Jdi na obsah Jdi na menu
 


Házenkářský trénink ze dne 22. 1. 2010

 

 

 

V pátek chviličku před 20. hodinou jsme se začali scházet na pravidelný páteční match. Někdo přišel později, někdo tam byl včas. Po přemlouvání některých spoluhráčů a patřičném rozcvičení se začala hrát házená. Začali jsme hrát asi tak od 20:15. Rozdělení družstev utvořila dvojice kapitánů. Protentokrát se stali kapitány Jakub Pařízek a Přemek.

 

 

 

Rozdělení bylo následující:

 

 

 

Přemek si vybral tyto spoluhráče: Karla, Ondru, Hajčuse a Davida.

 

 

 

Pařez si zvolil tyto spoluhráče: Harryho, Dárečka, Maldu a Standu.

 

 

 

Nu začalo se hrát. Ze začátku byla hra velice vyrovnaná a obě mužstva se střídala ve vedení. Po chvilce se miska vah převážila na team Kuby a ujalo se místy až 6 brankového vedení. Pro Přemka a spol to byla však velká vzpruha a začali postupně hru dotahovat a nakonec se dostali i do 2 i více brankového vedení. Okolo 21:20 se začalo hrát na dvě branky za sebou a každý z teamů mohl rozhodnout ve svůj prospěch. Štěstí se však přiklonilo na team Přemka a spol. a po právu zvítězili. Rozhodující branku vstřelil samotný kapitán, který patřil k nejlepším hráčům na palubovce.

 

 

 

Nyní bych se pustil do hodnocení všech hráčů. Nejprve začnu u teamu Kuby.

 

 

 

Tak velkou pochvalu si zaslouží samotný kapitán Kuba, který se prosazoval jak v útoku, tak v obraně a v neposlední řadě se dokázal prosadit i jako kvalitní brankář. Kuba řídil hru svého mužstva nejčastěji z postu střední spojky. Je vidět, že toto místo mu sedí. Dobrou střelou strašil celou obranu i brankáře. V obraně vybojoval spoustu míčů. Na křídle vládnul Dáreček s Maldou. Nejdříve k Dárečkovi. Ten vybojoval spoustu faulů na svojí osobu a byl nedílnou součástí svého teamu. Tu a tam se dostal i do kvalitního zakončení. Nejlepší střelu předvedl z postu spojky, kdy kvalitním podstřelem vystrašil celou obranu i s brankářem. Výborně si zabíhal a občas připravil dobrou pozici pro své spoluhráče. V obraně se zaskvěl několika získanými míči. Na druhé straně vládl Malda. Obrana s ním měla velké problémy a často se dokázal prosadit ke kvalitní střele z křídla. Ke konci však svoje šance přestával proměňovat. Malda se zaskvěl jak v útoku, ale především v obraně a hlavně v bráně. Několik jeho zákroků bylo velice kvalitních. V obraně si dokázal poradit s Davidem a tu a tam i s Přemkem. Hra Harryho byla také velice dobrá. Při útočení předvedl několik přesných střel a svým pohybem deptal celou obranu. Nebylo pro něj problém přejít jeden na jednoho. Se svým nízkým těžištěm dokázal projít až na brankoviště, odkud se málokdy zmýlil. Svojí kvalitu ukázal i v obraně a především v brance. V obraně několikrát předvedl kvalitní zákroky. Svůj kvalitní výkon dokázal předvést i v brance, kde výborně zlikvidoval několik kvalitních střel od Davida a především od Přemka. Chvílemi předváděl excelentní zákroky, za které by se nemusel stydět ani Petr Štochl. V teamu Kuby hrál výborně i Standa. Při útočení s ním měla obrana plné ruce i nohy práce. Standa předvedl několik přesných a tvrdých střel, které skončili většinou v brance. V obraně byl nepostradatelným článkem svého teamu. Vybojoval spoustu míčů a pevnou rukou vládnul svému místu na brankovišti. Nenechal se však zahanbit ani v bráně.

 

 

 

Nyní je na řadě Přemkům team. Začnu samotnou hrou kapitána Přemka. Svým myšlením a přesným uvolňováním svých spoluhráčů připravil spoustu šancí. V útoku byl naprosto nepostradatelným. No jako správný kapitán. Když už to nešlo, tak zval střelbu na sebe a málokdy minul cíl. Nastřílel veliké množství branek a ještě více jich připravil. V obraně vybojoval spoustu míčů a pečlivě je rozehrával na své spoluhráče. V brance předvedl několik výborných zákroků. Karel byl pro svůj team platný ve všech částech hřiště. Především však v obraně a v brance. Několik přesných přihrávek proměnili jeho spoluhráči. V obraně dokázal vymazat Maldu. Svým přístupem ke hře dokázal vyhecovat své spoluhráče. Na řadu přichází Hajčus. Martin odehrál kvalitní zápas především v druhé části hry, kdy výborně chytal. Předvedl několik výborných brankářským zákroků. Pro svůj team byl platný i v útoku. Několikrát přesně přihrál do šance svého teamu. V obraně vybojoval spoustu míčů. Zakončení se Martinovi tentokráte moc nevedlo. Veliké množství přešlapů dělá kaňku na jeho výkonu. Ale ze začátku s tím měl problémy každý. Hra Ondry byla taky velice kvalitní Pro přihrávky si zabíhal z postu křídla až na pivota. Několikrát dokázal přesně zakončit. Ondra hrál především na křídlech, kde uplatnil svojí rychlost a přesnost. Byl velice platným hráčem Přemkova teamu. Posledním hodnoceným bude David. David se začátku hrál na postu spojky. Ne moc kvalitně. Postrádal nápady na uvolňování spoluhráčů a hru zbytečně kazil. Avšak několik pochval si zaslouží taky. Z postu spojky se přesunul na post pivota, který mu z počátku velice svědčil. Těžil z perfektního uvolňování od svých spoluhráčů a z brankoviště se málokdy zmýlil. Na svojí osobu vybojoval spoustu faulů. V obraně si dokázal poradit s většinou protihráčů. Na chvilku si odskočil i do branky, ale to slavně moc neskončilo. Prakticky si sáhnul na míč pouze, když ho vytahoval ze sítě. Jinak nic moc.

 

 

 

Následující trénink se uskuteční dne 29. 1. 2010 ve 20:00.

 

 

 

A nyní bych chtěl apelovat na všechny házenkáře, aby přišli v hojném počtu a především včas. Abychom se za 5 minut 8 nemuseli modlit, abychom se vůbec sešli. Jinak okrádáme sami sebe o čas. Abychom opravdu byly v 8 na palubovce a začali se rozcvičovat.

 

 

 

Tak tedy sraz v 19:55 v kabině tělocvičny.

 

 

 

S přáním hezkého týdne se loučí David Jindrák DiS

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pravidla

(ŠiMi, 29. 1. 2010 10:08)

Tak jako prorážení nebo kroky takřka nepískáme a ti nejlepší v každém utkání několikrát tímto způsobem pochybí, ale je třeba zajímavé, že za některé bránění v brankovišti pískají na ME "9" a za jiné "7", někdy při jasné šanci, ale bez střely nechají "9" jindy "7", někdy za faul na střelno ruku vyloučí, jindy ne, vždy vylučují za faul na hlavu /byť třeba neúmyslný/, fauly ze zadu na ME prakticky nejsou. Problém je jasný, bez rozhodčího nelze dosáhnout nějakého plně objektivního pískání a my rozhodčího nemáme. Pískáme si to tedy na základě toho, že se doznáme a doufám, že i dle pravidel fair play. A v tom bychom měli pokračovat s mírnou regulací ve prospěch mezinárodních pravidel.

Možná omluvenka

(Kuba P, 29. 1. 2010 9:43)

zdrvím všechny nevim jak na tom dneska budu časově tak kdybych to nestihl tak se nezlobte a dobře si zahrajte

Omluvenka

(standa, 28. 1. 2010 22:45)

Omlouvám se všem házenkářům z pátečního tréninku z pracovních důvodů. Doufám že si zahrajete tak hezky jako posledně. Tak sportu zdar.

pravidla

(Kuba, 28. 1. 2010 21:52)

Tak jsem taky jednou kouknul, jak se hraje ten handball na evropské úrovni a zjistil jsem, že naše pískání faulů je dosti fatální. Za drobné postrčení hned pískáme devítku, zákeřné fauly ze zadu nehodnotíme dvouminutovým trestem, ani sedmičkou...nabízí se dvě možnosti - hrát si podle našich "pravidel", nebo se trochu přiblížit těm oficiálním (ale s tím bych byl docela opatrný!!! - mohlo by to více uškodit, než přilepšit - ale kdo ví...)

neúčast

(Kuba, 25. 1. 2010 11:02)

Omlouvám se, že jsem se včas neomluvil z pátečního tréninku. Opakovat se to už nikdy (snad) nebude!!! :-)
Tento pátek se na vás těšim - už dnes bych si šel zahrát...

Konečně kvalitní článek :-)

(ŠiMi, 25. 1. 2010 0:34)

Hezký a hlavně včasný článek, jakobych tam byl :-)