Jdi na obsah Jdi na menu

Vrh C2 of X-rats - 13. 10. 2020

 

Yoggie of X-rats   x   Duddly Hamsters de Prague

yoggie-04mes-01p.jpg

duddly-01p.jpg

Matka: wavy, satin, BE lilac
Otec: short hair, RE argente

 

 

Yoggie jako většina saténků tolik nevyrostla a držela se na hranici váhy, kdy ještě samice kryji a kdy už ne. Nakonec si tuto hranici ale těsně udržela a já jí nakryla. Hodně jsem si odfrkla, protože mi na její linii velmi záleží. S prvním samečkem si však nerozuměla a tak jsem nakonec musela zvolit pro mně velmi netypicky velmi mladého samce. Má intuice se vyplatila a Yoggie si s Dudlíkem rozuměla, na páření si trochu počkali, ale proč ne. Nakonec se jednoho dne Yoggie začala zakulacovat. Bříško neměla velké, sama byla malá a tak jsem očekávala vrh okolo 4 mláďat. K mému velkému překvapení ale v hnízdu pískalo hned 6 drobnějších miminek! Všechna vypadala dobře a Yoggie byla neskutečně obětavá a velmi šikovná maminka. Když jsem to viděla, věděla jsem, že bude vše v pořádku.

A také bylo... vrh rostl, začala se objevovat první srst a já se nestačila divit. Tak pestrobarevný vrh jsem snad ještě neměla! Moc jsem si z tohoto vrhu chtěla nechat chlapečka, ale narodil se pouze jeden a v barvě lilac fawn. Je to sice má oblíbená barva, ale již mám 3 křečíky této barvy a tak bych ráda jinou. Nakonec jsem tedy překopala chovatelské plány, abych si mohla nechat holčičku. Od začátku jsem měla 3 favoritky, ale do poslední chvíle jsem se nemohla rozhodnout, která zůstane doma. Vlastně to ještě nevím do teď a to už první sourozenci odešli do nových domovů. Všechny 3 top holčičky pro mne mi zůstanou doma déle a tak se mohu rozhodovat ještě o trochu déle. Je to těžké, protože celý vrh se velmi podařil sytými barvičkami, moc hezkou stavbou těla a především povahou. Ta je krapet akčnější, ale zároveň mazlivá a to je nepřekonatelně neodolatelná kombinace!

 

Mláďata jednotlivě:

calanthe-25den-01p.jpg

Calanthé of X-rats

 

F, short hair

BE argente

-

eyes colour: black

(Aa bb C- Dd Dg- Pp Sasa Wawa)

 

Na mazlíka u Lenky (Klášterec nad Ohří)

calixto-25den-02p.jpg

Calixto of X-rats

 

F, short hair

black

-

eyes colour: black

(aa Bb C- Dd Dg- Pp Sasa Wawa)

 

Na mazlíka u Lenky (Klášterec nad Ohří)

cambria-25den-02p.jpg

Cambria of X-rats

 

F, short hair

agouti

-

eyes colour: black

(Aa Bb C- Dd Dg- Pp Sasa Wawa)

 

PŘEDBĚŽNÁ REZERVACE

cocco-25den-01p.jpg

Cocco of X-rats

 

F, short hair

chocolate

-

eyes colour: black

(aa bb C- Dd Dg- Pp Sasa Wawa)

 

Na chov v Hamstery Di Angolo (NL)

cookie-25den-01p.jpg

Cookie of X-rats

 

F, short hair

BE argente

-

eyes colour: black

(Aa bb C- Dd Dg- Pp Sasa Wawa)

 

Na chov v ChS X-rats (já)

cyprian-25den-01p.jpg

Cyprian of X-rats

 

M, short hair

lilac fawn

-

eyes colour: black

(Aa bb C- dd Dg- Pp Sasa Wawa)

 

PŘEDBĚŽNÁ REZERVACE

 

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek