Jdi na obsah Jdi na menu
 


archiv novinek 08/09 - 07/11

22.-24.7.2011 se konal dogtrek Stopou strejdy Šeráka v Jeseníkách, kde nemohl chybět Carlos s Larou, trasa byla dlouhá 96 km dle itineráře a uběhli nebo ušli jí za 15 hodin a 14 minut.  Tím se umístili na 2. místě ve své kategorii DTM1 a na 4. místě cekem.

23.7.2011 konečně už komplet fotky z dovolené: Franciie, Les Vosges 2011

16.7.2011 jsme s Kůží více méně cvičně zajeli do Mladé Boleslavi na Národní výstavu, skončili jsme druhé ve třídě, ovšem jak jsme zjistili z diplomu jen VD2, p. rozhodčí Dolejšová nám jen řekla že jsme druhé a ani se neobtěžovala nám říct že nám dala jen VD natož proč.. ?

7.-10.7.2011 se konala v Paříži světová výstava psů, i my jsme jen na o něco delší dobu vyrazili směr Francie, ale za poněkud jiným účelem. Učel naší cesty byl udělat si konečně taky jednou "nepsí" dovolenou, i když samozřejmě se psy, protože nechat někomu hlídat smečku čsv, to by bylo skutečně spíš za trest. A vlčáčí počty jsou jasné, jeden je sám, ale dva jsou smečka! :oD Počasí nám vyšlo střídavě slunečné, dusné i pršlavé a stejně pestrá byla i nálada - naše, psi byli vesměs spokojeni. :o) Velmi stručné povídání o jsem nakonec raději umístila na samostatnou stránku o výletu. Původně jsem šla pracovat na fotkách z výletu, ty ale budou později..

Světové výstavy se dokonce zůčastnilo jedno štěňátko z naší CHS a sice Blaník Sky Norský vlk, žijící ve Francii. A jak si poradil? Velmi dobře! :o) Vyhrál ve třídě mladých psů, takže obdržel V1, CAJC(1er excellent) a pak vyhrál ještě Nejlepší mladý(Meilleur de jeune de race) nad vítěznou fenou ze třídy mladých. Rozhodčí M. Peter Harsanyi. K takovému super úspěchu samozřejmě moc gratulujeme!!!!!!!!!!!!! a děkujeme za prezentaci i našeho chovu. :o)

Současně se světovkou pobíhal i šampionát Francie, tady posuzoval M. Jean - Claude Larrive a Blaník Sky od něj dostal známku V2 (2em exellent). Rovněž gratulace! :o)

Zdá se že naše Béčka jsou poměrně výstavně úspěšná, to nám dělá velkou radost!!! :o))  Třeba to dodá odvahu i některým jejich sourozencům, resp. jejich páníčkům, aby je někde předvedli. :o)

4.7.2011 dnes jsme dostali další výbornou zprávu od našeho štěňátka, pana B zeleného neboli Bena Nevise Norský vlk. Beník se zůčastnil 25.6.11 své 2. výstavy, tentokrát speciální výstavy v Bad Schörnborn a tentokrát od českého rozhodčího pana Jedličky získal svůj druhý titul V1, CAJC! Gratulujeme!!

1.- 3.7.2011 jsme se zůčastnili nového dogtreku, Bloody walk over Krkonoše, byl přístupný pro všechna plemena ale koncipován jako přebor českých národních plemen, včetně ČSV, organizován jedním z majitelů ČSV, tak nám to nedalo, abysme se nezajeli podívat a moc dobře jsme udělali!! :o) Ještě jednou děkujeme celé rodině Kohoutových za milé přijetí, rodinné prostředí, pohostinnost a výbornou organizaci podtrženou romantickou atmosférou roubenky, co by základního tábora a dokonce s doplňkovým kulturním programem - koncertem a výstavou fotek z rozvojových zemí nadace člověk v tísni. Počasí nakonec vyšlo výborně, přestože předpověď byla dost ošklivá, což bohužel asi dost lidí odradilo. Tak třeba je naláká alespoň pár fotek na další ročník.. :o)

A od rodiny Kohoutových jsme zamířili do nedalekého Kohoutova :oD

 

To že tu nic nepřibývá neznamená že by se nic nedělo, naopak není na vše dost času, takže jen v rychlosti :

17.-20.6.2011 jsme byli na dalším výcvikovém weekendu v Jevišovicích, opět s Karlem Cvičkem, opět výborné!

Dostali jsme nové fotečky a zprávy od Bucegi Gucciho, moc děkujeme, snad se mi je podaří brzy přidat do galerie.

11.6.2011 jsme jeli na Krajskou výstavu do Rokycan, měli jsme přihlášené obě holky,( jsou teď obě v otevřené třídě, původně jsem myslela že to je uplná blbost, ale je zajímavý sledovat jak je jednou vepředu jedna a podruhé druhá, záleží prostě na rozhodčích..) :o) posuzoval Tibor Havelka(SK), Kůže(Aitaná Norský vlk) dostala V1, VT a Krajský vítěz, Lara(Fantazie z Vlčí chaloupky) V2.

4.6.2011 jsme byli na národní výstavě v Klatovech, protože to by byl hřích nezůčastnit se když to máme na tuhle výstavu pěšky ani ne 10 minut, když na to přijde. :o) Posuzoval Andráš Polgar, ve třídě byly přihlášené 4 feny, hodnocené 3, Lara(Fantazie z Vlčí chaloupky) dostala V2, res. CAC, Kůže(Aitaná Norský vlk) tentokrát jen VD 3.

Ten samý den splnil Kůži tatínek Art z Viktoriinej záhrady podmínky pro udělení šampiona krásy SK - gratulujeme! a přidal tento titul k dlouhé řadě dalších šampionátů.

A rovněž 4.6.11 se naše B štěňátko Ben Nevis Norský vlk zůčastnil v Německu mezinárodní výstavy v Neumünsteru a získal V1, CAJC! (rozhodčí Hans-Erik Pedersen(DK)). Moc gratulujeme a děkujeme za pěknou prezentaci i za hranicemi! :o)


12.6.2011 jsme se zúčastnili akce nazvané "Vlčí pochod Prahou", s pár známými s vlčáky jsme si tak trochu zahráli na turisty a turistům atrakci. :o) Stihla jsem i pár foteček.

2.6.2011 dostali jsme nové fotečky Benary Cary Norský vlk, za které moc děkujeme stejně jako za zprávu!! :o) Z Cary vyrostla moc pěkná fenečka, s páníčkem chodí na výlety a užívají si i další radosti života s vlčákem :o), v galerii vrh B nad 6 měsíců

Konečně dodány i fotečky z výcvikového weekendu v Jevišovicích na začátku dubna 2011, a také z bonitace v Roudnici 10/2010 tyhle fotky jsem myslela že už tady dávno jsou o ono se to samo neudělalo... :o)

 

19.-22.5.2011 jsme se zůčastnili dalšího dogtreku, tedy hlavně Carlos s Larou, já s Kůží se flákala, opalovala, Kůžik koupal, byly jsme samozřřejmě i na výletě a procházkách. Výlet Lary a Carlose tentokrát měřil dle itineráře 104 km a dali to za 15,5 hodiny! Skončili na krásném 2. místě ve své kategorii DTM1.Základna u rybníka Velké Dářko nemá chybu a to tím spíš když je tak krásně jak se vyvedlo! :o)

Pokračuje přesun některých fotek do externí galerie, tentokát přišly na řadu malá štěňata A.

10.5.2011 dneska jsme se šli po dlouhé době podívat trochu do Prahy, aby nám holky nevyšly tak úplně ze cviku co se týče ruchu a dopravních prostředků, cestou zpět se Lara začmuchala do křoví a ze spleti větviček vytáhla někým jiným, zapomenutý balonek svého oblíbeného typu.  To by na čsv ještě nebylo tak zvláštní, že si vyčuchají pro ně atraktivní věc. Že je tou atraktivní věcí balonek, to už je zvláštnější, ale nejvíc to korunovala tím, že balonek chytla do huby a zbytek cesty si ho nesla po ulici, čímž více než čsv připomínala spíš labradora nebo tak podobně. :o) O to víc mě to potěšilo zrovna u Lary, kterou jsme aport učili hrozně dlouho, protože prostě odmítala cokoli krom žrádla nebo něčeho na kousání vzít do huby, nedej bože to nějak déle držet nebo dokonce nést!! Postupně se to naučila právě na těhle balonkách z pěnové gumy a díky nim, Carlosově trpělivosti a dostatku odměnek teď bere aportování jako příjemnou kratochvíli pro krácení dlouhé chvíle a samozřejmě ukájení u ní  skoro neustálého hladu. To že si ale cizí ztracený balonek sama najde, sebere a nese, mě naprosto dostalo!!!

9.5.2011 jsme šli venčit později než obvykle a možná i díky tomu jsme objevili tu úžasnou novinku: VYLÍHLI SE CHROUSTI! Kůže si hned vzpomněla, že když jí loni lítali po dvoře byla výborná zábava tydle lítací granulky srážet a pak chroupat. Takže zbytek procházky sestával z poskakování a pobíhání, později když už styl opět doladila už jen z klapání tlamou tu na onu a tu na 2. stranu a pak spokojeného žvýkání téhle zatím velmi křehké pochoutky :oD

7.5.2011 tuto sobotu jsme strávili opět v Roudnici nad Labem, kde se konala klubová výstava ČSV. Měla jsem sice přihlášenou Kůži, která se ale rozhodla totálně vylínat, takže bysme na výstavu nakonec vůbec nejeli! kdybych neslíbila páníčkovi jednoho našeho A štěňátka že mu jeho pejska odběhám v kruhu. To že mou pomoc nakonec odmítl přestože sám měl s pohybem poměrně problém jsem nepochopila. Nakonec jsem pro nezasvěcené já vypadala jako bezohledná chovatelka co ho tam nechala trápit... To je jediné co mi kazí náladu z jinak příjemně stráveného dne. Když jsme tam už byli předvedla jsem teda vylínanou Kůži, spíš v rámci tréninku než co jiného, dostali jsme VD a jsem ráda že ne huř, protože Kůže teď vypadá spíš jak oškubaný kuřátko než čsv.. :oDD  Přišla se na nás podívat i Kůži segra Aconcagua Julča, je to celá Lara a to jak exterierem tak povahou (v odpovídajícím věku).

5.5.2011 doháním co se dá - galerie z bonitace z Roudnice 04/2011 kde se bonitoval náš Andík (Atakor Andy Norský vlk) a z bonitace z Frýdlantu ještě 10/2010 kde byla bonitovaná Agía Illiás Norský vlk. Ještě nějaké bonitace dlužím, tydle oficiality mi moc nejdou zpracovávat.. :o(

Pár fotek Ben Nevise ve věku něco přes 6 měsíců, Berniny Zory, Blaníka Skye, Breitindena Barryho a Bucegi Gucciho průběžně v galerii vrh B nad 6 měsíců

29.4.-1.5.2011 byl další dogtrek Krušnohorci v Českém Středohoří, Lara s Carlosem se ve své kategorii umístili na 2. místě. 1.5. jsme oslavili sdogtrekaři 1. máj div že ne v průvodu! :o) a vylezli, místo s vlčákama na Říp jak to jinak bývá tradičně, tentokrát na Lovoš ze kterýho byl Říp v dohledu.

29.4.2011 nové fotky v galerii Jarní výlety 2011

23.4.2011 jsme absolvovali s čerstvě vylínanou Kůží (Aitaná Norský vlk) MVP v Českých Budějovicích, podařilo se nám získat V2, res. CAC, paní rozhodčí Tomešková, byla nakloněna dát nám i ještě lepší hodnocení, ale po zimním Kůži ne zrovna šťastném klepání na okno prý Kůže trochu kulhá. :o( Snad jí to přejde.. Fotky, současně i z březnové oblastní výstavy v ČB.

16.4.2011 jsme se jeli kouknout na Svod a bonitaci v Roudnici nad Labem, zbonitován byl "áčkový" pejsek  Atakor Andy Norský vlk s krásným kódem A70 Oh P1, potkali jsme spoustu známých a celkově se zdá že jsme těmhle akcím konečně přišli všichni na chuť. :oD

Dodáno pár starších foteček do galerie Jarní výlety 2011

8.-10.4.2011 byl první letošní dogtrek, Šlapanický vlk moravským krasem, Lara s Carlosem skončili 3. v kategorii DTM1 -longu (87 km). Longu se zučasnila ještě jedna zkušená čsv závodnice a na midu byl mladý čsv pejsek.

1.3.4.2011 jsme byli na výcvikovém weekendu v Jevišovicích, cvičení pod vedením Karla Cvička bylo opravdu moc dobrý!! Myslím že každý tam má možnost se hodně naučit když chce, pže to jak se tenhle výcvikář každýmu jednotlivě ochotně, podrobně a dlouho věnuje se opravdu hned tak nevidí! a hlavně čsv opravdu chápe!!  Weekendu se účastnili i naše dvě štěňátka Agía Illiás Norský vlk a Breitindn Barry Norský vlk. Agía opět ukazovala že je nejen krásná, ale i moc šikovná. Krom poslušnosti a stopování umí i "kousat", na rukáv samozřejmě. :o) Barryho jsme viděli naživo poprvé od tý doby co od nás cca před půl rokem odjel a vyrostl v opravdu povedeného pejska! a to jak exterierově, tak povahou. Je to nebojácný mazlik a navíc má i neuvěřitelný apetit! Takže k čemu by se nedal náhodou přesvědčit mazlením, tam zabere ňamka. :oD Až se proberu fotkama, bude i nějaká galerie. 

26.3.2011 jsme vyrazili jako už tradičně do Chomutova do ZOO na sraz s Atakorem Andym Norský vlk, sraz byl tentokrát komornějí, připojila se k nám ještě fenečka Sany s páníčkama.  Ta žije se svou maminkou, která ale zůstala doma a tak Sany adoptovla Laru jako svojí náhradní maminku a celou dobu  se jí držela. Lara nic nenamítala, hlavně když byla ctěna jako důležitější.. :oD Andík jako vždy prokazoval lásku všem okolo a dvounožcům nejlépe a energie z něj jen sršela, po kom asi je.. ? :o)) Už máme i fotky.

 19.-20.3.2011 proběhla v Nitře Národní výstava Nitracanis a v neděli Evropská klubová výstava ČSV kde nemohla chybět Agía Illiás Norský vlk se svou paničkou. Opět byly velice šikovné a úspěšné v sobotu dostali hodnocení V1, CAC(rozhodčí Vl. Javorčí SK) a v neděli dokonce V1, CAC, Nejlepší fena s pěkným titulem Evropský vítěz (rozhodčí paní Jana Tomešková CZ). Móóc gratulujeme!!! :oD

 

Další 2 weekendy jsme byli opět v přírodě, založena galerie Jarní výlety 2011 s první částí fotek.

6.3.2011 jsme byli na výletě s holkama RR Ajšou a BOC Abby, pár fotek bude v galerii Akce s RR Ajšou, i když excelovala hlavně Abbynka :o)

5.3.2011 jsme se zúčastnili s holkama Oblastní výstavy v Českých Budějovicích. Původně jsme tam měli v plánu ještě krom výstavy další program, jinak bysme tak daleko kvůli OV nejeli, z toho ale bohužel sešlo. :o( A přestože výstavy nějak moc neoblibujeme, nakonec jsme si to docela užili, bylo krásně, v areálu se dalo i docela povenčit, potkali jsme pár známých z DT a s jinými popovídali o čsv. Kokurence nám nedojela, takže Kůže(Aitaná Norský vlk) dostala od rozodčího Andráše Polgara V1, Oblastní vítěz a Lara(Fantazie z Vlčí Chaloupky) V2. V závěrečných soutěžích byla Kůže(Aitaná) dokonce 3. v FCI skupině I.

2.3.2011 přidána galerie ze sobotního přespolního výletu: Únorový den v pošumaví

 

ajsapict1397.jpg

 

Krasavice na obrázku je Ajša Srdcerváč, která se bohužel 31.1.2011 rozhodla jít na sólo procházku přímo ze svého bydliště v Čáslavi a dosud se nevrátila :o(, kdyby někomu byla povědomá a mohl o ní sdělit jakékoliv novinky určitě pomůžete jejím páníčkům, které kontaktujte na tel: 724 589 308

 

 

 

 

 

 

11.2.2011 dokončena galerie Zase sníh..na šumavě z výletu do pošumaví a na Šumavu a ze zatím poslední sněhové nadílky

10.2.2011 konečně doplněné fotky B štěňátek od páníčků příště už budeme muset udělat novou galerii, nad 6 měsíců, přestává to být přehledné..

8.2.2011 včera měly naše Béčka "poloviční narozeniny", 6 měsíců. Dostali jsme nový fotky od Barryho(pan Černý) a Billyho zvanýho Benetka(pan Bílý). Oba jsou to velký fešáci!!! Fotky co nejdříve přidáme do galerie! spolu s trochu staršími fotkami Gucika(pan Hnědý), Bhojtundy(paní Brůžová), Zorky(paní Oranžová) a Skye(pan Červený) kteří se všichni také nenechávají zahanbit a rostou do krásy! Za fotečky děkujeme jejich páníčkům!! :o) Nové zprávy zatím bez fotek máme i od Bena(pan Zelený), který prý moc pěkně cvičí, tak doufáme že bude i nadále aspoň stejně šikovný. Těšíme se i na zprávy od dalších štěňátek!!

Založena nová galerie Zase sníh..na Šumavě z výletu do pošumaví a na Šumavu a ze zatím poslední sněhové nadílky z předminulého weekendu, zatím obsahuje jen pár fotek, ale měly by také co nevidět přibýt další.

 5.-6.2.2011 Duo CACIB Brno, Agía Illiás Norský vlk, po oba dny výborná! :o) V2 (rozhodčí Ing. Štefan Štefík) a V4 (rozhodčí Król Piotr)

 23.1.2011 nové ale stále ještě zimní album  s menším množstvím sněhu nebo dokonce bez něj

 22.1.2011 dneska je výborný den, přišly nám hned 2 skvělé zprávy najednou:

 1. Lara je babičkou!!!! Altajovi Norský vlk a Bonnie Osada Draklem se včera narodilo 7 štěňátek (6 holek a jeden kluk). Velká gratulace!!! Více informací u Bonnie na stránkách

 2. Agía Illiás Norský vlk získala na mezinárodní výstavě v Trenčíně od rozhodčí p. Ridarčíkové výborné hodnocení V1, CAC, res CACIB. Čímž splnila podmínky k udělení titulu Slovenského šampiona krásy!!  Moooc gratulujeme!

14.1.2011 Co nás asi čeká tento rok??
 
Doufám že jen samá "pozitiva a sociální jistoty" :o)
Tak vážně, přála bych si aby tenhle rok byl trochu oddychový a tak si nedávám moc úkolů, takže:
 
Nějaká výstava, hlavně s Kůží, ale nebudeme to přehánět.
Nějaké dogtreky, hlavně s Larou a především Carlos. :o)
V létě nějaký psí tábor, když se nám bude chtít, ale hlavně nějaká dovolená svobodnějšího typu, kterou alespoň já nutně! potřebuji.
Dost se nás lidi ptají na další štěnda, to závisí i od toho jak bude Lara dál hárat a její představy se mění :o), ale rozhodně je neplánujeme dříve než na přelomu 2011/2012 nebo až příští rok(2012). Pokud by už s Larou z nějakého důvodu žádné nevyšly, (protože člověk nikdy neví), další by byly až s Kůží a tam vůbec neznám časový horizont, nicméně bysme je časem také rádi. :o)
Určitě se pojedeme podívat i na nějaké další psí, hlavně čsv, akce jako svody a bonitace, co se týče bonitování Kůže zatím není kam spěchat, Kůže asi i díky Laře dospívá velmi pomalu, takže možná letos, možná příští rok.

 

13.1.2011 na Hanácké  národní výstavě psů v Olomouci obdržela 9.1.2011 Agía Illiás Norský vlk ve třídě otevřené od rozhodčího pana Štefíka známku V1, CAC. Gratulujeme!! :o)

 1.1.2011 nové fotky, včetně dnešních, v galerii Sníh 2010/2011, chtělo by se říct poslední, ale podle počasí to tak bohužel nevypadá.. :o(

30.12.2010 další várka sněžných fotek v galerii Sníh 2010/2011

29.12.2010 dodány fotky z oslavy Kůži 2. narozenin, galerie Kůže narozeniny a uplně nová galerie z pozdně letních fotek z výletu k Labi,který se změnil v Myškovací výlet byl poměrně krátký, protože na Laru doma ještě čekaly štěnda.

28.12.2010 nová barevná galerie z letního weekendu na Šumavě s našimi přáteli a Artem z Viktoriinej záhrady (Art je Kůži tatínek)

27.12.2010 do složky fotoalb Volný čas a doma  přidána galerie Sníh 2010/2011 kde je zatím první várka sněžných fotek, ještě z listopadu 2010

22.12.2010 dorazily další fotečky B štěňátek ( Breitindena Barryho, Blaníka Skye, Berniny Zorky a Bhojtundy-Sáry)od jejich páníčků - moc děkujeme!!! :o) a spolu s některými staršími jsme je doplnily konečně do galerie B štěňátek u páníčků

 

17.12.2010 

Přejeme všem lidem i zvířátkům příjemné svátky vánoční a úspěšný vstup do nového roku!! :o)   PF 2011

 

10.12.2010 venku je pořád nudně bílo a trapně zima a tak jsem se konečně pustila do starších fotek, dnes přišly na řadu fotky ze Speciální výstavy čsv v Roudnici nad Labem z 19/9/10. Setkalo se tam spousta našich "A" štěňátek a i dvě "Béčka" :o)

1.12.2010 Aktualita ne zcela psí: Přišla kalamita aneb proč máme rádi zimu, že.. :o//

30.11.2010 dnes a zítra slaví naše Áčka 2 roky!! Přejeme všechno nejlepší, hlavně pevné zdraví a něco fajn na zub! :o)

Kůže už tradičně oslavovala už 30., pže to se přece narodila. :o)

dortepb304987.jpgdorte101_0597.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 28.11.2010 včera byl na Slovensku v Horném Hričově Svod a bonitace ČSV. Na Slovensku je možné zůčastnit se svodu už od 3 měsíců, jak jsem se dozvěděla teprve v pátek od páníčků našeho štěňátka Bucegi Gucci Norský vlk a tak nelenili a na svod se vydali. Gucci obdržel známku velmi nadějný a moc se líbil! :o) Vedoucí komise byl Oscar Dóra. Páníčkům gratuluju a děkuju za prezentaci i rozšíření mých obzorů. :o)

Dostali jsme opět pár nových foteček od Guccika, Barryho a Zorky, za které moc děkujeme!!! :o) a pokusíme se je co nejdříve přidat do galerie. Všichni se mají pěkně k světu! Barry poslal ale i krásné video s oblíbenou hračkou, odkaz přidávám rovnou, stojí za to!(opravený odkaz, už by to mělo fungovat!) .o)

24.11.2010 za měsíc tu máme štědrý den a přibližně za dva měsíce by se mohla Lara stát babičkou. Její syn Altaj Norský vlk nakryl svou první nevěstu Bonnie Osada Draklem!!  :o) Držíme palce aby vše vyšlo! :o)

Všimla jsem si, že se množí stránky s názvem "vlčanda". Nevím jestli je to pouhá náhoda(což doufám) nebo se dotyční opičí schválně z nedostatku vlatních nápadů nebo dokonce s jinýmy úmysly, každopádně situace nás nětěší a proto zdůrazňujeme: naše je vlčanda zde na estránkách a na rajčeti. Od ostatních stránek "vlčanda" se distancujeme!!! a doufám že s nimi nebudeme pokud možno zaměňováni! Pokud budete naše stránky "vlcanda" hledat dejte si proto prosím pozor na jakých poskytovatelských serverech nás hledáte!

 

Další úspěchy Agíy Illiás Norský Vlk, 19.11.2010 se zúčastnila klubové výstavy čsv v Nitře a násleující 2 dny tj. 20-21.11.2010 mezinárodní výstavy v Nitře, každý den obdržela V1, CAC a to od 3 různých rozhodčích! To považuju za velmi pěkný stabilní úspěch!!  Gratulujeme!! :o))

22.11.2010 k jednotlivým galeriím B štěňátek připsány krátké charakteristiky jak se nám jevili, sice pozdě, ale přece... :o)

19.11.2010 konečně nová galerie našich B štěňátek v nových domovech. Chybí jen pan Bmodrý, který fotečky poslat nestihl a nás i své páníčky bohužel na začátku listopadu opustil, na následky úrazu. :o(((

6.112010 dnes jsme s Kožichem a naším "naháčkem" :o) vyrazili na výlet k Hradešínu, nebylo moc pěkně, ale nějaký fotečky budou, časem..

28.-30.10.2010 jsme si prodloužili wekend a jeli s holkama na chatu do Podkrkonoší, tady jsme udělali dva výlety do Krkonoš na Černou horu a Labskou boudu, bylo krásně, nahoře ale už sníh, na fotkách se pracuje, ale budou v externí galerii,neboť kapacita nám přidělená naestránkách není a nebude nekonečná :o( Během výletu na Luční boudu jsme potkali spousta pejsků, ze začátku jsem se sice trochu bála že česká veřejnost zná jen retrievry, ale později jsme potkaly i NO, boxera, kokršpaniela a dokonce naše známé: ČSV Dandyho Šedý chlup s paničkou! :o))

Konečně fotky!!!! nakonec ještě na estrankách.

23.-24.10.2010 jsme jeli na poslední letošní dogtrekovou akci, midový závod Witko Sapa Ha cross Cassanova, proběhl v krásném počasí a celkově příjemné atmosfeře, Carlos s Larou se umístili 1. v kategorii a na 2. místě celkově, fotečky pro jistotu nemáme žádné, šli jsme s Kůží 1/2 trasy a pokud máme někam dojít je lepší když ani nezačínám fotit ...

22.10.2010 děkujeme týmu estránek za opravdu za vzornou péči o naše placené! stránky, když je nějaký problém trvá celkem dlouho než dojde k jeho odstranění pokud vůbec, ale když my zaplatíme včas nebo dokonce s dostatečným předstihem tak nám za odměnu stránky zablokují!??!!?? Tímto se omlouváme všem návštěvníkům za dočasnou nefunkčnost stránek!!!

16.-17.10.2010 opět weekend kdy jsme stihli hned 2 akce, obě pro letošní rok závěrečné. V Držkové u Fryštáku byl poslední letošní dogtrek zařazený do mistrovství ČR v dogtrekkingu. Sešlo se tu hned 6 čsv, z čehož jsme měli radost a někteří šli, alespoň dle našich informací, první DT, doufáme že je budeme vídat ČASTĚJI! :o) Carlos s Larou vyhráli jak v kategorii tak celkově s časem 13 hodin a 33 minut, vzdálenost 86 km. V mistrovstí ČR v dogtrekkingu obsadili již po třetí!! za sebou 1. místo v kategorii DTM1!

Další akcí byl tento weekend svod a bonitace čsv ve Frýdlantu nad Ostravicí, kde mimo jiných podstoupila bonitaci Agía Illiás Norský vlk, s výborným hodnocením:  A61 Of P1(A61 výška 61 sm, Of povaha sangvinik ovladatelný,vyrovnaný, P1 výborný soulad se standardem). Gratulujeme a děkujeme paničce za vzornou přípravu! :o)

Fotografie z obou akcí a bohužel i některých dalších co jsme zatím nedodali se budeme snažit co nejdříve dodělat!

 

7.10.2010  nová štěněcí galerie, Blaník Sky 7-8 týdnů, ještě u nás

3.10.2010 doplněny nový fotky do galerie vrhu B 5-6- týdnů a uplně nová galerie Vrh B 7 týdnů

Včera jsme byli na bonitaci v Roudnici nad Labem. Z našich se byl bonitovat Altaj a Avalka. Avalka se narozdíl od Altaje nechala změřit naprosto krásně s důvěrou v pánečka!! pak se ale nechala totálně zblbnout střelbou - trochu škoda, ale i tak byla šikovná! Altaj neměl takovou podporu a ani cvik, tak to dalo dost práce nejen pánečkovi, komisi, ale i dalším. To je ještě větší škoda, protože Altaj je pes v jádru se skvělou povahou, ale potřeboval by alespoň tu podporu a pochvalu od pánečka!!! aby měl proč vše dělat! Jinak je to pes nesmírně hodný a pohodový!! Kdyby nebyl takový jaký je, tak by nikdy zbonitován být nemohl protožě páníček ho vůbec nepřipravil přestože už si sám jednu bonitaci prošel před pár lety. :o( I tak jsou Altaj i Avalka od včerejška uchovnění a Altaj už má i první zájemkyni o krytí. :o)

Avalka dostala kód A65 E1 Od P3 (A65 výška 65 cm, E1 světle hnědé oči, Od povaha dráždivý nedůvěřivý, P3 soulad se standardem velmi dobrý) a Altaj A71 C4 K1 Oc P3 (A71 výška 71 cm, C4 klešťový skus, K1 delší ocas, Oc povaha dráždivý neodvážný, P3 velmi dobrý soulad se standardem).

