Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fotbalový trénink

 

Již několik let patří páteční večer sedlčanské házené. Bohužel v pátek 23.10.2009 tomu tak nebylo. Před starou sportovní halou se ve 20:00 sešlo pouhých 5 hráčů a tak nebylo divu, že se našli i takoví sýčci, kteří chtěli trénink rovnou zrušit. Nakonec jsem musel tento nordický uzel rozseknout osobně /ŠiMi/ a zavelel jsem k tréninku. V devíti lidech, kteří nakonec přece jen dorazili se házená hrát nedá a tak přišel na řadu oblíbený doplňkový sport všech házenkářů – fotbálek.

 

Družstvo žlutých: Hary, Přemek a David J. a Kuba D.

 

Družstvo barevných: Karel, ŠiMi, Katka, Martin V. a Standa P.

 

Ač mělo družstvo Karla početní převahu na hřišti toho nedokázalo nijak využít. Spíše než fotbalu se věnovali osobním sporům, kdo má kde stát, nebo nestát. Zřejmě budeme muset vymyslet nějaký klíč, kdo s kým hrát může a kdo s kým hrát naopak nesmí, abychom se těmto nesportovním aktivitám nemuseli při trénincích věnovat. Uvědomte si přátelé, že pokud Karel někoho kritizuje, myslí to dobře a ve prospěch celého týmu. A ty Karle zase zvaž, zda-li je kritizovaný jedinec schopen dobře míněnou radu unést J. Kritiku si opět zaslouží Kuba Diviš, který se podvody při losu hráčů snaží dosáhnout nespravedlivého rozdělení a opětovně zabránil vytvoření legendární dvojice Hary-ŠiMi.

 

Zpět ke hře. Běhavé žluté družstvo si budovalo výrazný a systematický náskok, jejich převaha byla až drtivá. Prosazovali se jak z brejků, tak při nátlakové hře. Barevné družstvo nevěřilo svým očím, co je všechno možné. Zvláštní pochvalu si zaslouží bratři Jindrákové, kteří zakopali válečné sekery a předváděli brilantní techniku a skvělé zakončovaní schopnosti. HaryPišulka jako tradičně bojoval jako dvojocasý lev a Kuba D. zprvu vůbec nestřílel, ale nakonec i on přidal několik důležitých branek. Je nesporné, že i přes narůstající pivní bruch /mimochodem v jeho věku sem takový neměl/ má ze všech sedlčanských hráčů nejlepší kondici – na házenou běžel rovnou z tréninku floorballu, na který běžel rovnou z lesa atd….

 

Za rozhodující okamžik lze označit nevinný střet ŠiMiho a Přemka, respektive míče a Přemkovi nohy, kdy došlo k nepříjemnému zvrtnutí kotníku a Přemek musel předčasně do sprch. Do družstva žlutých přešla Kačka. Hra se kupodivu vyrovnala, což nečekal nikdo, původně žlutí navrhovali, že budou hrát ve 3 proti 5. Nicméně pak nastal další zlom v utkání, kdy po šikovné otočce ŠiMiho /koho jiného/ upadl David a způsobil si přitom výron kotníku. David se ukázal jako větší bojovník než Přemek a trénink přes fyzický handicap dokončil. Na jeho hře byl horší pohyb samozřejmě patrný. V té chvíli se stalo něco neuvěřitelného, barevné družstvo začalo kombinovat, běhat a střílet. Žlutých jakoby bylo na ploše jen polovina. Karel, Standa, Martin a ŠiMi, předváděli kombinace z kterých zrak přecházel. 15 brankový rozdíl zcela umazali a při hře „na 2 vítězné“ družstvo žlutých doslova smetli obávanou vlnou TSUNAMI.

 

P.S. Akce LASKI – kdo jste ještě v rámci akce Laski nepozval vynikajícího gólmana na trénink 30.10.2009 neprodleně tak proveďte.


                                                                                          ŠiMi


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

omluva

(Kuba, 30. 10. 2009 11:34)

Musím se bohežel omluvit z dnešního tréninku - důvodem jsou neodkladné klubové záležitosti. Tak snad se sejdete v hojném počtu!

Všimli jste si....

(ŠiMi, 29. 10. 2009 12:40)

Všimli jste si, že když hrajem házenou tak máme tak 2 zranění za rok a jen kopnem do balónu tak 2 za trénink a jedno vážné. Ono ne na darmo se říká: "ševče drž se svého kopyta" nebo "z jednoho vola nestáhneš dvou koží", proto bychom měli zamakat a sejít se v hojném počtu.
P.S. Ondra má zranění a je na měsíc mimo, ale slíbil, že pošle Dárka - tak uvidíme.

Netřeba omluv

(Přemek, 29. 10. 2009 6:12)

Ahoj ŠiMi.

Není nutné, aby ses mi omlouval. Vždyť ty jsi mi s kotníkem nic neudělal. Za vlastní nešikovnost si můžu já sám.

kondička

(Kuba, 28. 10. 2009 14:53)

Kritizovat můžeš, ale všichni stejně vědí, jak to je: spravedlivé vybírání týmu se vždy snaží narušit Šimi, neboť si bere hned žlutý rozlišovák, aby mohl být s Pišuldou. Proto jsem se rozhodl jim ten legendární pár spravedlivě rozdělit ;-)

A s tou kondicí to ještě není ideální - florbal i házenou sice uběhat zvládnu, ale v další fázi tréninku /při doplňování tekutin/ už přestávám stíhat. Na tom musím ještě zapracovat!

Ahoj Přemku

(ŠiMio, 28. 10. 2009 12:05)

Ahoj Přémo, promiň za ten kotník - moc mě to mrzí. Škoda, že nepřijdeš. Ani sem si nemyslel, že je to tak vážné. Tak ať do dokulíruješ.

Super článek

(Přemek, 28. 10. 2009 10:39)

Zdravím všechny sedlčanské házenkáře a pisatele článku zvlášť. Především musím ŠiMiho pochválit za bezvadnou reportáž. Je vidět, že neumí pouze mluvit, ale i skvěle psát.

A pak taky musím připojit omluvenku na páteční trénink. Stav kotníku stále není ideální. Do boty se sice vejdu, ale přeci jen ho ještě aspoň týden nechci moc zatěžovat. Tak si to užijte beze mě.