Štika s fenyklovým zelím
Štika s fenyklovým zelím
Příprava: cca 40 minut
1 porce: cca 1906 kJ/455 kcal
-rozpis na 4 porce
Potřebujeme:
· 800 g vykuchané a čisté štiky
· 2 lžíce oleje
· 1 lžíce sypkého koření na ryby
· 300 g hlávkového zelí
· 1 fenykl
· 1 lžíce vegety
· 2 lžíce másla
· 100 ml vývaru
· svazek kopru
Postup:
Podkovy štiky posypeme kořením. Dáme je do pekáčku s olejem a zprudka opečeme ze všech stran. Přendáme je do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut. Na másle orestujeme na nudličky nakrájené zelí a fenykl. Podlijeme vývarem a necháme dusit asi 8 minut. Podušené fenyklové zelí ochutíme vegetou a koprem. Hotové podkovy podáváme se zelím a například s vařenými bramborami.