Jdi na obsah Jdi na menu
 


Páteční házená

24. 11. 2008

Páteční házená

Za velmi chladného počasí jsme se sešli v pátek okolo 19:45 v tělocvičně 1.ZŠ Sedlčany na pravidelný házenkářský trénink. Účast byla více než hojná. Sešlo se nás 14. Chvílemi jsme se nemohli na palubovce ani poskládat.

Kapitáni Harry a Karel si vybrali hráče do svých družstev. Kapitán Harry si zvolil: Jakuba Diviše, Standu, Dárečka, Ondru, Honzu Šimka a Davida, kterého si nezvolil. David měl žluté tričko, takže hrál s Harrym automaticky. Karel si vybral následující spoluhráče: Maldu, Martina Vodňanského, Katku, Martina Hájka, Láďu a Patrika (příjmení neznám, věk asi tak jako Ondra).

Nu začalo se hrát. V prvních okamžicích měl navrh Harry a spol. Po 10 minutách svítilo na ukazateli skóre hrozivých 5:0 a zavánělo to debaklem. V brance zářil Standa. Standovi se soupeři zželelo a tak přepustil místo Davidovi. Což byla chyba. David začal lovit míče ze své sítě docela dost často. Z křídla se totiž začal prosazovat Malda a nechytatelné střely Martina V. taky udělaly svoje. Občas se prosadila i Katka z postu pivota. Soupeř se dotáhl do hratelného stavu a hra se začala přelévat z jedné strany na druhou. Tu a tam se skóre posunulo o pár branek většinou ve prospěch Harryho teamu, ale hra byla vesměs vyrovnaná.

V Harryho teamu zářili Ondra, který znechutil chytání Láďovi na tolik, že radši vyměnil brankářský post za hru na spojce. Ondra hrál na křídle a skvěle se tam doplňovali spolu se Šimim. Šimi také zaznamenal několik povedených akcí zakončených nechytatelnou střelou. Několikrát se prosmýknul u obránců i Dáreček a několikrát nebezpečně zakončil. Ve středu pole hrál David, který pouze střílel z postu defenzivního hráče. O to lepší rozděloval přihrávky svým spoluhráčům. Ofenzivu David moc neposílil, za to defenzivu, především bránění Katky, zvládl na jedničku s hvězdičkou. Na útočení tam byli jiní. Harry několikrát proniknul až na brankoviště a z tohoto místa se tak zkušený hráč většinou nemýlí. Harrymu sekundoval Jakub Diviš, který patřil spolu s Harrym k nejvíce střílejícím hráčům. Nesmím zapomenout ani na Standu, který oživil svojí pověstnou otočku a několikrát vyslal na brankáře nechytatelnou střelu.

V Karlově družstvu hráli výborně Malda, který z postu křídla měl dostatek šancí. Soupeře několikrát překvapil a zatížil soupeřovo konto několika přesnými zásahy. Martin Vodňanský dal příležitost Harrymu, aby si házenkářský míč prohlédl pěkně zblízka. No určitě blíž než si Harry myslel. Ošetření Harryho krvavého zranění využili všichni hráči  k odpočinku a k nabrání nových sil. Katka ze svého obvyklého postu pivota dala několik branek. Karel také opustil na chvilku brankoviště a vydal se podpořit své spoluhráče. Výborně rozděloval přihrávky a několikrát přesně zakončil. K neuvěřitelným zákrokům v brance se rozchytal Martin Hájek. Davida přiváděl k šílenství. Láďa platil na spoluhráče svou chytrostí a bohatými zkušenostmi. Jeho střely dělaly brankáři nemalé potíže. Svojí jedovatou střelou pochroumal Davidovi palec, který ho v noci na chvilku dal do svěráku, aby si na něj mohl dát ortézu, kterou má doma po jiném zranění. Patrik z postu křídla se dostal do několika slibných šancí. Většinu jeho akcí ale chytil brankář.

Tisková konference proběhla za účasti 6 hráčů. Bohůžel jsme seděli odděleně, protože a poněvadž restaurace na Vyšehradě není nafukovací. David seděl se Standou a s Maldou. Jakub Diviš s Martinem Hájkem a Karlem v kuřáckém oddělení společně s místními Softballisty.

Doufám, že se v diskuzi objeví Vaše návrhy na datum Vánočního tréninku. A ještě jedna připomínka. Navrhuji, abychom se v psaní článku střídali. A kdo nemá heslo, ať ho pošle na e-mailovou adresu člověka, který heslo má.Výmluvy typu „nemám čas“ nebudou akceptovány. Tento článek jsem psal v neděli v čase 23:15 – 24:00.

Jo a opovažte se mi tam najít nějakou pravopisnou chybu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Přeji Všem hezký školní nebo pracovní týden a doufám, že se budeme nadále scházet v hojném počtu.

S pozdravem

David Jindrák

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Heslo sem chtěl, ale už ho nechci...

(Šimi, 25. 11. 2008 20:52)

Heslo jsem se snažil získat po dobu asi dvou let a nyní jsem pochopil proč ho nemám, prostě mi ho nechcete dát. Souhlasím a už ho nechci. Proto mi ho prosím neposílejte, poštu s "heslem" smažu jako spam. A rozhodně mi ho neříkejte - hned ho zapomenu. Co se týče včel, tak sou zazimovaný a tiše doufám, že přežijou tuhou zimu, dokrmuju cukerným roztokem.

For Šimi

(David, 25. 11. 2008 15:52)

No v psaní by se nemuseli střídat jenom bratři J., ale i ostatní házenkáři.

článkofobie

(Kuba, 25. 11. 2008 11:53)

Šimi pochválí raději jakýkoliv článek, jen aby nemusel taky nějaký napsat:-)

Pro Šimiho

(Přemek, 25. 11. 2008 10:06)

Neuvažoval jsi, Šimi, že by z tebe byl profesionální včelař? S medem to umíš skvěle :-).

O pravopisné chyby nejde...

(Šimi, 25. 11. 2008 4:48)

Žádám o vysvětlení "A kdo nemá heslo, ať ho pošle na e-mailovou adresu člověka, který heslo má." Nechci rýpat, ale skutečně to bylo myšleno tak jak je to napsáno? Článek je kvalitní a je pravdou, že by se bratři J. mohli v psaní článků klidně střídat. Z článků vyplývá, že jste hráli všichni supr. Gratuluji.

pochvaly

(Přemek, 24. 11. 2008 18:17)

Když tak vidím, jak se tady chválí, tak lituju, že jsem se tréninku nezúčastnil. Třeba bych taky nějakou vyfasoval :-). Ale vážně ... Pochvaly se nedočkám ani tento týden, protože mám v pátek třídní sraz, takže mě na tréninku opět neuvidíte.

díky a chválím

(Kuba, 24. 11. 2008 17:13)

Maldovi a Hajčusovi neděkuju, neboť ze mě několikrát udělali naprostého ňoumu!!! Ale pochválit je musim, opravdu jim to šlo!! Ale hlavně bych chtěl pochválit Dárečka, který v pátek hrál skvěle - především prací v obraně několikrát umožnil svým spoluhráčům rychlý protiútok!! Jen tak dál...

díky a chválím

(Katka, 24. 11. 2008 15:34)

Chtěla bych oficiálně poděkovat Maldovi za super nahrávky! A Martina H. pochválit za parádní brankářské zákroky.

Náhlá smrt

(David, 24. 11. 2008 14:40)

Hru na dvě branky za sebou zvládlo lépe Harryho družstvo. Nekompromisní ranou rozhodl celé utkání David, který vstřelil pouze 2 branky. Na což není zvyklí.