Jdi na obsah Jdi na menu
 


Páteční trénink házenkářů

V pátek 28.11. jsme se sešli na pravidelném pátečním sportovním večeru. Účast byla veliká. Sešlo se nás 14. Kapitáni (tentokráte sourozenecká dvojice Divišů) si rozdělili družstva. Kuba si vybral: Z.Šimka, Davida, Harryho, Láďu, Dárečka a Ondru. Kapitánka Katka si zvolila následující spoluhráče: Martina V., Maldu, Jakuba P., J. Šimka, Standa a Patrik X z minulého tréninku.

Krátce po 8. hodině se začalo hrát. A začalo se hrát ve svižném tempu. Akce střídala akci a Z. Šimek toho měl po chvilce dost a tak si šel odpočinout do branky. V brance Jakubova družstva se vystřídali všichni hráči mimo Dárečka. Velice dobrý výkon podal v brance Šimi, Jakub D. a David. Na některé střely však přesto neměli nárok. Především od Jakuba P. a Martina V. Tu a tam poslala svojí navštívenku i Katka a nenechal se zahanbit ani mladší z bratrů Šimků z postu spojky. Na křídle vládl Malda, který, aniž to ví, má v ruce dynamit. Malda se ukázal i jako velice schopný brankář, když si na něm soupeři několikrát pořádně vylámali zuby.  Jakub P. musel krátce po polovině zápasu odejít. Prý z rodinných důvodů. No každý si za tímto pojmem dokážeme představit něco jiného :-).

V Jakubově družstvu se prosazovali hlavně zkušení hráči v čele se Šimim starším, Harrym, Láďou a defenzivně hrajícím Davidem. Postupem času se dokázal připojit i Ondra z postu křídla. Dáreček vytvářel na soupeře neustálý tlak, který korunoval několika přesnými zásahy. Soupeři byli z něj tak zoufalí, že mu radši nahrávali sami. Viď, Stando?! David, Kuba, Šimi, Harry, Ondra a Dáreček se prosazovali především z brankoviště.

Hra byla velice často velice vyrovnaná, ale v poslední fázi zápasu začaly docházet síly Jakubově družstvu. Katka a spol. toho dokázali využít a dostali se do mírného vedení, které si udrželi až do konce zápasu. Na Martina si nepřišel ani starší z bratrů Šimků, který se ho snažil odvážně přehodit. Neuvědomil si, že je to naprosto zbytečné. Jak se dělá kvalitní technická parádička ukázal Šimimu až David, který Martina obstřelil technickou střelou kolem hlavy.

Když se začalo hrát na dvě branky za sebou, tak se štěstí přiklonilo ke zkušenějšímu družstvu Jakuba a spol. I když první branku a tudíž i matchball měla Katka a spol. První branku vstřelil Standa tak rychle, že se soupeř nedokázal ani rozkoukat. Kuba a spol. nehodili flintu do žita a brzy vyrovnali a dostali se do psychického vedení. V tu dobu chytal Martin. Rozhodující okamžik vzal na sebe David, který z postu spojky propálil dobře chytajícího Martina V.

Tisková konference se konala jako již tradičně Na Vyšehradě. Účast byla kvalitní. V nekuřáckém oddělení se sešli: David, Standa, Malda a sourozenecké dvojice Divišů a Šimků. Tiskovou konferenci jsem opustil okolo 24. hodiny. Co se dělo potom, nevím. Možná se to dozvíme z komentářů, ale kdo ví?

Z příštího čertovského tréninku se omluvili Jakub D. a Malda. O ostatních omluvenkách prozatím nevím. Doufám, že se případné omluvenky objeví v komentářích.

Tento článek vznikl v sobotu 29. 11. v době 16:00 – 16:45.

S pozdravem a přáním hezkého pracovního nebo školního týdne se loučí David.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

omluvenka?

(Šimi (nej)mladší, 4. 12. 2008 21:41)

Nevim jestli dorazim, zalezi jak moc rychle sundam kostym Mikulase,jestli to stihnu pred pul osmou tak dorazim...
Šimi

upřesnění

(David, 1. 12. 2008 17:55)

No sice jsem se na horách letos zranil. Stalo se to v Rakousku. A nepřijel jsem obvázaný jako mumie, protože jsem byl u lékaře až tady v Čechách. To jen tak pro pořádek

akce po tiskovce, neúčast, pochvala

(Kuba, 30. 11. 2008 17:53)

Vidíš, Davide, ani to nebolelo:-) Koho zajímá, co jsem dělal po tiskovce, tak ho o tom klidně informuji - šel jsem utahaný jako kotě rovnou domu!!! :-) Jak již bylo v článku avizováno - v pátek nedorazim. Budu sedět v nepohodlném autobuse směrem do Itálie. Snad si tam na sebe dám větší pozor, než loni David, abych nepřijel jako on obvázaný jako mumie:-) Jo a chtěl bych opět pochválit Dárka - začíná hrát jako ďábel:-)