Jdi na obsah Jdi na menu
 


V den zahájení mistrovství světa ve fotbale se sešli sedlčanští házenkáři na pravidelný trénink. Účast nebyla nijak vysoká. Celkem se nás sešlo 6. Jmenovitě: David, Standa, Ondra, Harry, Karel a Malda.

 

V 6 lidech se toho moc hrát nedá, ale i tak jsme se šli proběhnout, i když v úmorném horku to bylo opravdu dost náročné. Začátek tréninku byl pojat házenkářsky a to především střelbou z křídla přes ruku. V brance byl David a tu a tam dostal i gol. Především od Maldy. Po úvodním zahřátí přišel na řadu fotbálek 3 na 3.

 

David hrál s Maldou a se Standou proti Karlovi, Ondrovi a Harrymu. Zpočátku měl navrch Davidův team, ale postupně se hra vyrovnala a soupeř se dostal do velkého vedení, které už se Davidovi a spol nepodařilo stáhnout na rozumný poměr. Výsledek zápasu tak činil 15:10 ve prospěch Karla a spol. V brankách ukázali své schopnosti především Harry a Malda. V útoku Standa, Ondra, David a Harry, který dal spoustu branek. Hru výborně dirigoval Karel přesnými přihrávkami do nohou spoluhráčů. Jak už jsem zmínil, tak v horku se hrát nedalo, tak se David a posléze i Standa přestali vracet a nechali v tom Maldu, jak se říká, „vykoupat“. Sorry Maldo.

 

Závěrečná fáze tréninku se nesla v házení sedmiček a devítek. Při sedmičkách byly v brance Karel a Standa. Každý z hráčů měl na každého brankáře 10 pokusů. Výborným exekutorem se stal Ondra a Harry. Velké zklamání prožil David, kterému se sedmimetrové hody příliš nedaří. Brankáři měli výborně postavené tyčky. Já jsem jich z 30 pokusů trefil asi tak 8.

 

Když šel do branky Malda, tak jsme stříleli asi tak z 9 metrů. Opět každý 10 pokusů. Zde se opět zaskvěl Ondra, Standa, Harry i Karel. Ovšem David dal jenom 1 pokus z 10 střel. No hrůza. Po devítkách jsme trénink ukončili a většina hráčů šla na Vyšehrad. Vynechal Ondra a Harry, který měl třídní sraz.

 

Na Vyšehradě jsme rozebrali právě ukončený trénink a vesměs i celou házenkářskou sezónu. Jejím vyvrcholením bude příští týden fotbalový turnaj Taverny Cup. Podrobnosti o turnaji sdělí Harry na našich stránkách v průběhu tohoto týdne.

 

S přáním hezkého týdne se loučí David Jindrák DiS

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

krátký reprort z Taverny Cupu

(buri, 23. 6. 2010 12:21)

Vážení házenkáři,dovolte mi pár slov k naší druhé účasti na turnaji Taverny Cup,který proběhl 19.6.,v rámci oslav Rosa a zároveň byl poslední naší akcí v tomto ročníku.
Sraz v 7:40 jsem dodržel pouze já,chvíli po mě dorazil Šimi ml,Malda,David a Aleš a nebýt sourozenců Divišových,hráli jsme snad v 5.
Los krátce po 8.Losoval jsem jako první a vytáhl si překvapivě nás,byly 2 skupiny po 8 mužstvech,takže jsme si zahráli dosyta.
Bližší komentář si snad zaslouží pouze první 2 nebo 3 zápasy,tedy hlavně ten první.V tom jsme nastoupili proti Atlantiku a po skvělém výkonu a dodržení taktiky ho vyhráli.Soupeř hrál pouze ve 3,ale i tak hráli velice dobře.První gól vsítil David,soupeř následně po rohu vyrovnal,nám se však podařilo chvíli přd koncem dát ještě jeden gól a překvapení bylo na světě.Do druhého zápasu nás posílil Karel a dokonce porazilo i pár fanoušků.Druhý zápas jsme taktéž sehráli více než dobře.Soupeřem nám byl Czech Portugal,tedy loňský vítěz.I letos jsme s nimi hráli na remízu,byť měli několik šancí,nemohli překonat skvěle chytajícího Aleše a pružnou obranu.Satanžel 2 min před koncem se mi před dobíhajím hráčem podařilo krásným skluzem skórovat do vlastní branky.Škoda.No,1:0 není tak hrozný.Myslim,že do dalšího zápasu nás posílil Šimi st,ale nebylo to nic platný,prohráli jsme ho tuším 3:1,náš gól dal Kuba.Pak to šlo ráz na ráz.Nevim přesně ty výsledky,ale tušim,že to bylo nějak takhle: 5:0,6:0,9:0.Až ten poslední zápas jsme zase zabrali a rupli snad 4:1,náš poslední gól dala Katka,která si ho za svůj výkon zasloužila a byla odměněna šampáněm od pořadatelů.To jsme pak s chutí vychrupli,vyfotili se a mazali domu.Večer jsme zakončili u Šimiho na chajdě v malebném kraji u Vltavy.
Závěrem bych chtěl všem zúčastněným poděkovat za skvělý výkon a za to,že vůbec přišli.Hned prvním zápasem jsme překonali naši loňkou účast,takže spokojenost.Myslim si,že naše další výkony poznamenalo několik nešťastných zranění,čímž jsme nesplnili to,co jem si přál na začátku,tedy nezranit se.Nějaký šrám utrpěl snad každý,např.Karlův odřený kotník,Aleš několikrát pěkně nakopnutý,Kubův zvrklý kotník,můj zvrklý kotník a následně i moje koleno (natržený přední křížový vaz a rozdrcen zadní roh vnitřního menisku=4 týdny klidu).
Ještě jednou všem díky a za rok to bude určitě ještě lepší.Jinak,doufám,že v září se sejdem v co největším počtu.Užijte si léto a sportu zdar. Buri

Poslední trénink

(ŠiMi, 15. 6. 2010 15:34)

Znamená to, že v pátek již trénink nebude? Pudeme radši rovnou na Rosu?

taverny cup

(buri, 14. 6. 2010 23:37)

Zdar,zde jsou základní údaje k Taverny Cupu:sraz v 7:40 u Technickejch,nebo na hřišti,startovný je 1000,-,takže to vychází 100,- na osobu,los bude na místě,snad se dostaneme do lehčí skupiny,hraje se za každého počasí,pouze kdyby byl nějaký blizard,tak to zrušej.Vemte si opět černý trika,rozlišováky mám u sebe.Pouze bych chtěl poprosit,aby někdo vzal kopačák.Sám ho nevlastnim.Hraje se 4+1.Nás je 10 (+ možná Karel),tedy máme dost lidí na střídání.Sestava a z ní vycházející taktika bude probrána na místě. Vemte s sebou nějaké fanoušky,pokud to bude možné.
Na závěr tedy soupiska potvrzených hráčů:
Z.Šimek,H.Šimek,David,Malda,Patrik P.,Standa,Aleš V.,
Kuba Diviš,Katka,Buri.Doufám,že se tedy všichni dostaví.
P.S.jak jsem uvedl,Kuba D.,je potvrzen v týmu,dnes se mi konečně dovolal
Zdar v sobotu

Taverny Cup

(Kuba, 13. 6. 2010 23:17)

Kdyby mi Harry zvednul telefon, mohl jsem mu osobně nahlásit, že rád vypomůžu s obhajobou loňského šestého místa!