Jdi na obsah Jdi na menu

***

Dráček Modráček

(1. 5. 2017)

img_0030-----kopie-----kopie.jpg

aymara pruhovaný, kobaltový

 

otec: mauve

matka: kobaltová

 

Dráček Modráček byl nečekaný dárek od mých přátel k narozeninám. Aymary jsem si hned od prvního pohledu zamilovala a jelikož se kamarád věnuje jejich chovu, bylo jasné, že dřív nebo později tento úžasný druh u mne skončí.

Modráček je zatím ostýchavý. Ruky se nebojí, ale šáhnout na sebe nenechá, ani dobrotu si zatím nevezme. Už se ale přede mnou předvádí a sem tam se ho můžu dotknout. Jako každý ptáček potřebuje víc času a trpělivosti. Takže poctivě ochočuji a užívám si ten jeho překrásný a zvídavý pohled!

Bohužel Modráčkovi jeho plachost vůči lidem zůstala, co se přímého doteku týče, ale rád se předvádí a pozoruje, co člověk okolo dělá. S Mithrillkou se velmi rychle seznámil a snaží se být před ní velký chlapák. Když se přiblíží jiný papoušek k jejich kleci, udatně je brání! Takže když se ruky nebojí Mithrillka... tak to je nějaký divný a on by se přeci bát taky neměl! Dle jejího vzoru se zkracuje vzdálenost útěku před mojí rukou a tak doufám, že mi Mithrillka pomůže Modráčka přesvědčit, že to nemusí být tak nebezpečné se mnou. :-)

 

Snůška A (8.6.2018) - 1x F kobaltová, 1x M mauve 1F edged

Snůška B (9.10.2018) - 2x F mauve, 1x M mauve 1F edged

Snůška C (31.12.2018) - 1x F mauve, 1x M tyrkysový 1F edged

Snůška D (8.7.2019) - 1x F tyrkysová