních. Celkem se mu daří.Vzhledem k jeho temperamentu si to může dovolit.Dnes ráno Fanda uviděla kočku. S řevem vyrazila na lov, v závěsu s  Bubu a Kájou. Pepča se neobtěžuje. Ranní procházka  je u nás v půl šesté . Když mně zmizeli z očí, byla jsem dost vyděšená. Psy jsem neviděla, jen slyšela Fanynčin řev.Naštěstí se Kája držel smečky a nic ho cestou nezaujalo. Umí dost rychle běhat. Nakonec jsem svou smečku dovedla domů, ale také jsem si zaběhala.

9.9.2011

I Káju si našel jeho nový páníček. Bude sice ještě s námi asi 3 týdny, ale pak se  nastálo odstěhuje do své nové rodiny. Vzhledem k jeho temperamentu je jeho budoucí  turistická rodina to pravé. Jen já si na něj už zvykla. Loučení bude těžké.Je to milé  a mazlivé tornádo.

3.9.2011.

Dnes jsme se s Bubu vydaly do Mladé Boleslavi, kde Bubu dostala pohár za získání Klubového šampiona 1CZ YTC a  při té příležitosti jsme si i zavystavovaly. Bubu  byla oceněna V2, Res CAC a dostala další pohár.  Bohužel dnes bylo dost vedro a tak jsem si moc výstavu neužila.Pepča s Fandou honí kočky na chalupě. Pepče se zhoršila alergie, budu s ní muset asi k doktorovi.

Založila jsem ve fotoalbu- vrh C - V nových domovech

 

22.8.2011

Na víkend holky s Kájou odjely na chalupu.Kájova obrovská činorodost se na našem velikém pozemku ztratila.Určitě to ocenila i Pepča, kterou dost otravuje. I když slyším stálé jeho vískání, jak ho Pepča štípe, nedá jí pokoj. Ovšem venku měl jiné zájmy.  S Bubu jsme měly v sobotu i v neděli výstavu v Lipsku. Moc se nám neařilo. V sobotu Bubu získala   V2 Res VDH a v neděli V4. V neděli výstavu odflákla, špatně se předvedla.Ale co nadělám.Do kruhu jsem nevzala odměny a jak nic nedostala po prvním kruhu, postavila si hlavu a nechtěla jít.Když byl rozhodčí k nám zády, musela jsem jí odtáhnot před sebe, aby to vypadalo, že ušla alespoň něco  Dostala vynadáno, koupila jsem jí pískací krysu a jely jsme domů.

18.8.2011

Dnes odešel s novou paničkou Casper. Tak Kája zůstal sám. Tak to zítra budou mít holky radost, protože veškerý svůj temperament obrátí k nim.Hlavně Pepča bude asi hledat klidné místo.

15.8.2011

Přidala jsem do fotoalba fotku Caspera a Carla./Fananka-vrh C, Carlo a Casper/.

13.8.2011

Jsem si jistá, že když se se štěňaty  mazlím a  hraji si s nima, když už od mala mají člověka spojeného jen s pozitivními pocity, že z nich vyrostou pohodoví  psi. Ještě jsem neměla  žádné štěně nerváka, nebo agresivní. A také mám moc velké štěstí na milující páníčky pro své odchovy.

13.8.2011

Video Calvina v novém domově je vše říkající.

 

12.8.011

Včera  si odnesli noví páníčci Calvina.Moc se na něj těšili a podle videa, které mně poslali, uličník se u nich hned zabydlel.Kájovi odešel parťák.Casper je přece jenom klidnější.Dnes jsem každému dala žvýkací kostičku.Panebože, co ti s nima vyváděli. Kája se jí nakonec rozhodl ožižlávat, ale Casper vytrvale na ní poskakoval a  nadhazoval.Vydrápal se s ní na boudičku, kostička mu vypadla a on se skutálel za ní. Fanynka už nekojí, ale stále si s nima hraje. Když dostane něco dobrého, běží to vyvrhnout klukům. Ale přísun má větší nežli výdej, protože už pěkně přibrala.Bibi si také s klukama hraje, ale to moc ráda nevidím, protože ti stále visí na jejích natáčkách. Kája měl celou  natáčku v tlamičce a snažil se s ní utéct.

 

8.8.2011

Tak jsou kluci naočkovaní a natetovaní.Víkend byl pro ně moc zajímavý. Odvezla jsem je na chalupu a protože bylo hezké počasí, byli od rána do večera venku. Přepravku jsem po příjezdu otevřela v ohrádce. Chvíli zvědavě vykukovali ven, první se osmělil Kája.Ale jak se dostali na trávu, byli nadšení. Další radost měli z vypuštění z ohrádky. Běhali, jako by byli na klíček.Odpoledne byli tak utahaní, že viseli bezvládně  z pelechu. Natočila jsem několik videí, ale ještě jsem nepřišla na to, jak je na stránky dostat. Ovšem po příjezdu domů byli mrzutí. Nechtěli být v ohrádce.Snažili se pištěním, visíc na ohrádce na sebe upozornit. Nakonec to vzdali a vrhli se na hračky. Velmi oblíbená je Pet láhev z části naplněná vodou. Vydrží si s ní hrát všichni dost dlouho.

Dnes, když jsem přišla z práce, přivítali mě u dveří i kluci. Netuším, kudy se dostali ven. Vylili vodu z misky, rozťapali po předsíni. Podstatnou část vody naštěstí vsákl pelíšek, který se nějak dostal k misce.Schválně dávám holkám velkou misku a nevím, jak z ní kluci vodu dostali, když jí nezvrhli. Naštěstí zřejmě venku z ohrádky asi moc dlouho nebyli...

1.8.2011

Dnes si přišli vybrat štěňátko první budoucí majitelé. Čekají na toho svého prďolu už skoro 4 měsíce. Vybrali si Calvina. Pokusila jsem se vyfotit kluky v pohybu, ale nežli foťák bleskne, kluci jsou v prachu.Pár foteček jsem přidala do fotoalba. Poprvé se mně nepodařilo kluky zvážit.Jsou v pohybu i na váze, takže netuším, jestli přibrali, nebo zhubli.Ale vzhledem k jejich žravosti spíše přibrali.Teď leží rozvalení v boudičce, hlavy jim visí z budky na zem a spí. Dost se unavili bojem o papírovou ruličku.

24.7.2011

Jsou přidány nové fotky štěňátek do fotoalba.Vrh C, 40. den.

23.7.2011

Aktualizovala jsem výsledky výstav Bibi.

Kluci jsou úžasní.Stačí se přiblížit k ohrádce a vrhnou se mě přivítat. Předhání se, kdo se k nastavené ruce nejdříve přicucne. Neustále vrtí ocásky, prohání hračky po ohrádce.Už sami papají a nejsou závislí na mámě.

17.7.2011

Fanynka kluky stále přikojuje.Bubu přikojovala do 3 měsíců.Ale namočené papání kluci jedí 5x denně.Občas vynechají, jako dnes ráno. Zřejmě jsem byla předstižena Fanynkou.Jídelníček moc široký nemají.Zkoušela jsem škrábané hovězí, ale byla jsem odmítnuta. Milují tvaroh se žloutkem.Z raketových váhových přírůstků, které měli po mateřském mlíku, jsou jejich váhové přírůstky malé.Byla jsem s Kelvinem u veterináře, protože měl zácpu.Je fakt, že on vydrží u misek nejdéle, i když je nejmenší. Prý se asi přejedl. Moc se mu líbil, že je takový pevný se silnou kostrou. No ona Fanynka dělá pevné , silné psy. Žádné  přerostlíky, ale také né malinké a slabé.Za týden se přijde podívat první zájemce o štěně. Tak jsem zvědavá, koho si vybere. Jeden klučík je velmi temperamentní.né, že by ostatní byli nějak líní. Stále si hrají a výskají, ale tenhle kluk neustále šmejdí, když ostatní spí, tak tahá gumového paňáka po ohrádce. Přijde mi, že je velmi akční. Kluci zatím nemají zuby, ale už jsou v dásni cítit. Jsou moc hodní, kromě vrčení a poňafávání při hře o nich ani nevím. Rádi se mazlí, jak dám ruku mezi ně, tak se můžou přetrhnout, kdo bude u ruky první. kdo bude podrbán a pomazlen.

12.7.2011

Přidala jsem fotky kluků do fotoalba

11.7.2011

 Na víkend jsem s celou smečkou jela na chalupu.Stěhování to bylo jako kdybychom měli malé děti . Taška plen, mléko, tvaroh, ohrádka, deka, mističky,sešit s váhama , gumový ježek, štěněčí granulky, velká podložka do ohrádky. Nakonec přepravka se štěňaty. Cestu kluci nijak nekomentovali. Všichni spali. Ani hradecká dálnice připomínající roletu  jim nijak nevadila.Ačkoliv bylo hezké počasí, bála jsem je dát ven. I když by samozřejmě  byli na dece, odložila jsem to až na příští týden. Kluci se už navzájem uňuňávají. Žižlají si ouška i bezzubé tlamičky. Dnes ráno, když jsem jim nesla plné mističky ještě spali. Jak jsem začala pištět jejich jména, okamžitě vyskočili a hnali se ke mně.  Né,  že by už znali svá jména, ale můj hlas mají spojený s mazlením a papáním.Takže se prošli namočenýma granulkama. Tlapkali a váleli se v miskách. Víc granulí měli na sobě a mimo misky. Tak jsem je musela utřít ještě před jídlem a misky naplnit znova.Fanynku jsem oddělila , aby je nelákala na mlíko. Samozřejmě, jak byla vpuštěna dovnitř, vplula do bedýnky, kluci za ní a už kojila.

 

7.7.2011

Jsou přidány do fotogalerie fotky šikovných kluků u misek.

6.7.2011

Přidala jse do fotoalba nové fotky, 20.den. Včera jsem dala prckům  každému misku s papáním a celkem bez problémů vše vylízali. Jen byli zapatlaní. Fanynka to nemá ráda. Nevím proč , ale když mně vidí s mističkama, žene  napřed a začne rychle kojit. Když už mají štěňata zuby, tak to mně zase ráno budí, abych  šla krmit.To jí už štvou.Dnes jsem je přestěhovala z ložnice do tkz psírny. To je pokoj holek.Pepča byla celkem bez zájmu, rozvalená v pelechu po očku pozorovala stěhování. Ovšem Bubu byla nadšená, pobíhala stále z ložnice do psírny a zpět.Vše očichávala, radostně vrtěla ocáskem a  poňafávala.

Na rozdíl od bydlení v ložnici, Fanda pustí ostatní holky k ohrádce, ve které má ještě stále bedničku se štěňaty.. Dá se nahlížet dovnitř, očichávat štěňata, pokud se pustí z bedýnky  ven. Hlídá pouze vchod do ohrádky, tam ještě nikdo nesmí. To ale Bubu stačí k radosti.

4.7.2011

V neděli. 3.7, jsem nechala hlídání prcky a Fanynku mámě a s Bí jsme jely do rakouského Gross Enzersdorf na klubovou výstavu. Byli jsme tam už  minulý rok. vystavuje se venku, na krásné louce u hotýlku. Všude travička ošmikaná na ježečka. Bohužel   na tento víkend byla předpověď počasí deštivá a větrná. Vstávaly jsme s Bí ve 3 hodiny ráno, výjezd v půl 4., cesta trvá téměř 4 hodiny. Když jsem dorazila k hotýlku ještě nepršelo, ale vítr už byl pořádný. Po delším úsilí se mně podařilo postavit stan.Občas se do něj opřel vítr a to vypadalo, že odcestuji i se stanem. Když jsem se zabydlela, bylo oznámeno, že výstava  bude uvnitř. V sále, byly připraveny 3 kruhy, kolem kterých se tísnilo množtví vystavovatelů. Ti co se nevešli, čekali venku. O tom, že se vejdete ke svému kruhu s klecí se vám mohlo jen zdát. Alespoň nám byl otevřen salonek, sice v jiné budově, ale měli jsme prostor, kde se dal pes upravit. Výstava byla taková nějaká nervozní.  Bí byla v mezitřídě druhá. Získala  V2  Res. CACA .Byla jsem trochu naštvaná, protože první místo získala fenka, kterou často potkáváme ve výstavním kruhu, a zatím nad Bí nikdy nezvítězila.Ale pak jsem se zastyděla, když jsem viděla  překvapenou a jásající paní. Cestou domů nás zastihl liják. Neviděla jsem před sebe, jak byl silný.

Naštěstí bylo doma vše v pořádku, jen Karlíka  máma našla vylezlého z bedničky. Ale spal. Asi to bylo namáhavé se vydrápat ven. Ostatní kluci spali rozvalení v bedýnce.Zatím ještě nestojí na nožičkách, ale velmi rychle se plazí. Drbu je za ušima a na zádech. Je vidět, jak je jim to příjemné. Calvin nemá rád obracení na záda. Když ho jdu vážit a chci se podívat na tvar náprsenky, abych věděla který z kluků to je, tak po otočení na záda semkne přední packy k sobě a nechce je povolit, abych tu náprsenku viděla.. Jinak jsou kluci hodní, tišší, tlustí a spokojení.

 

30.6.2011

Tak kluci už prokoukli, Karlík se urputně snaží postavit na nohy. Je ze všech nejsilnější. Calvin a Casper jsou trochu proti němu pomalejší.Měla jsem za to, že Fanda kojí asi po 3 - 4 hodinách, ale omyl. Chodí do bedničky i když prckové spí, asi hlad nemají, ale ona se jich začne dotýkat, vemínkem máchá okolo nich. Prostě je probudí a nakojí. Příští týden už kluci půjdou do ohrádky, protože jak se postaví na nohy, budou z bedničky vylézat.

