Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co je to vlastně rybolovná technika

24. 10. 2007

ObrazekRybolovná technika

 

 

V každém z nás bez ohledu na věk je touha vzájemně porovnávat své síly a schopnosti. Nejinak je tomu i v rybaření. Závody v chytání ryb různým způsobem a na různých vodách byly a jsou velmi rozšířené a velmi oblíbené po celém světě a ve všech věkových kategoriích.

To však závodníkům nestačilo - chtěli porovnávat, kdo dokáže hodit nástrahu dál a kdo přesněji na cíl. A tak se od vody přestěhovali na hřiště a postupně začalo vznikat nové sportovní odvětví – rybolovná technika – casting. Soutěží se v několika disciplínách podle pevně stanovených pravidel. Disciplíny se dají rozdělit na hod zátěží, nebo muškou. V obou případech se hází buďto do dálky, nebo na terče.

 

Rybolovná technika má u nás velmi starou tradici - v roce 2005 si příznivci tohoto sportu připomněli 70 výročí začátků rybolovné techniky. Během těchto let se Česká republika vypracovala k naprosté světové špičce. Naší zřejmě největší legendou je Mgr. Věra Čapková (na fotografii), která od roku 1963 získala 17 zlatých, 20 stříbrných a 30 bronzových medailí z evropských a světových šampionátů.

 

Takže - přijďte si zkusit - kdo dál a kdo přesněji !

 

                                                                                                      h.o.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář