Jdi na obsah Jdi na menu
 


FO3 Balkan Tour 2011

 

Hlavním motivátorem a autorem myšlenky cesty na Balkán byl Vašek. Při prohlížení fotek a čtení doprovodního textu na webu motorkářů v rubrice cestování začne každého pravověrného vyznavače dvou kol svědět zadek a pálit dlaně, zavře oči a hned se vidí v sedle, jak klopí motorku do zatáček v horách či u mořského pobřeží.

Tak nějak se to přihodilo i Vaškovi. Jako začátečník jedné stopy se jednou večer zasnil (to už měl za sebou cca 500 km projetých vesměs kolem komínu) nad myšlenkou si zajet do divokých hor Bosny a Hercegoviny. Prostě, správný elév moto-bike řemesla, který byť věku Abrahámova propadnuvši myšlence zapomene na realitu stárnoucího těla a jeho „klukovská“ duše lítá v ideálu dvou kol. Realita je opravdu někde jinde, to jenom na okraj, jako varování pro stejně smýšlející jedince.

Takže, rozhodnutí kam jet padlo při prohlížení fotek ve výše vzpomenuté rubrice „cestování“ které udělala moto-bike výprava před pár lety v kaňonu Piva (ne piva jako plzně, opravdu se to tak jmenuje, když je řeka Piva, tož i kaňon musí byt Piva, to dá rozum) v Černé Hoře. Osud chtěl, že se Vaškovi povedlo za posledních cca 15 let poznat krajinu bývalé Jugoslávie podrobněji, ale oblast jihu Bosny a severu Černé Hory pro něho zůstala bílou mapou, o to víc se chtělo tato místa navštívit. Jak vymyšleno tak uděláno. Původně myslel, že zláká na jízdu synka, jenže ten mu oznámil, že v uvažovaném termínu odjezdu se stane otcem a jako takový-novopečený otec prostě bude muset rád sedět doma a být po ruce. Což Vašek starší uznal, vzpomenuvše na své mládí. Takže myšlenku předhodil hrací partě a udělal dobře.

O cestě se diskutovalo a probíraly se různé varianty a nápady zhruba od listopadu 2010. Konkrétní podoba plánu cesty se začala rýsovat na začátku května 2011, kdy se v rámcovém plánu začaly rýsovat body zájmu a místa noclehů. Vlasta s pomocí internetu vyhledal možnosti ubytování, oslovil ubytovatele a dojednal podmínky. Hlavní zásadou přípravy plánu bylo: „PLÁNOVANÁ TRASA NENÍ DOGMA“, „ŽÁDNÝ MUS“ a „POHODA“.

Jukněte na fotogalerii.

 

Náhledy fotografií ze složky FO3 Balkan Tour 2011


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář