Jdi na obsah Jdi na menu

Vrh O of X-rats - 19. 10. 2012

Ježibaba de Loren   x   Kryštůfek of X-rats

u-babicky-08p.jpg krystufek-05po.jpg
Matka: Dumbo, velveteen, postříbřená černá, solid
Otec: Dumbo, BES s agouti znaky, solid

----------------------- <:3( )~~~ -----------------------

 

 

Ženichy jsem pro Ježíbku měla vybrané už od jejího pořízení. Nebylo, co řešit a tak v ten správný čas nás navštívil Kryštůfek, který ukázal se vším všudy, že je typickým zástupcem mé linie. Krásně stavěný, naprosto mírumilovný a děsivě mazlivý chlapeček. Na mimča jsem se moc těšila, protože i Ježíbka je povahově velmi vydařená. Ježíbka si dala trochu na čas, ale nakonec krytí z velké lásky probíhalo celou noc.

O 23 dní později začal porod, který byl delší a i když to zpočátku vypadalo, že po narození 9 miminek je již vše v pořádku, opak byl pravdou. Ježíbka začala o půlnoci opět krvácet a já důkladnějším prohmatem zjistila, že v bříšku ještě minimálně jedno mimčo máme. :-( Co vše se dělo, si asi nejlépe přečtěte ZDE. Je to trochu delší příběh.

 

Nakonec se při císařáku zjistilo, že v cestách zůstalo ještě jedno miminko a několik nedovyvinutých lůžek. Ještě, že jsem to nepodcenila, již započal rozklad a Ježíbka nebyla daleko od celkové sepse organismu. Prvních pár dní byla slabá, ale již třetí den už začala zlobit, zacelila se jí jizva po operaci a zanedlouho se objevilo chmýří, které postupně zase ránu zarostlo. Ježíbky rychlost regenerace mě až zarazila, ale jsem za to jedině moc a moc ráda!

 

Všech 9 miminek se ujala samička Gremleen's Havaika, která měla naštěstí jen 5 svých miminek. Romče z Gremleen Rattery mockrát děkuji za nabídnutou pomoc a následnou péči o mláďata! Nakonec se narodily všechny 4 barevné možnosti - černá, agouti, siamská s černýma i červenýma očima. Ruská modrá se k mé radosti neobjevila. Mimča mají překrásná dumbo ouška a jsem i moc zvědavá, jak kvalitní se ukáže srst velveteen, jelikož velveteenků jsme měli ve vrhu velkou většinu.

Všichni prckové náramně prospívali a pár dní před odběrem jsem si je vzala k sobě. Mimča byla trochu zdrženlivá, ale po pár dnech se už všichni tulili v mikině. Doufám tedy, že stejně jako si vybojovali právo na život, si vybojují své místo v srdci u svých majitelů!

 

Fotky miminek naleznete ve fotogalerii miminek nebo extra fotky ZDE. Náhled krátkého rodokmenu je ZDE.

 

A jak se daří miminkům teď?

Odyssea of X-rats Dumbo, agouti, solid

Na mazlíka u Kristýna H. (Most)

zdraví: bez problémů

Óďa je živé šídlo, které všude skáče, leze a šmejdí. Nemusí moc mazlení, i když postupem věku se nechá i podrbat. :-) Bydlí se "sestrou" Fíbí, se kterou jsou nerozlučné kamarádky. Prý se hledaly, až se našly.

oda.jpg
Ofélie of X-rats Dumbo, velveteen, černá, solid

Na mazlíka u Dagmar P. (České Budějovice)

zdraví: bez problémů

Ofélie byla přejmenována na Megi. Je to ušatý lumpík. Moc ráda baští a umí tancovat na zadních na pamlsky. Nejradši se ale mazlí u paničky.

megy.jpg

Ontario of X-rats († 5. 3. 2014) Dumbo, velveteen, zlatá siamská, solid, chovný

Na chov v ChS Od Krisicy (Ostrava)

zdraví před smrtí: bez problémů

Zemřel nečekaně a velmi rychle bez zjevné příčiny. Rozsáhlá pitva nic nezjistila kromě embolie v plicích, ale zda to byl důsledek, příčina, či jen doprovodný jev se už nikdy nedozvíme. (věk: 17,5 měs.)

Ontario byl přejmenován na Mazánka. Je to sice menší kluk s ne moc vlnitou srstí, ale za to se krásně vybarvil v přepychového zlatého siamáčka. Nejprve to byl spíš povahou plašan a aktivka, ale to ho brzy přešlo a teď je z něj mazel a zlatíčko.

1 neplánovaný vrh (A2 Od Krisicy) - matka: Dafné von Bruno

děti: narozeno 11, odchováno 11

zlatous-02.jpg
Onyx of X-rats Dumbo, velveteen, agouti, solid

Na mazlíka u Elišky F. (Praha)

zdraví: bez problémů

Onyx byl přejmenován na Bohouše dle svého předchůdce též ode mne. Bohouš je od začátku veliký mazel. I když má možnost běhat kdekoliv, tak si nejradši zaleze své majitelce pod tričko, kde se nechá drbkat. Umí přijít na povel pro pusinku. Na aktuální fotku zatím čekám.

onyx.jpg
Orin of X-rats Dumbo, velveteen, BES s hnědými znaky, solid, chovný

Na chov v ChS Butterfly's (Úpice)

zdraví: bez problémů

Orin se vybouřil aktivitou v mládí a nyní je z něj klidný klučina, který se i rád nechá pomazlit. Majitelka je z něj nadšená i co se vzhledu a zvláště stínování týče.

1 vrh (Butterfly's L) - matka: Butterfly's Inflagranty

děti: narozeno 9, odchováno 9

orin-vanocni.jpg
Orrian of X-rats Dumbo, velveteen, agouti, solid
   
Orson of X-rats Dumbo, velveteen, BES s hnědými znaky, solid
   
Ossoria of X-rats Dumbo, agouti, solid
   
Ouky Douky of X-rats Dumbo, siamská s hnědými znaky, solid
 

ouky.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky Ježibaba de Loren x Kryštůfek of X-rats