Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve večerních hodinách v pátek 29. ledna se sešla skupinka podezřelých osobností k pravidelnému setkání v chrámu Sedlčanské házené v tělocvičně 1. ZŠ. Trénink začal oslavou příchodu nového hráče, který snad pod dojmem výkonů našich hráčů na ME v Rakousku, snad díky tomu, že uvěřil Davidovým lákáním, přišel na naše tradiční setkání. A jak byl Jirka platný, kdyby nedorazil, hrál by se fotbálek v devíti, díky jeho přítomnosti došlo na nejhorší – hrála se házená v desíti. Před hrou samotnou došlo ke kratšímu tréninku, jedna skupina trénoval sedmimetrové hody /dařilo se zejména Pišulindovi a Davidovi/, druhá část trénovala fotbalové akce dva na jednoho. Po té byli zvoleni dva kapitání, již mnohokrát zaznělo, že by týmy měl volit jeden hráč, který by se pokusil sestavit dva vyrovnané týmy. Pro tentokrát jsme však zvolili model dvou kapitánů, zvoleni byli Hary a Přemek, přednost dostal Hary a tak to začalo. Hary zvolil Šimiho, čímž svůj tým dopředu oslabil, Přemek zvolil Kubu Diviše a gentlemansky přenechal Kubu P, proč popisuji tyto detaily, protože si zkrátka myslím, že ať zvolíte týmy jakkoliv, vždycky musím prohrát.

 

Žlutí: Hary, ŠiMi, Kuba P., Šimi, David

 

Barevní: Přemek, Kuba D., Katka, Malda, Jirka

 

Samotnou hru poznamenaly dvě věci, tou první bylo to, že nedorazil ani jeden gólman a tou druhou zapomnětlivost ŠiMiho, který nedonesl štěpák a tudíž se hrálo bez lepidla. Mimochodem sem ho celou sobotu hledal doma a nenalezl, takže příští pátek je stále v nejistotě. Hru bych před zápasem očekával vyrovnanou, spíše s převahou žlutých, realita byla však jiná, kondičně špatně připravený žlutý tým, barevným vůbec nestíhal, hrál staticky a předvídatelně, hráči špatně řešili jednoduché situace a střelecky často selhávali, např. ŠiMi špatně zakončoval a krom toho se mu nedařilo hru tvořit a hodně míčů ztrácel, Hary se díky absenci ŠiMiho přihrávek nedostával do svých typických průniků, David se jako tradičně ztrácel v brankovišti soupeře a k jeho nejlepším akcím patřili zakončení z prostoru určeného pro pivota /bohužel žlutí hráli bez pivota/ zajímavé bylo, že v okamžiku když skóre narostlo do hrůzných 8 branek dále již nenarůstalo, obvykle po úporné snaze žlutých kleslo na 5 branek, po té barevní přidali a rozdíl v brankách se opět vrátil na roveň 8 gólů a žlutí se opět mohli snažit. Kuba P. zřejmě neustál tlak, který na něj spoluhráči ve žlutých „dresech“ vyvíjeli a po většinu času se alibisticky schovával na křídle a svou roli vůdce týmu rozhodně nenaplnil, omluvou mu může být jeho zdravotní indispozice s ramenem, ale ani ta nemůže plně omluvit jeho brekot po tréninku, že mu zkušenější hráči nenahrávají a že by příště raději hrál s Přemkem a Kubou D, jako jediný ze žlutých si zaslouží pochvalu v dresu žlutých a to za výbornou hru v obraně, v okamžiku, kdy hrál proti Přemkovi, prakticky k ničemu ho nepouštěl.

 

Barevní také nepředváděli kdovíjakou házenou. Hráli stylem a-lá náhoda a do složitějších kombinací se pouštěli jen zřídkakdy. Za individuální výkon si pochvalu zaslouží jen Přemek, ale je jasné, že proti sofistikovanému soupeři by se jen těžko prosazoval. Kuba D. se prosazoval v podstatě jen díky bezmoci obrany a gólmanů soupeřů. Malda mile překvapil, ale i on by mohl zlepšit svou střelbu. Plnou pochvalu lze složit snad jen našemu nováčkovi Jirkovi, který na to, že mu proti některým soupeřům scházela až dvacetiletá zkušenost zahrál výtečně. Možná se dopouštěl nějakých technických chyb, ale přiznejme si, ani já sem učený z nebe nespadl.

 

Ve hře vabank na dva bylo opět vše otevřené, snad se i zdálo, že mají žlutí šanci rozhodnout ve svůj prospěch a získat, alespoň dílčí vítězství, bohužel se tak nestalo a všechny kytičky si připsalo družstvo barevných.

 

Sportu zdar a házené zvlášť – nebo taky penězům zdar a miliónům zvlášť

 

Přeje ŠiMi

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dlouhodobá omluva

(Kuba, 18. 2. 2010 8:58)

Bohužel se zde neobjevil článek ani z minulého, ani z předminulého tréninku (velká škoda, dosud to fungovalo výborně, ačkoliv to četlo pár lidí). Musim se proto omluvit do tohoto článku.
Pátky mi teď bohužel nedovolují zúčastnit se tréninků, proto dorazím až v březnu. Ale nezahálím - budu zatím v kontaktu s hazenkářským balonem v Praze.

JoJo

(ŠiMi, 5. 2. 2010 0:06)

Myslim na to jako na lepidlo :-). Pravdou je, že ta porada se trochu zvrtla, ale pro mě za mě budu klidně kapitánem.

poděkování

(Kuba, 4. 2. 2010 18:40)

Děkuji vám, zítra to zapijeme. Jen je škoda, že se nezúčastní i Přéma. Tomu přeji skvělé zatancování!

Kapitáni

(David, 4. 2. 2010 18:12)

Šimi nezamlouvej to. Na minulé tiskové konferenci byly skoro všichni pro, aby jsi byl s Pišulkou na tomto tréninku kapitáni. Jako to neokecáš, ani kdybys chtěl. No tak ho hlavně zítra nezapomeň. Kubovi dodatečně všechno nejlepší.

Gratulace

(ŠiMi, 4. 2. 2010 17:01)

Omlouvám se Kubovi, že jsem v minulém článku zapomněl zmínit jeho 22. narozeniny. Tak svou chybu napravuji a přeji vše nejlepší, spoustu studijních i sportovních úspěchů a splnění tajných snů.

Rozdělení dvojic

(ŠiMi, 4. 2. 2010 16:59)

Nemohu si vzpomenou, že by se o Kubově návrhu o rozdělení slavné dvojice ŠiMi-Pišulka hlasovalo. Je vysoce pravděpodobné, že by zmiňovaný návrh neprošel. Ke všemu já tu kritiku prostě odmítám. Nejsme sólisti a v pátek jsme prohráli jen proto, že jsem zapomněl štěpák :-))).

Díky za pochvaly

(ŠiMi, 4. 2. 2010 16:57)

Vždycky mě mrzelo, že když napíšu článek, tak mi ho nikdo nechválí jako ho všichni chválí Přemkovi. A vida stačí vypít lahve červeného, dát se do psaní a hned mě všichni chválí za sloh, slovní zásobu a umělecký dojem. Tak nevím mám se radši uchlastat nebo se vzdát uměleckých ambicí.

Pochvala

(Přemek, 4. 2. 2010 6:20)

Připojuji se k pochvalám. Je vidět, že ŠiMi byl odjakživa svým založením umělec :-). Zítra si hezky zahrajte, nebudu vám to tentokrát svým výkonem kazit.

pochvala

(Katka, 3. 2. 2010 16:03)

Šimi, musím říct, že je znát, že články píšeš pravidelně... znatelně se ti zvýšila slovní zásoba. Od reportáží jsme se dostali až k uměleckému slohu. Ale fakt super. Jen škoda, že vynecháváš některé skutečnosti a jiné zase zkresluješ :o)))

dodatek

(Kuba, 3. 2. 2010 12:53)

ŠiMi zapomněl do článku napsat, že se na schůzi po tréninku jednohlasně rozhodlo o tom, že do odvolání nejzkušenější dvojice Pišulka-ŠiMi nebude hrát spolu. Musíme je rozdělit, aby jsme si všichni zahráli - jejich sehranost nás totiž naprosto udivuje :-))

pochvala

(Kuba, 3. 2. 2010 12:50)

Chtěl bych pochválit Zdendovi článek! Osvědčil jsi se jako dobrý reportér, neutíkej od toho ;-)
A hlavně bych chtěl pochválit Davida, že přivedl novou posilu!!! Jen tak dál...

Rotace pistatelů

(ŠiMi, 3. 2. 2010 0:05)

Minule psal David a dnes já, zkuste příště napsat zase někdo kompetentnější. Tento článek vznikl jen díky lahvi Zweigeltrebe, která mi znemožnila jakoukoliv jinou činnost než činnost tvůrčí. Já se přeci házené neuchlatém, přeci by bylo fér, abychom se střídali. Z příštího tréninku očekávám reportáž od těch, kterým v tomot týdnu započali "huá prázdniny" a také oslavili významná jubilea