Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ahoj,

zdravím všechny házenkáře (-ky) a přátele tohoto sportu. Jak již bylo v upoutávce naznačeno, i tentokrát jsem hráli házenou. Zní to logicky, že na tréninku házené budeme hrát házenout. Ale loňská sezóna byla jiná - to jsme častěji do míče kopali, proto jsem stále v údivu, jak famózní začátek zažíváme. Jen tak dál....

a

Ale zpět k pátku. Kapitáni David a Karel měli možnost vybrat si spoluhráče dle vlastních představ. A musíme říci, že se jim to povedlo, neboť hra byla dosti vyrovnaná. Karel, Ondra, Martin, Harry, Kuba D., Standa a Malda se utkali proti Davidovi, Kubovi, Hajčusovi, Katce, Dárečkovi, Láďovi a Patrikovi (na koho jsem zapomněl, ten se musí do příště zlepšit, aby mi utkvěl v paměti!!!).

a

Z počátku utkání ovládalo družstvo Davida: Karlova brána přijímala téměř každou střelu, neboť obrana se teprve sehrávala a skvěle připravený Patrik umístil téměř každý míč za Karlova záda. Zkušený golman však své hráče dokázal vyburcovat a ti se také nenechali střelecky zahanbit. Proto se ze zápasu stala ohromná přestřelka. Karlova obrana se však postupně začala zacelovat a přestala pouštět soupeře do akcí. Zdálo by se, že se tím chopí taktovky nad zápasem, ale nebylo tomu tak. Mnoho střeleckých pokusů zastavilo tri brankářů David, Kuba, Hajčus, kteří až chvílemi pili soupeřům krev, neboť je nenechali skórovat.

a

Na jakém čísle se zastavil ukazatel branek si opravdu nepamatuji. Ani jaký z týmů byl gólově úspěšnějí. Tradiční hru na "dva vítězné" však jednoznačně vyhrál Karlův tým dvěma rychlými útoky. A to tak rychlými, že si Katka jednoho z nich ani nevšimla a dožadovala se pokračování. Tak snad příště:-)

a

Nevybavuji si žádného hřáče, který by se v pátek neprosadil. Z toho se dá usoudit, že si snad všichni více méně dobře zahráli.

a

To by tak bylo vše z pátečního tréninku. Koukejme se i nadále scházet v takovémto počtu, ať se nedostane na ten komerční sport:-)

Tradičně připomínám: sraz v 19:45 a to už i s uzdraveným Honzou Š.

a

Sportu zdar

Kuba



Zdravím příznivce házené. V pátek jsme se sešli v obvyklém čase na pravidelném tréninku házené. Účast byla více než hojná a samotného mě překvapilo, že jsme se sešli v počtu, který byl akorát na házenou. Kapitáni si vybrali své spoluhráče a začalo se hrát. Kapitán David si vybral: Láďu, Martina Hájka, Patrika, Jakuba Pařízka, Dárečka a Katku Druhý kapitán Karel si zvolil za své spoluhráče: Ondru, Jakuba Diviše, Martina Vodňanského, Maldu, Standu a Harryho.

 

Krátce po rozcvičení se začalo hrát. Hra plynula ze začátku poklidně a Davidovo mužstvo si vypracovalo ze začátku náskok 5 branek. Později se hra vyrovnala. Brankář David taky pustil nějaké laciné branky a za chvíli byl střídán Jakubem Pařízkem. Hra se neustále přelévala na jednu nebo na druhou stranu a každou chvíli lovili brankáři míče ze svých sítí. Branek padlo jako šafránu a jedna byla hezčí než druhá. Ke konci se projevila malá fyzička některých hráčů a hrálo se především na brejky. Za nerozhodného stavu se začalo hrát na 2 branky za sebou a tuto loterii lépe zvládlo Karlovo družstvo.

 

V Davidově družstvu skvěle zahráli Patrik, který se asi podílel na výsledku nejvíce brankami. Dále Jakub Pařízek a jeho perfektní přihrávky na pivotku Katku. Nesmím zapomenout na Martina Hájka, který byl teprve na druhém tréninku a zhostil se postu střední spojky, kde nádherně rozděloval přihrávky všem spoluhráčům. Martin se ukázal taky jako výborný brankář, který přiváděl soupeře až k zoufalství. Mnoho hráčů si na něm vylámalo zuby. Tu a tam se zaskvěl i David a občas i Láďa, který má spoustu zkušeností. Nesmím zapomenout na Katku, která vytvářela na soupeře neustálý tlak a vybojovala spoustu faulů na svojí osobu. Skvělou obrannou práci odváděl i nejmladší házenkář Dáreček, který, ač nízké postavy, zastavil spoustu brejků soupeře a byl platným hráčem v Davidově družstvu.