Jel s náma i malý Blaník Sky pro kterého to byl  další velký zážitek. Den předtím jsme s ním byli na procházce v centru, tak to taky koukal, ale je to pohodář a vše zvládnul a náležitě okomentoval. :o) Doufám že mu to vydrží i u nových majitelů se kterými dnes odjel. Jemu i ostatním držíme palce!! :o)

Ode dneška jsou všechna B štěňátka v nových domovech, od většiny už jsme dostali zprávy jak si doma vedou, za které moc děkujeme!! :o) Přejeme všem hodně oboustranné trpělivosti a pochopení!! :o)

28.9.2010 přidány fotografie štěňátek A do galerie vrh A více než rok, všem kteří fotky posílají i nadále moc děkujeme!! :o)

27.9.2010 ve čtvrtek od nás do nového domova odjela i paní bílozlatá/chvíli lososová Bystrá Brilliancy a v neděli dokonce paní Brůžová Bhojtunda. Na svojí paničku už u nás čeká jen osiřelý pan červený Blaník Sky, snad dorazí jak je dohodnuto v neděli. :o)

25.9.2010 se Agía Illiás Norský vlk zůčastnila MVP v Brně a získala od rozhodčího Tibora Havelky  V1, CAC, Národní vítěz. Gratulujeme a děkujeme!! :o))

24.-26.9.2010 se konal dogtrek Bludná psice po Jizerkách, netradiční nejen názvem ale celým pojetím a tak jsme ho pojali také netradičně! :o) Řekli jsme si, že každý dogtrek v sobě skrývá dobrodružství a vyrazili jsme směr Jizerky ve čtvrtek večer nejen s našima oběma čsv "obludama" :o) ale i se 2 zbývajícíma štěndama. Tomu ještě předcházelo shánění zahrádky na auto, protože už bysme se jinak fakt nevešli a ještě jsme si půjčili starý vak na střechu, se kterým jsme ještě za komunistů jezdili s rodičema k moři. Takto vyzbrojeni jsme se konečně do auta naskládali a vyrazili na dobrodružnou cestu. První dobrodružství na sebe nenechalo dlouho čekat, a to když nám jedno štěndo zdrhlo a začalo putovat po autě. Po odchytu a několika venčících zastavkách jsme konečně dorazili na místo. Dogtrek nakonec běžela s Carlosem opět Kůže, protože se rozhodl bivakovat a po štěňatech totálně vylínaná Lara by asi nerada spala jen tak v lese. Štěnda se v táboře seznamovala s novými lidmi a okolím, učila se chodit na vodítku atp..

Jak dopadlo pořadí jsem nepochopila, protože hodnoceno bylo nějak jinak než tradičně, každopádně Carlos s Kůží by se asi neumístili, protože Carlos když už bivakuje tak se vyspinká dosyta. :oD

Každopádně je nutné pochválit naší zapůjčenou netradiční "dogtrekařskou" výbavu, vak na zahrádku auta, přestože mnoho let starý výborně funguje a ač cestou zpět lilo jako z konve nepromokl!!! :o)

V Liberci bydlí naše "A" štěňátko pan Bílý, Altar, kterého jsme na živo od odběru ještě neviděli, tak se nám konečně podařilo ho potkat, vyrostl v pěkného velkého krasavce plného síly! Měli jsme z něj fakt radost!! :o) 

 

22.9.2010 štěňátka už se nám začínají pomalu rozjíždět do nových domovů, v sobotu odjel pan černý - Breitinden Barry, paní trikolora - Benara Cara, pan Hnědý - Bucegi Gucci a pan Bílý - Balaitous Billy. V neděli jsme jeli do Roudnice nad Labem na speciální výstavu čsv, kam si pro štěňátka přijeli další 2 zájemci, odjel zelený Ben Nevis a pan modrý - Balfrin.

Na speciální výstavě se sešlo spousta našich předchozích, tedy "A" štěňátek, posuzovala paní Tomešková a to až nezvykle přísně! Nejlépe z "našich" prezentovaných dopadla Agía Illiás s hodnocením V3, pak Altaj s hodnocením VD4, ostatní Atakor Andy, Agri Dagi(Sofča) a Kůže(Aitaná) dostali jen VD bez pořadí, konkurence byla obrovská!!! Všichni byli velmi šikovní, pro Andíka, Sofču a Altaje to byla dokonce první výstava! a já byla moc ráda a moc děkuju že přijeli!! :o) Na sourozence se ještě přišla na chvilku mrknout i Aconcagua(Julča), která sice hromadné akce nemá moc ráda, ale my jí viděli rádi! :o)

V pondělí odjela se svými páníčky i Bernina Zora - paní Oranžová.

Přejeme všem štěňátkům i jejich majitelům aby byli se sebou navzájem spokojení a moc se nezlobili! :o)

12.9.2010 nové úspěchy "naší" Agíy Illiás na výstavách v článku Výstavy vrh A

10.9.2010 absolvovala i Kůže s Carlosem svůj první dogtrek, trasa byla asi 90 km a ač je Kůže líná kůže ušla nebo uběhla jí s Carlosem během jednoho dne a nožičky má v pohodě. Dokonce se umístili na 2. místě v kategorii. No prostě se zase nezdá, jako vždycky! :o) ještě cestou stihla ulovit další myš, na to je Kůža expertka!

Trochu opožděně něco co se netýká štěňat, 28.8.2010 jsme se s Kůží zůčastnili MVP v Mladé Boleslavi, od rozhodčího Leoše Jančíka jsme sice dostaly krásný posudek ale až V3. Výstavu jsme strávili s RR Ajšou a malou BOC Abby, se kterou si Kůže aspoň konečně pořádně pohrála. :o)

9.9.2010 štěnda už baští dost úspěšně z mističky a už se ani moc neopatlávaj :o) Už jedli i první maso v celku, byl to opět boj! Krom 2 nejmenších, ale nejhezčích :o) holčiček už mají všechna přes 3 kila. Páníčky mají další 3 štěnda. Jména už všichni.

7.9.2010 konečně další nové fotečky hlavně z weekendu, vrh B 4-5 týdnů

 

Páníčky mají další 2 štěnda - viz jména v galerii.

30.8.2010 štěňátka už si hrají divoké štěněcí hry, zkouší běhat a skákat, což jim ještě vubec nejde! :o) A od weekendu už první dvě mají páníčky.

 28.8.2010 nové fotky štěňat v galerii 2-3 týdny, fotky štěňat ve věku 3 týdnů v osobních galeriích a pár obrázků z oslavy Lary 6. narozenin v galerii Lara - narozeniny

 

 

25.8.2010 Larinka má dneska narozeniny, byla oslava s dortem! :o)

 

 

   maly100_5042.jpgmalydort100_5019.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 23.8.2010 další fotečky, hlavně z weekendu, přidány do galerie vrhu B 2-3 týdny

22.8.2010 přidány fotečky do osobních galerií jednotlivých štěňátek, dnes byly taky štěňátka na prvním "venčení" na zahrádce, to bylo řevu a Lara nevěděla koho dřív nosit do bezpečí, tak to nakonec vzdala a jen kontrolovala.. :o) a od včera občas nějaké uteče a běhá po kuchyni, někdo už byl i v pokoji. Úplně první průzkumník byl pan B červený, původně vlastně jen vypadl :o), ale průzkumy ho baví. :o) Včera byly taky štěňátka poprvé odčervený, chutnalo to jen B modrýmu a hnědýmu.


19/8/2010 pár aktuálních foteček v galerii vrh B dva až tři týdny

18.8.2010 předchozí dny Lara asi štěnda pilně trénovala, protože dnes jsem přišla domů a všichni už "chodí", sice přitom válejí občas kotrmelce :oD, ale "chodí" a všichni aspoň trochu "koukaj". Už konečně začínají vypadat jako malí pejsi, předtím to pořád byly takový chlupatý mločci. A Kůže už si je smí občas taky čistit, za bedlvého dohledu. :o)

17.8.2010 některá štěňátka už začínají otevírat očička a už od včerejška zkoušejí lézt, nové fotky, ve věku přibližně týden


13.8.2010 vybrali jsme štěňátkům jména, budou opět podle hor a pohoří:

PEJSCI: Balaitous,Balfrin, Ben Nevis, Blaník, Breitinden, Bucegi

FENKY: Benara, Bernina, Bhojtunda, Bystrá (s možným připojením volacího jména od B: Bystrá Bára, Bystrá Bella, Bystrá Bea, ..)

štěnda už se začínají projevovat víc jako pejsci, některý začínají ňafkat, už umí krom krmení a už velmi svižného plazení se, taky zívat a po podrbání za ouškem nebo na boku se musí dokonce i "drbat" zadní nožičkou! :oD Lara už se chodí venčit dobrovolně a někdy si dokonce jde na chvilku "orazit" na zahradu. Jinak je ale vzorná a výborně pečuje! Navíc si štěnda pečlivě hlídá před Kůží, která sice přesně ví co si ještě smí dovolit, ale stejně by se chtěla přiblížit víc a víc... To ještě neví, že za chvíli bude Lara ještě ráda, když jí je bude moci nechat hlídat. Lara měla vždycky štěstí a i při minulých štěňatech měla chůvu - Bíu a hojně toho využívala! :o)

 12.8.2010 práce s novou verzí estránek je opravdu na dvě věci!!!!! v kombinaci s novým počítačem to způsobuje to, že se do toho co mě dřív bavilo musím teď zatraceně nutit!!  takže konečně budou nějký fotečky štěnátek, uznávám, že to teda trvalo.. :o(

 11.8.2010 štěňátka hrozně rychle sílí a přestože ještě nedělají skoro nic, některá už mají svůj projev. Lara je vzorně opečovává, hlídá a krmí. Kůžik závidí..


