Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. 11. 2007

Kreacionsimus - argument III - rozvoj lidské civilizace

Lidstvo získalo něco, co zatím žádný jiný živý tvor. Je to inteligence, která byla tak vyspělá, že jsme tam, kde jsme. Schopnost psát, vynalézat složité přístroje, podmanit si téměř celou zemi, atd. Lidstvo je bezesporu jedinečné, ačkoliv třeba delfín je velice inteligentní tvor, nikdy nepostaví dálnice, města, zoologické zahrady, nebude psát kroniky. Lidstvo má bezesporu něco, co ho diametrálně odlišuje od ostatních živočichů. Nikdy na zemi nevzniklo něco takového jako lidstvo. Ačkoliv hmyz žije ve složitých společenstvech, staví si nesmírně složitá termitiště a mraveniště, významu lidské inteligence nedostačuje.

 

Pokud věříme evoluční teorii, je jasné, že jedinečnost člověka, to že my jsme lidmi, to, že člověk je za milióny let jediný tvor schopný postavit metro, to vše je pouze dílem náhody.

Pokud ovšem věříme v evoluci, je třeba znát alespoň částečně lidský rodokmen. Ten připojím v některém z dalších článků. Zatím si ho můžete prohlédnout např. zde: http://www.21stoleti.cz/view.php?cisloclanku=2003071827

Všimněme si, že moderní člověk (homo sapiens sapiens) je starý nějakých 100 000 let. Jak je tedy možné,že rozvoj lidstva je znám pouze nějakých pár tisíc let zpět? Tedy ke starým Egypťanům, Summerům, apod. Až tehdy vznikalo písmo, a to na více kontinentech v podobnou dobu. Od té doby civilizace roste velice rychle, od starověkého Říma jsme vzdáleni několik tisíc let a už máme rakety, počítače, rychlovlaky, stíhačky, atd., atd.

A jaké se nabízí vysvětlení? Může to být tím, že lidstvo žilo jako divoši, kterých ještě dnes žije na světě spousta. Pokud nebylo lidstvo početné, mohlo být nuceno stále kočovat, být v ohrožení jiných zvířat, jiných kmenů, přírodních podmínek. Jejich civilizace mohly být velmi záhy ničeny, nemuseli mít možnost se rozvíjet. Viz např. doba ledová.
 


 

Kreacionistické však věří, že vyspělá kultura se objevuje tak náhle právě kvůli potopě světa. Dávné vyspělé kultury byly zničeny katastrofou, proto se objevuje lidstvo na samém vrcholu tak brzy a tak náhle.
 

Další úvahy nechám na fantazii čtenáře. Více argumentů, včetně pokusů jejich vysvětlení si můžete (velice kvalitně zpracované) prohlénout zde: http://www.planetopia.cz
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář