Jdi na obsah Jdi na menu

***

Le Soleils Totoro

IMPORT HOLANDSKO

(♥ 18. 4. 2018 - † 9. 4. 2020)

totoro-16mes-04.jpg

Short hair, agouti, platinum

(Aa Bb CC Dd Pp Dgdg Sasa WaWa Plpl)

 

Test na cukrovku: negativní (30. 6. 2018, 5. 7. 2019)

 

otec: Le Soleils Bayleaf (NL) - short hair, opal, platinum

matka: Le Soleils Nova (NL) - short hair, grey

 

Volba jména pro tohoto překrásného agouťáčka byla ihned jasná. Je to krásný, velký klučina, který hrozně rád spí, je velmi mazlivý a také žravý. Neznám ho jinak než s plnýma torbičkama, které si nevyprázdní ani na spánek, protože zásoby je potřeba mít stále u sebe! :o)) Navíc už dvakrát vytuhnul břichem nahoru... prostě Totoro.

Totoro je opravdu neskutečný tvor. Nic ho nerozhází, všude si v klídku udělá pohodlí. S sebou má vždycky něco v torbičkách a jak si je třeba ostatní křečci vyprázdní kvůli stresu nebo lepšímu pohybu, když už ne ve spíži... to u Totora neexistuje. Jediné semínko nepřijde na zmar! :o)) Je to moc hodný mazlivý medvídek.

Bohužel Totoro sice zpočátku žil v klučičí skupince, ale nakonec se vůči klukům začal více a více vymezovat a začal napadat hlavně Jiga. Nakonec se vše definitivně zlomilo prvním krytím. Pak už nesnesl vedle sebe už vůbec žádného samce a tak žije Totoro sám. K lidem je to mazlíček, ale klučičí konkurenci holt nesnese.

Totoro je suprový křečík. Tím, že je sám v boxu u země, tak mu tam pořád hlavu strká pes Orin. Stali se docela dobrými přáteli. Je legrace je pozorovat. Jinak je to moc hodný, klidný mazel. Se slečnami si moc nedělá žádné velké cavyky a tak i ta, která u jiného samce ofrňovala nosem, u Totora nestihne nic. :-D Za to má Totoro opravdu překrásné potomky. Jsem moc ráda, že jsem si z posledního vrhu nechala jak dceru, tak synáčka. :-)

Totoro poslední měsíc začal trochu víc šednout, trochu se zpomalovat , hubnouta tak celkově prostě stárnout. V kolečku už moc neběhal, ale zásoby si stále střádal poctivě. No a jednoho dne jsem si všimla, že v mističce neubylo a už sjem tušila že to není dobré. Totora jsem našla spinkat stočeného v domečku, okolo navršené zásoby a přesto ještě nějaké pro jistotu v torbičkách. Myslím, že měl krásný život i smrt. Vždy spokojený křečík a mně se po něm už nyní děsně stýská. Rozhodně bude patřit k těm, které si budu pamatovat ještě dlouho.

Odchovy: vrh H (9), vrh M (6), vrh R (7)