27.6.2011

Štěňátkům je  12 dní, stále ještě nevidí, ale už brzy prokouknou.Jsou z nich pěkní cvalíci na rozdíl od Fanynky, která se ztrácí.Máma by řekla " Je jako z kozy dech " Kluci jen odpadávají od cecíků s plnými bříšky. Bibi se stále snaží nahlédnout do jeslí, ale Fany jí nenechá. okamžitě je seřvaná a vyhozená. Zkušená Pepča zakázané území obchází. Spíše se snaží urvat nějakou tu dobrotu. A to buď intenzivním louděním  při přípravě voňavé pochoutky Fanynce, nebo bleskovým vyjedením misky Bibi. Bohužel se jí to už zase párkrát povedlo a začíná opět tloustnout.

23.6.1011

Štěňata jsou bez problémů.Fanynka neustále kojí. Dnes první den leží v předsíni před vchodem do jejího bytečku.Doposud ležela neustále se štěňaty.Ostatní holky nenechá přiblížit.Něchtěla jsem štěnda ani zpočátku fotit, protože vypadají jako myšky.Ale roztomilé myšky.Pár foteček je ve fotoalbu.Zvlášť roztomilý je Karlík, odfukujíc na zádech, na zadečku mámy. Karlík je největší žrout.Dokáže od cecíku doslova odpadnout , jak je nacpaný.Fanynka má dost mlíka, kluci pškně přibírají na váze.

18.6.2011

Fanynka se rozhodla, že nejlepší bydlení pro její štěňátka bude ve skříni, kterou obývala již dříve. Když jsem se vrátila z nákupu, štěňata nikde a Fanda vylézá ze skříně. Nejdříve ve mně hrklo, ale pak mně napadlo podívat se dovnitř. Jasně, že tam byli. Tak jsem je přestěhovala zpět do bedýnky.Ještě několikrát jsem jí přistihla, jak si  nese pištící štěně ke skříni. Nakonec jsem dveře zastavila krabicema., aby se k nim nedostala a nesnažila se prohrabat dovnitř.Už vše vzdala.Leží spokojeně rozvalená v bedýnce a tak mám přehled o každém štěněti. Jsou tichá, ani o nich nevím.Do fotoalba, vrh C jsem přidala jejich fotky.

 15.6.2011

 Dnes se Fanynce narodili 3 klučíci.Porod byl náročný, ale kluci i Fanda jsou v pořádku.V porodní bedničce je ticho, všichni spí. Pepča to už zná, ale Bubu postává vchodu  do vymezeného prostoru v ložnici.Kňourá a volá Fandu, zvědavě se pokouší nahlídnout. Nedovolí si udělat jediný krok dovnitř. Pepču nějaká štěňata nezajímají. Ani se nepozastavila u vchodu do ložnice. Vymetla misku a spí.

12.6.2011

Nic,nic,nic.

Začínám být nervozní. Dnes je první den , kdy už se můžou štěňátka narodit. Ale Fanda nic, nic, nic. Ráno se nadlábla, seřvala Bubu, která kolem ní lítala jako pometlo s nějakou hračkou a teď leží na zádech a spí.Teplotu má stabilní a tak dnes z toho už nic nebude. I když poklesne, rodilo by se až zítra. Pepča je na chalupě.

9.6.2011

Zatím je u nás klid. Fanynka začíná zpomalovat. Včerejší odpolední vycházka byla už hodně pomalá. Dnes ráno jsem šla s holkama ven už s taškou. Když Fanda nestíhá, vleze si do tašky a já jí poponesu. Budu  jí už muset venčit zvlášť. Už aby to měla za sebou, je hrozně tlustá. Prckové se v bříšku hodně melou a asi jí to bolí. Také  jsem začala měřit teplotu, abych věděla, kdy mám porod očekávat.Porodní bednička je  přichystaná,  jen upravit místo v ložnici pro štěňátka a jsme obě připravené.

6.6.2011

Tento víkend jsem odjela s holkama na chalupu. Váhala jsem, jestli nemám radši zůstat s Fandou doma. Nerada jezdí autem a tak je celou cestu vynervovaná Nakonec jsem se rozhodla jet.Vzpomněla jsem si na její minulou březost, kdy jí jízda v autě nerozhodila. Její ležení jsem vyložila dekou, aby jí roleta zvaná  hradecká dálnice nevyklepala. Mrška celou cestu prospala. Víkend se opravdu povedl.Pepča ho prolenošila. Bí lítala jak pominutá a dokonce Fanda vyrážela na lov koček. Běhá už dost ze široka. Sice nic nedoběhla, ale snaha byla .Bí jako vždy vymýšlela blbosti. Zjistila, že asistence při práci manžela je velká zábava.Stále se ozývalo Zdeno, vem si jí, Zdeno zavolej si jí, Zdeno zavři jí v baráku. Panebože už mně zase sebrala rukavice.Teď se už několik týdnů  na chalupu nedostaneme. Příští pondělí  má Fanynka první termín porodu, snad během příštího týdne porodí.Potom tak 3 týdny se štěňátky  budu doma. Myslím, že ze štěňátek bude mít i Bí radost, jen jak začnou běhat a to na rozdíl od Pepči. Ta je tedy nemusí.Malé bestie jí budou zase brát její hračky. Jenom a jenom její hračky. Budou jí otravovat a Fanda nedovolí, aby jim ukázala, koho okrádají a komu škodí. Tak ta bude otrávená, jen jak vylezou z porodní bedničky.

28.5.2011

Fanynka je dnes 44. den březí. V tomto období je rozmazlovaná a tak může ležet na gauči. Už si tam nevyskočí a tak ňafáním vyžaduje vynesení nahoru.V této poloze tráví většinu dne. Zatím přibrala 61 dkg.

  

44.den březí

22.5.2011

V sobotu jsme se s Bí vydaly do Salzburgu, kde se konala Mezinárodní výstava psů. Fany a Pepča jako  každý víkend odjely na chalupu s manželem.Cesta do Salzburgu je po dálnici a výstaviště kousek od sjezdu z dálnice. Takže žádné hledání. Výstaviště nezklamalo. Bí získala V1, CACA, Res,CACIB. V neděli za odměnu se mohla vyvalovat na sedačce p5220016.jpg a večer jsme se už obě těšily na holky, až přijedou. Fanda vletěla do bytu jako vítr, dlouho se vítala s Bí. Ale to byly poslední rychlé pohyby, které jsem viděla. Vydatně pojedla a uložila se do pelíšku, který dotlačila doprostřed místnosti, aby měla přehled.Na chalupě už přestala lovit. Roste jí bříško a viditelně je na sebe opatrná. Pepča se také válí v pelechu a usilovně žvýká a mlaská. Našla někde schované prasečí ucho.

18.5.2011

Fany ke své nelibosti absolvovala ultrazvuk, kde se potvrdila její březost. Čtyři štěňata byla vidět zřetelně, možná, že jich bude i pět. Fanda od pondělka začala hodně jíst. Mlátí s miskou i před spaním.Sní vše, co jí předložím, což je u jejího mlsného jazýčku divné.

9.5.2011

Víkend na chalupě ocenila jen Bí s Pepčou. Fanda už v sobotu nebyla ve své kůži. Občas vyrazila na lov, ale za chvíli se otráveně vracela, nejedla a spíše posedávala okolo mně. V neděli jí už bylo evidentně špatně. Opět nejedla a stále se třásla. Nakonec celý den spala v křeske zabalená do mého svetru. Dnes je jí stále špatně. Příznaky těhule jdou za sebou jak podle knížky. Bí byla naopak nadšená. asistovala u všech zahradnických prací, radostně se vrhala na sypající se kůru z pytle. Stejně radostně jí roznášela po zahradě,vyválela v nějakém kočičinci, vyhrabala  díru v trávníku. Další její obrovskou zábavou je běhat po haldě písku. Ještě po příjezdu domů se z ní sypal písek. No a Pepča se jen  lenošila a vyhřívala na sluníčku.

1.5.2011

V sobotu jsem s Bí jela do Mladé Boleslavi na Speciální výstavu pořádanou 1.CZ YTC. Výstava se jako vždy konala v plechovém  hangáru, kde je i za venku celkem příjemné teploty nedýchatelno.Nežli na nás přišla řada, měla Bí jazyk na vestě. Posuzoval pan Vondrouš. Bí si odnesla V3. Hned po výstavě jsem s Bí, k její velké radosti ,jela na chalupu . Ráda se dívám, jak je tam šťastná. Pro Fandu a Pepču je chalupa samozřejmostí. Fanda má příznaky  těhule. Má nechutenství, občas ublinkne a mám jí stále na klíně. Stále se chce mazlit. Tak to jsem zvědavá, kolik jich tam bude......

23.4. 2011

Tak dnes jsme s Bí a kamarádkou Evou jeli na mezinárodku do Drážďan. Dráždany jsou pro nás celkem blízko a tak nebylo potřeba moc brzy vstávat. Dojezd byl  přesný, jako propočet navigace. Výstaviště je hezké, prostorné a po zkušenosti s Mnichovem, musím říci, že i  výstavní kruhy měly normální  velikost.Pohodová výstava. Paní rozhodčí byla hodně pečlivá  a tak bylo spoustu času na přípravu Bí. Dnes se jí velmi dařilo a v kruhu makala jako divá. Získala V1 CAC VDH, CACIB, CC , BOS.  Čeká jí odměna, lov koček a myší na zahradě.Prohánění sednuvších ptáků na trávník, popřípadě seřvání sousedů, kteří se přiblížili k plotu zahrady.

Fanynka je nakrytá a tak budou štěňátka okolo 18.6. Tedy pokud zabřezne. Jak se přestěhuje ze skříně na gauč, kde se bude stále rozvalovat na zádech a dožadovat se drbání na břiše a zádech, tak to zabřezla.

 

11.4.2011

Tento víkend byl pro mně velmi náročný. Vlastně i pro Bí. Zbytek smečky lovil na chalupě kočky a myši. My s Bí jsme si v sobotu přivstaly a jely do Wieselburku. Dorazily jsme včas. Byla to výstava bez stresů a nervů. Výstaviště  je moc hezké, prostorné. Velká spousta prodejců. Bí získala V1 CACA, krásný posudek.

Druhý den jsme s Bí jely do německého Herrieden. Konala se zde klubová výstava a předčila mé očekávání..Vlastní výstava  byla v krásném hotýlku s moc hezkou okolní úpravou., kde nechybělo jezírko s potůčkem, spoustou keřů a stromků. Vystavovatelé se evidentně znali, na čemž není nic divného, ale jejich všeobecná radost nad každým vítězstvím byla obdivuhodná.Vítězi soupeři blahopřáli, radostně objímali.Abych řekla pravdu, hned se mně vybavili kyselé ksichty českých vystavovatelů na účet vítězného soka, závist a  pomluvy. Protože ten kdo vyhrál je nomožný, psa má děsnýho, titul získal díky krátké sukni, rozhodčí je debil,....

 Bí zde získala V1 VDH, CAC, CYT Takže jsem měla radost.Byla jsem už hrozně unavená, ale atmosféra této výstavy byla moc příjemná. Ostatní holky ocenily nové pískálky a kachní pamlsky.Kromě bodláků si domů přineslyi dvě klíšťata. Dnes není vidět ani jedna.Jsou někde zalezlé a odpočívají po náročném víkendu.

 

 

21.3.2011

V sobotu, 19.3. jsem odjela s Bí do Mnichova na MVP. Den začal příšerně a takový byl celý. Ráno, když jsem vytahala všechny věci  před dům a čekala na Hanku, se kterou jsme měli jet , tak se Bí tak zakadila, že jsem se musela vrátit zpět domů, Vysprchovala jsem jí zadek, vyfoukala a to už bylo asi půl hodinové zpoždění.

Navigaci jsem měla připravenou, cesta probíhala celkem dobře. po příjezdu  na výstaviště, nám bylo divné, že nebyli nikde  vidět psi.

Dvakrát jsme se ptali, zda je zde výstava psů a bylo nám to potvrzené.Vše jsme vybalili, rozložili klece a vydali se v patrovém parkovišti hledat východ.. Cestou jsme se opět zeptali na výstavu psů a ona dáma nám dala ťafku. Jo je tady výstaviště, ale žádná výstava psů zde není. Rychle zase všechno do auta. Špatně jsem nastavila navigaci. Výstava byla  na Olymp.stadionu. Se ztrátou dvou hodin jsme dorazili na místo. Z parkoviště na výstaviště jsme dobrých 20 minut  rvali obložené klece do kopce.To už jsem byla vynervovaná, naštvaná  a propocená. Po přejímce jsme zjistili, že musíme dopravit klece do patra, Výtah tam sice měli, ale né pro vystavovatele. Jsme na místě v půl 11. V 11  mají přijít na řadu jorci. To už jsem na mrtvici, protože jork se vystavuje v předepsané úpravě. Po vybalení jsem se hned zuřivě vrhla Bí na hlavu a začala česat top knot. Během chvilky u nás stály dvě dámy v jakési uniformě a snažily se nás přemístit z místa. kde jsme  seděli. Proč?  Místečko vyhrazené vystavovatelům bylo naprosto plné. Ohraničené čárou, přes  kterou nesměla vyčuhovat ani židle..Ačkoliv jsme si našli místo ve výklenku, kde jsme nepřekáželi, museli jsme se přestěhovat do nějakého sklípku , kam jsme opět rvali klece po schodech.Nebylo odsud vidět na kruh. Vlastně nebylo vidět nikam. Jo výstavní kruh tedy stál za to. Na předvedení psa byl vymezen tak malý prostor, že nešlo psa  téměř převést v pohybu. po metr širokém koberci jste to musela zvládnout 2x tam a zpět. Bohužel jsem  neviděla Erderteriery, kteří šli po nás.. Ti chudáci se museli rozběhnout a ihned zastavit, aby se nedostali do sousední nudle. Mezinárodní výstava, kterou už nikdy nenavštívím. Výstavní poplatky nejsou zanedbatelné. Zde evidentně ze šetrnosti narvali co nejvíc zvířat na malou plochu..Bí dostala V2 VDH Res CAC Sice se paní rozhodčí moc líbila, ale když se měla předvést v pohybu, tak neměla svůj den..Posudek bezchybný a tak se s paní Frauke Korte ještě asi uvidíme v Rakousku. Snad jí tam Bí ukáže, že není líná lemra.Možná, že jí bylo blbě. Není ve své kůži dosud. V neděli máme další výstavu. Jestli se jí střeva nedají dohromady, zůstaneme doma.