7.8.2010

 Máme štěňátka!!! :o))

 

100_3867e.jpg

6 kluků a

4 holčičky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  

 

 

 

 

 

 

 

4.8.2010 

Jsme připraveni :o) We are ready :o)                                        Ale kde je Lara? But where is Lara?

ready.jpgwhere.jpg

 

 

 

 

 

 

 

  

 Pracuje pilně na "zahradě" nebo žere. She is working hard in the "garden" or eating.

kope.jpgzere.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.8.2010 štěňátka čekáme už opravdu každým dnem!! :o)

28.7.2010 od včerejška začala Lara aktivně hledat místo pro štěňátka, do té doby se spokojila s místem pod postelí, které teď ale přestává být dost dobré :o) a zkoumá  a hloubí místo pod autem a prohlíží různá zákoutí, kterých si dřív ani nevšimla. Dokonce se už i koukla na a do svojí boudy, která jí dřív byla dobrá jen jako pozorovatelna. Na prvních cca 14 dní ale stejně chystáme porodní místo uvnitř. Uvidíme, jak se utříbí Lary názor na věc.. :o)

27.7.2010 od weekenu se nám občas stane, když jsme dost trpěliví a pozorní, že nás kopne některé z Lary štěňátek :oDD

23.-25.72010 jsme byli na dogtreku Stopou strejdy Šeráka v Jeseníkách. Krom Carlose jsme tam byly všechny pasivně, protože Larinka je březí, Kůže líná kůže a já obě hlídala, zatímco Carlos s "vypůjčenou" :o) naší paní růžovou, Agíou Illiás běžel trek. Agíska tak dokázala, že je nejen fenečkou krásnou a výstavně úspěšnou a že její pohyb je nejen líbivý, ale také maximálně účinný.  Spolu s Carlosem uběhla trať 81,5 km za 15 hodin a 29 minut a to přestože nikdy předtím tak daleko neběžela. Po jejím uběhnutí byla sice trochu unavená, ale nožičky byly naprosto v pohodě! Gratulujeme Agíso!!! Ještě detail, i jako nováček se hned umístila na 3. místě v kategorii, celkově na 5.!!! Paničce Agísky děkujeme za zapůjčení a pevné nervy. :o)

 

21.7.2010 dnes jsme dostali další výbornou zprávu, naše paní růžová Agía Illiás Norský vlk dostala hodnocení rentgenů a výsledky jsou výborné!! :o) DKK(0,0) a DKL také 0,0!!!

Z jedenácti štěňat vrhu A bylo zatím zrentgenováno 6, 5x s výsledkem 0,0 a 1x s výsledkem 1,1.

Doplněny krátké poznámky ke štěňatům z vrhu A o tom, co podnikají se svými páníčky.

 

Fotka Lary opět po týdnu, 47. den březosti: 

lara47m.jpg

 

17.7.2010 byli jsme dnes s Kůží na národní výstavě v MB, rozhodčí byla Olga Dolejšová, zařazení mezitřída, dostali jsme V4, vedro bylo jako v pekle, ještě že je blízko řeka! :o)

 

Udělali jsme další Lary fotečku i se štěňátkama - 40. den březosti, tedy zatím ještě u Lary v bříšku. :o)  Konečně je i na fotce lépe patrné, že tam nějaká jsou!! :o)) Už se na ně moc těšíme!!! :o))

 

lara40100_3559.jpg

 

6.7.2010 dnes jsme byli na procházce s naší kamarádkou RR Ajšou, Ajša má novou spolubydlící BOC Abby Vali Dog Rose Hill. Holky maj teda novou kámošku. Lara jí klasicky skoro neviděla, jestli jde malá BOC přehlédnout :o), jinak jí brala na vědomí jako další malé štěně a Kůži se dost líbila, zkoušely si spolu hrát, ještě to budou muset trochu dopilovat, ale Abby byla spokojená, aspoň někdo ze si chtěl hrát, navíc jsou s Kůží podobný šaškové. Ajša si sice někdy hraje, ale tu má přece doma furt, navíc teď má na starosti důležitější věci.. Jsem zvědavá jak se bude tahle nezničitelná malá slečna dál vyvíjet. Pro zvědavce odkaz na stránky Abby a Ajšy

Trochu jsem předělala galerie vrhu A, aby bylo místo na případný B štěňátka, stránky bohužel nejsou nafukovací.. :o(  :o)

5.7.2010 novinky z poslední doby:

25.-27.6 jsme se zúčastnili Oravského dogtrekkingu, je to vždy trek trochu se vymykající ostatním už proto že je to na Slovensku a je proto třeba si ho vychutnat, což Carlos s Larou dělali a i tak se umístili na pěkném 6. místě. Trek byl dvouetapový, s přespáním v základním táboře, což dovolovalo i mě s Kůží projít velkou část trasy. Počasí moc nepřálo panoramatům a focení, ale docela dobře se chodilo.

3.-5.7. další dogtrek, tentorkát Hanácká štreka, počasí by sice přálo focení a panoramatům, vedro ale nedávalo dost energie nebo chuti všechno dohromady realizovat, pokud člověk chtěl alespoň někam dojít. Carlos s Larou byli v kategorii DTM1 třetí, my s Kůží jsme si dali mimo veškeré soutěže a trasy asi 30 km, při čemž po 20 km to Kůži přestalo bavit a s dalším pokračováním souhlasila jen proto, že už jsme se vraceli.. :o)

Dostali jsme informaci o dalším zhodnocení DKK, tentokrát našeho Altaje Norský vlk, DKK B(1,1) myslím, že i když ne nulový, je to i tak velmi dobrý výsledek, Altaj bohužel neměl v době nejdůležitější pro vývoj dostatek možnosti volného pohybu.

V neposlední řadě je tu další úspěch naší Agía Illiás Norský vlk, bývalé paní růžové a její paničky, na Národní výstavě 4.7.2010 v Bialsko Biala v Polsku získali V1, CWC a BOB!! Gratulujeme a děkujeme za prezentaci!! :o)

 

21.6.2010 máme další výborné zprávy: naše paní červená, Aconcagua Norský vlk podstoupila rengen a hodnocení DKK s výsledkem A(0,0)!!! 

19.6.2010 na mezinárodní výstavě psů v Brně získala Agía Illiás Norský vlk s paničkou od slovenského rozhodčího Jaroslava Matyáše ocenění V1, CAC, CACIB a dokonce BOB! :o)( z 18 přihlášených psů)  v závěrečných soutěžích pak dokonce bodovaly s paničkou i ve velké národní ceně a získaly BONB 2!! moc gratulujeme!! a děkujeme za super předvedení!! :o)

My jsme se 12.6.2010 zůčastnili s našima holkama alespoň krajské výstavy v Rokycanech, posuzoval pan Miroslav Václavík, bodovala Carlosem předvedená Larinka - Fantazie z Vlčí Chaloupky, získala, V1, VT(vítěz třídy) a KV(Krajský vítěz), opelichaná a teď zrovna nedisciplinovaná Kůže - Aitaná Norský vlk jen VD2, a dokonce i fena před ní dostala jen VD1, pan rozhodčí byl přísný.  Doufáme, že se Kůže do příště polepší a bude to alespoň na V! :o)

6.6.2010 jsme právě i díky jen krátkému zdržení na klatovské výstavě mohli být už odpoledene v Maďarsku, v CHS Crying Wolf, u Lary ženicha Emíra Crying Wolf. Krytí proběhlo v nejlepším pořádku, takže už jsme velmi zvědaví, jestli se nám za 2 měsíce narodí malí Emírci a malé Larinky. :o) Měli jsme příležitost prohlédnout si i ostatní přítomné psíky, což jsme s velkou radostí udělali a pomohli jsme i se socializací pár štěńátek.  :o) Při té příležitosti jsme se seznámili i s Emírovou maminkou, Arys z Oravy, které bylo v lednu 10 let, ale rozhodně bych to do ní neřekla, vypadá stále velmi dobře a čile. Emírova tatínka Hitta jsme poznali loni na táboře, takže známe všechny prarodiče případných štěňátek. :o)

Fotografie by tu už byly kdyby se Estranky jako server nerozhodly udělat aktualizaci, kterou asi zapomněli nebo nepovažovali za nutné dotáhnout do konce, protože přidávání fotek přes ftp prostě nefunguje!!!!!!!!! Fotky už jsou ale stálo mě to spoustu nervů! :o(

5.6.2010 jsme se zúčastnili s Kůží Národní výstavy v Klatovech, Lara hárala, tak byla z výstavy, jistě k její velké radosti :o), osvobozena. Nutno podotknout že tentokrát ale výstava byla opravdu podivná. Nejen pořadí bylo někdy zcela originální, ale i vedení alespoň našeho kruhu a není ani divu že výsledky, které se na konec objevili na internetu jsou někdy opravdu zcela mimo! Kůže dostala V2, měla zřejmě dostat i res. CAC, toho jsme se ale nedočkali.. :o( Na velkou národní cenu jsme nečekali, čsv byli posouzeni hned na začátku a představa trávit na vodou nacucaném trávníku na který pařilo sluníčko zbytek dne byla rozhodně hroznější než přijít o lákadlo velké ceny! :o)

Dojmy máme tedy rozporuplné, ale na 2. stranu, takhle rychle jsme ještě nikdy z výstavy doma nebyli a to i když jsme nevystavovali! :oD

31.5.2010 před pár dny naše Lara (Fantazie z Vlčí chaloupky) začala hárat, bylo třeba konzultovat naše představy
 

Lara, Fantazie z Vlci chaloupky Emir Crying wolf o budoucím ženichovi s poradkyní chovu. Jsme moc rádi že jsme se nakonec shodli na námi preferovaném psovi! :o)
 

Lary ženichem by se tedy měl stát opravdu krásný pes Emír Crying wolf.  Emír je typický představitel plemene, mezi jeho přednosti patří mimo jiné bohatá srst sytých barev, krásná hlava se světlým okem a navíc výborná povaha. Je to pes po velmi kvalitních slovenských rodičích a pojedeme za ním do Maďarska do jeho rodné CHS Crying wolf. On i jeho rodiče mají DKK(0,0).
 

Emír je nejen pes krásný, ale s naší Larou i naprosto nepříbuzný. Nezbývá než doufat, že vše vyjde tak jak má a přibližně za 2,5 měsíce se z tohoto budoucího spojení narodí zdravá štěňátka, která budou mít předpoklady pro výstavy i výcvik.
 

Emír je mladý pes (narozen 6.11.2008) a přesto má již mnoho výstavních úspěchů, něco více o Emírovi, včetně dalších fotografií.

Zájemci o štěňátko z tohoto spojení kontaktujte nás prosím především na email: janiz@seznam.cz.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Tenhle dědeček ČSV(nebo jeho kříženec) je v nouzi a opravdu naléhavě!!! hledá nový domov, podrobnosti.

ObrazekObrazek

 Dobrá zpráva, pejsek už má nového pána!!!

24.5.2010 včera jsme se vrátili z dalšího DT, tentokrát šlo o Šlapanický dogtrekking, bydleli jsme zase v areálu KK Šlapanice, který je nutné opět pochválit! trasa longu byla asi 95 km, Carlos s Larou vyhráli a prý ani tentokrát nebyli unavení..!?( to nepochopim..) Takže v sobotu jsme jeli na výlet do brněnské ZOO kouknout se na bílé vlky arktické. Nutno podotknout že ten "bílý pejsek" naše holky tolik nezaujal jako třeba ti v Praze nebo Chomutově, ale on taky vubec nekomunikoval a k vidění byl jen jeden.. :o(

19.5.2010 těsně před dalším DT přidáváme fotky z toho posledního, Jednookého vlka, ale z Dt na fotkách není prakticky nic, dokonce ani vyhlášení, pže nám nezbyly baterky do foťáku..

DOplněny fotky paní Růžové Agíy a paní Zelené Ady do galerie Štěňata A nad jeden rok

17.5.2010 konečně zpracovány fotky z výletu z minulého týdne do ZOO s naší paní Zelenou neboli Annapúrna Adou.

Tak se zdá, že by letos Lara mohla začít hárat dřív než obvykle, což by nám sice do jisté míry udělalo čáru přes rozpočet, ale štěňátka jindy než na zimu by určitě byly příjemnou změnou. Naštěstí jsme konečně objevili krásného psa, kterého bysme chtěli jako tatínka našich dalších štěňátek. Ještě ho nemáme schváleného CHK, tak zatím mlčíme. :o) Kdyby se náhodou dle názoru CHK nehodil, pro jistotu máme ještě druhého v záloze. :oD

Konečně jsou hotové alespoň fotky z klubovky v Jevišovicích.

12.5.2010 včera se za náma přijela podívat naše bývalá paní Zelená, Annapúrna Ada Norský vlk. Protože žije s paničkou v Itálii viděla jsem jí naposledy na svodu na podzim a Lara jí neviděla od doby, co od nás coby štěňátko odjela. Vyrostla z ní milá mladá dáma a dokonce si to myslí i Laruše! :o) společně jsme se byli podívat v ZOO, kde se všem holkám moc líbilo! Hlavně lemuři a pak různý kačenky včetně plameňáků. :o) Fotky budou co nejdříve..

 

 

9.5.2010 dnes jsme se vrátili z weekendu kde se nám zase úspěšně podařilo zúčastnit se hned dvou psích akcí ( no jak jinak by toho člk mohl tolik stihnout?! :oD). Ve čtvrtek večer jsme odjížděli z domova na dogtrek Jednooký vlk, který se konal jako už tradičně na Vysočině. Carlos s Larou ho uběhli už během pátku a tak jsme se mohli v sobotu jet podívat na klubovou výstavu  ČSV do Jevišovic. Škoda, že jsem si tuhle relativní blízkost neuvědomila dřív, byli bysme mohli naše holky i na výstavu přihlásit! :o( "Naše barvy" tak nakonec hájila "jen" bývalá paní Růžová, Agía Illiás Norský vlk s paničkou, ale nutno říct, že my bysme to líp neudělali! V poměrně velké konkurenci 6 fen v mezitřídě a u přísného pana rozhodčího (Oskar Dóra - SK) vybojovali V1, CAC. V závěrečných soutěžích už bohužel nebodovaly, ale na klubové výstavě je to obrovský úspěch!!! Děkujeme za krásné předvedení a gratulujeme!
 

Abysme nezapomněli na dogtrek, Carlos s Larou vyhráli ve své kategorii a celkově byli druzí. Weekend se vydařil i co se počasí týče a to přesto, že předpověď a ještě i cesta na DT byly strašný!

Na fotkách z obou akcí se pracuje. :o)                                                          
 

4.5.2010 dnes jsme dostali krom dalších foteček hlavně výbornou zprávu od páníčka naší Avaly Norský vlk, Ava podstoupila rengen kloubů a výsledky jsou výborné: DKK(0,0)  a DKL také (0,0)!! Děkujeme a obzvlášť moc gratulujeme! :o) 
 

1.5.2010 jsme se zúčastnili hned dvou psích akcí, Carlos s Larou běželi jako každý rok vycházkový závod na Říp a já s Kůží jsme se byly podívat na MVP v Letňanech. Fotky bohužel nemáme ani z jedné akce, jen později z hrátek s novou hračkou z výstavy, snad budou brzy. Na výstavě jsme potkali spousta psích a lidských známých i jednu vlčici. A já i Kůže jsme tam byli omrknout pejsky. :o)

 

30.4.2010 nová galerie ze zatím posledního dogtreku, Krušnohorci v českém středohoří, který se konal: 23.-25.4.2010

17.4.2010 jsme si udělali výlet do Roudnice nad Labem, kde se konaly svod a bonitace čsv. Věděli jsme, že to bude dlouhé, pže se navíc tentokrát konaly i volby do vedení klubu, ale to že kdybysme přijeli včas strávili bysme tam 12 hodin (tahle jen 11,5) opřekonalo všechna má očekávání! a naprosto mě to vyčerpalo a to jsem tam byla jen jako divák! Pár foteček hlavně našich "štěňátek". Přijeli: Atakor Andy, Aconcagua(Julča) a svodu se účastnil Altaj Norský vlk, ohodnocen kódem A70K1OfP1.

Doplněny další fotečky našich teď už "štěňátek" A do galerie Vrh A nad jeden rok, co nám poslali jejich majitelé - moc děkujeme!! :o) nebo co jsme na různých akcích a setkáních vyfotili sami.
 

16.4.2010 zítra jedeme kouknout na svod a bonitaci čsv do Roudnice nad Labem, doufáme že se potkáme s co největším počtem našich štěňátek a dalšími našimi známými

11.4.2010 dnes jsme se vrátili z dogtreku v Chřibech, ze začátku dt bylo pěkně, takže máme i několik fotek, které se nakonec vešly jen do samostatné galerie. :o) Carlos s Larou se umístili 2. v kategorii.
V sobotu 10.4. se Agía Illiás Norský vlk, bývalá paní Růžová zůčastnila národní výstavy v Ostravě, od rozhočího Andráše Polgára(CZ) dostala známku V1, CAJC, Nejlepší mladý. Tím splnila podmínky na českého junior šampiona! Moc gratulujeme!! :o)

8.4.2010
tak dneska vyrážíme na první letošní dogtrek. :o) Do Chřib.

29.3.2010 sobotní výlet do ZOO do Chomutova se vydařil, počasí k nám bylo během návštěvy milosrdné. Sešli jsme se s Andíkem Atakorem Norský vlk, tj. naším štěńátkem a ještě s dalšími ČSV, ceklem bylo ČSV 14. :o) Fotky.
 

18.3.2010 Horká novinka!! další naše štěňátko podstoupilo včera rentgen a hodnocení DKK s výborným výsledkem: Atakor Andy Norský vlk, DKK A(0,0), DLK(0,0). Gratulujeme a majitelům děkujeme! :o)

Andík má i nové stránky: www.andy-csv.webnode.cz :o)

15.3.2010 nová galerie Jarně zimní výlet na chatu z právě minulého weekendu, holky se opravdu výborně vyřádili ve vypuštěném rybníce, naštěstí byl i zasněženej! :o)
 

10.3.2010 založena galerie Kůže nad jeden rok, i když už je kůži přes 15 měsíců.. :o) a dodány fotky z nedělního výletu  v galerii Výlet ve složení 2 ČSV a 2 RR :o)
 

8.3.2010 nová galerie "Vlčí sklo", pár výtvorů inspirovaných čsv nebo přímo vlky a pár nových fotek Lary v galerii Dlouhá zima na konci.

5.3.2010 v pondělí bylo našim štěňátkům 15 měsíců, to znamená, že už mohou podstoupit oficiální rengeny na hodnocení DKK. Protože jsme byli velmi zvědaví jak je na tom naše Kůže, chtěli jsme aby nám pan doktor snímek i rovnou na počkání vyhodnotil a to nám přislíbil pan doktor Vomáčka z Litoměřic. Na kliniku Live jsme byli objednaní včera. Nechali jsme Kůži vyhodnotit nejen na dysplazii kyčelních kloubů - DKK ale i lokty - DLK. Výsledky nás opravdu potěšili!: Aitaná Norský vlk DKK A(0,0), DLK také (0,0)!!! Doufáme, že i naše další štěňátka dopadnou dobře a třeba tím i majitelům dodáme odvahy. Držíme palce!

1.3.2010 do alba Dlouhá zima přidány snad už jedny z posledních fotek z weekendu na Šumavě, protože už alespoň částečně jarní

22.2.2010 pár nových foteček ve fotoalbech Dlouhá zima a Akce s Ajšou

 

14.2.2010 zima a hlavně sníh už je tak dlouho že už nevíme co by. Tak jsem se rozhodli přibrat do našeho spřežení "africkou" RR Ajšu. Holky jsou zvyklé ale tahat každá samostatně nebo max. Lara s Kůží, že to byl pořádnej zmatek. Lara se na to tentokrát rozhodla kašlat uplně, tak byla sólo. Kůže s Ajšou se chvíli v postrojích předháněly, ale nakonec jsme místo trojspřeží měli 3 sólo běžkyně.. Hold ne vždy všechno vyjde jak si člověk naplánuje.. :o) Hlavně už aby bylo JARO!!!

13.2.2010 minulý weekend 6.-7.2. 2010 se naše štěňátko Agía Illiás Norský vlk, bývalá paní Růžová zůčastnila mezinárodní výstavy DuoCacib Brno. Absolvali jí s paničkou velmi úspěšně! V sobotu od rozhodčí paní Ovesné dostali známku V4, ale v neděli u paní rozhodčí Tomeškové dostali V1, CAJC, Nejlepší mladý a dokonce BOB!!! Moc gratulujeme k úspěchu a děkujeme za snažení a prezentaci!
U nás jen nové album Dlouhá zima, s pár fotečkama z domova nebo zahrady z letošní zimy.

3.2.2010
nová galerie Pokus o mushing :o) z předminulého weekendu

30.1.2010 jsme byli opět v ZOO Praha, jak jinak než na vlčáčím srazu :o), tentokrát jen já s Kůží, ale o ot víc jiných čsv(přes 20) a taky naše kamarádka RR Ajša (Alissia z Újezda nad Lesy). Přijela dokonce Agri Dagi Norský vlk alias Sofie, tudíž naše štěňátko, bývalá paní zlatá, kterou jsme neviděli od té doby co jako maličká od nás odjela. Vyrostla z ní krásná, i když trochu tvrdohlavá slečna. Fotky z výletu přidány do galerie ZOO s vlčákama a speciálně pár fotek pani Zlatý do Štěňata "A" nad jeden rok
Včera se po více než roce našel i pes Fredy Křivoklátský Atos, je to neuvěřitelné!, ale krásné!! Dobře že majitelé neztratili naději!
 

25.1.2010 o weekendu jsme byli na Šumavě a v sobou jsme si hráli na mushery. .o)

19.1.2010 fotky ze sobotního výletu s Ajšou v galerii S RR Ajšou, včera dodány konečně i fotky ze ZOO s vlčákama z 9.1.10

17.1.2010 doplněny fotky do konce roku 2009 do galerie Prosinec 2009 a do galerie Štěňata "A" nad jeden rok doplněny fotky paní černé, Avalky
 

16.1.2010 dneska jsme byli s holkama na výborným sněžným výletě u naší kamarádky RR Ajši a jejích páníčků, všichni se výborně vyblbli. Naše holky Ajše s radostí zryly její, minimálně týden zcela netknutou zasněženou zahradu, ptotože kdo to kdy viděl aby RR dobrovolně jen tak pro nic za nic lez do hlubokýho sněhu! :o) Místo sněžných fotek ale nakonec večer vzniklo něco uplně jinýho: přidané fotky z posledních dvou loňských DT do galerie Dogtreky a podobné 2009, doplněny další fotky do galerie Spolu doma a Odpočinek

 

12.1.2010 Co bychom rádi podnikli v letošním roce:

Počítáme s účastí na dalších dogtrekách, jejichž seznam najdete v "dogtrekovníku" na stránkách www.dogtrekking.info, rádi bychom se, asi především s Kůží zůčastnili nějakých výstav, hlavně asi v našem okolí. Kůži, případně i další naše "A" štěňátka čeká od 15 měsíců věku rentgen DKK. Na jaře se samozřejmě podíváme na svod do Roudnice, doufáme, že by mohli přijet i některá další naše štěňátka z vrhu A. V létě pravděpodobně pojedeme na nějaký vlčáčí tábor. Na podzim by už naše štěňátka A měli věk na to, aby se zůčastnili bonitace(minimálně 18 měsíců), pokud se nějaké rozhodne přijet samozřejmě ho pojedeme podpořit. Také bychom se letos rádi s Larou pokusili o další vrh štěňátek, předpokládáme že spíš ke konci roku, ale když se Lara a příroda rozhodnou, může být vše i jinak.

9.1.2010 jsme vyrazili  na výlet do ZOO, nejen kouknout na zvířátka, ale při té příležitosti potkat i spousty dalších pejsků a hlavně ČSV, probíhal zde totiž sraz s Rudou Desenským. Holky byly maximálně spokojené, bylo spousta sněhu a spousta čsv :o), tradičně největší zájem byl o vlky, ale hlavně Kůžu hodně zajímaly i ostatní zvířátka, hlavně ptáci, ale i kozy a lamy a machrovala i na tygra :oD. Zcela u vytržení zůstala u vitríny s malými opičkami kotuly veveverovitými, to málem zapomněla odejít s náma. :o) Poznámku si určitě zaslouží i šéfové lemurů kata, kteří nám, sice přes sklo, nicméně velice razantně a jako jediná  zvířata v ZOO na holky zaútočili a to ze země a přestože jsou velcí jen jako trochu přerostlá kočka.

29.12.2009 nová galerie Prosinec 2009 v rubrice výlety a dovolené

25.12.2009 nové fotky ve "štěněcích galeriích", ve štěňata v nových domovech přibyly fotky paní Zlaté, Agri Dagi, v galerii vrh A nad 6 měsíců fotky pana Červeného, Andíka a v galerii vrh A nad 1 rok fotky paní Zelené Annapúrny Ady, paní Zlaté, Agri Dagi, paní Červené Aconcaguy, alias Julči a pana Červeného Atakora Andyho

 23.12.2009 PF 2010

12.12.2009 fotky z oslavy Kůži prvních narozenin,
Dostali jsme i fotky pana Modrého, Altaje a pana Bílého, Altara, alias Kima v jednom roce, jsou v galerii, štěňata vrh A více než rok udělaly nám velkou radost a je vidět, že se kluci maj k světu. :o)
 

 

7.12.2009 zdá se, že Lara zřejmě nezabřezla a štěňátek se letos pravděpodobně nedočkáme :o(

1.12.2009 dnes je našim štěňátkům "A" jeden rok( i když většina jich mohla slavit už včera, pže na svět přišly 30.11. a my s Kůží jsme to tak udělali :o) )

Přejeme všechno nejlepší, hodně zdraví a hlavně hodně trpělivé a chápající páníčky, tenhle rok to bude opravdu hodně třeba!


29.11.2009 tak jsem se konečně dostala po dlouhé době lépe k počítači, vzala jsem to po pořádku, do galerie Chata a u Carlose 2009 přibyly na konec fotečky z výletu na Šumavu na přelomu října a listopadu. Další nové fotky na konci v galerii S RR Ajšou, to jsme společně vyrazili 14.11.09 na výlet do Prachovských skal. Ještě vznikla nová galerie Coursingy s Kůží, ze dvou coursingů, na jednom jsme byli s kamarádkou RR Aišou a Kůže tam běžela svůj první běh a na druhém byl pro změnu náš kamarád RR Rody :o) a samozřejmě spousta dalších psů.

 

21.11.2009 byl náhradní coursing, místo toho ve svátek 17.11. Byl kousíček od nás, lidí nebylo moc, vše fungovalo, takže paráda! Kůže poprvé běžela coursing, i když už si sama kolikrát uspořádala vlastní za něčím co se hýbalo. Takže jí samozřejmě dle předpokladů bavil! první běh běžela sama, to byla ještě trochu neohrabaná a některé kličky jí zaskočily, další s Larou a pak ještě s Larou a Aishou(RR Alissia z Újezda nad Lesy) už byl podstatně lepší! Lara, ač možná čeká miminka byla pohybem pochopitelně nadšená a v následujících hromadných bězích dokonce přeskakovala některé spoluběžící RR, kteří jak se jí zdálo jí zdržovali.. :o) Při tom bylo krásně vidět jak volí jiné trasy než většina RR.

14.11.2009 jsme si našli čas a jeli jsme na výlet do Prachovských skal, s naší kamarádkou RR Aishou(Alissia z Újezda nad Lesy) a jejíma páníčkama, potkali jsme spousta lidí co známe z dogtreků, pže tam zrovna v té době probíhal orientační závod se psy. Samozřejmě, že ani my jsme tam nebyli náhodou, i když jsme nezávodili.. :o)

 

7.11.2009 jsme byly s Kůží (Aitaná Norský vlk) na Mezinárodní výstavě psů v Praze, od rozhodčího Josefa Němce dostala hodnocení výborná a po dlouhém rozhodování jí umístil na 2. místo, s tím, že se lépe předvádí v pohybu než v postoji. Kůže ale tentokrát naopak stála pěkně a trpělivě a dokonce si ani nechtěla sedat, jak je jejím nedobrým zvykem.. :o)

24.10.2009 aktualizovaná kapitola vrh "A", doplněny výsledky svodů k těm co byli, a přehledně výsledky výstav našich loňských štěňátek

23.10.2009 jsme jeli s Larou za jejím dalším ženichem, kterým se stal náš známý, slovenský pes Gádar Fončorda. Pokud vše dobře dopadne, na vánoce se nám narodí štěňátka!!!  Fotky Lary a Gádara.

Pár nových fotek v galerii štěňata vrh A nad 6 měsíců, hlavně Aurés(žlutý), byli jsme se za ním podívat když jsme tudy měli cestu, bohužel páníčka měl v práci a pak štěňátek co byli na svodu v Hořovicích.