 

V Karlově družstvu hráli výborně Jakub Diviš, který přispěl několika rychlými výpady, a dal tak spoustu branek. V dobrém světle se ukázal i Malda, který svou bojovnou hrou zabránil spoustě branek. Martin Vodňanský výborně rozděloval své přihrávky na spoluhráče a občas poslal svojí vizitku i na brankáře. Se slovy k zemi vyslal nechytatelnou ránu, která trhala sítě za brankářem. Ne vždy ale rozvlnil síť a brankář si mohl připsat výborný zásah, který zvýšil jeho sebevědomí. Výborný zápas odehrál i Harry. Jeho rychlý pohyb a nečekané střely dělaly obraně i brankáři velké potíže. Dobrý zápas odehrál i Ondra, který hrál výborně na křídle a občas se prosmýknul do dobré příležitosti.

 

Páteční trénink se vydařil. Velkou kaňkou se stala příliš tvrdá hra, která se na tréninku začíná objevovat. Své by o tom mohli vyprávět Katka, Harry, Standa a mnozí další. Hra by se měla zklidnit a mělo by se za tvrdé kontakty začít vylučovat. Na toto téma bych rád rozvedl diskuzi.

 

Co přinesla tisková konference, nevím, protože jsem se jí nemohl z osobních důvodů zúčastnit, a to ani mimořádné sobotní tiskovky na uhašení žízně.

 

V pátek nás čeká další trénink, tak doufám, že se sejdeme opět v hojném počtu.

 

S přáním hezkého týdne David J.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

žádné střídání...

(Kuba, 22. 10. 2008 21:56)

Omlouvám se všem, které jsem nepochválil, ačkoliv se domnívají, že by si pochvalu zasloužili!!! :-) Katka má pravdu - žádné střídání nebude. Hlavním reportérem je Přéma. Nemám vůbec v úmyslu sesadit ho z křesla. Jen jsme ho museli zastoupit, neboť se někde flákal:-)

žádné střídání...

(Katka, 22. 10. 2008 16:28)

... ať píšou oba dva najednou, když jim to tak pěkně jde a krásně se doplňují! :o)

reakce na Kubu a Davida :-)

(Přemek, 22. 10. 2008 15:03)

Ahoj. Nedohadujte se tu o blbinach. Oba clanky byly skvele. Takze od priste se muzete v psani stridat :-).

reakce na Kubu

(David, 22. 10. 2008 14:53)

No to je od tebe hezké, ale já jsem se snažil pochválit každého hráče, protože každý hráč hrál dobře. A ona každá pochvala potěší. Někdo by si mohl přečíst článek a říci si, jo hrál jsem dobře, ale není tam o mě ani věta. To se na to můžu vykašlat a příště nepříjde. Ty jsi se zaměřil čistě na sportovní výkon. Já jsem se zaměřil na jednotlivé hráče. S pozdravem David J.

reakce na Davida

(Kuba, 22. 10. 2008 10:00)

Ve sportovní zprávě přeci nemůžeš chválit každého. Si představ, jak by si psal o 22 hráčích, kdyby jsme byli třeba fotbalisti. Musíš vyzdvihnout jen určitá jména - pro danný den těch nejlepších (jestli jsi četl můj článek pozorněji, mezi těmi vyvolenými figuruješ i ty ;o) ). Ti ostatní se budou příště o to víc snažit:-)

reakce na Kubu

(David, 21. 10. 2008 15:13)

No posouzení, který z článků je lepší bych nechal na někom jiném. Tvůj článek je dobrý, ale můj je lepší. Ve svém článku napíšu o každém hráči alespon krátkou zmínku. Zatímco ty ne. Nechť si každý udělá obrázek. S pozdravem David J.

články

(Kuba, 21. 10. 2008 12:24)

Jsem rád, že jsme se s Davidem obsahově sešli a to i přes to, že jsme každý hráli v jiném družstvu. Nestranné posouzení nám jde výborně:-)
Davidův článek je taky skvělý, ale nic méně ten můj je přeci jen o trochu lepší :-)))

pochvala

(Katka, 21. 10. 2008 9:58)

Kubo, Davide, super články! :o)

Konflikt se zákonem

(Kuba, 20. 10. 2008 19:57)

Přémo, máš průser:-) Že jsem ti dodal fotografie ze sportovního klání ještě neznamená, že je můžeš kdekoliv vystavovat!!! Mně je to celkem jedno, ale Harry a David můžou být naštvaní, neboť je fotky usvědčují z krádeže míčů (viz. Dreamteam poprvé i podruhé). Ale je to vlastně jejich blbost - měli je lépe schovat - ne pod triko :-)