Jdi na obsah Jdi na menu
 


Shrnuji to co už Kuba P. několik nakousl při tréninku. Gymnasium Sedlčany má středoškolský tým házenkářů, kteří se potřebují sehrát. Proto nás vyzvali k přátelskému utkání v házené v jejich HALE. Zápas by měl být už tento pátek a to 27. 11. 2009 od 20:00. Tedy pro nás mimořádný zážitek a možnost učit hrát mládež házenou. Zdůrazňuji, že je to přátelské utkání a fair – play je prioritou, kór když protihráčům bude někdy i o více než dekádu méně než nám /neplatí pro všechny/ Proto je nutné pro ty z nás, kdo to čte, aby psali, že mohou ať víme s kým počítat atd. …

 

Tedy přijďte si všichni zahrát proti opravdovým soupeřům. Zakopejme válečné sekery a vytvořme jeden společný tým, který může táhnout za jeden provaz. Tedy žádné já s tím on s ním, ale všichni DOHROMADY J.

 

Shrnutí tréninku ze dne 20. listopadu 2009

 

Na tréninku se již podruhé objevil Aleš – Laski a protože první trénink jeho družstvo prohrálo, byl tento trénink pojat tak trochu jako odveta za minule. Do rolí kapitánů byli tedy jmenováni dva opravdoví lídři: Přemek a ŠiMi st., škoda jen, že je Karel stále na listině zraněných, jinak by si mohli volit gólmani tak jak je běžné. A jak byli týmy zvoleny?

 

Žlutí: Laski, Kuba P., ŠiMi, Hary, Malda, Hajčus a Dárek

 

Barevní: Přemek, Kuba D., Šimi ml., Martin V., Standa a David

 

Proti minule se sestavy přeci jen trochu změnili, rád bych zde odpověděl na otázku proč jsem do týmu nedraftoval Davida, vzhledem k minulému tréninku, kdy se nás sešlo příliš mnoho spojek v týmu, chtěl sem tentokrát tým vhodně sestavit a tedy vzít 3 spojky a 2 křídla, můj záměr však vystihl Přemek a do týmu přetáhl Honzu-Šimiho, což jak se později ukázalo bylo možná rozhodující. Jde o to, že Honza je asi opravdu jediný ze Selčaňáků, který dokáže bezchybně zakončovat z pravé strany, což už mnohokrát dokázal, takže Malda, který je jako křídlo velmi podobného ražení je jen pro levou stranu, kterou dokáže zahrát polovina týmu, ale pravé křídlo týmu, který hraje proti Honzovi prostě schází.

 

Zpět ke hře. Zpočátku se zdálo, že budou mít žlutí navrch už kvůli hráčské převaze, jenže hra ukázala opak. Barevní získali na začátku mírný náskok. Ačkoliv se žlutým několikrát podařilo skóro takřka vyrovnat /vždy o jednu branku/ snad za celý průběh hry nedošlo ke srovnání na nerozhodně. Žlutí kazily přihrávky, kupily chyby, ale co jim hlavně scházelo byl střelec, nebo hráč, který by vzal zodpovědnost na sebe. Začnu u sebe /ŠiMi/ v obraně lehko průchozí, neběhal tak jak by se slušelo, Přemek ho několikrát udělal a i když si na mě Kuba D. mnohokrát nepřišel, rychlé změny Kuby a Přemka dělaly problémy. Kuba P. jediná střelecká jistota – i on však kupil chyby, v obraně nevýrazný Martina V. nedokázal patřičně eliminovat, nepřesouval a často za ním zůstával volný prostor. Laski – ve své podstatě nezklamal, ve většině případů na něj šli protihráči sami. Kriticky nutno uznat, že první trénink mu vyšel lépe, i když nezklamal, nedá se říci, že by chytil moc gólů navíc. Proti Honzovi Š., který střílel povětšinou sám, měl minule lepší průměr úspěšných zákroků. Hary, před svůj typický výkon plný nasazení, problematické bylo pro něj zakončení, snad nejčastěji střílející hráč z 6 m., ale velmi často mimo! Jeho obrana byla prošpikovaná velmi často fauly ze zadu, které by mu asi přísný rozhodčí spočetli. Malda dělal co mohl, ale Honza Š. ho velmi dobře bráni a když už se dostal ke střele tak často nedával. To, že se Honza proti němu tak často prosazoval omlouval tím, že ho nechával a nevěřil, že dá z takových úhlů tolik gólů. Hajčus byl jediné příjemné překvapení v týmu žlutých. Bojoval jako tygr, výborně bránil a vyrážel i k brejkům, které obvykle bezpečně zakončoval. Co byl jeho problém, byla střelba zprava mimo brejky. Dárek ač nejmladší již velmi zkušený hráč. Na Dárkovi se projevilo to, že nechodí na tréninky a zejména v první části hry nedával ani jisté branky, které v minulosti bezpečně proměňoval.

