Jdi na obsah Jdi na menu

Vrh F of X-rats - 12. 12. 2021

Anushka of Navel   x   Elias of X-rats

anushka-04mes-02p.jpg

elias-23mes-02p.jpg

Matka: short hair, sapphire, dominant spot
Otec: short hair, agouti

- - - - -

Nějakou dobu jsem myslela, že už nebude žádný další vrh číňánků, ale pak se objevila nová barevná mutace a já zkrátka neodolala. Navíc mi nějaký ten číňánek doma chyběl. Doufala jsem, že bych i zvládla vrh s mými schovanými samci. První zkouškou byl Diego, ke krytí došlo, ale nic z toho nebylo. Vzhledem k vysokému věku jsem nezkoušela znovu štěstí a rovnou přešla k o trochu mladšímu polobráchovu Eliasovi. Těžko najdete u číňánků většího mazlíka a já se na vrh děsně těšila.

Anushka porodila, jak měla. Vrh byl početný, napočítala jsem minimálně 8 kousků. Ale dle stavu Anushky byl zřejmě komplikovaný a moc dlouhý. Anushku jsem našla ležet úplně vyřízenou a bez sil, mírně podchlazenou, ale přesto se stále držel na jednom místě... a pod ní byla neskutečná bojovnice. Krásně velké miminko, které nadzvedávalo vlastní mamku, aby se dostala k cecíkům a samo se napilo. Samo se drželo u mámy. Jen jsem jí prvních pár hodin pomáhala lépe zahřát. Další den byla Anushka o něco lepší a druhý den už byla zcela v pořádku. Ulevilo se mi, že o malou Filutku ihned jevila zájem a jen jak mohla, okamžitě o ní převzala kompletní péči. V tu chvíli jsem tušila, že to snad bude dobré, ale zkušený člověk ví, že je potřeba počkat na celý první týden. A ten proběhl nanejvýš v pořádku.

Filutka nakonec vyrostla v nádhernou slečnu a podědila po mamce krásnou, bílou "hvězdu" na čele. Navíc šla k úžasné majitelce, která už ode mne číňánka měla. Nahradit Dorku bylo obtížné, ale i Filutka má výbornou povahu a já věřím, že holky čeká spousta společných dobrodružství! :-)

 

Mláďata jednotlivě:

filuta-30den-01p.jpg

Filuta of X-rats

 

F, short hair

agouti

dominant spot

eyes colour: black

(AA Dd Dsds)

 

Na mazlíka u Jany Š. (Praha)

 

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek