Jdi na obsah Jdi na menu
 


V pátek 27. 3. se uskutečnil tradiční házenkářský trénink. Účastníků bylo jako šafránu. Tréninku se účastnilo 14 házenkářských nadšenců. Kapitány se stali Jakub Pařízek a Harry.

 

Rozdělení družstev bylo následující:

 

Pařízek team hrál ve složení: David, Jakub Diviš, Katka, Karel, Honza a Patrik.

 

Harryho team hrál ve složení: Martin Vodňanský, Malda, Standa, Šimi, Dáreček a Patrik Pištěk.

 

Krátce po rozcvičení se začala hrát pravá sedlčanská házená plná osobních soubojů a nádherných náhodných kombinací. Zpočátku nebylo na hřišti příliš volného prostoru, ale postupem času se s tím obě družstva dokázala srovnat.

 

Nyní přistoupím k hodnocení jednotlivých hráčů. Nejprve se zaměřím na team Jakuba.

 

Sám kapitán určoval vývoj utkání. Jakub se dokázal prosadit ze všech pozic vyjma pivota, kam ho Katka moc nepustila. Jeho přesné střely většinou našly svůj cíl až za zády soupeřova brankáře. Jakub na palubovce naběhal spoustu kilometrů. Ke svým přesným střelám přidal spoustu přesných přihrávek a vybojoval veliké množství míčů. Jakub hrál výborně i v obraně, kde dokázal většinou uhlídat ranaře Patrika. Jakuba výborně doplňovala Katka, která hrála na svém tradičním místě pivota. Katka získala spoustu standardních situací, které výborně rozehrávala na své spoluhráče. Výborně hrála i v obraně, kde osobní obranou znepříjemnila život většině soupeřových spojek. Výborně zahrál i Jakub Diviš. Jeho útočné výpady obrana soupeře zastavovala většinou až za cenu nevybíravých zákroků. Jakub se pohyboval většinu času na spojkách. Výborně se doplňoval s Katkou. Na křídle hrál Honza, který několikrát přesně vystřelil. Honza dokázal uhlídat v rámci možností nebezpečné křídlo Šimiho. Honza hrál velice tvrdě a vyprodukoval spoustu faulů. Na druhém křídle hrál výborně Patrik. Výborně se doplňoval s Katkou a vůbec se všemi spoluhráči. V obraně se snažil uhlídat Maldu. V brance vládl Karel. Jeho zákroky přiváděli soupeře k zoufalství. Přesnými přihrávkami zásoboval svoje spoluhráče a tudíž měl spoustu asistencí. Po vystřídání hrál na střední spojce, kde rozděloval přihrávky na svoje spoluhráče. David strávil většinu času na spojkách, odkud několikrát přesně vystřelil. Ne všechny střely však prošly přes obranu. Bloky Martina ho už štvaly. Do kombinací se přiliž nezapojoval a všeobecně hrál pod své možnosti. Ke konci hrál chvilku i na křídle, odkud se jedinkrát prosadil. Několikrát se dostal i na brankoviště, ale přiliž se z něho neprosadil. V obraně se snažil hlídat soupeře a několikrát se mu to povedlo i bez faulu. Světlým okamžikem byl neviditelný podstřel, který Standa zaregistroval až v bráně.

 

V harryho teamu zahrál výborně Malda, který ke konci podstoupil spoustu sprintů. A protože to vydržel, bylo vidět, že fyzicky na tom je výborně. Pivot Dáreček dal spoustu branek. Šimi, Patrik a Martin Vodňanský měli spoustu starostí s vytaženou obranou, přes kterou se mockrát neprosadili. Čas od času však obrana povolila a dokázali vstřelit několik branek. Především ranař Patrik. Šimi několikrát proskočil z křídla a vystřelil, avšak Karel chytal ve výborné formě. Obraně dělal problémy i Harry, který několikrát přesně vystřelil především do šibenice. V obraně hrál dobře Martin Vodňanský. Několikrát zblokoval rány především Davidovi. V obraně hrál dobře i Malda. Šimi se v obraně taky předvedl ve vynikajícím světle. V bráně dobře zachytal Standa. Na vše sice nestačil, ale předvedl několik výborných zákroků. V útoku hrál taky dobře. Standa se prosadil k několika přesným střelám.

 

Většinu času mělo navrch Jakubovo družstvo. Vypracovalo si a postupně udržovalo až 13 brankový náskok. Okolo 21:40 se začalo hrát na dvě branky za sebou a Harryho team měl více štěstí v této loterii. Ani nevím, kdo dal rozhodující branky.

 

Na tiskové konferenci se dojednal datum přátelského utkání v Praze a to 20. 4. na Děkance. Tiskovka proběhla tradičně na Vyšehradě. Zúčastnilo se jí 7 účastníků. Karel, David, Malda, Šimi, Jakub P., Jakub D. a Katka. Šimi si dokonce zahrál i šachy. Sice nevím s jakým výsledkem, ale snad se to dozvíme v komentářích. Po půl 1 jsem tiskovku opustil a šel jsem domů spát.

 

S přáním hezkého týdne se loučí

 

David Jindrák
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

trika

(Přemek, 3. 4. 2009 5:37)

Kromě Kuby se mi z tréninku omlouval i Karel. Mimo znatelnou ztrátu klíčového hráče to znamená i možnou absenci rozlišováků. Snad se mi je podaří vyzvednout, ale kdyby ne, prosím každého, kdo si tento komentář přečte, aby si přinesl jedno světlé (nejlépe bílé) a jedno tmavé nebo výrazně barevné triko, abychom mohli odlišit týmy.

omluvenka

(Kuba, 2. 4. 2009 10:55)

Omlouvám se z pátečního tréninku. Sezóna začíná, tak si jedu oprášit píšťalku :-)
Sice jsem si termín zápasu již zapsal do diáře a začal prodávat lístky na toto prestižní utkání, ale se změnou se nějak vypořádám a budu očekávat další termín...

naháníte strach :o)

(Katka, 2. 4. 2009 8:36)

Že by se vás soupeř zalekl? :o)

Oprava

(Přemek, 1. 4. 2009 18:21)

Bude nutné vymyslet nový termín pro přátelské utkání. Soupeři se termín 20. a 27.4. nehodí. Za sebe můžu říct rovnou, že já pro změnu nemůžu ten další týden, tzn. 4.5. (ale určitě byste se obešli i beze mě).

botanik

(Kuba, 1. 4. 2009 16:08)

Co je to za biologa, když ani neví, kolik má kukuřice klásků, natož jak odměřit patnáct minut ;-))

Přirovnání (pro Maldu)

(Přemek, 1. 4. 2009 6:52)

A neříká se náhodou "jako hub po dešti" :-) ? Já myslel, že much těsně po dešti moc nelétá.

Co na to náš házenkářský biolog (mám na mysli Maldu, vy ostatní se neuražte). Jak je to s těmi mouchami po dešti?

přirovnání

(David, 31. 3. 2009 18:05)

Tak ne jako šafránu. Tak jako much po dešti.

šafrán?

(Katka, 31. 3. 2009 17:24)

Já jsem si myslela, že šafrán je vzácný, protože ho je málo. A nás bylo málo? :o)