 

Barevní hráli běhavou a lehkou házenou, která asi platí na všechny, pravda je, že jim to v mnoha případech žlutí usnadňovali. Přemek překvapil v bráně, kdy nedostal snad jediný laciný gól a když se zapojil do hry překvapil opět a to neobvyklou rychlostí, která se dala jen těžko zastavovat. Na Kubovi D. je vidět, že hraje házenou 2 x týdně a získává stále více herní jistoty. Zpočátku se mu sice jevila branka jako zakletá a křídlo mu opravdu tolik nevyhovuje, také bylo znát, že je unaven po Florbale. Po té co nabral sil opět předváděl svou typickou hru založenou na rychlosti a přesné střele. Co říci ke hře Honzy Š. jeho hra je zvláštní, není házenkářsky tradiční, ale funguje. V obraně prakticky vymazal Maldu, což bylo překvapení zejména kvůli fyzickým dispozicím, kterými oba hráči disponují a v útoku jasně kraloval, když už barevní nevěděli co s balonem, jednoduše hodili míč Honzovi a on přesně zakončil, buďto pod Laskiho nohou nebo kolem, jestli se mýlil 5x pak je to mnoho. Nevídané. Byl to jeho den. Další velmi příjemné překvapení byl Martin V., nejenže byl v obraně bezchybný, tak jak jsme si od něj již zvykly. Tentokrát byl i při střelecké chuti a na bratra se mu opravdu velice dařilo. Najednou šlo i to co léta nešlo. Výstřel z náběhu a z náskoku. 206 cm vysoké „monstrum“ je samozřejmě nebránitelné pokud letí vzduchem. Gratuluji k výjimečnému výkonu J. Standa potvrdil svou třídu v bráně, ale dopředu je poslední dobou nějaký zakřiknutý. Všichni se ptáme, kde je ten chlapec s obří silou a tvrdou ranou. Standa rozhodně nehraje špatně, ale proti jeho loňským výkonům tam přeci jen něco chybí. David hrál svůj standard, jeho pozici zhoršovalo to, že na jeho oblíbený post střední spojky ho tentokrát prakticky nepustil Martin V., David často zabíhá na brankoviště a dostane-li tam přihrávka pak už se obvykle nemýlí. V obraně výborně zastavoval Haryho, ale gólů mohl dát i více než dal.

 

Na dva vítězné také zvítězil Přemkův tým, byť po boji, tyči a se štěstím.

 

Na páteční zápas /bude-li sehrán/, bychom potřebovali trenéra. Nejlepší by byl zřejmě Karel, který nás zná a je přirozená autorita, jinak by mohlo dojít k tomu, že se budeme hádat a hrát na postech, které nám nevyhovují. Já osobně to vidím takto:

 

Brána: Laski, Standa

 

Spojky: Přemek,  Kuba D., ŠiMi, David, Martin V., Standa, Hary

 

Křídla: Honza Š., Hary, Malda, Standa, Hajčus, ŠiMi

 

Pivot: ŠiMi, Dárek, Šimi

 

Všimli jste si, že jsem univerzál? A Pokud přijde Patrik nebo někdo další pak ho vždycky zařadíme, psal sem podle posledního tréninku a Kubu P. sem nechal gymplákům. Hlavně přijďte – nemůžeme prohrát – soupeř není z nejtěžších J

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

obava

(Katka, 3. 12. 2009 14:28)

Já mám jen strach, že to Zdenda ještě nerozdýchal, takže nevím, jestli o tom může psát... :o)))

článek

(Kuba, 3. 12. 2009 11:11)

Taky ho tu netrpělivě vyhlížím... Zdenda se angažoval, že ho napíše a bude kritizovat...a nic

A článek nebude?