19.2.2011

Pepinka dosáhla váhy 3.1O kg. Je z celé smečky nejmenší, tak 2.30 je její ideální váha. Bývá neuvěřitelně žravá.. Jednak je vykastrovaná a navíc prášky které bere na své alergie k nadváze přispívají.Protože váha stále rostla, rozhodla jsem se to zastavit. Koupila jsem  granule light, opravdu pečlivě  dávkovala a úspěch se dostavil..Zhubla 60 dkg.Fanynka opět někde chytila infekci střev. Bere antibiotika a tak tento víkend nejela s Pepčou na chalupu. Bí dnes získala v německém Glachau V1, VDH,,Res. CAC, CYT Takže jsme spolu udělaly první krok k získání  německého šampiona. Fotky jsou přidány do fotoalba - Glachau.

26.1.2011

Bí má za sebou první výstavu a den po ní se i rozhárala. Musím říci, že je v období ochoty,  velmi , velmi ochotná. K pobavení majitelů pejsků jejich svěřence doslova přepadávala.Její namlouvání obrovské dogy bylo opravdu směšné.Kluk rozvážně stál a čučel na skákající a válející se pometlo.Svůj taneček pokaždé ukončila rozvalená na zádech.Ale už máme vše za sebou a výstavní smršť před sebou.Fanynka se v tomto období vystěhovala ze skříně. Je hravá, spí s Bí v pelechu. Nevím proč. Ale Pepču mezi sebe nepustí. Ta je ukřivděná.

3.1.2011

Pomalu  se blíží první výstava v novém roce . Bí se samozřejmě nerozhárala, což nám asi nějakou výstavu překazí. Minulý týden jsem byla se všema holkama na chalupě, což Bí  a Fanda ohodnotily obrovským nadšením. Lítaly po zahradě jako pominuté. Pečlivě sebraly všechny kočičince, nebo čí to vlastně bylo. Probicanem jsem je udržela bez sranděry. Vyháněly vše živé ze zahrady. Jen Pepča chodila ven dost otrávená, protože zimu a mokro nemusí. Její nejoblíbenější místo je mezi komínem a kamnama.

14.12.2010

V naší smečce není zatím nic nového. Bí se chystá zřejmě hárat. Odhaduji to podle projevů ostatních holek. Stále se hašteří s Pepčou o cokoliv.. Bí vystrkuje růžky a občas jí dá  najevo, že je ve smečce nad ní.Pepča tedy ustoupí, chvíli čučí jako bulíček, ale za chvíli jí bez problémů sebere z tlamičky hračku o kterou se hádaly.A začne závod po bytě, provázeným řevem Bibi.Fanynku není moc vidět. Její bejvák ve skříni jí poskytuje dostatek klidu a tak vychází se jen občas pomazlit a samozřejmě najíst.Ta tedy prospí celý den. Rozhodí jí jen když jsou ty dvě hašteřilky moc hlučné a hlavně řvou blízko její skříně.. Vylítne ze skříně, seřve je a zase zmizí..

2.12.2010

O víkendu, jsem s Bí jela do Německa, kde se v Annabergu konala klubová výstava CYT klubu. V Čechách ještě sníh nebyl, sobota byla i slunečná, ale v Německu už bylo opravdu vánočně. Všude bílo, městečka krásně  vánočně vyzdobená.Mám ráda vánoční atmosféru. V sobotu posuzovala paní Bláha z Rakouska, Bí získala V1, JCAC, jugendsieger CYT.Paní rozhodčí je velmi milá, usměvavá paní. V neděli se mně už moc na výstavu nechtělo, protože v sobotu Bí dostala třetí JCAC, takže splnila podmínky pro titul junior šampion Německa. Ale už jsem měla cestu domluvenou a tak jsme se s Bí vydaly na cestu znova. V neděli posuzoval slovinský rozhodčí pan Spoljaric. Vypadal velmi přísně, žádný úsměv.Bí opět získala V1,JCAC, jugensieger CYT. Ovšem to co následovalo.... V jak já říkám bobování, což  je boj o získání titulu BOB, kdy do kruhu jde nejlepší  mladá fena, nejlepší mladý pes a dospělá fena a pes  , kteří získali CAC. Tak Bí titul BOB /vítěz plemene/ dostala.. Myslela jsem, že jsem se přeslechla, protože  udělení tohoto titulu mladé feně není moc obvyklé.Mám obrovskou radost. Z výstavy jsme nejeli hned domů, ale v Annabegu začaly vánoční trhy. Tedy všude čisto, stánky upravené..hezké, ovšem nesmíte mít hlad, což já měla. Váhala jsem u stánku s houskama naplněnýma syrovýma rybama. Nakonec jsem se rozhodla pro placku, která vypadala jako bramborák. Pám  stojící přede mnou, si ho dal. Posypal  hodně cukrem, na tácek mu byla přidaná hořčice s kyselým zelím. Takže, když se mně prodavačka zeptala, jestli budu také chtít hořčici, málem mě kleplo. Dala jsem si placku samotnou. Opravdu to byl základ našeho dobrého  bramboráku, ovšem bez majoránky, soli a česneku. Ale i přes to, byly oba výlety moc hezké.

31.10.2010

V psí rodince je zatím vše beze změn. Fanda nebyla nakrytá, takže štěňátka opravdu budou až příští rok,Pepča  drží svou alergii ve snesitelné míře. Vůbec tento rok její alergie byla celkem zvládnutelná.. Občas se sice trochu zhoršila, ale celkem bez problémů se zase vrátila  zpět na původní úroveň. S Bí se stále dobýváme výstavní kolbiště.Včera jsme se vydaly do Hannovru / Německo/ na Mezinárodní výstavu psů.Cestování na delší trasy nám obou  děla problémy, protože jsme obě spavé a Bí ještě k tomu nechce spát v autě. Posuzoval německý rozhodčí pan Roman Alraun.V kruhu nás bylo 6, fenky skoro stejně staré. Bibi tedy šlapala, tak jako v poslední době dělá,  naprosto perfektně.Získala V1, JCAC, J.CH. VDH, club jugendsieger CYT.Je to její již druhý německý JCAC a tak snad dodělá i německého junioršampiona. Domů jme dorazily v půlnoci. Opět se vrhla na dveře a zuřivě na nich hrabala ve snaze se dostat dovnitř dříve, nežli já s klíčema.Je mně jí vždycky líto, když vidím, jak je zklamaná,  když doma nikdo není.Na výstavišti jsem nakoupila nové chlupaté pískající hračky, aby i ostatní holky měly něco z mé radosti.Myslím, že toto ocení hlavně Pepča. S Bí se stále honí a hádají o cokoliv.. U Pepči jsou tedy velmi ceněny nové hračky.

27.9.2010

Tak Fanda začala konečně hárat. Tento rok se štěňátky vynecháme.Mrška hárá po 8 měsících a tak se nám vrh na příští rok krapítko posunuje.Jako každý víkend  je s Pepčou na chalupě. My jsme se s Bí vydaly na cesty. V sobotu se v rakouském Tullnu konala mezinárodní a v neděli klubová výstava.Měla jsem obavy z Bí, protože v autě nespí a na výstavě je unavená. Výstaviště v Tullnu je celkem pěkné, dost rozsáhlé a plné obchodníků.Parkoviště je velké a v přírodě. to se mně líbilo, ale v sobotu, když lilo jako z konve a já se bořila v bahýnku, mé nadšení opadlo.Halu a kruh jsme se zbývající osádkou auta našli rychle. Posuzoval Dr.Wilfried Peper/D/.Posuzování trvalo dlouho. Byl dost pečlivý a často něco výrazně vytýkal. V kruhu nás bylo 6. První fenu vyhodil hned při chůzi v kruhu. Nechtěla chodit .Bí získala V1, Jugendbester.Měla jsem obrovskou radost.Byla s námi také Anastasia , což je fenka z naší CHS. Ta získaka V1, CACA CACIB.

Druhý den odjezd z Prahy byl dost hnusný, protože lilo jako z konve.Bí se nevyvenčila a předpověď zlepšení neslibovala. Parkoviště v Tullnu bylo rozmáčené. Když se Bí podařilo vyvenčit, byla promočená.Stále lilo.Vystavovalo se ve stejné hale u kruhu jako předešlý den.Posuzovala paní Ingrid Ahold / A/. Stejně jako předešlý den jsme přišly na řadu až v odpoledních hodinách. Bí opět zístakala V1, Jugendbester.Je to její třetí návštěva Rakouska a též třetí výtězství. Tím splnila podmínky pro titul Junir šampion Rakouska .  

19.9.2010

Dnes v Dolních Počernicích byla bonitace YTKCHaP.  Chtěla jsem původně pouze doprovodit bráchu Bí, jehož panička už chce ostříhat a tak s bonitací pospíchá.Nakonec jsem se rozhodla, že Bí zbonituji také. Od 19.9.2010 je Bí uchovněná s velmi, velmi pěknou bonitační kartou. Posuzovala paní Hodová, která je známámá svou přísností a o to víc jsem spokojenější. Moc se jí Bibi líbila.

14.9.2010

Krásný víkend 11. a 12. holky užily na chalupě. Bí se zde baví tím, že projde přikryté pískoviště pro naší Viktorku, které je plné vody. Takže má mokré i břicho, natáčky se dají ždímat. Potom se vrhne na hromadu písku a lítá až na její vršek a klouže se zpět dolů.Natáčky na prdelce musím měnit, protože je má prodřené. Fanynka hlídá celou zahradu, což při výměře 2500m2 má co dělat. Jen Pepča byla divná, začala špatně dýchat, chvílema chroptěla, žádná aktivita. V pondělí jsem s ní běžela k vetovi a tam jí byl zjštěn Psinkový kašel a dostala antibiotika.Vzhledem k tomu, že má oslabenou imunitu tuto nemoc má jen ona. Jinak je prý hodně nakažlivá.

4.9.2010

V Mladé Boleslavi se dnes konala klubová výstava 1.CZ YTC.Na klubových výstavách je příjemné, že je začátek posunut a tak si můžeme trochu přispat. I Mladá Boleslav  je celkem blízko a tak jsme s Bí dorazily odpočinuté a v dobré náladě. Vystavovali se zde pouze Bostoni a Jorci a tak bylo všude plno místa.Ačkoli na nás přišla řada až odpoledne, šmudla se opravdu snažila a získala V1 CAJC.Moc hezky se předvedla.

Ostatní zbytek smečky je opět na chalupě. Pepča se začíná potýkat s alergii a Fanda se nacpala minulý týden čímsi a několik dní jí bylo špatně. Na víc je trochu přistydlá,  obávám se, že po víkendu na chalupě se jí to zhorší.Už se na ně těším. O takové přivítání, jakého se mně dostane až přijedou jsou lidé bez psů ochuzeni.

1.8.2010

Dnes jsem se s holkama vrátila z týdenní dovolené.Byly jsme na chalupě. Počasí se vyvedlo a myslím, že byly holky moc spokojené. Celý den řádily venku. Fotky jsou ve fotogalerii, ve společných fotografiích.                                                                                                                           19.7.2010

Rozhodla jsem se, že Fandu ostříhám. Po štěňatech má opravdu srst špatnou. Strašně se jí cuchá, kvalita se změnila.

Tak jsem vzala strojek, postavila jí na podložku a dala se do práce. Kupodivu se vůbec nebránila, stála nehnutě. Popravdě jsem čekala odpor. Výsledek najdete  ve fotogalerii, Janett Greka Nova, ostříhaná Fanda. Budu musek ještě udělat drobné úpravy, ale líbí se mi.

8.7.2010

 

V neděli 27.6.jsem se vydala s Bibi do Rakouska, na klubovou výstavu terierů, která se konala v městečku Gross-Enzersdorf. Vzhledem k tomu, že cesta měla trvat okolo 4 hodin a po zkušenostech s delším cestováním jsem zvolila následující taktiku. V půl 9 večer jsem zatáhla v bytě žaluzie a ulehla do postele, což je pro Bibi  pokyn jít spát. Já sice neusla ale ona ano. Ráno jsme vstávaly ve 3/4 na 3. Pro mne tedy šílená hodina. Ve 3/4 na 4 jme měli sraz s dalšími účastníky zájezdu.  Na místo jsme dorazili podle předpokladu okolo 8 hodiny. Samozřejmě jako vždy se jorci vystavovali jako poslední. Oblafnutí Bibi se mně vyplatilo. Po poledni byla stále čerstvá. Výstava se koná u moc hezkého hotýlku, venku, trávníček je posekán na kraťounko. Opravdu nádhera. Bibi si krátila čas pobíháním a  aportováním. Do kruhu jsme se dostali opravdu až odpoledne. Bí se vystavovala v třídě mladých, celkem 4 fenky. Opravdu jí musím pochválit. Bylo celkem úmorné teplo. Předpisově stála v postoji a moc hezky chodila,  vypadala, že jí to moc baví a předváděla se.

Získala V1 Jungendbester. Je to její první čekatelství na junior šampiona.Měla jsem velkou radost. I ostaní fenky byly pěkné.

Druhý den jsme spolu odjely na chalupu, kde na nás čekaly Fanda s Pepčou. Strávily jsme tam společně týden a myslím, že holky byly spokojené.Po příjezdu domu všechny někam zalezly a chrněly. Však to byl pro ně náročný týden, Žádné lenošení. Bí s Fandou si našly novou zábavu. Honí myšky po zahradě. Zatím ještě žádnou neulovily, tedy nepřinesly domů.

Číhají u narovnaného dřeva a jak vypochoduje myška, obě se za ní pustí, nadbíhají jí a snaží jí ulovit. No a Pepča ta celý den nosí mičudku a jak se někde zastavíte, už jí máte u položenou u nohou. Tak ta má nejradši čerstvé návštěvy, které alespoň hodinku házejí a házejí balonek.

 14.6.2010

Další víkend jsme s Bibi opět věnovaly výstavě. Zbytek smečky se odsunul  na chalupu a my s Bibčou poprvé jely za hranice. V Erfurtu se konala národní a mezinárodní výstava psů. Vzhledem k věku Bibi jsem nepočítala s umístěním s pořadím. Navíc je buchtička v pubertě a  nechce chodit v kruhu. Již mě několikrát vypekla, na výstavu byla celkem dlouhá cesta  a tak jsem se obávala, že si zase zastávkuje. Ráda by si totiž schrupla a né čučela na kleci, nežli jí upravím. Bohužel v sobotu se mé obavy potvrdily.Přišly jsme na řadu až okolo půl 3 odpoledne a to už byla naprosto vláčná. Odmítala se jít i proběhnout. Tloukla špačky v sedě. Postoj zvládla hezky, ale odmítla jít a tak sice posudek dostala moc hezký,ale to bylo vše. V neděli se vystavovalo už od 10  hodin a tak vše vypadalo nadějněji. Sice neběhala tak hezky, jak to umí, ale alespoň jsem jí nemusela táhnout.Pani rozhodčí byla velmi pečlivá a tak předvedení na stole bylo celkem dlouhé, ale zvládla vše bez trucování.Fenek bylo 5 a hodnocení Výborná 3 mně udělalo opravdu radost, protože Bibi byla zase mezi nejmladšíma.Posudek dostala naprosto bezchybný, nádherný. Setkání všech holek bylo zase hrozně radostné. Mám vždycky dojem, že se neviděly snad týden. Lítají po bytě jako praštěné.Dnes jsem je po vyvenčení a jídle už neviděla. On i víkend na chalupě je vyčepávající.Uhlídat 3000 m2 je makačka.

6.6.2010

Po deštivém týdnu byla předpověď na víkend slunečná.Moc se mi to hodilo, protože jsem měla v plánu potrénovat s Bibi na Národní výstavě psů v Klatovech.Ráno jsme si trochu přivstaly, abych nemusela hledat místo na parkování. A to byl tedy moc dobrý nápad, protože hodinu po našem příjezdu, bylo parkoviště narvané a před výstavištěm stály davy lidí.Rozhodčí, paní Hrabákové šlo posuzování pěkně od ruky.Ačkoliv před námi posuzovala ještě jinou rasu, ve 13 hodin jsem už balila. Bibi už celkem pěkně chodí, jen s postojem začíná zlobit. Získala známku výborná, s moc pěkným posudkem : Fena s velmi pěkně modelovanou hlavou, výborného výrazu, výborná kostra, správný rámec, rovný hřbet, kvalita a délka srti odpovídá věku.

Zbytek smečky je jako každý víkend s páníčkem na chalupě. Pepinka dostala nového pískálka doposud se jí nepodařilo vyoperovat z něj píšťalku.Hodiny  s pískajícím gumákem za páníčkem běhá a chce aportovat.Prý jí musel být dnes odebrán, protože lítá jako blázen, funí  tak, že páníček se bál, aby to s ní neseklo.

 29.5.2010

ObrazekBibinka se dostala do třídy mladých.Věková hranice je od 9 měsíců do 18 měsíců.Klubová výstava  I.CZ Yorksire terrier club se dnes konala v Lysé nad Labem, kde posuzovala paní Ubrová. Fenek s Bibinkou bylo 14. Bibča byla jedna z nejmladších. Dostala výbornou , nádherný posudek a pochvalu. Zatím se ještě nemůže moc srovnávat  s fenkama o pár měsíců starších, ale  paní Ubrová jí ohodnotila jako velmi perspektivní.

Obě starší holky loví na chalupě kočky.Pepču začíná opět trápit alergie. Snad letošní rok nebude pro ní tak špatný, jako loňský. Je alergická i na plýsně a těch bude asi v letošním vlhkém počasí dost.Je potřeba jí neustále kontrolovat stav srsti a kůže a nenechat žádnou vyrážku rozjet po celém tělě.

Prdelka malá,  ta už toho zkusila.Bibi je pro ní dárek. Neustále se spolu prohání a hrají, hádají o žvýkačky a balónky. S Fandou moc zábavy neužila, protože je její  koníček spaní.

Obrazek24.4.2010

Holky odjely  s páníčkem na chalupu a já s Bibčou jela do Českých Budějovic na mezinárodní výstavu psů. Bibi získala ve své třídě VN1. Po návratu   se vřítila  do bytu a hledala ostatní holky. Myslím, že jí chybí. Dostala za odměnu a na stesk cosi smradlavého, sušeného... Snad jí to potěšilo. Leží v pelíšku a žvýká jako o život.

 

Obrazek

5.4.2020

3.4. se  Bibi měla za úkol předvést na krajské výstavě v Mladé Boleslavi.Byl to tedy fofr. Ačkoliv jsme přijeli o hodinu dříve, tu hodinu na přípravu  jsme promrhali  čekáním na parkoviště.V 9 hodin jsme dorazili ke kruhu, rozhodčí se objevila chvíli po nás a to tedy byl fofr. Před námi bylo málo psů a ani jme se nestačili rozchodit a už jsme byli na řadě.Bibi dostala moc hezký posudek : Dobře stavěná fena s korektní hlavou, ucho a oko typické, dobrá čenichová partie, nůžky, dobrá kostra, správný postoj, dobrý pohyb. Hodnocená byla byla známkou VN 2. Nebyla moc ochotná nechat se osahat a prohlédnout skus.

Obě starší holky byly na chalupě a Bibi. když tam byla také  vypuštěna, byla štěstím bez sebe. Byla tam jen jako malé štěně a zapomněla na obrovskou zahradu, kde může lítat do libosti. Kdykoliv jsem se podívala z okna co se venku děje, tak bylo vidět stále stejný obrázek. Pepina na zápraží se vyhřívala na sluníčku a Bibi s Fandou loví kočky a vše se kde zahýbalo. Koček mají sousedi dost a už asi zapomněly, že jsou u nás psi.Holky měly stále co honit, nebo řvát pod stromem, kam se kočička před nima schovala.

Dnes po příjezdu domů ani nevím, že nějaké psy mám. Všechny tři jsou někde zalezlé a spí.

21.3.2010

Dnes byla Bibi na své třetí výstavě.Byla ohodnocena známkou velmi nadějná.Dostala  moc pěkný posudek, který končil větou : Velmi dobře se ukazuje. Chůze na vodítku byla sice lepší nežli minule., přesto občas zapomněla, že je na výstavě a  snažila se změnit směr, sebrat dobrotu, co odpadle jinému štěňěti. Ale jinak byla úžasná. Trpělivě čekala až na ní přijde řada, dlouho stála v postoji, který už moc hezky zvládá.Vzhledem k jejímu temperamentu to byl opravdu výkon.Ale po příjezdu domů si vše vynahradila. Venku řádila jak šílená. Fany a Pepča, ačkoliv měly velkou radost, když se vřítila do bytu se jejího lítání odmítaly zúčastnit.Tak  zase  to vypadalo, že  se zbláznila.

 

 

11.3.2010

Angelina Fleur Chilly Keks je fenka z našeho vrhu A. Zatím dosáhla titulu Junior šampion 1.york-klubu a Junior šampionkou Rakouska. Panička jí říká Angie. Tak Angie se narodilo 20.3. 

  šest štěňátek. Více se dozvíte na www.infielacartagena.ic.cz

7.3.2010

Přidány fotky do fotogalerie Bibiane. Bibi 7 měsíců.

4.3.2010

Bibinka se začíná připravovat na své výstavy. Je stále temperamentnější.Dnes při odpolední procházce lítala v kruzích snad 20 minut. Kroužila po trávníku  úplně sama.Holky  nepřesvědčila a tak běhala stále do kola, vypadalo to, že se zbláznila. Výstavní postoj už zvládá celkem dobře, ale na vodítku je to stále problém. Je jak utržená z řetězu. Spíše by se hodila na chrtí závody. Je vysazená na velké psy. Rotvajler, boxer, doga, jak nějakého vidí, žene se k němu a kam dosáhne oblízá.Panáčkuje na zadních a snaží se doskočit mu do tlamy a oblíznout.Mám hrůzu, aby na ní nešlápli.

 

16.2.2010

Dnes nám paní Jirovská, majitelka Bowieho poslala jeho fotky / vrh B/.Fotky jsou přidány do fotoalba , rubrika odchovy. Měly by ještě nějaké dorazit a tak bude jeho rubrika plnější.

Včera Bibi vytrhl veterinář 2 mléčné špičáky. Moc jsem se o ní bála, tento zákrok se dělá v narkoze.Zoubky jsme dostali s sebou domů, protože jak říkal veterinář, to se hned tak nevidí. Měly kořen dlouhý 1.5 cm. Hned mně napadlo, že jí byly vtrženy špičáky druhé a v tu chvíli by se ve mně krve nedořezal. Doktora jsem svým zděšením dost pobavila. V tlamičce má tedy zuby druhé a vše je v pořádku.

Dost dojemné bylo přivítání holek. Bibi byla po příchodu domů  gumová.Občas zvedla hlavu., jinak bezvládně ležela. Holky jí očuchaly a běžely za náma do jejich pokoje. Fanda si vlezla k ní do pelíšku a Pepe čekala, až se uvolní místo. Byly u ní dost dlouho. Jsou na ní opravdu moc hodné. Spolu se servou o každou volovinu, ale Bibi může všechno.

 

 

6.2.2010

Bibča dnes byla na své druhé výstavě.Mezinárodní výstava  se konala v Brně a posuzovala paní Dolejší. Měla jsem trochu strach, že ranní vstávání bude chtít Bibi dohnat chrupkáním na výstavě a její rozmrzelost z běhání v kruhu bude na ní dost vidět. Ale dnes to bylo o mnoho lepší. Bibiana dostala Velmi nadějná 1.

Vítání holek po našem příjezdu bylo nekonečné.Vypadalo, že se neviděli tak týden.

21.1.2010

Do fotogalerie Bibiany je přidáno pár fotek, Bibi 5 měsíců.

Bibča se pěkně rozjedla. Vlastně všechny holky se nějak pustily do baštění. Bibi vyhrává.Obě starší jí dobrovolně přenechávají své misky, takže ztrácím přehled. Na požádání plním misky znova, ačkoliv  dostávají každá v jiné místnosti, uhlídám jen Pepču, která je po kastraci a vlivem léků při neuvěřitelné chuti. Dostává licht granule. Bohužel jak jí stopuji po bytě, aby nesnědla někomu jinému, občas nachytám u její misky Bibi, jak si šmakuje.Za chvíli štěká na Fandu, aby jí nechala svou porci.Nakonec zbaští obsah své misky.Také už je to pěkný pořez.Fanynka  pěkně přibrala na váze. Už je tak akorát a Pepča, ta je krapítko tlustější.Chtěla jsem jí nějak zhubnout, ale veterinářka říkala, že to prostě patří k její nemoci. Hlavně, že se nám celkem daří její nemoc držet na uzdě.

--------------------------------------------------------------

8.1.2010.

Dnes se Bibi zúčastnila své první výstavy, která se konala v Olomouci.Ráno jsme museli vstávat ve 3 hodiny  protože z Prahy do Olomouce  v zimě se sněhem , je cesta dost svízelná.Bibi před výstavou krapítko trénovala v kruhu a šlo jí to moc hezky.Bohužel před jorky se vystavovaly v našem kruhu ještě další dvě rasy a tak nežli na nás došla řada, byla Bibi dost nakrklá, že jí vytahuji z klece a vůbec na ní něco chci.Byla hodnocena známkou Velmi nadějná 3. Zbytek dne prospala. Ovšem příjezd domů byl naprosto opačný. Jak vystoupila z výtahu, vrhla se  na naše vchodové dveře, postavila se na zadní a snažila se za kvílení  proškrábat skrz dveře. Vítání s holkama bylo skoro nekonečné.Hlavně s Pepčou. Připadalo mně, že si jí stěžuje.

Výstavy se zúčastnila i Anastasia Viola Chilly Keks, která získala V1 CAC./ vrh A/

---------------------------------------------------------------

3.1.2010

Na vánoce se holky přestěhovaly na chalupu.Přidány fotky do fotoalba - Holky

Největší radost měla Bibi.Napadl sníh a tak lítala po zahradě jako pominutá. spolu s Fandou, která nenechá po zahradě projít kočku, sednout na zem ptáka.Bohužel málem naše dovolená dopadla špatně.Pod Fandou se prolomil led v jezírku. Měla velké štěstí, že jsem byla na blízku, jinak nevím....Nikdy na jezírka nechodí, možná, že v zápalu nějaké honičky s kočkou. Ještě, že jsem byla zrovna venku a slyšela žbluňknutí.

Pepču sníh nenadchl, protože je studený a mokrý.Ven jen z nutnosti a hned mazala domů , do tepla.

---------------------------------------------------------------

Bibi 18. týden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pa060040.jpg

 

p1070781.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Fanynka - vrh D