16.-18.10.2009 byl Carlos s Larou na poslením letošním dogtreku zařazeném do seriálu mistrovství ČR. Byli přihlášení na Long jako obvykle, ale protože ve čtvrtdek sněžilo tak se tam na letních gumách neměli jak dostat a jeli až v pátek a šli tedy jen v sobotu Mid. Obrazek



V neděli bylo vyhlášení seriálu mistrovství ČR, Carlos s Larou už druhý rok po sobě vyhráli v kategorii DTM1 - gratuluju! Tentokrát dostali obří pohár! :o) Krom tohodle posledního závodu kde si dali v podstatě nedobrovolně jen Mid se účastnili všech Longů seriálu.







 

17.10.2009 jsme vyrazili opět na svod, tentokrát s ridgebackem Rodym :o) a Kůží(Aitaná). Z našich dalších štěňátek dorazili Atakor Andy(červený)kód: A71,5OfP1(výška 71,5 cm, povaha sangvinik vyrovnaný, výborný soulad se standardem) a slečny: Aconcagua(červená)dostala kód: A65E1K1OhP1(výška 65 cm,světle hnědé oko, delší ocas, povaha sangvinik méně dráždivý, výborný soulad se standardem), Annapúrna Ada(zelená) a Avala (černá) kód: A63,5K1OfP1. Všichni byli rádi že se vidí, někteří byli i nadšení samotným sváděcím děním, jiní méně, ale všichni to zvládli. Hloupý bylo jen že bylo uplně hnusný počasí - déšť a zima a na papíry se muselo klasicky i přesto čekat až do odpoledne.. :o( O to víc děkujeme za velké odhodlání a ochotu projevené tím že dnes všichni přijeli, někteří i opravdu z daleka! :o). Fotky.

Ten samý den byla i paní Růřová Agía na další výstavě, NVP Brno, přišli s paničkou na poslední chvíli, ale i tak od pana rozhodčího Vondrouše dostali výbornou.

16.10.2009 tak dneska měl Carlos s Larinkou běžet dogtrek, ale vzhledem k zavátým silnicím včera nikam na letních gumách nakonec naštěstí nejeli. Dneska už to ale nevydrželi a zítra půjdou alespoň Mid. Já a Kůže zitra jedeme na další svod ČSV, tentokrát do Hořovic. Doufáme že se tam potkáme s co největším počtem našich štěňátek.


 

Byla jsem požádána o pomoc v hledání jednoho ztraceného pejska ČSV, ač je to již delší dobu, naděje umírá poslední! Proto sem vkládám tenhle inzerát:

13.12.2008 se ztratil pes československého vlčáka Fredy a fenka sibiřského husky Trina v Křeseticích u Kutné Hory. Díky vyděšení z nepřiměřeně blízké střelby místních myslivců se vylekali a utekli. Fenka byla nalezena 12.10.2009, pes doposud ne. Fred je stříbrný vlčí typ, na nohách měl trochu hnědší zbarvení od jílové půdy, je mu 7-8 let,  s tmavým obojkem na krku a placičkou BIOCAN 2008. Na Fredyho sedí charakterisitka plachého psa a citově závislého na svém stávajícím majiteli. Má tetovácí číslo 1345 (na slabinách), číslo mikročipu je: 203098100149108, celým jménem FREDY KŘIVOKLÁTSKÝ ATOS. Prosím, pomozte nám ho nalézt ať už jen kvůli němu samému. Děkujeme za jakoukoliv bližší informaci.

 Kontakt:     Petr Těšina  731 484 129
                                 725 800 218
    Kateřina Votrubová   777 311 944, votrubova.k@centrum.cz 
 

Neuvěřitelné! pejsek se v lednu 2010 našel!!!

ObrazekObrazek
 

9.10.2009 včera byli na světové výstavě hodnoceny mimo jiných skupina 1 a skupina 5 FCI, škoda že jsme tam nemohli být!

Z našich známých se zůčastnil tatínek našich štěňátek "A" Art z Viktoriinej záhrady ve třídě pracovní obdržel krásný výsledek V1, CAC - Gratulujeme! :o)

V 5. FCI skupině je i Norský Lundehund, zde měla obrovský úspěch! CHS Lone wolf odkud pochází Bía, Bjaluu Lonewolf. Bía získala V1, CAC, CACIB, BOB!, světový vítěz(fena). Štěňátko z téže CHS(v jejím majetku) z vrhu C C´Cheveyo Lonewolf získalo V1, CAJC, světový vítěz mladých(pes). A pejsek Avoin Paras Primus rovněž v majetku této CHS získal V1, CAC, CACIB, Světový vítěz(pes)

8.10.2009 přidány 2 nové fotky paní zelené Annapúrny Ady v 10 měsících a páe fotek Agíy Růžové rovněž v 10 měsících ve  štěňata vrh A nad 6 měsíců. Konečně dodány fotky ze svodu ve Frýdlantu neboli: Fotky z moravského svodu

3.10.2009 jsme byli na svodu ve Frýdlantu nad Ostravicí, sešli jsme se Aitaná (Kůže), ta dostala kód A62K1Og P1 (výška 62 cm, delší ocas, povaha sangvinik méně odvážný a výborný soulad se standardem) a Agía Illiás(růžová) kód A61K1OfP1(výška 61 cm, delší ocas, povaha sangvinik vyrovnaný a výborný soulad se standardem). Fotky z moravského svodu snad budou brzy.
Nové fotky pana Modrého, Altaje v 10 měsících jsou v galerii štěňata vrh A nad 6 měsíců.

O weekendu se chystáme na svod ČSV do Frýdlantu n. Ostravicí Aitaná Norský vlk(Kůže) a Agía IlliásNorský vlk(slečna Růžová).
 

Agía Illiás Norský vlk se zůčastnila o prodlouženém weekendu 28.9.2009 speciální výstavy ČSV v Jevišovicích a byli s paničkou opravdu moc šikovné!!! dostali V1, CAJC, nejlepší mladý! a to v opravdu velké konkurenci 13 fen a nejlepšího mladýho z celkem 23 psů a fen ve třídách mladých. Moc gratulujeme!!! Rozhodčí byla paní Tomešková. Fotky v galerii štěňata vrh A nad 6 měsíců.(tamtéž i pár nových fotek pana Bílého, Kima, paní Červené, Julči a jeden pan Červený, Andy - děkujeme za jejich posílání)
 

30.9.2009 člověk míní a život mění .. na dogtreku jsme byli, Carlos s Larou šli, my s Kůží ne, více v sekci dogtreky a podobné 2009 (současně doplněno povídání i k DT co byl před měsícem)
 

25.9.2009 dnes jedeme na další dogtrek. V neděli půjdeme i "Short"dogtrek s Kůží.

23.9.2009 o weekendu jsme se byli podívat v Larinky rodišti kde teď bydlí malý Saarlosek, fotky. Máme i nějaké nové aktuální fotky našich štěňátek co nám poslali jejich páníčci. Děkujeme! :o) budeme se snažit je co nejrychleji dodat.
 

19.9.2009 poslední dodatek fotek ke štěňátkům
 

V nejbližší době se chystáme poslední prodloužený weekend v září na dogtrek a v říjnu na podzimní svody ČSV, kde doufáme potkáme i naše štěňátka. 3.10.09 je svod na Moravě ve Frýdlantu nad Ostravicí a 17.10.09 v Čechách, v Hořovicích na cvičáku.

Weekend mezi svody se bude konat v Bratislavě Světová výstava psů, začíná již ve čtvrtek 8. 10.09 a potrvá do 11.10.09. Ve čtvrtek se budou vystavovat plemena jak skupiny I. kam spadá ČSV, tak skupiny V. kam spadá norský lundehund. Z našich blízkých psů se bude vystavovat Bía(NL), další prozrazovat nebudeme :o), ale všem známým držíme palce!

14.9.2009 na minulém dogtreku jsme dostali reklamní freesbee, jako by tušili, že už nějakou dobu přemýšlíme že bysme ho s holkama zkusili. Myslela jsem, že by to mohlo víc bavit Kůži, pže má silnější kořistnický pud. Dokud jsme trénovali jen chytání, tak to tak vypadalo, Kůže chytala a Laře to padalo kolem čumáku a nic, jen se občas ohlídla nebo symbolicky otevřela tlamu a pak udělala "Jéé ono to upadlo.." :o). Ale!! jakmile došlo i na rychlejší běhání, situace se naprosto obrátila, Kůže citelně ochladla, za to v Laře se rozproudila krev a svižný lov na freesbee, samozřejmě vydatně podpořený dobrotama jí začal poměrně bavit. Kůže si občas přide taky něco chytit, i si skočí, ale obecně preferuje házení "do zobáčku" někam se za tím honit není moc pro ní. Navíc ve větší rychlosti se projevuje i to, že Lara je zběhlejší i v chytání míčku, odhadu a přesnosti.. Kůže je ještě trochu neohrabaná a hlavně trochu líná kůže. .o) Musím ale říct, že mě obě holky mile překvapily jak jsou šikovný! Lara je ale přece jen rozená sportovkyně! :o) Fotky na konci galerie ostatní sporty.
 

1.9.2009 tak aby nebylo až moc těch letních zelených fotek, připravili jsme něco staronového nakonec loňské galerie chata a u Carlose, ještě březí Laruše a Biusek

 

31.8.2009 včera jsme se vrátili z DT Stezkou vlka, byl to dogtrek trošku specifický už povinným bivakem a rozdělením do 2  etap, Carlosovi s Larou se moc líbil a byl pro ně i úspěšný. Ale nutno podotknout, že se tam toho stalo dost a ne vše bylo pozitivní.

Dodány zatím fotky z Lary 5. narozenin, na konci narozeninové galerie, a doplněny i fotky ze dvou posledních treků, v galerii Dogtreky a podobné 2009

Co již není novinka, je historie! :o)  - Hledejte v archivu novinek.