(Katka, 2. 12. 2009 18:44)

Nebo aspoň nějaký kraťoučký zápis? :o)

zapas

(Kuba, 29. 11. 2009 19:44)

Uřízli!

zapas

(Katka, 27. 11. 2009 17:41)

Ahoj pánové, doufám, že zítra neuříznete ostudu. Užijte si to, budu na vás myslet :o)

rozhodčí

(Přemek, 27. 11. 2009 13:31)

Pískat bude Karel. Už jsem mu volal.

Není rozhodčí možná...

(Kuba P, 27. 11. 2009 12:16)

Problém je jak se ptal Přemek v minulém článku kdo bude rozhodčí? Asi nikdo možná jestli Šíma ale nevím jestli se mu bude chtít chtělo bz to někoho kdo hru lépe zná.

potvrzení

(Kuba P, 27. 11. 2009 12:03)

Tak sme se domluvili a vypadá to že se sejdem tak dneska ve 20.00h ve velké tělocvičně na gymplu vás budem čekat

Super Přemku

(ŠiMi, 27. 11. 2009 11:42)

Jó Přémo a nezapomeň kapitánskou pásku, kdyby se přeci jenom hrálo ať si titulovanej :-)

re: giganti

(ŠiMi, 27. 11. 2009 11:41)

Nemáš na ní číslo? Třeba by jí Martin mohl zavolat, byla by to bomba. A kdyby měli 7 dětí, mohly by hrát za Selčany, ale nejspíš basketball :-))).

giganti

(Kuba, 27. 11. 2009 11:20)

Kdyby se dal Martin V. s touto dívkou dohromady, tak bych si založil sázkovou kancelář a vypisoval kurzy na velikost jejich potomků :-))
http://www.novinky.cz/koktejl/185448-nejvyssi-modelce-sveta-s-205-cm-sahaji-ostatni-divky-jen-po-prsa.html

nakonec jdu

(Přemek, 27. 11. 2009 5:45)

Situace se u mě mění každým okamžikem, takže na trénink nejspíš dorazím.

trénink

(Kuba, 26. 11. 2009 21:44)

Kubo, i kdyby jste se nesešli, tak ty potvrzené přiveď na trénink! Sehrajete se klidně v malé hale. A třeba začnou chodit s námi pravidelně!

stále nevím

(Kuba P, 26. 11. 2009 20:43)

pořád nevím zda my se sejdeme několik kluků má zítra stužkovák někteří neví jak se do sedlčan dostat ale pár již účast potvrdilo na stoprocent to potvrdím zítra co nejdřív přes den omlouvám se že to sháním tak narychlo ale překvapil nás datum středoškolek čekali sme až leden nakonec je to už v úterý

jdu

(Kuba, 26. 11. 2009 10:36)

Jdu!
(a menší reakce na článek: "Přemek překvapil" je strašná blobost - co chodim na házenou, tak tohle je Přemkův standart!! Dobrý brankář, strašně rychlý, technický hráč, který má dokonalý přehled nad hrou)
Neberte to jako podlejzání - berme to jako motivaci, jak dobří chceme všichni být ;-)

Účast

(David, 26. 11. 2009 10:24)

Já tedy jdu. Dokonce jsem minulej týden potkal Patrika a slíbil mi, že taky příjde. Dyžtak dostane přes hubu, když ne. AHoj David

Přemek nejde - škoda

(ŠiMi, 25. 11. 2009 21:19)

Doplňuji info z minulé tiskovky a minulého článku, Přéma nejde. Přemeku nešlo by to přeci jen nějak zařídit a na zápas přijít. Sme jen lidi a rozhodnutí se dají měnit posouvat atd. :-) Může to být i náš poslední zápas :-(

Sorry

(ŠiMi, 25. 11. 2009 21:15)

Omlouvám se za písmo článku, zapomněl sem ho změnit. Jinak shrnuji to již bylo u minulého článku David a ŠiMi dou, Katka ne, bo zůstává v Praze. Ostatní co o zápase víte napište zda dorazíte a Kubo ty dej závazně vědět, zda-li je běžný trénink v těcvičně nebo přátelák v hale. Pokud někoho potkáte tak ho informujte, ne všichni sou na webu /Hary a Laski sou mí/ a dyžtak to dořešíme operativně. Pokud má gymnásimum zájem, pak my sme k dispozici.